91307

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    jajj :)
    Megnézhetjük.
  • Lysandus

Nincs kedvetek ma este angol gépekkel repülni?
  • sakkay
  • VO101Tom
  • Lysandus
    Karayától egy kis ízelítő:

• VO101Tom
    Persze:
    https://discord.gg/HWQ9Xt
  • Torzonborz
    Tom, pumás discordhoz lehet kérni invite linket? Amit régebben tettél be az már lejárt.
  • Lysandus
    Szuper!

Most olvastam a bejelentést, tök jó lesz az összes változtatás!
  • VO101Tom
    Ja ja, ezeket a hibákat folyamatosan javítjuk. A gunpodban az a külön bosszantó, hogy beta alatt végig jó volt, de sajnos az egyik programozó nem sokkal a kiadás előtt beletúrt a repülőgépek fájljaiba, mert tetszett neki, hogy minden alkatrész leszakadhat. Anélkül tette ezt, hogy velünk beszélt volna előtte, sajnos az alkatrészek nem úgy vannak tervezve, hogy ezek egyenként tök random letörhessenek, és újra kellett írni ezeket. Aztán egy gépelési hiba miatt ez a modell rejtett lett akkor is ha nem kéne. De már javítva van, jövő hétfői peccsben javítva lesz.
  • sakkay
    Helyes nyomjad! Én majd ha VR.
  • feca1229
    Szia Tom!
    Szerintem is nagyon jól sikerült! Azt észre vetted, hogy a Messer f4 -re ha fel teszed a 20 mm szárny gépágyú akkor azok nem látszanak? Lőni lőnek megvan az effekt is a torkolat tűz és a nyomjelző, csak maga a gondola és a fegyver cső nincs ott! Eddig sokat nem repültem online, mert kicsit gyakoroltam mert elég régen mentem a Cloddal, meg próbálok minden gépet kipróbálni. A Wellingotn az valami fantasztikus! Kellet egy kis idő míg rájöttem, hogy hogyan tudok quick mission-ben a régebbi angol táj fölött repülni! :-)
    Mindent összevetve szerintem nagyon jól összehoztátok, le a kalappal előtettek Tom!!!
  • Lysandus
    Én hétvégén vagy 10 órát nyomtam vele. És még nem unom! Tehát nincs időm élménybeszámolót írni. :-)))
  • VO101Tom
    G940 tulajoknak. Egy gyerek csinált egy firmware frissítést, én pár napja tettem fel, de szeintem qrvajó lett. Nekem a legjobban az tetszik, hogy megszűnt az a kis lötyögős dead zone a joy közepénél, vajfinoman megy át egyik oldalról a másikra a bot húzása.

Először is fel kell tenni az 1.42 drivert, én innen szedtem le. Installnál a joy legyen bedugva rendesen, mást nem kell csinálni, a gázkar ledjei jelzik majd ha kész. Nálam 2 mp volt a frissítés.
    https://www.touslesdrivers.com/index.php?v_page=23&v_code=29823&v_langue=en&fbclid=IwAR1_j4VXcr1o3KO5Xro8H_J5ZuBPXEcb6lsyKJQdJjsA1gNTveOLRfaFKAo

Ha ez megvan, akkor le kell szedni ezt a file-t:
    https://github.com/fred41/G940-firmware-fixes/blob/master/binary/g940_patch.exe
    Ezt a korábban letöltött firmware install fájl mellé kell tenni, és futtatáskor ez felpeccseli a korábbi 1.42 driver file-t. Nem a joy-t!
    Ezután újra el kell indítani az 1.42 telepítőt, a firmware frissítés újra lefut, de már a jó szoftverrel.
  • sakkay
  • VO101Tom
    Hát én mondanám, de én elfogult vagyok.
    Én éveztem nagyon, 100 fő a szerveren és vajsimán futott, apróbb dolgokat kell még javítani, de összességében mindenhol nagyon pozitív a fogadtatása.
  • sakkay
    Na mi van fiúk? Semmi élménybeszámoló??????
  • VDomino
    Lőttetek is valamit, vagy csak a benzint pocsékoltátok ezekben a nehéz időkben?
  • acidrain

Tegnap reültünk a Desert Wings-el, Pogi a 10-esben.
  • repvez
    Amit leirál az VR nélkül is igaz, mert ott se mindenkinek van TIR, se HOTAS plusz pedál meg még úgyse. és akkor még a monitor mérete felbontása vagy a VGA és ugy az egész PC teljesítményét is ide vehetjük.
    mindig lesz aki előnybe lesz a másikhoz képest. a lényeg, hogy az aki játszik az jól érezze magát vele vagy így vagy úgy.
  • feca1229
    Rendben minden én voltam bamba. Müködik
  • feca1229
    Szia Tom!
    Megint én... :-)
    A steamen hogyan tudom frissíteni a Blitzet? Ha rámegyek az egérrel nekem csak azokat a lehetőségeket dobja fel, hogy Játék, Kedvencekhez adás, Hozzáadás, Kezelés, tulajdonságok. Ha rámegyek a kezelésre ott sem jön be semmilyen frissítés. A steam látja a Tobrukot. Megvan. A facebookon az Atag-on láttam, hogy írták frissíteni kell a Blitzet, de hogyan. Bocsánat a hülye kérdésért.
  • LacAI
    Én elfogadom a véleményeteket,de vannak fenntartásaim a jelenlegi VR dologgal kapcsolatban. Igazság szerint nagyon sok a kérdőjel a számomra. Volt rajtam is igaz nem a legújabb vr technológia,de az nem győzött meg.Aztán itt van ez a Clod. Ez alapvetően egy légi harc szimulátor. Igazságos a dolog sose lesz hiszen ezek a cuccok retek drágák ,ergo nemmindenki engedheti meg magának ,még ha a játék támogatja is .Akkor lenne ez frankó ha egy hardverrel lehetne játszani mindenkinek,beleértve a perifériákat is. És mivel ez a légi harcról szól nem az öröm repkedésről szerintem ,így bizony amíg a VR nem egyenlíti ki azt a hátrányt amiket te felsoroltál,addig pl ez nekem nem is kérdés. Célzsáknak lenni speciel nekem sosem volt kedvem :) Mindamellett a TR el sem annyira "árkád" ez mint itt a kollega elmondta. De persze mint mondotta mindenki azt csinál amit akar,ha ínyenckedni van kedve akkor azt.:)
  • VO101Tom
    Igen. A téli a +1
  • Lysandus
    De miért? A nyári időszámítás az GMT+2 lenne?
  • LeonSilver
    Jaja, alapvetően a DCS-re gondolrtam :)
  • VO101Tom
    Hét.
  • Lysandus
    Remélem motort cserélni nem nekem kell! Vagy nagyjavítani! :)))

Ha jól látom, akkor holnap GMT 5pm, azaz greenwichi idő szerint délután ötkor jelenik meg a játék, ami nálunk délután hat. Tehát akkor izzítják be a szervereket. :)
    Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.08.05. 22:44:37
  • VO101Tom
    Á, Steamnek jók a szerverei, ettől nem félek. Hogy mennyi szerver lesz online, az jó kérdés. TFS-nek lesz három, de abból az egyiken a Blitz Only konfig megy majd. Ha mindegyik tele lesz, akkor a legrosszabb esetben majd hosztolok valami dogfight ismerkedést én
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.08.05. 21:45:16
  • Zpogi
    Ma én is újra konfigoltam mindent, meg beizzítottam a trackir-t is, vissza kell szokni hozzá kicsit,de remélhetőleg minden rendben lesz holnap.
    A letöltési idő viszont problémás lesz szerintem, mindenki egyszerre nekiáll frissíteni, nem biztos, hogy holnap nagy repkedésnek nézünk elébe :)
  • VO101Tom
    Az nekem is feltűnt, de az csak DCS fícsör, Condor Soaring, Elite Dangerous (ezeket játszom monitoron és VR-ban is) képe tök ugyanolyan minden platformon.

Szerintem repülős játékokban nagyon jó a VR (ezért dolgozunk rajta mi is), de nekem nem kizáró ok az sem, ha nincs. BMS, CloD, pont amikkel a legtöbbet repkedek, egyik sem tudja (még)
  • LeonSilver
    Hát nem tudom ki-hogy van vele, de nekem semmi bajom a felbontással. Nekem egyetlen egy nem tetszik csak a VR-ben, mégpedig az, hogy a monitorhoz képes olyan fakó a kép. Nem zavar és nem gátol semmiben, csak... na.
  • feca1229
    Köszi Tom, remélem minden rendben lesz! :-)
  • VO101Tom
    Az üza tartály felett ül a pilóta, ami kicsit kinyúlik a szárnytőbe is, de a szárnyban az F4F-nek nincs tartálya (Martlet III az gyakorlatilag egy F4F horog és felhajtható szárny nélkül). Viszont az üza tartály öntömítő, és annak több találat kell, hogy kigyulladjon a gép. Hogy mikor mi megy tönkre és mennyitől esik le, az csak attól függ, hogy mit találnak el, nem attól, hogy összesen mennyi lövést kap. De asszem ez jó dolog

Egyébként ez egy új infó (legalábbis nekem ), hogy pl a hajtóművek élettartalmát is kezeli a CloD, amit eddig azért nem láttunk, mert egyszerűen minden refly-nál új gépet kapsz, így minden motor max 1-2 órát ment. Viszont online warban most majd lehet a repgépeknek serial számot kiadni, amit pilótákhoz rendelsz, és ha adott pilóta a "saját" gépével száll fel, akkor a hajtómű fáradását folyamatosan lehet majd követni. Ekkor lesz fontos, hogy mikor mennyire hajtod meg, ne repülj nyitott homokszűrővel porviharban és ilyenek.
  • VO101Tom
    Ha aktiválva van a Tobruk DLC, akkor a Steam letöltési sorba fogja tenni, amint elérhető lesz a kieg. Esetleg arra nézz rá, hogy a frissítés elindult-e, de elvileg minden automatikusan megy majd.

Holnap este az ATAG Teamspeaken és/vagy Puma Discordon fent leszünk, ha bárkinek gondja van, vagy csak akar közösen repkedni, az nézzen fel. Valszeg a szerverek eléggé tele lesznek, akkor lehet saját hostot is indítani.

ps.
    ATAG TS: 104.153.108.10, jelszó: calais, default channel: [cspacer0]---< Squad Channels >---/MKHL
    Puma Discord: https://discord.gg/VZupjP (jelszó egyenlőre nincs, remélem ez így is maradhat)
  • feca1229
    Szia Tom!
    Holnap este csak annyi dolgom lesz, hogy megnyitom a Steam-et és az telepíti magának a Blitzre a Tobrukot és ennyi? Vagy kell még valamit tennem?
  • Lysandus
    Jó, ez csak AI lövölde, de meglepő, hogy néha 6-7 20-ast is benyel a Martlet... Máskor meg egy hosszú kiskala sorozattól is lepotyog, Égni viszont nem láttam, hol volt ennek az üzemanyagtartálya?

• PhantomAss
    Nem azt mondom hogy sokkal rosszabb a vr, de kompromisszumot kell kötni. Vannak olyan részletek amiket monitoron sokkal előbb észreveszel még a Reverbhez képest is. Pl. nem tudom megkülönböztetni a nyomjelzők színét, a monitoron viszont jól látszik messziről hogy pl. egy Mig 3 lő vörös nyomjelzővel. Nagyon közel kell repülni még zoomal is hogy azonosíts egy géptípust, de ha megnézed a yt videókban aki monitoron nyomja sokkal előbb meg tudja ezt tenni. Apróságok de számítanak.
    Azt mondanám hogy minél távolabb történik valami annál jobban látható a monitor előnye, közelben pedig a trackir előnye.
    De ezzel együtt is megéri nekem.
    A motion reprojectiont próbáltam de nem tetszik a szellemkép, inkább legyen meg a stabil fps. Nekem szerencsére nem bántja a szemem, valahogy élesebbnek látom a képet így. Sajnos az új renderelés nem tett jót a vr-nek, napokig próbálgattam a grafikát mire ezt is be tudtam lőne. Valszeg a 1080ti már túl régi architektúra ehhez, majd az új nvidia 3xxx remélem jó lesz.
  • bunny
    Jajó, de akkor meg nem értem miért mondod, hogy a VR minősége kevés. Szerintem a 60hz helyett próbáld a 90hz + motionReprojectionMode bekapcsolást, nekem a 60hz bántja a szemem VR-ben (érdekes, monitoron nem zavar), és akkor lehet a grafikát vissza is tudod rakni.
  • PhantomAss
    Próbáltam-e a Reverbet? Kb. nekem volt először az országban, majd egy éve írtam róla beszámolót. Aztán az én tapasztalataim alapján sok szimes megvette :)
    Amúgy nem hinném hogy van 100% sli támogatás, az alapból is egy zsákutca, vr-ban meg sosem működött igazán.
    Mondjuk amióta kijött a 4xxx patch a grafikát vissza kellett vennem balaced-re, és majd minden alapon van, így van stabil 60 fps (60hz mód). Azelőtt ultrán volt 90hz-en. 1080ti+9700k+reverb.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.08.05. 11:11:28
  • bunny
    ÉS hogy ne legyek offtopic teljesen, az il-2 tűnik jelenleg a legjobban VR barát motornak, nem tudom hogy csinálják de még a xplane11 vulcanAPI-ra újraírva se ilyen gyors. ÉS ha jól láttam, mintha SLI támogatása is lenne ami külön durva - tesztele már valaki amúgy? Mert mondjuk VR-ban 2db 2060super vs 1db 2080ti ... hát én az SLI-re tenném a voksot, és lényegesen olcsóbb is lenne.