IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én úgy tudom, hogy akinek megvan az "alap" Clod, annak automatikusan frissül Blitzre. Repülhető Heinkel meg eddig is volt a játékban. <#crazya>
Sziasztok,

egy általános kérdésem lenne a megjelent verziókkal kapcsolatban (nem hittem, hogy IL2 1.2x után még meg tud valami zavarni de mégis.. 😄).

Szóval azt szeretném kérdezni, hogy nem elég, hogy ha anno megvettem a Cliffs of Dover-t, az nem egyenértékű a Blitz-el - jól értem? Mindenképp szeretném a Tobrukot is, egyrészt támogatás miatt, másrészt végre van csodás Heinkel 😊 Én eddig abban a hitben voltam, hogy ez a Clod-ra csúszik rá, és nem Blitz "kieg" lesz. Megköszönöm, ha valaki útba igazít 😊
Utoljára szerkesztette: Lebowski, 2020.07.31. 10:45:28
VO101Tom
Puma TS már nincs, discord van.
Inv: https://discord.gg/kQvE93

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Nekem is van VR, én nem erről beszélek, hogy a VR jó vagy sem, hanem pont arról, ahogy magukat kezelik.
Pl te is ennyi sort szánsz rá, hogy végigmondod miért is jó a VR, MINTHA más nem is ismerné, nem tudná, hogy mi az.
De, tudjuk.
Sőt, azt is leírtuk állandóan, minden helyre, hogy jön a VR támogatás, csak tovább kell dolgozni rajta.
Kitalálod mi van minden topikban az első 10 postban minimum 2x?
- Van VR?
- Hogyhogy MÉG nincs?

Ez így második héten már qrvára fárasztó, pedig nem is én vagyok a PR-os (mindenki szerencséjére <#alien>)

www.pumaszallas.hu

Nohab
Lesz valami össznépi gyakorlás aug. 6 előtt? Pc pilot (vagy utodja) TS3 címe még él? Vagy keressem a Pumaszálláson?
Én ezzel nem értek egyet, a VR-osok a szimulátorosok gurméi inkább. Aki már repült egy jó VR-ban, tudja hogy az élmény a monitorhoz képest iszonyú nagyot ugrik. Akár csak repkedsz, akár harc. Szóval ez olyan, mint amikor azt mondod, hogy jó ám a mekis hambi mert nem leszel éhes (amúgy de), hülye sznob barom gurmék. Aztán egyszer véletlen megkóstolsz egy rendeset, és nem hiszed el, hogy tudtad eddig azt a gagyit enni.
És én ezzel nem nézem le a monitort, nekem is van head tracking (a fiókban mióta megvan a vr) de azért most a HP reverb ami hozza képminőségben 90%-ra a FullHD monitort és adja hozzá a teljes 3D-t és a 360 fokos szabadságot ... nem javaslom kipróbálni, mert soha többet nem akarsz máshogy repülni. És pont ezért nyafogunk ha nincs VR lásd FlightSim - amibe egyébként most jött a hír, hogy még idén belerakják mert a must have feature listán az első helyen a VR támogatás hiánya volt. Igaz első körben csak reberb G2-re, de jön és ez is mutatja hogy nem vagán szünyögés ez hanem a szimulátoros világban egy nagyon komoly "réteg" jogos igénye.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

ok

VO101Tom
Nagyon kevés offline missiont repültem, de nem hiszem, hogy ez változott. Offline a mission szabja meg a gép konfigját, online szabadon választható. A festés, lajstromjel állítható, a fegyverzet, üza és ezek nem.

www.pumaszallas.hu

Tom!
A Tobruknak lesz "normálisabb" menürendszere mint a Blitznek? Ezt úgy értem, hogy lehet a fegyverzetet a menüből is állítani vagy csak úgy mint most a Blitzben, hogy multiban beállítom aztán elmentem. Remélem érthetően fogalmaztam...

Utoljára szerkesztette: feca1229, 2020.07.31. 08:31:58

VO101Tom
Nem jól érted <#alien>
A Tobruk az a Blitz kiegészítője. Gyakorlatilag egy DLC, steamen is DLC-nek jelenik meg. Akinek a Blitz megvan, annak csak a Tobrukot kell megvennie, de nem lesz másik játék a Steamen, az Blitzet fogja frissíteni a DLC-vel együtt 6-án.

Amit most az 1C weblapon árulnak, az a Blitzhez járó Tobruk DLC steam kódja, steamen kell aktiválni és utána a Blitz tulajdonság lapon ott lesz a megvásárolt DLC listában a Tobruk.

Akinek nincs meg a Blitz sem, és meg kellene vennie mindkettőt, az csomagban a Tobruk + Blitz-re kap majd kedvezményt, hogy Tobruk ára + pár dollárért megkapja mindkettőt.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.07.31. 07:56:20

www.pumaszallas.hu

Csak a Tobruk külön nem lesz? Tehát akkor ha jól értem ez egy külön játék lesz? Akiknek az alap és a Blitz megvan, azoknak a Tobruk nem kiegészítőként jön?<#fejvakaras>

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

VO101Tom
Igazából 70, de a megjelenésig van 15% engedmény, úgyhogy a 60 csak rövid ideig biztos. Hogy utána lesz-e, mennyi lesz, kiknek lesz, azt nem tudom. Valszeg aki csomagban veszi Blitz+Tobrukot, azoknak lesz csomag-kedvezmény, de hogy 1C oldalon lesz-e tovább leárazás a csak Tobrukra, azt nem tudjuk. Minden ilyesmi az 1C döntése.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.07.31. 00:34:41

www.pumaszallas.hu

Valóban 60 dolcsi?

\" Captives nullos capere \" "Más nyelvet beszélsz,más nyelven írsz, De magyarul álmodsz,magyrul sírsz."

Mennyi az annyi? Ile Forint??<#nemtudom>

VO101Tom
Igen, valamelyik fb post alatt olvastam, hogy a VR-osok a szimulátorosok vegánjai. Rosszul vannak ha nem írják le minden post alá, hogy ők VR-t használnak, azt hiszik rajtuk kívül senki más nem ismeri és nem tud róla, hogy mi is ez, és ami a legjobb, CSAK TŐLÜK függ, hogy a játék sikeres lesz-e vagy sem <#banplz>

www.pumaszallas.hu

Ahogy nézegettem az Il2 sturm FaceB oldalát és a hivatalos oldalát azt láttam, hogy aránylag pozitív kommentek vannak, akinek gondja van az a VR-t hiányolja. Bár ott is többször leírták, hogy lesz csak kicsit várni kell. Remélem menni fog az üzlet és tovább fogjátok tudni csinálni.

VO101Tom
<#eljen>
(Én is kíváncsi vagyok <#alien>. Tobruk térképen alig repkedtem, a Dernai quick missiont kívülről ismerem, mert ott teszteltem minden gépet amihez közöm volt, de a térkép többi részén alig jártam <#banplz> ).

www.pumaszallas.hu

Megvettem Tom!
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz! :-)

Azt nem értem, hogy miért a hajókhoz olyan közel engedi el a torpedókat. A légitorpedónál az egy kilométer is nagyon közel van. Ő meg olyan közel old, hogy onnan kis túlzással már "skip bombingolni" is lehetne.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.07.28. 15:55:14
PhantomAss
Bezzeg Il2-ben majd minden ruszki nyitott flaps-al fordulózik.

GOOBY, pls

Az AI-k használják ezt a módszert, hogy landing flapset nyitnak, ha szorongatják őket. Humántól én még ilyet nem láttam CloD-ban.
VO101Tom
Nem is fordult jobban, ha nincs ott a haverja, akkor elrendeztem volna a sorsát <#alien>.

www.pumaszallas.hu

És miért nyitott az előtted lévő Hurkány flapset? nem arról volt szó, hogy ez nem vár tünci, nem fordul jobban? <#idiota><#banplz>
VO101Tom
Sollum a hely, ahol ezt felvettem (google mapon El Salloum ma). Nem direkt lőttem mellé, csak béna vagyok <#alien> Egyébként nem volt cél hogy lelőjem csak kergetőzni akartam vele, hogy legyen sok jelenet egy dogfighthoz, erre a haverja nem PK-t lőtt függeszkedés közben? Viszont egész látványosra sikerült, úgyhogy meghagytam. Az eredeti terv szerint sem az Olaszok győztek volna, ez nem változott.

www.pumaszallas.hu

<#eljen><#taps><#taps><#taps>

Egyébként mi az a Sollum? És direkt lőttél annyit mellé, hogy izgalmasabb legyen a mozi?
VO101Tom

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
Az il2 oldalán lesz a 15% kedvezmény, de ők is steam kulcsot adnak.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.07.24. 23:03:13

GOOBY, pls

VO101Tom
Ezt passzolom, asszem első héten Steamen is lesz valami engedmény, de az is ilyen 10-15%-os. Árakat 1C szabja meg, én is ezekből a bejelentésekből olvasom, hogy mennyi az annyi.

www.pumaszallas.hu

i robot
UUUU végre! Széttorpedózok néhányat azokból a szép hajókból. Ha jól értem a 15% az csak akkor van, ha nem Steamen veszem.

Ennek nagyon örülök-amit jön a VR megveszem. Hiába, anélkül már nem tudok repülni.

VO101Tom
Ezt a 21-et nemtom honnan szedik, valszeg azért mondja a PR-os, hogy ne rinyáljanak miatta, aztán úgyis kiadjuk ha kész. A programozó sráccal pont tegnap beszélgettem ezekről, szerinte 1-2 hónap a weather engine és idén év végére már lesz VR is. Aztán majd meglátjuk, de ha bárhol dátumot olvasol, azt ne vedd készpénznek (sehol).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.07.24. 18:08:32

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
<#eljen>

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nagyon Gratulálok, látom először az dinamikus időjárás, aztán 21-ben a vr update jön.

<#taps>

<#taps><#eljen><#worship>
VO101Tom
Nyilvános a CloD Tobruk megjelenési dátum, Augusztus 6-án, este 19:00-kor lesz elérhető Steamen és más platformokon (steam aktiválás kell mindenhova), elővétel 15% kedvezménnyel az il2sturmovik.com-on Július 30-tól lesz elérhető.

https://www.facebook.com/teamfusionmod/posts/4370132966390181

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Ja, hogy nem klikkelhető a kabin? Ezt (eszt) nem is figyeltem még... azon mondjuk semmit 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

De az miben segít azon, hogy nem lehet egérrel a műszerfalon matatni???

LeonSilver
Használj hanyadtegeret... qrva hamar megszokod és baromi jó! Akár a combodra is rögzítheted tépőzárral.

Köszi, megnézem! Én a camera controll-ban a reset camera-t raktam rá, de mondjuk kb. 20 funkcióhoz van a num5 rendelve ... Az egér hiány kicsit elszomorít, bár szerencsére ezeken a régi jószágokon azért közel nincs annyi kezelőszerv, hogy egy warthog-ra ne lehetne felszórni de azért sokkal jobb lenne egerészni, szerintem az sokat ad VR-ben az élményhez.

LeonSilver
Úgy rámlik, hogy F12 alapból.

PhantomAss
A vízzel én is így voltam, meg amikor felhőbe repülsz és ott is elkezdenek a vízcseppek kiválni a szélvédőre, nagyon fílinges.
Középpont: azt hiszem a Settings > Key Mapping > Pilot head control tab > Default VR view a megoldás. Rákonfigurálod a joyra és működnie kell.
Egérrel sajnos nem lehet matatni, ezt nem is fogják beletenni a játékba. Pedig jó lenne, főleg a vr miatt.

GOOBY, pls

Kiprószáltam a játékot végre Reverb-en is, nagyon szépen fut még földközelben is. Dobtam egy hátast, amikor egy folyó felett alacsonyan repülve elkezdte a propeller felverni a vizet a szélvédőre 😄 Viszont pár kérdésem felmerült.

A VR központosításnak melyik keybind a megfelelő? Mert a num5-öt elég nehéz megtalálni VR-ben, viszont amiről én azt gondoltam hogy az, hiába rendeltem joy gombhoz nem reagált.

Egérrel tényleg nem lehet a kezelőszerveket matatni mint a DCS-ben vagy Xplane11-ben pl? Vagy ha igen, hogy?

Hogy az ő routerükön mit lehet állítani esetleg, azt nem tudom. Nálam bridge módban van amit hoztak, a sajátom végzi a melót.
Ők hozták a zsír új routert, Huawei gyártmány de típusszámot és teljesítmény adatot nem látok rajta. Az optikai kábel nem sérült. 10 évig száloptikás endoszkópokkal dolgoztam, értek hozzájuk.

IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin

VO101Tom
Esetleg azt is érdemes megnézni, hogy a router mennyit bír. Nekem digi gigabitre váltás után a router kezdett szarakodni, a nagy sebességű netet már nem bírta.

www.pumaszallas.hu

Nekem egy éve van optikai kábel Diginél, semmit nem állítgattam át hozzá, és semmilyen multis cuccban (Il-2 GB-t is beleértve) nem volt gond.

Esetleg a kábelnek nem lett baja bekötés óta? Viszonylag érzékeny cucc.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2020.07.10. 08:50:55
Pingeld a szervert parancssorból nagyobb csomagokkal hosszabb ideig ha lehet, és ha packetloss van, akkor joggal reklamálhatsz.
Helló srácok !

Két hete szerelték be hozzánk a Digi optikai kábelt, "Hálózatmodernizáció" címszóval. Mióta ez megtörtént, kidobál az Il-2 a szerverekről. Méghozzá egyre gyakrabban. Ma már 2 alkalommal dobott ki. Lehet ezzel kezdeni valamit ? Hőbölögjek velük vagy van valami amin állítanom kéne ?
A régi hálózattal semmi gondom nem volt...

IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin