IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2020.05.09. 19:54:18
IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A másikban topicban is jó 😛
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
Nekem most egy S80-as Volvom van, de előtte egy 166-os Alfám volt, 2.4-es JTD.
Nagyon-nagyon szerettem az autót! 5 henger / 6 sebesség. Egy nagyon jó szaki (még Ferjánczéknak is dolgozott) kicsit megcsippelte, így bő 400Nm nyomaték leledzett a gépben. 4.5 - 5.5l/100. Tényleg nagyon jó gép volt és ez a 2.4-es egy qrva jó konstrukció. Mondták, hogy miért, de nekem lövésem sincs hozzá 😄
Viszont - olasz autó lévén mindig volt valami. Nem komoly, az sose'" volt, de ez lötyög - az zötög - amaz leesik - stb.. gomb meglazul, tekertyű leeseik. Bőr belső, fa berakásos kormány - fasza, de ahol "műbőr" vagy mi a tök volt, az egy idő után nekiállt ragadni 😄 😄
Szóval olasz autó... ezért mondom, hogy bátorság olasz röpcsit venni - persze csak mondom, akkor mások lehettek az autóik 😄
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Köszi, ezt a linket nem ismertem, és elég részletes. Ez alapján tényleg több győzelme volt a Kobrával, mivel itt fel is sorolják tételesen. Fogalmam sincs hogy az összes többi oldal amiket néztem miért írja az ellenkezőjét...
Mindenesetre a Lacának címzett állításomat fenntartom, hogy nem voltak rosszabbak az orosz gépek a háború második felében, mert alapból ugye erre válaszoltam.
GOOBY, pls
Ajánlom a wikipédia oldalát (https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Pokryshkin), ott kevesebb mint 20 killt írnak Mig-3-ra (az első killje a típussal egyébként egy Szu-2-es volt tévedésből), néhányat Jak-1-el, a többit Kobrával. A WW2 database nem tud Jak-1-es killről. De itt van ez az oldal (https://military.wikia.org/wiki/Alexander_Pokryshkin), ők 14 győzelemről tudnak Mig-3-mal, 7 Jak-1-el, az összes többi Kobra és King Kobra.
Egyébként félelmetesen jó pilóta volt, nekem ő a kedvencem az oroszok között, de ha választani lehetett, akkor a La-7 helyett a P-63-at választotta. Ez azért sokat elmond.
Pokriskinnek Kobrával 20 győzelme volt, Miggel 40.
Nem írtam hogy a Kobra tankvadász lett volna, csak azt hogy alacsonyabb magasságon használták, kb. 3-4e méterig. Az köztudott hogy az Allison motor egy betegágy volt, 4km fölött semmire sem volt jó.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.07. 11:29:36
GOOBY, pls
Az is tévedés, hogy a P-39 alacsonytámadásra volt jó. Nyilván előfordult ilyen, de vadászgépként használták alapvetően. De tankvadászatra semmiképp, mert nem kaptak a szovjetek páncéltörő lőszert a 37 mm-es ágyúhoz (valószínűleg azért, mert nem is kértek). Mert egyébként 1,232,991 M54-es high-explosive lőszer szállítottak nekik air-to-air célokra és soft ground targetek ellen.
Az amcsi gépeket is inkább azért kedvelték mert pl. alacsony támadásra jó volt a Kobra a 37mm-es ágyújával, de magasra nem is mentek vele mert az Allison motor egy hulladék volt. Pokriskin is a legtöbb lelövését Mig 3-al szerezte, nem a Kobrával.
GOOBY, pls
De azok a doksik nincsenek benne, amit Tom linkelt, ezek nagyon érdekes részletek.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Kicsit továbbgondolva: és az orosz vasakkal (aminek nagy része ugye fa), akkor mi lenne?? Bármilyen furcsa, Lavocskinnak elsősorban nem aerodinamikai, hanem faipari mérnökként szerzett érdemei voltak, amiket fel tudott használni a repülőgépgyártásban.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.05.06. 20:40:25

www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
De én most nektek szurkolok elsősorban, Tom! <#awink>#awink>
www.pumaszallas.hu
Van valakinek esetleg eladó saitek x 52? (nem működő is érdekelne)
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2020.05.04. 18:19:23
Si vis pacem, para bellum
IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
@PhantomAss. Köszönjük <#alien>#alien>. Ez az előnye a hobbi projecteknek, nem addig dolgoznak rajta amíg a költségvetés és a főnökség engedni, hanem amíg nem elégedettek a végeredménnyel (oké, van egy határ itt is, de korábbi években még lehetett tologatni a dátumokat ha valami nem volt kész). A térképnél szerencsére jó alapokra tudtunk dolgozni, és a textúrákon is egy olyan srác dolgozott, aki kereskedelmi járatokon pilóta, heti több alkalommal repült Franciaország és Anglia között, elég jó elképzelése volt arról, hogy mi hogy néz ki magasról.
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Le a kalappal de komolyan, tanulhatnának tőletek.
Sakkay kollégához csatlakozva én is tűkön ülve várom a vr támogatást 😊
GOOBY, pls
És mikor lesz vr támogatása?<#alien>#alien>
Tudom nem mondhatod, de ha állandóan provokálod az embereket a képeiddel akkor mit vársz bakker?!
<#banplz>#banplz>
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.