IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
És mindezt azért mert a monitorral repkedőket zavarta hogy mi nagyobb zoomot használhatunk (5x vs 10x)
Csak épp azt nem veszik figyelembe hogy sokkal rosszabb a felbontás, alig látsz valamit, minden pixeles, a színek nem olyan szépek, és nem tudsz hátranézni mint a trackir-rel. Ez persze mind nem számít, csak a zoom. Még véletlenül se legyen esélyed sem vr-ban a trackirrel és az 5x zoommal szemben.
Megint olyanok okoskodnak akik az életben nem próbáltak vr-ban repülni.
Annyira felbaxott ez a hozzállás hogy le is töröltem az egészet. majd nézem a fórumot és ha újra engedélyezik akkor lehet visszarakom.
Ja és az ezzel kapcsolatos fórumokat azonnal bezárják, szólni sem lehet semmit. Kezd dcs lenni ebből is 😊
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.21. 16:33:51
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
A legnagyobb gond azzal van (és ezt már akkor sejtettem amikor a 777 átvette a játék fejlesztését), hogy a RoF motorját kalapálták a játék alá, annak minden korlátjával és hátrányával.
Viszont én nem a sérülésmodellről és a rendszerek kezeléséről beszéltem, az egy dolog, a legfontosabb egy szimulátorban a repmodell. Na ez az amiben jócskán lenne mit fejleszteni.
Próbáld ki a DCS I-16-ost, és az IL2 I-16-ost, látni fogod a különbségeket a repmodellben. De mondhatnám a K4-es Messzert is, amit ha felszálláskor nem a jó pillanatban lépsz be, egyből az oldalára fordítja a gépet. Ezt ugyan így mesélte Tobak Tibi bá is. Az Il2-ben ennek nyoma sincs. De ezt pont neked mondjam? Szerintem te sokkal többet tudsz a Messzerekről mint itt bárki.
Vagy a Mustang...tudtad hogy a DCS-ben azt anno egy olyan Mustang pilóta számára készítették aki ma is aktívan repül a géppel? Ő letesztelte, elmondta hogy min kellene változtatni, kijavítgatták, és amikor azt mondta hogy ez igen, ilyen a valódi Póni, hozzá ne nyúljatok, utána adták ki a közönség számára is. És évek óta nem is változtattak a repmodelljén. Namost hasonlítsd össze az Il2 Mustanggal, tök máshogy repül a két gép, és valahogy megint csak az Il2-ben sokkal egyszerűbb az egész.
Az Il2-ben meg nyomsz egy full gázt, hasrahúzod, és bármelyik géppel felszállsz, akár egy tökig rakott Ju 88-cal is, még precesszió is alig van. A DCS-ben baromi nehéz már irányban tartani is a gépet, nemhogy fullgázon felszállni. És ezt nem azért írom mert a DCS jó, egy francokat, egy nagy fos az is, de azért egy szinttel minimum az IL2 fölött van repmodellben.
De mondom, én ezzel együtt tudok élni és élvezem a játékot, de nagyon várom már hogy kijöjjön a CloD és hozzá a vr, talán az felrázza egy kicsit az állóvizet.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.11. 22:47:08
GOOBY, pls
Az árkádot végképp nem tudom mire érted. Egészen aprólékosan van modellezve a fedélezeti rendszerek kezelése, pl. methanolos messzereknél vigyázni kell arra, hogy fullra előretold a gázkart különben nem jön a kopogáscsökkentő csodanafta - ez ténylegesen így is működött - bűr (van egy két idegesítő dolog, pl. a névleges idő határértékek után kipurcanó motor, az elég "gamey".
A gépek repülésével sem látom a problémát, a fő paramétereket pontosan hozzák, a többi meg ízlés kérdése. Vannak általános egyszerűsítések (pl. bombacélzó automatika, ami azt tudja amit az eredeti, csak a kezelőfelülete felhasználó barátabb), de az a kezelőfelület, a háttérben jól működik.
A Tank Crew szintén aprólékosan modellezet, nekem a fő gondom az vele hogy az alapvetően repszimre szabott motor egy kicsit pixelesnek hat a földi egységek között, viszont cserébe tudtommal a repülés és a tankos rész együtt is működni fog. Ezzel szemben a Kharkov óta messze a legszebben modellezett tank belső és kezelőszemélyzet van benne.
Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2020.05.11. 21:53:45
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Ezzel lehet vitatkozni meg egyet nem érteni, de ez az én véleményem.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.11. 20:17:40
GOOBY, pls
IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.11. 17:19:36
GOOBY, pls
Azért érdekes, hogy az Il2 GB szériát leginkább azok fikázzák, akik soha egyetlen percet sem játszottak vele. <#awink>#awink>
Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2020.05.11. 16:19:00
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
GOOBY, pls
Utoljára szerkesztette: Death Rattle, 2020.05.09. 19:54:18
IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A másikban topicban is jó 😛
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
GOOBY, pls
www.pumaszallas.hu
Nekem most egy S80-as Volvom van, de előtte egy 166-os Alfám volt, 2.4-es JTD.
Nagyon-nagyon szerettem az autót! 5 henger / 6 sebesség. Egy nagyon jó szaki (még Ferjánczéknak is dolgozott) kicsit megcsippelte, így bő 400Nm nyomaték leledzett a gépben. 4.5 - 5.5l/100. Tényleg nagyon jó gép volt és ez a 2.4-es egy qrva jó konstrukció. Mondták, hogy miért, de nekem lövésem sincs hozzá 😄
Viszont - olasz autó lévén mindig volt valami. Nem komoly, az sose'" volt, de ez lötyög - az zötög - amaz leesik - stb.. gomb meglazul, tekertyű leeseik. Bőr belső, fa berakásos kormány - fasza, de ahol "műbőr" vagy mi a tök volt, az egy idő után nekiállt ragadni 😄 😄
Szóval olasz autó... ezért mondom, hogy bátorság olasz röpcsit venni - persze csak mondom, akkor mások lehettek az autóik 😄
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Köszi, ezt a linket nem ismertem, és elég részletes. Ez alapján tényleg több győzelme volt a Kobrával, mivel itt fel is sorolják tételesen. Fogalmam sincs hogy az összes többi oldal amiket néztem miért írja az ellenkezőjét...
Mindenesetre a Lacának címzett állításomat fenntartom, hogy nem voltak rosszabbak az orosz gépek a háború második felében, mert alapból ugye erre válaszoltam.
GOOBY, pls
Ajánlom a wikipédia oldalát (https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Pokryshkin), ott kevesebb mint 20 killt írnak Mig-3-ra (az első killje a típussal egyébként egy Szu-2-es volt tévedésből), néhányat Jak-1-el, a többit Kobrával. A WW2 database nem tud Jak-1-es killről. De itt van ez az oldal (https://military.wikia.org/wiki/Alexander_Pokryshkin), ők 14 győzelemről tudnak Mig-3-mal, 7 Jak-1-el, az összes többi Kobra és King Kobra.
Egyébként félelmetesen jó pilóta volt, nekem ő a kedvencem az oroszok között, de ha választani lehetett, akkor a La-7 helyett a P-63-at választotta. Ez azért sokat elmond.
Pokriskinnek Kobrával 20 győzelme volt, Miggel 40.
Nem írtam hogy a Kobra tankvadász lett volna, csak azt hogy alacsonyabb magasságon használták, kb. 3-4e méterig. Az köztudott hogy az Allison motor egy betegágy volt, 4km fölött semmire sem volt jó.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.07. 11:29:36
GOOBY, pls
Az is tévedés, hogy a P-39 alacsonytámadásra volt jó. Nyilván előfordult ilyen, de vadászgépként használták alapvetően. De tankvadászatra semmiképp, mert nem kaptak a szovjetek páncéltörő lőszert a 37 mm-es ágyúhoz (valószínűleg azért, mert nem is kértek). Mert egyébként 1,232,991 M54-es high-explosive lőszer szállítottak nekik air-to-air célokra és soft ground targetek ellen.
Az amcsi gépeket is inkább azért kedvelték mert pl. alacsony támadásra jó volt a Kobra a 37mm-es ágyújával, de magasra nem is mentek vele mert az Allison motor egy hulladék volt. Pokriskin is a legtöbb lelövését Mig 3-al szerezte, nem a Kobrával.
GOOBY, pls
De azok a doksik nincsenek benne, amit Tom linkelt, ezek nagyon érdekes részletek.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Kicsit továbbgondolva: és az orosz vasakkal (aminek nagy része ugye fa), akkor mi lenne?? Bármilyen furcsa, Lavocskinnak elsősorban nem aerodinamikai, hanem faipari mérnökként szerzett érdemei voltak, amiket fel tudott használni a repülőgépgyártásban.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.05.06. 20:40:25

www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
De én most nektek szurkolok elsősorban, Tom! <#awink>#awink>
www.pumaszallas.hu
Van valakinek esetleg eladó saitek x 52? (nem működő is érdekelne)
Utoljára szerkesztette: mustangdc3, 2020.05.04. 18:19:23
Si vis pacem, para bellum