91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
bunny #90665 "trackir-hez és a monitor felbontásához viszonyítva nagy hátrányba kerülsz"
Naaa, próbáltál már HP reverb-et? Persze ha 4K-s monitorod van akkor valóban gyengébb a látvány, de amikor (off) DCS-ben éjszaka CASEIII landolás küldetés elején látom az anyahajó fényeit (asszem 50 mérföld!!!!) akkor én azt nem mondanám olyan rossz felbontásnak. Egy reverb 90%-ra hozza a fullHD monitor felbontást, 100% csak azért nem, mert ha nagyon nézed homogén felületen látszik a pixel.
Egyetértünk, hogy a realizmushoz iszonyú sokat ad. Én is elfogadom, van akit ez nem hat meg egy repülőszimulátorban, és sokkal inkább azt szereti ha a 4K monitoron minden ultra-high-ra húzva trackir-rel repül. Valóban szebb a kép, egy reverb 9M pixel, azt ultrán semmi nem hajtja ki jelenleg. Vissza kell venni, igen ha kell az fps, ez tény.
Én a repülés élményéért szimulátorozom, ahogy írod valósághűbb, realisztikusabb. Emlékszem, amikor először próbáltam haver rift-jében a DCS-t, csináltam egy orsót és megmozdult a gyomrom. Ezt semmi monitor, trackir nem fogja a büdös életbe előhozni senkiből. Nálam a monitor csak addig van használva, amíg bekonfigurálom a VR-t :) És ezért nyihog minden VR-es ha nincs támogatás a szimulátorban. Én tuti nem baxakodok monitor előtt repszimben, gagyi érzés számomra.
De nem akarok én senkit meggyőzni semmiről, libsi vagyok mindenki úgy repül ahogy neki tetszik, felőlem játszhat mobilon is ha neki az okoz örömet. Haverom most adott el mindent (riftS, warthog, pedál stb), és acecombat-ozik, 5 perc után már untam nézni dehát lelke rajta. -
#90664 És az csak egy dolog, hogy lehet rosszabbul látod a célokat, de a monitor 2d +TIR kombonál egy 30-40 fokos látószögön látod a 90 fokos POV-t.
Addig egy VR ben 110 fokon látod a 110 fokos POV-t és a fejmozgás is 1:1 ben sokkal természetesebben tudod forgatni a fejed és segíti a koordinációt.
mindamellett nagyobbak a műszerek is .
Ha a felbontási gondokon túllépnek és esetleg a szem- kézmozgás követés is alap lesz , akkor már nem lesz kérdés. -
#90663 Ha vr-ban repülsz sokkal nehezebb dolgod lesz, és így a statisztikád is rosszabb lesz. Kb bárki lelőhet kis ügyességgel, szóval a trackir-hez és a monitor felbontásához viszonyítva nagy hátrányba kerülsz, ez nem kérdéses. Hogy miért játszik valaki mégis búvárszemüvegben?
Szerény véleményem szerint aki tényleg szereti a szimulátorokat az a valósághűségre, realizmusra törekszik. Én legalábbis a szart is megenném ha ettől a játék reálisabb lenne, de szerencsére erre nincs szükség, van helyette vr, ami elérhető, és ár/érték arányban a lehető legrealisztikusabbá teszi a játékot. Ehhez viszonyítva nekem a trackir+monitor kombó az kb. olyan bohóckodás mint amilyen szimulátor a war thunder.
Számomra a vr óta nem az a kérdés hogy ki a jó pilóta (mondjuk eddig sem ez volt a lényeg), hanem hogy ha valaki szimezik miért részesíti előnyben az árkád játékot a monitorral, amikor sokkal realisztikusabb módon is repülhetne.
Én nem tudom elképzelni hogy feláldozzam a realizmust a könnyebb kezelésért és a jobb statisztikáért.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.08.04. 23:53:10 -
LacAI #90662 Jézusom. Ezt a szöveget azaz a jelzőt, hogy a szimulátorosok gurméi. Lópikulát, hogy finom legyek:) nem attól leszel ínyenc hogy egy búvárszemüvegben üldögélsz. Sikeres harcos pediglen aztán végképp nem ettől. -
#90661 Haha, persze, mindjárt kettőt veszek, egyet boltba járni, másikat meg pályára -
feca1229 #90660 Értem, csak úgy kíváncsiságból kérdeztem. Remélem tetszeni fog a népnek és tovább tudjátok majd fojtatni.
Ha tényleg veszel egy Ferrárit azért képet küldjél...
:-) -
#90659 Aztán majd hadd menjek egy kört a Ferrarival :) -
#90658 Asszem kb 15GB lesz a Blitz+Tobruk összesen.
A számokat mi sem ismerjük még, de ha tudnánk is, nem mondhatnánk el akkor sem. Ezek tipikusan a szigorúbb üzleti titkok közé sorolandók. Én nem várok az elővételtől sokat, ha már 1-2 hónapja ki lesz adva a játék, akkor érdemes ezeket a számokat és a tendenciákat nézni.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.08.03. 20:32:13 -
feca1229 #90657 Tom!
Minnyi giga lesz a Tobruk?
Amúgy veszik rendesen, vagy még kivárnak a megjelenésre? Ha kérdezhetek ilyet. -
Klusi86 #90656 -
#90655 Ha steamen veszed a DLC-t, kkor ilyen aktiválás nincs. De 1C weblapon csak egy steam aktíváló kódot kap mindenki, azt manuálisan kell a steamnek megmutatni, hogy "nézd mit vettem máshol".
-
feca1229 #90654 Aktiváltam én is, nem is tudtam, hogy ilyet is kell.
-
Lysandus #90653 Steamen kell aktiválni. Be is rakta a Blitz DLC-nek. De még nyilván nem tölti.
(Ott van jobb oldalt fent a DLC-knél, meg is tudom nyitni, a "manage my 1 DLC"-re kattintva. Itt egyelőre kivettem a pipát az installálásról, hiszen majd augusztus 6-án lesz elérhető, addig ne keresse feleslegesen.)
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.07.31. 21:44:15 -
feca1229 #90652 Ez mit jelent, hogy aktiváltad? Én csak megvetem kiírta, hogy sikerült és ennyi. Valamit kellene még csinálnom?
Amúgy igen 6-án lesz elérhető.
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2020.07.31. 21:38:59 -
Lysandus #90651 Megvettem a Tobrukot. Aktiváltam is. Ha jól értem, hiába aktiváltam most, augusztus 6-án fogja elkezdeni a letöltést? -
#90650 Ahogy Lysandus is írja, ha van régi CloD-od, akkor kell lennie Blitznek is a listában, a Tobruk az pedig a Blitz DLC-je lesz.
A Blitz verzió akkor került Steamre, amikor az első hivatalos - ingyenes - TFS patchet megkapta a CloD. 1C ezzel akarta jelezni, hogy ez egy teljesen felújított játék, kvázi új lappal indulhattunk a különböző értékelő oldalakon is, ami az alapjáték bűnrossz statisztikái miatt PR szempontok miatt sem volt utolsó. A Blitz-et mindenki ingyen megkapta, akiknek megvolt a régi, de kvázi új játékként mindenkinek telepítenie kellett a régi helyett. Aki újként veszi, az csak a CloD - Blitzet vásárolhatja meg, Steamen a régi már vissza van vonva.
A Tobruk annyiban lesz más, hogy az nem külön címként jelenik meg a játék listában, hanem a Blitz lesz frissítve az új tartalmakkal, ha valaki megvette a kieget. Ha nem, a játék akkor is frissül, minden technikai fícsört és hibajavítást megkap a "csak Blitz" is (ingyen), hogy a verziószám, verzió kompatibilitás megmaradjon. Ha a szerver csak a régi BoB tartalmakat használja, akkor együtt tud repkedni az aki megvette és aki nem (de ez azt is jelenti, hogy pl. az sem használhatja az új kabinokat, akinek megvan a Tobruk, mert a BoB kontentben az nincs benne. Tudjuk, hogy vannak más játékok, ahol ez másképp működik, de a CloDban ezt csak így lehetett megoldani).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.07.31. 18:55:02 -
#90649 -
#90648 -
Lebowski #90647 Valóban itt van a listában, figyelmetlen voltam :)
Csak az volt a fura, hogy amikor szerettem volna megvenni a Tobrukot, akkor Steam-en keresztüli bejelntkezés után azt írta, hogy nincs meg nékem ez a verzió (lehet azért mert anno dobozos verziót adtam hozzá Steamhez).. De simán regisztrálva engedte.
Köszönöm :) -
Lysandus #90646 Én úgy tudom, hogy akinek megvan az "alap" Clod, annak automatikusan frissül Blitzre. Repülhető Heinkel meg eddig is volt a játékban. -
Lebowski #90645 Sziasztok,
egy általános kérdésem lenne a megjelent verziókkal kapcsolatban (nem hittem, hogy IL2 1.2x után még meg tud valami zavarni de mégis.. :D).
Szóval azt szeretném kérdezni, hogy nem elég, hogy ha anno megvettem a Cliffs of Dover-t, az nem egyenértékű a Blitz-el - jól értem? Mindenképp szeretném a Tobrukot is, egyrészt támogatás miatt, másrészt végre van csodás Heinkel :) Én eddig abban a hitben voltam, hogy ez a Clod-ra csúszik rá, és nem Blitz "kieg" lesz. Megköszönöm, ha valaki útba igazít :)
Utoljára szerkesztette: Lebowski, 2020.07.31. 10:45:28 -
#90644 Puma TS már nincs, discord van.
Inv: https://discord.gg/kQvE93 -
#90643 Nekem is van VR, én nem erről beszélek, hogy a VR jó vagy sem, hanem pont arról, ahogy magukat kezelik.
Pl te is ennyi sort szánsz rá, hogy végigmondod miért is jó a VR, MINTHA más nem is ismerné, nem tudná, hogy mi az.
De, tudjuk.
Sőt, azt is leírtuk állandóan, minden helyre, hogy jön a VR támogatás, csak tovább kell dolgozni rajta.
Kitalálod mi van minden topikban az első 10 postban minimum 2x?
- Van VR?
- Hogyhogy MÉG nincs?
Ez így második héten már qrvára fárasztó, pedig nem is én vagyok a PR-os (mindenki szerencséjére ) -
#90642 Lesz valami össznépi gyakorlás aug. 6 előtt? Pc pilot (vagy utodja) TS3 címe még él? Vagy keressem a Pumaszálláson? -
bunny #90641 Én ezzel nem értek egyet, a VR-osok a szimulátorosok gurméi inkább. Aki már repült egy jó VR-ban, tudja hogy az élmény a monitorhoz képest iszonyú nagyot ugrik. Akár csak repkedsz, akár harc. Szóval ez olyan, mint amikor azt mondod, hogy jó ám a mekis hambi mert nem leszel éhes (amúgy de), hülye sznob barom gurmék. Aztán egyszer véletlen megkóstolsz egy rendeset, és nem hiszed el, hogy tudtad eddig azt a gagyit enni.
És én ezzel nem nézem le a monitort, nekem is van head tracking (a fiókban mióta megvan a vr) de azért most a HP reverb ami hozza képminőségben 90%-ra a FullHD monitort és adja hozzá a teljes 3D-t és a 360 fokos szabadságot ... nem javaslom kipróbálni, mert soha többet nem akarsz máshogy repülni. És pont ezért nyafogunk ha nincs VR lásd FlightSim - amibe egyébként most jött a hír, hogy még idén belerakják mert a must have feature listán az első helyen a VR támogatás hiánya volt. Igaz első körben csak reberb G2-re, de jön és ez is mutatja hogy nem vagán szünyögés ez hanem a szimulátoros világban egy nagyon komoly "réteg" jogos igénye. -
feca1229 #90640 ok
-
#90639 Nagyon kevés offline missiont repültem, de nem hiszem, hogy ez változott. Offline a mission szabja meg a gép konfigját, online szabadon választható. A festés, lajstromjel állítható, a fegyverzet, üza és ezek nem. -
feca1229 #90638 Tom!
A Tobruknak lesz "normálisabb" menürendszere mint a Blitznek? Ezt úgy értem, hogy lehet a fegyverzetet a menüből is állítani vagy csak úgy mint most a Blitzben, hogy multiban beállítom aztán elmentem. Remélem érthetően fogalmaztam...
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2020.07.31. 08:31:58 -
#90637 Nem jól érted
A Tobruk az a Blitz kiegészítője. Gyakorlatilag egy DLC, steamen is DLC-nek jelenik meg. Akinek a Blitz megvan, annak csak a Tobrukot kell megvennie, de nem lesz másik játék a Steamen, az Blitzet fogja frissíteni a DLC-vel együtt 6-án.
Amit most az 1C weblapon árulnak, az a Blitzhez járó Tobruk DLC steam kódja, steamen kell aktiválni és utána a Blitz tulajdonság lapon ott lesz a megvásárolt DLC listában a Tobruk.
Akinek nincs meg a Blitz sem, és meg kellene vennie mindkettőt, az csomagban a Tobruk + Blitz-re kap majd kedvezményt, hogy Tobruk ára + pár dollárért megkapja mindkettőt.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.07.31. 07:56:20 -
lala42 #90636 Csak a Tobruk külön nem lesz? Tehát akkor ha jól értem ez egy külön játék lesz? Akiknek az alap és a Blitz megvan, azoknak a Tobruk nem kiegészítőként jön? -
#90635 Igazából 70, de a megjelenésig van 15% engedmény, úgyhogy a 60 csak rövid ideig biztos. Hogy utána lesz-e, mennyi lesz, kiknek lesz, azt nem tudom. Valszeg aki csomagban veszi Blitz+Tobrukot, azoknak lesz csomag-kedvezmény, de hogy 1C oldalon lesz-e tovább leárazás a csak Tobrukra, azt nem tudjuk. Minden ilyesmi az 1C döntése.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2020.07.31. 00:34:41 -
lala42 #90634 Valóban 60 dolcsi? -
lala42 #90633 Mennyi az annyi? Ile Forint?? -
#90632 Igen, valamelyik fb post alatt olvastam, hogy a VR-osok a szimulátorosok vegánjai. Rosszul vannak ha nem írják le minden post alá, hogy ők VR-t használnak, azt hiszik rajtuk kívül senki más nem ismeri és nem tud róla, hogy mi is ez, és ami a legjobb, CSAK TŐLÜK függ, hogy a játék sikeres lesz-e vagy sem -
feca1229 #90631 Ahogy nézegettem az Il2 sturm FaceB oldalát és a hivatalos oldalát azt láttam, hogy aránylag pozitív kommentek vannak, akinek gondja van az a VR-t hiányolja. Bár ott is többször leírták, hogy lesz csak kicsit várni kell. Remélem menni fog az üzlet és tovább fogjátok tudni csinálni. -
(Én is kíváncsi vagyok . Tobruk térképen alig repkedtem, a Dernai quick missiont kívülről ismerem, mert ott teszteltem minden gépet amihez közöm volt, de a térkép többi részén alig jártam ). -
feca1229 #90629 Megvettem Tom!
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz! :-)
-
VDomino #90628 IL-2 Sturmovik: Desert Wings – TOBRUK -
Lysandus #90627
Azt nem értem, hogy miért a hajókhoz olyan közel engedi el a torpedókat. A légitorpedónál az egy kilométer is nagyon közel van. Ő meg olyan közel old, hogy onnan kis túlzással már "skip bombingolni" is lehetne.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2020.07.28. 15:55:14 -
#90626 Bezzeg Il2-ben majd minden ruszki nyitott flaps-al fordulózik.