IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Köszi. Így visszanézve tényleg sok kontent került bele, ami nem is volt teljesen így tervezve, jó pár típus menet közben lett hozzáadva. Wellingtonnak pl egy típus volt eredetileg a terv, lett belőle nyolc. Legutóbb amikor számoltam, akkor 59 új típus és altípus lett hozzáadva a CloD Blitzhez képest. Hajókból is lesz kb 16 új osztály, a sivatagi tankokból, ágyúkból is több mint 40 új típus. Plusz a térkép.
A kiadási dátum még mindig az 1C döntése, majd ha ők bejelentik, akkor tudni fogjuk.

www.pumaszallas.hu

Le a kalappal Tom! Ez egy kurva nagy csuda lesz mikor kijön!!! :-)
Gondolom még mindig titkos...
Remélem már nem sok idő!

VO101Tom
Teljes planeset:
//www.youtube.com/embed/FhrmosWZgbI

www.pumaszallas.hu

repvez
<#eljen><#taps>
Mikor jön ki? Mikor lesz vr?
<#banplz>

//www.youtube.com/embed/aTmX-6Hzyao

VO101Tom

www.pumaszallas.hu

Jöhet bármelyik. Aztán úgyis bekonfigolom Messzára vagy Fókára.<#hehe>
Nem rossz ez (bár nem próbáltam), csak így minden géphez más bot és gázkar kellene! :)))
repvez
//www.youtube.com/embed/uhP6eWP3hXQ
//www.youtube.com/embed/svU_vOaIF7E

PhantomAss
Kíváncsi leszek hogy nálad mi lesz az eredmény.

GOOBY, pls

Nem még. Pár hsz-t olvastam, de elég összevissza: van akinek javult, van akinek romlott a teljesítmény. Még nem tudom, én hova tartozok :)
PhantomAss
Amúgy a legújabb peccs óta játszottál a játékkal online?
Nálam nagyon szaggat. Eddig 90hz-n, ultra grafikán simán futott, most 60hz-n, low grafikán annyira szaggatott hogy ki kellett lépnem. Újraraktam a játékot se semmit sem javult. Néztem a fórumokat de nem igazán látok sehol megoldást.

GOOBY, pls

Na, akkor már többet tudsz mint én, köszi!
Én csak végigpörgettem a topic elejét, amiben a sírás ment, láttam hogy ez a fő probléma.

Utóbbi pár elszórt hozzászólás VR topicokban már úgy hangzott, hogy rendben van a dolog, csak idő amíg elkészül, de nem volt időm visszakeresni, mi alapján optimisták :)
Ha már nem fejlesztik nagyon a VR részt, legalább ne rontsák ;)
PhantomAss
Igen azóta elolvastam az egész fórumot, mert az elején Jason bezáratott minden ezzel foglalkozó topikot és úgy nézett ki hogy azért mert egy h*lyegyerek sírt a mod miatt.
Mint kiderült ő azért indította az egészet mert szúrta a szemét a vr 10x zoom (úgy hogy nem is használ vr headsetet), de elmagyarázta neki mindenki hogy a vr játékban alapból 1.5 zoom van ami semmire nem elég, és vr 10x zoom az ugyan az mint ami a jelenlegi 5x ami a monitoros játékosoknak van. Viszont egy kis trükkel a 2d userek is használhatják a modot és így nagyon durva távolságra látnak.
Azóta tisztázódott hogy mi a helyzet, engedélyezik a modot és a következő kiadásban már nem tudják a monitoron csítre használni. Kiveszik belőle a 2d supportot, a vr userek pedig kapnak egy 8.5x zoomot ami a játékban lévő 1.5-tel kombinálva kb. ugyan az lesz mint ami a monitoros natív 5x zoom.

GOOBY, pls

Azért ez ebben a formában nem teljesen igaz.
A mod azért nem működik, mert változott a renderelési mód az új patch-csel.
Viszont valóban panaszkodtak idiótább 2D-sek, és kénytelenek valamit kezdeni ezzel. Momentán annyit tudni, hogy Jason és a mod készítője megbeszélik a dolgot.
Lehet ebből totál tiltás, korlátozottabb zoom, vagy hogy csak modként működhessen (jelenleg ugyanis csak kliens módosítás, nem rendes mod, így a serverek nem tudják tiltani). Még nem tudni (AFAIK).
Tehát G-erő jelzés. Köszönöm. A grafika nálam rosszabb lett de utánaállítotam egy minimálisat és megoldódott. Bár az én gépem pont a minimumot tudja (egyenlőre) amit a BoS elvár...

IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin

Nekem is állítgatnom kellett a grafikai beállításokon, mert én sem vagyok elájulva tőle, függetlenül hogy sokan dicsérik. Nekem az elsimítás lett szarabb, ha állítok rajta akkor pedig földközelben van egy nagyon minimális mikrolag, persze még finom hangolhatom :-)
Gondolom nálad ilyesmi a helyzet, kicsit variálnod kell, hogy fasza egyen, csak az a bosszantó hogy ami eddig jó volt azt nehéz vissza állatni.

PhantomAss
Ahogy feca1229 mondja, az a g-erőt mutatja.
Elég fontos volt ez a peccs mert a grafikai motor is változott, és amit régóta hiányoltam hogy a repülőgéppel kapcsolatos üzenetek teljesen kikapcsolhatóak.
Érdekes amúgy mert mindenki azon áradozik milyen jó lett az új motorral, nálam viszont sokkal rosszabbul fut.

GOOBY, pls

Papa01
Megnéztem, sajna nem az igazi... :(

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Papa01
Köszönöm, megnézem! Bár nekem NVidia kártyám van, de hátha...

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Nem vagyok benne biztos de próbáld meg a CAMERA beállításoknál, a GRAPHICS beállítás alatt találod.
A legutóbbi pecs óta akinek Radeon kártyája van azoknak vannak gondjaik, vagy mintha ilyet olvastam volna a fórumon.

Az talán a pilótára ható G- erőt mutatja.

Papa01
Sziasztok!

Annak mi lehet az oka, hogy az 1-el ezelőtti frissítés óta a a pilóta fejmozgása nem az igazi? Úgy értem, hogy akár a billentyűzetről, akár a joy hat-ról mozgatom, a pilóta feje túl nagyot mozdul az adott irányba.. Így meg nem lehet követni a másik gépet. Vagy lehet ezt állítani valahol?
BOS-ról lenne szó...

Köszönöm a válaszokat!

Srácok, a frissítéskor megjelent a kép bal alsó sarkában az irányindikátortól jobbra egy karikaszerűség, benne egy számmal. Multiban látom. Az mit jelez ?

IL-2 : BoS+BoK+BoM+BoBP DCS : MiG-15bis, MiG-19P, MiG-21bis, Mi-24P RavCore Javelin

IL-2 Sturmovik: Battle of Bodenplatte - Premium Edition

20. dollar

Ennyit viszont tényleg meg ér!!!
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2020.05.22. 19:12:26

Nem is drága. alig 2 milla dodó egy P51. Másfél egy P40.
A Yak 9-UM meg csak 685 ezer . Ingyé van:))
Utoljára szerkesztette: LacAI, 2020.05.22. 17:15:20
Úgy-Úgy!! <#violent>

www.smart-bus.hu

repvez
[url=https://www.facebook.com/platinumfightersales/?__tn__=kCH-R&eid=ARBzfMrViP0bTApjpudzewnMvZkyEp3b36kzyy70vNzNw_2OhWpCwLsVpVsNpbIdxwexMqJ93BOV3kf5&hc_ref=ARTzj_4nyYAomXr1EWyz5-HJ3NvheiVlM9XwR5o8hftZ8PqvlSvtFaZR0B7rc_5ptCw&fref=nf&__xts__<0>=68.ARDf3qxAUr9u-lw8eCXLOtIlMTIphThiVMSFxgxxQR_HKyxUgddIAF0svYKnczqAx1b7aeH9Efw-whuUrTmwVquDXbRMbXCWS_9-6YenzMYkVMDY0QTCt-BQMlpkXcD47eI_F9zNmL37EauoiHTwdEzY9QoSMOTZ5o4BH9mxZFIoNqt4hCXf1BDiuXyBHLJ7PZPTUa4kroMBuKVA13sHHPECpV1l8HQ4etBPoJc39gL7VAB0fudmeSD939M0R2z0t4mTURdhMXazvNycDkA-MAPVlRWcoLn70BRrP-GtLRkq7Bhi0i4SY4gsydHuyBa4B4CutlcXvgNrSb-I5jcyHHEFHV35vi22wjyK-SeW-1dT6CVLEf-YQw]esetleg valaki akar venni egy igazit ?[/url]

van 2 üléses Messzer is DB605ös motorral
Nekem is ez ugrott be, amikor megláttam: Szépnek szép, de mér' nem lőtted le????? :DDDD
LeonSilver
Ez csak a windózos paint, nincs a munkahelyi gépemen fotósopp ;)

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

VO101Tom
Photoshop GOD! <#worship>

www.pumaszallas.hu

<#wow1><#taps>

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Tessék... ;)

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nem rossz, de ha égne még jobb lenne... <#gonosz1>

www.smart-bus.hu

VO101Tom
<#eljen>

www.pumaszallas.hu

repvez
csak úgy találtam
PhantomAss
Hát, xarjanak sünt az il2 fejlesztők. Az utsó peccsel letiltották a vr zoom modot, így gyakorlatilag játszhatatlan a játék vr-ban. A gyári 2x zoom semmire sem jó.
És mindezt azért mert a monitorral repkedőket zavarta hogy mi nagyobb zoomot használhatunk (5x vs 10x)
Csak épp azt nem veszik figyelembe hogy sokkal rosszabb a felbontás, alig látsz valamit, minden pixeles, a színek nem olyan szépek, és nem tudsz hátranézni mint a trackir-rel. Ez persze mind nem számít, csak a zoom. Még véletlenül se legyen esélyed sem vr-ban a trackirrel és az 5x zoommal szemben.
Megint olyanok okoskodnak akik az életben nem próbáltak vr-ban repülni.
Annyira felbaxott ez a hozzállás hogy le is töröltem az egészet. majd nézem a fórumot és ha újra engedélyezik akkor lehet visszarakom.
Ja és az ezzel kapcsolatos fórumokat azonnal bezárják, szólni sem lehet semmit. Kezd dcs lenni ebből is :)

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.21. 16:33:51

GOOBY, pls

PhantomAss
Rendben, én elfogadom a véleményedet hogy te így látod, de szerintem bőven vannak hibái is a játéknak. Hozzáteszem ennek ellenére szeretek vele játszani, napi szinten kb. két éve repülök, és még mindig le tud kötni. De ugyan olyan árkád játéknak tartom mint amilyenné vált az Il2 is , a 2010-es évekre. A megjelenésekor persze más volt a helyzet, de azóta eltelt pár év.
A legnagyobb gond azzal van (és ezt már akkor sejtettem amikor a 777 átvette a játék fejlesztését), hogy a RoF motorját kalapálták a játék alá, annak minden korlátjával és hátrányával.
Viszont én nem a sérülésmodellről és a rendszerek kezeléséről beszéltem, az egy dolog, a legfontosabb egy szimulátorban a repmodell. Na ez az amiben jócskán lenne mit fejleszteni.
Próbáld ki a DCS I-16-ost, és az IL2 I-16-ost, látni fogod a különbségeket a repmodellben. De mondhatnám a K4-es Messzert is, amit ha felszálláskor nem a jó pillanatban lépsz be, egyből az oldalára fordítja a gépet. Ezt ugyan így mesélte Tobak Tibi bá is. Az Il2-ben ennek nyoma sincs. De ezt pont neked mondjam? Szerintem te sokkal többet tudsz a Messzerekről mint itt bárki.
Vagy a Mustang...tudtad hogy a DCS-ben azt anno egy olyan Mustang pilóta számára készítették aki ma is aktívan repül a géppel? Ő letesztelte, elmondta hogy min kellene változtatni, kijavítgatták, és amikor azt mondta hogy ez igen, ilyen a valódi Póni, hozzá ne nyúljatok, utána adták ki a közönség számára is. És évek óta nem is változtattak a repmodelljén. Namost hasonlítsd össze az Il2 Mustanggal, tök máshogy repül a két gép, és valahogy megint csak az Il2-ben sokkal egyszerűbb az egész.
Az Il2-ben meg nyomsz egy full gázt, hasrahúzod, és bármelyik géppel felszállsz, akár egy tökig rakott Ju 88-cal is, még precesszió is alig van. A DCS-ben baromi nehéz már irányban tartani is a gépet, nemhogy fullgázon felszállni. És ezt nem azért írom mert a DCS jó, egy francokat, egy nagy fos az is, de azért egy szinttel minimum az IL2 fölött van repmodellben.
De mondom, én ezzel együtt tudok élni és élvezem a játékot, de nagyon várom már hogy kijöjjön a CloD és hozzá a vr, talán az felrázza egy kicsit az állóvizet.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.11. 22:47:08

GOOBY, pls

Hát, nem fogunk egyetérteni, jelenleg vitathatatlanul a legjobb fizikai és szerintem a legfejlettebb sérülésmodellje van (olyat azért ritkán látni, hogy a fizika és a pontosan paraméterezett sárkány együtt működik, és a robbanó gránát találattól bebilleg a gép stb).

Az árkádot végképp nem tudom mire érted. Egészen aprólékosan van modellezve a fedélezeti rendszerek kezelése, pl. methanolos messzereknél vigyázni kell arra, hogy fullra előretold a gázkart különben nem jön a kopogáscsökkentő csodanafta - ez ténylegesen így is működött - bűr (van egy két idegesítő dolog, pl. a névleges idő határértékek után kipurcanó motor, az elég "gamey".

A gépek repülésével sem látom a problémát, a fő paramétereket pontosan hozzák, a többi meg ízlés kérdése. Vannak általános egyszerűsítések (pl. bombacélzó automatika, ami azt tudja amit az eredeti, csak a kezelőfelülete felhasználó barátabb), de az a kezelőfelület, a háttérben jól működik.

A Tank Crew szintén aprólékosan modellezet, nekem a fő gondom az vele hogy az alapvetően repszimre szabott motor egy kicsit pixelesnek hat a földi egységek között, viszont cserébe tudtommal a repülés és a tankos rész együtt is működni fog. Ezzel szemben a Kharkov óta messze a legszebben modellezett tank belső és kezelőszemélyzet van benne.
Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2020.05.11. 21:53:45

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

PhantomAss
De, szerintem elég árkád játék, modjuk a DCS -ben repülhető ww2 gépekkel összehasonlítva az Il2 GB gépek repmodelljét.
Ezzel lehet vitatkozni meg egyet nem érteni, de ez az én véleményem.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.11. 20:17:40

GOOBY, pls

Ezt a "ha az Il-2-ből indulok ki, akkor inkább árkádra tippelek" dolgot nem gondoltad komolyan ugye ?

PhantomAss
Ez most miért nekem írtad? Nem egészen értem mit akarsz ezzel mondani.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2020.05.11. 17:19:36

GOOBY, pls

Megalapozott véleménynek tűnik. <#banplz>

Azért érdekes, hogy az Il2 GB szériát leginkább azok fikázzák, akik soha egyetlen percet sem játszottak vele. <#awink>
Utoljára szerkesztette: Kurfürst, 2020.05.11. 16:19:00

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

PhantomAss
Én nem játszottam vele, de ha az Il2 -ből indulok ki akkor inkább árkádra tippelek. Mondjuk a World of Tanks -nál azért talán kicsit bonyolultabb.

GOOBY, pls

Sziasztok! Most láttam, hogy létezik Il-2 tank crew játék is, ezzel játszott már valaki? Mi a vélemény róla? Szimulátor, vagy árkád inkább?