Ötvös Tibor

Az év legjobb és legrosszabb játékai - szerintünk


Az idei évben is volt miért bekapcsolni a PC-t és most összegyűjtöttük a saját kedvenceinket.

2015-ben számos adósságát rendezte a játékvilág a PC-s tábor felé és igen, elsősorban a Grand Theft Auto 5-re gondolok, mikor ezt leírom. És bár maga a játék ismét remekül sikerült, ettől függetlenül az idei év tartogatott számtalan jobb programot is. A most olvasható két lista, a jók és rosszak tábora is egyéni vélemények alapján került összeállításra, így nem biztos, hogy mindenki egyetért vele. Nos akkor elsőnek lássuk a Top 5-öt.

1. The Witcher 3: Wild Hunt (kritika) : Ríviai Geralt kalandját szinte tökéletesen zárta le a CD Projekt RED. Bár akadtak kisebb hibák, de maga a játékmenet, a történet és az egész világ annyira magával ragadó volt, hogy idén nem találtunk nála jobbat.
2. Life is Strange (kritika): A Telltale Games idén nem nyújtott maradandót, legalábbis a korábbi munkáik fényében a Borderlands és a Trónok harca (és a Minecraft-os valamit már ne is említsem) visszalépésnek tekinthető. Szerencsére a szintén remek Remember Me-t készítő Dontnod Entertainment megmentette a helyzetet és a Life is Strange öt fejezetével az év legjobb kalandjátékát tették le az asztalra.
3. Oddworld: Abe's Oddysee - New 'n' Tasty : Elfogult vagyok Abe kalandjaival, hiszen már az eredeti platformereket is többször játszottam végig és az új fejezet is magával ragadott. Remek móka volt ismét egyik kedvenc karakteremmel kalandozni, remélem jövőre is lesz rá lehetőség.
4. Grand Theft Auto 5 (kritika) : A Rockstar Games csapata ezúttal nem rontottal el a blockbuster PC-s portját és az év legjobb akciójátékát juttatták el hozzánk tavasszal.
5. Mortal Kombat X (kritika) : A végére maradt A verekedős játék. 2015-ben ismét megmutatta a Mortal Kombat, hogy hogyan is néz ki egy hangulatos, könnyen kezelhető, remek karakterekkel telezsúfolt és igen erőszakos verekedős játék. Várjuk a kiegészítőkkel érkező újabb karaktereket.De ahogy voltak remekművek idén, úgy kaptunk nem kevés rossz, értékelhetetlen vagy ami még rosszabb, hatalmas csalódást okozót játékot is. Ezekből is készítettünk természetesen egy ötös listát, ez is szubjektív vélemények alapján készült és nem is a rossz programokra próbáltunk koncentrálni, sokkal inkább az elvárás/ígéretek - végeredmény kapcsolatát figyelembe véve raktuk össze a címeket. Szóval íme 2015 csalódásai.

1. Battlefield: Hardline (kritika) : Az év legértelmezhetetlenebb megjelenése volt a Hardline, mely egy már bejáratott franchise-t próbált kicsit megújítani és első blikkre érdekesnek is tűnt a rendőri vonal. Ám a megvalósítás több ponton is elvérzett és még a multi sem mentette meg a címet a gyors eltűnéstől.
2. Saints Row 4: Gat Out of Hell (kritika) : A Deep Silver nagyon rosszul tette mikor kiadta a Saints Row negyedik részének szánt pokoli kiegészítőt. A Gat Out of Hell ugyanis szimplán a franchise legrosszabb része és ezt még a legtöbb rajongó is beismerte a premier után.
3. Assassin's Creed: Rogue (kritika) : A tengeri vonalat a Black Flag és a hozzá kiadott kiegészítők teljesen kimerítették, a Rogue éppen ezért egy óriási kérdőjel a franchise történetében. Újat nem nagyon hoz a szériába, itt nagyon biztosra ment a kiadó.
4. Call of Duty: Black Ops III (kritika) : A Call of Duty széria számomra már a Black Ops első része után véget ért, egy túlhájpolt monoton hollywoodi rövidfilm lett belőle. Pedig a Modern Warfare 1-2 még mennyi izgalmas pillanatot okozott...
5. Batman: Arkham Knight (kritika) : Sajnos nem lehet kihagyni a listáról a PC-s Batman-búcsút, hiszen még most sincs olyan állapotban a program, hogy mindenki önfeledten élvezhesse a portot. Ha a konzolos változatokat nézzük, akkor az év játéka lett az Arkham Knight, de így sajnos a csalódások között a helye. Majd talán jövőre, ha addigra kijavítják az összes, még most is érvényes bugot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • attzo #10
  Ha a Batman Arkham Knight üti az első ket resz szintjet akkor remek jatek, s a pcs port hibai miatt nem lehet a rosszak koze sorolni. azt majd kijavitjak. a GTA gyerekeknek valo akik nem tudnak ertekelni jatekokat. nagykoruak keruljek. A Witcher 3 pedig tökéletesen a kiérdemelt poziciojában van minden legjobb 2015ös játék toplista első helyén.
 • Gab0523 #9
  A Far Cry 4. minden bizonnyal azért maradt ki a listából, mert 2014-ben jelent meg, a Dying Light pedig nagyon be van határolva egy bizonyos rétegnek, így annak egy összesített listán nincsenek olyan esélyei, mintha mondjuk volna egy Zombi-kategória.

  A GTA5...
  Komolyan az a kérdés merül fel bennem, hogy valaki azért savazza a játékot, mert komolyan ellenérzése van azzal kapcsolatban, vagy csak azért, mert trendi savazni a GTA5-öt?
  Csak azért merül fel bennem sokadszor is ez a kérdés, mert a GTA Online-on kívül nem igazán van olyan multiplayer játék, amiben ennyi és ilyen lehetőségeket kapunk arra, hogy tényleg sandbox élményben lehessen részünk.
  Ami a lehúzást illeti...
  Őszintén szólva, nem látok benne lehúzást.
  A DLC-k ingyen jönnek. Ha a mikrotranzakciókra gondolunk, akkor ott máris bejátszik, hogy azért, tulajdonképpen szinte minden beszerezhető akkor, ha az ember JÁTSZIK... Aki nem játszani akar, csak ezt vagy azt birtokolni, és van olyan agyas, hogy ezért fizessen X összeget, az megérdemli, hogy lehúzzák. :)

  A cikkben összeállított lista furcsa számomra.
  Azzal egyetértek, hogy az Arkham Knight PC-s portja kritikán aluli, viszont ha a technikai "alapozást" is figyelembe vesszük egy játék értékelésénél, akkor a The Witcher 3. sem igazán foglalhatná el az első helyet. Ha viszont a technikai alapokat nem nézzük, akkor az Arkham Knight nincs igazán a megfelelő helyen. Szóval nem igazán tiszta, hogy mi alapján is született meg ez a lista, mert erős ellentmondások vannak benne.
 • viasz #8
  StarCraft II - legacy of the void azért nincs említve, mert ez végül is a befejező kiegészítő? Vagy ennyire gyenge lenne a többihez képest?
 • lipovics #7
  Tényleg, megzavart, hogy ugyanaz megy, mint EA-nál. Látványos semmit adnak 3 havonta teljes áron.
 • MoRT2195 #6
  Még jó, hogy EA-nek az ég világon semmi köze nincs a CoD szériához...
 • lipovics #5
  A sztori baromság, de a hangulat jó.
 • molnibalage83 #4
  A Dying Lightot tegnap óta tolom. A mechanikája egész érdekes, de ennyire bugyuta és retardált alapsztorit összehozni... Atyaég...
 • lipovics #3
  Egyébként ahhoz képest, hogy a Call of duty-t így lehúztátok, annak idején 5-s értékelést kapott tőletek. Itt érzek némi ellentmondást..
  Nem a COD-ot védem, mert az azóta szar, amióta az EA berakta az évente új cím, három havonta új kiegészítő rotába, csak mondom.
 • lipovics #2
  GTA 5 PC szoftver tulajdonosaként továbbra sem értem, mi fogott meg benne titeket.
  Teljesen középszerű játék, mely kb. a felétől teljesen repetaív, kiszámítható és ebből fakadóan unalmas.
  Minden küldi le van szkriptelve, csal az AI, teljesen idegesítő, hogy négy karakter külön kasszán van, ezért lehet egyesével felszerelni őket, ingatlanokat venni, stb. Tiszta időrablás.
  Nagy újdonságok:
  1. 4 karakter 1 helyett. Nekem nem jött be
  2. Videó szerkesztő: felesleges
  3. Multi: pénzlehúzás 14 éves Pistikéknek

  Ettől vagytok ti ennyire elájulva? Majdnem sokkot kaptam, amikor a kritikusok szerint az ÉV JÁTÉKA lett.
  Az a baj, hogy a GTA 5 2015-ben már nagyon-nagyon kevés. Amikor kijött konzolra (talán 2013-ban), akkor talán még érdekes volt.

  GTA 4 is csalódás volt, ez is. Soha többet nem veszek GTA-t.

  A listából kimaradt Far Cry 4 vagy a Dyning light is sokkal nagyobb élvezettet nyújtott.
 • molnibalage83 #1
  Az első két helyen a megfelelő alkotások vannak, bár én felcserélném a sorrendet. Nálam a LiS eszméletlenül betalált.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.12.30. 23:13:19