Ötvös Tibor

Az év legjobb és legrosszabb PC-s alkotásai

Az év vége közeledtével megnézzük, hogy a kritikusok szerint melyek voltak 2014 legjobb és legrosszabb PC-s játékai.

2014-ben rengeteg dolog történt a játékiparban, de a legfontosabb talán a generációváltás volt konzol fronton. Szerencsére azonban idén a PC-s játékpiac is pezsgett és mi most a kritikusok összesített véleménye alapján állítjuk össze a legjobb és legrosszabb alkotások listáját. A blockbusterek ezúttal is hiányoznak, illetve olyan címek szerepelnek a legjobbak között, melyekre nem számítottunk.

2014 legjobbjai

Ahogy eddig minden évben ezúttal is a tizedik helyről kezdjük a felsorolást, ahol a számomra szinte teljesen ismeretlen Steins;Gate áll. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindössze 7 kritika alapján került fel a listára, de fent van, szóval valószínű itt is a helye. A már jóval ismertebb World of Warcraft: Warlords of Draenor lett a kilencedik, míg egyel feljebb a The Legend of Heroes: Trails in the Sky áll.

A Hearthstone: Heroes of Warcraft a hetedik (érdekes, de itt a rajongók és a kritikusok véleménye nagyon eltér... előbbi 61-es átlagot adott, utóbbiak csoportja viszont 88-at), őt pedig a The Binding of Isaac: Rebirth előzi meg. Nem csúszott le a listáról az előző listánkban már szereplő Out of the Park Baseball 15 sem, mely továbbra is az egyik legjobb sport- és menedzserjáték a piacon. A negyedik pozíciót pedig a Metro: 2033 Redux foglalja el.


És akkor most következzenek a dobogósok. A bronzérmet a Dark Souls II tudhatja magáénak, a második helyre a Kentucky Route Zero - Act III került, míg 2014 legjobb kritikáit kapott alkotása a Shadowrun: Dragonfall - Director's Cut lett. Érdekes, de a féléves áttekintőnkben felsorolt 10 cím közül mindössze 5 került be a mostani listába. Meglepetésre a Titanfall, Diablo III: Reaper of Souls, a korábbi bronzérmes Astebreed és a Year Walk is eltűntek róla.

2014 legrosszabb címei
A legrosszabb alkotások listája mindig kicsit izgalmasabb, ám idén nincs túl nagy meglepetés ezen a listán. Többnyire be-becsúszik egy-egy komolyabb blockbuster ebbe a felsorolásba, ám idén ez nem így történt. A legrosszabbak legjobbja, azaz a tizedik helyen a Meridian: New World címet kapott stratégia, melyet azonban a játékosok a maga 90 pontos átlagával a legjobbak közé soroltak. Szintén jobbra értékelték a vásárlók a Dragons and Titans teljesítményét, mint a kritikusok (előbbi 75, utóbbi 43 százalékot adott)


A Wayward Manor és a 4PM esetében azonban egyezik a két tábor véleménye: mindkettőt a legrosszabbak közé sorolták. A rendőrök mindennapjait bemutató Enforcer: Police Crime Action a hatodik, az ötödik pozíciót pedig az Only If címet viselő szürreális megoldásokat alkalmazó logikai FPS foglalja el. A negyedik az általunk is ismert Rambo: The Video Game.

A dobogó alsó fokán a szintén nem ismeretlen Warhammer 40,000: Storm of Vengeance szerezte meg magának. A második helyet a Rekoil orozta el, míg a 2015 legrosszabb alkotása "megtisztelő" címet a BlackSoul horror szerezte meg. Miután ezt mi is kipróbáltuk annyit tennénk meg: megérdemelten.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • alyr2 #8
    Pedig kb 1 szinten vanak:)
  • Evoluti0N #7
    Nehogy már egy Dragon Age Inqusition, vagy egy Far Cry 4 egy kategóriában legyen egy Rambóval.
  • DonC #6
    de azt vágod, hogy a meridian egy hobby cím és nagyjából egy ember rakta össze
  • Etinger #5
    Árukhoz képest lehetne mondani őket, de ők inkább az év csalódásai. Szóval nem rosszak, csak ha az elvárásokat nézzük, akkor teljesítenek rosszul.
  • Lapajka #4
    Ez elég fura lista... csupa trágyalé... És mi van a Far Cry 4-el? A CoD Aw-vel. Dragon Age Inq-el??? Nehogymár ilyen fertelmek legyenek jobbak amik itt fel vannak sorolva, beleértve a Dark Souls 2-t is, ami bár nem rossz, de abszolút réteg játék.. csak fanatikusok élvezik; átlag épeszű játékosnak, aki szórakozni szeretne, nincs idegzete ilyen mazochista baromsághoz, mégha amúgy tényleg igényes is szép is jó is... eleve miért kell összeömleszteni az MMO-t, a konzolt és a PC-t???
  • IMYke2.0.0.0 #3
    Troll mode on: Assassin's Creed: Unity? Watch Dogs?
  • paby88 #2
    hát az a meridian elég uncsi ráadásul csak 1 faj van benne...
  • amitakartok #1
    A Steins;Gate egy japán visual novel, vagyis kb. egy interaktív anime. Ezeknek nagy a piaca odaát.