Ötvös Tibor

A legérdekesebb PC-s játékok 2015-ből


Tekintsünk előre az évre és nézzük meg, milyen PC-s alkotások érkeznek majd 2015-ben, melyekre érdemes lesz figyelni.

A 2014-es év sem volt túl rossza PC-s tábor számára játékok szempontjából, de az idei még ezt is képes lesz felülmúlni. Persze rengeteg olyan alkotás van, mely még nem kapott hivatalos megjelenési dátumot, de ettől függetlenül a legérdekesebbeket természetesen megemlítjük. Az idei év és úgy nagyjából az egész év ismét a Grand Theft Auto 5-ról szól majd, mely kellően elég újítást tartalmaz majd az apaváltozathoz képest és alig várjuk, hogy újra kipróbáljuk a programot.

Az Evolve szintén igen érdekes kis projektnek tűnik. A sci-fi FPS hőse négy katona lesz, akiket természetesen ko-op módban barátainkkal irányíthatunk, ám mindössze egy ellenfelet kapunk, egy idegent, akit szintén egy, nem a köreinkbe tartozó személy vezérel. Izgalmas lehet, ha nem rontja el a csapat. A Battlefield Hardline egy új közegbe helyezi át a népszerű sorozatot és ha sikeres lesz, akkor biztosan találkozunk még a rendőrös mellékággal.


A verekedős alkotások kedvelői számára a Mortal Kombat X és a Dead or Alive 5: Last Round jelent majd biztos kikapcsolódást, de feltehetően a Street Fighter V is tiszteletét teszi a monitorokon. Az év egyik legnagyobb blockbustere a Batman: Arkham Knight lesz, mellyel a Rocksteady búcsúzik saját sorozatától. A The Witcher 3: Wild Hunt pedig már a sokadik csúszása után végre valahára megjelenik májusban.

A stratégiai vonalon a Total War: Attila próbál szerencsét, illetve reményeink szerint végre a StarCraft 2: Legacy of the Void is megjelenik. A menedzserek számára a Rollercoaster Tycoon 4 jelent majd kihívást és még talán a Dungeons 2-t is ide sorolnánk. Amely műfaj ismét rengeteg képviselőt kap az természetesen az akció.

A GTA 5 mellett az Assassin's Creed Rogue PC-s portja is megérkezik, melyet ugyan nem vár akkora körömrágással a rajongótábor, mint a Unity-t például, de így talán nem is lesz akkora a csalódás. A Star Wars: Battlefront csak az év végén jön, de erre a játékra valóban milliós tábor vár. Az Assassin's Creed Chronicles: China végre elkalauzolja Kínába a rajongókat... még ha csak egy DLC-mellékágban is.


Bár nagyon rég nem hallottunk a CD Projekt RED Cyberpunk 2077 című alkotásáról, de ettől a projekt még készül és ha megjelent a The Witcher 3, feltehetően többet is megtudhatunk majd róla. Érdekes a helyzet továbbra is a Homefront: The Revolution háza táján, melyről a kiadóváltás óta semmit nem hallottunk. Kérdés, hogy mi lesz a sorsa és idén valóban megérkezik vagy sem.

A Just Cause 3 és a Mad Max hasonló kategóriát képviselnek és reményeink szerint mindkét projekt szórakoztató lesz. Szintén nagyot robbanhat a Rise of the Tomb Raider, melynek előző fejezete szinte tökéletes lett és reméljük ezen az úton haladnak tovább a fejlesztők. A Rainbow Six: Siege szintén régóta készül, de a láttak alapján talán még sikeres is lehet a kommandós fejezet. És persze itt lesz az Overwatch, a Blizzard akciója is, mely talán szerepel még majd pár éves előretekintőben... a csapat tempóját ismerve nagy rá az esély.

Mennyi érdekel a felsorolásból?
  • Egyik sem
  • Pár
  • Kb. a fele
  • Az összes érdekel
  • Csak a GTA 5!
A horror műfajában pedig szerencsére ismét elég sok képviselőt kapunk 2015-ben. A Resident Evil: Revelations 2 mellett azért olyan minőségi alkotások is érkeznek, mint a nagyon sikeres Outlast folytatása vagy az Amnesia fejlesztőinak sci-fi-je, a SOMA. Kaland fronton a Day of the Tentacle Special Edition mellett a The Banner Saga 2 és az új King's Quest rész próbál szerencsét. Mellette persze ott lesznek a TellTale Games címei is, melyek közül a Minecraft: Story Mode lesz újdonság, a Tales from the Borderlands - Game of Thrones duó már tavaly elindultak hódító útjukra.


Végül pedig azon projektekről sem szabad megfeledkezni, melyekről még nem tudunk szinte semmit, de minden évben érkeznek, így nem nagy lutri, ha tippünk szerint idén is élvezhetjük a társaságukat. A Fifa '16 és a Pro Evolution Soccer 2016 tipikusan ilyen címek, ahogy az új Call of Duty érkezése is biztosra vehető. Szintén meglepő lenne, ha az Assassin's Creed idén valóban nem kapna új részt, csak egy mellékágat. Igen érik a Resident Evil 7 hivatalos leleplezése is és talán még egy Battlefield 5 is belefér az évbe... bár ennek kicsi az esélye.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • paby88 #16
    a bicser 3 jönne már
  • Cickány90 #15
    Várjunk csak... 2015... 5-2*1=3... Half Life 3 confirmed!!!111!1!!!!
  • Sir Cryalot #14
    lehetne , meg spoof névvel ,hogy , bro life 3 : immershün™

    officially endorsed by gabe browell
  • Ragnaar #13
    Azért egy HL3 kickstarter elég durva lenne...
  • Ragnaar #12
    Hát szerintem előbb lesz Left4dead 3 mint Halflife 3, azt sem tartom kizártnak, hogy HL3 nem is lesz, bár lehet, hogy csak megvárták a konzolgeneráció váltást... Valve mostanság a multiplayer vonalon fejleszt. Dota2, Team Fortress2, CS GO, L4D1-2. (Portal 1-2 szintén nem egy szokványos storyalapú játék ugye) Részemről Doom4, L4D3(persze lehet, hogy ezek nem 2015-ben jelennek meg), a legjobban várt gamek, talán még a legújabb Battlefront.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.01.06. 15:28:00
  • sata75 #11
    +1
    Már nem tudom hol és mikor olvastam, kiszámolták, hogy ha minden játékos aki sír a HL3-ért bedobna 10 dodot a közösbe már valami iszonyat sok millió dollárnál járnának amit a fejlesztésre lehetne fordítani:)
    De csak nem akar összejönni:( Pedig én adnék 11 dolárt is...
    Álmok...
  • DonPedro22 #10
    Évek óta abban bízom, hogy készül a Half Life 3 csak azért nem jött még ki mert olyan lesz mint a GTA5 nagyon sokáig készítik mert nagyon ütősre akarják csinálni és nagyon állat lesz :D de ezek csak az én elképzeléseim... álmok....
  • Ender Wiggin #9
    majd, ha a Half Life 3 jön, akkor keltsetek fel. ez a lista nagy nulla.
  • lammaer #8
    Valahogy engem sem ragadott meg egyik sem, az biztos hogy egyik miatt sem rágom a körmöm a nagy izgalom miatt.
    Belegondolva a miértre... a többség rókabőr, egy sorozat Xedik része, amit lehet hogy kipróbáltam még fiatalabb korában (BF2/2142, GTA3) de már nem tudnak rávenni hogy belekezdjek egy ráncfelvarrt változatba.

    De hála istennek bőven lesz játék idén ezeken kívül is, biztos lesz egy-két nekem való :), még ha ezek pont nem is azok. Persze simán lehet hogy vmi game of the year / all DLC verziót ezekből is kipróbálok majd, mert nem feltétlenül rossz játékok ezek.

  • TomecK #7
    Ebből egyik sem, lehet öregszem . . .