SG.hu

Game Pass-tagoknak is elérhető lesz a Call of Duty: Black Ops 6

A Microsoft megerősítette, hogy a következő Call of Duty-játék már az első nap ott lesz a cég előfizetéses szolgáltatásán, mind az Xbox, mind a PC Game Pass tagoknak.

A Microsoft megerősítette, hogy a Call of Duty: Black Ops 6, a népszerű franchise következő része az első napon elérhető lesz a Game Passon. "Örömmel erősítjük meg, hogy a Game Pass-tagok már az első napon belevethetik magukat a Call of Duty: Black Ops 6-ba a Game Pass segítségével” - mondta Megan Spurr, az Xbox Game Pass közösségi vezetője. Az Xbox külön trailerében a Microsoft közölte, hogy a Black Ops 6 elérhető lesz mind a konzolokra szóló Xbox Game Pass, mind a PC-s Game Pass szolgáltatásban. A Microsoft berkein belül nagy vita volt arról, hogy a Call of Duty új kiadásai bekerüljenek-e a Game Passba. A vállalatnál egyesek aggódtak amiatt, hogy a tipikus Call of Duty eladásokból származó bevételeket aláásná a Game Pass. Az Activision hagyományosan átlagosan több mint 20 millió példányt ad el a Call of Dutyból, darabonként 70 dollár körüli áron, ami több százmillió dolláros bevételt jelent.

Az Activision korábbi főnöke, Bobby Kotick mindig is ellenezte, hogy a Call of Duty-t előfizetéses szolgáltatásba helyezzék. A Microsofttal ellentétben a konzolkonkurens Sony nem adja ki új exkluzív játékát közvetlenül az előfizetéses szolgáltatásában. Amikor az Xbox-főnök Phil Spencert tavaly arról kérdezték, hogyan kezeli majd Kotick és az ő eltérő ideológiáját az Activision Blizzard megvásárlásáról szóló üzlet megkötése után, annyit mondott: "Nos, más hozza majd a döntéseket” - nevetett Spencer.

Természetesen az Activision a Call of Duty-t Xboxon, PlayStationön és PC-n is piacra dobja majd, mint közvetlenül megvásárolható játékot. De mivel a Game Pass előfizetői száma nem tudott érdemben növekedni, a Microsoftra nagy nyomás nehezedik, hogy új vásárlókat vonzzon. Egy fővonalbeli Call of Duty-játék hozzáadása a megjelenéskor kétségtelenül segíteni fog ebben. A Microsoft nemrég közölte, hogy 1900 alkalmazottat bocsát el játéküzletágából. A hónap elején a vállalat azzal sokkolta a videojátékos világot, hogy bejelentette a Hi-Fi Rush fejlesztő Tango Gameworks és a Redfallt fejlesztő Arkane Austin stúdiók bezárását. Félő, hogy további leépítések következnek.

Még mindig nem világos, hogy a Microsoft tervezi-e a Game Pass Ultimate előfizetés árának emelését, és a vállalat még nem jelentette be a Call of Duty: Black Ops 6 megjelenési dátumát, így még sok hónap van hátra a Game Pass-on való esetleges megjelenésig. Az Activision jelenleg október végére tervezi a Black Ops 6 megjelenését, amely a '90-es évek Öbölháborújában játszódik. A Microsoft azt tervezi, hogy a Call of Duty: Black Ops 6-ról további részleteket árul el egy speciális stream során a június 9-i nyári Xbox bemutató után. Ezen a következő Doom-játék mellett egy új Gears of War bejelentésre is sor kerül. A bemutató során számos megjelenési dátumot is közölnek majd a közelgő Xbox játékokról, mint például a Microsoft Flight Simulator 2024, az Avowed és az Indiana Jones and the Great Circle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!