Gyurkity Péter

Kényszerből váltott az Apple?

Egyes források szerint az Apple nem saját elhatározása folytán, hanem az IBM megváltozott szerepköre miatt váltott Intel chipekre, mivel a Nagy Kék a személyi számítógépek piaca helyett egyéb területek felé fordítja figyelmét.

Erre utal Borisz Petrov, a Petrov Group elemzői csoport vezetőjének nyilatkozata, aki az X-bit Labsnek elmondta, hogy az Apple váltását előre meg kellett volna jósolniuk. "Véleményünk szerint a bejelentésnek nem kellett volna nagy meglepetésként robbannia, hiszen az IBM már jóval korábban fokozatosan feladta érdekeltségeit a személyi számítógépek piacán, és emiatt azt sem lehet igazán tudni, hogy melyikük hagyta cserben a másikat" - jelentette ki Petrov.

A szakember emlékeztetett arra, hogy a Nagy Kék már évekkel ezelőtt megkezdte az átállást, és szép fokozatosan felhagyott a "szabányos" termékek gyártásával. Az Apple számára szállított processzorok eddig kivételnek számítottak, de most teljes mértékben befejeződött az átállás, és vállalat várhatóan teljes erőbedobással a konzolok, a szórakoztató elektronikai termékek, illetve a speciális, nagy teljesítményű rendszerek piacára koncentrál majd.


Steve Jobs a váltás bejelentésekor - nem a teljesítmény volt a döntő?

Ez az átállás azonban nem jelenti azt, hogy a Nagy Kék felhagyna a processzorok fejlesztésével, vagy a nyílt forráskódú kezdeményezések támogatásával. Éppen ellenkezőleg: a Petrov Group számításai szerint a PowerPC és a Linux platform révén befolyó bevételek tíz év alatt 100-ról 200 millióra dollárra növekednek, és az IBM továbbra is fontos szerepet tölt majd be mindkét területen. A vállalat éppen szerdán jelentette be, hogy a PowerPC platform népszerűsítése érdekében létrejött Power.org kezdeményezés 11 új taggal bővült, többek között az egészségügyben és a hadiiparban érdekelt vállalatokkal, amelyek ezzel mintegy elismerték a platform nyújtotta előnyöket.

Az IBM tehát személyi számítógép részlege Lenovónak történt eladása ellenére korántsem hagy fel a fejlesztéssel, de figyelme - ahogy az egyébként évtizedek óta megfigyelhető - a hagyományos PC-k (és Macintoshok) felől még inkább a nagyobb nyereséghányaddal kecsegtető, a nagy teljesítményű, speciális igényeket kielégítő rendszerek felé fordul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #117
    India: vagy is...?
    Most akkor mi van? India mindíg is a fejlett világhoz tartozott, csak épp a bérek mindíg is a béka segge alatt voltak, így érted?
    Ha csak úgy nem! De akkor neked elég furcsa elképzeléseid vannak a fejlettségről.

    Linux disztrib vs M$ termékek: Szerintem meg nem volt gyenge hozzászólás. A M$ sokszor annyi pénzből mint amennyiből az egész Linux világ megél, meg néhány tízezer alkalmazottal biztosít: 1 OS-t, meg pluszban néhábny tízezerért egy offiszt, illetve még százezres nagyságrendű pénzekért fejlesztő rencereket. Szuper! A saját telepítőjükre az ingyenes cuccosokat (freeware, shareware, giftware), meg nem merik felrakni, mert kilógna a lóláb, hogy annak csak töredéke az amit ők adnak drága pénzért, és talán annyival nem is jobbak.
    Lehet hogy ez egy elég kifacsart nézőpont, de az arányokat azért jelzi.

    "valszeg akkor azt is belátod, h wint is lehet biztonságossá tenni, csak azon múlik mennyire értesz hozzá."
    Mi a hozzáértés mértéke? Ha az ami a M$ szerint szükséges, akkor a dolog nem igaz!
    Átlag Aranka nem lesz képes biztonságossá tenni.


    "Most így konkrétan egyik legnagyobb vita téma érvre cáfoltál rá saját magad. és összeeskövés megint rlz, biztos direkt tesznek bele hibát."
    Veled ellentétben én nem hiszek az összesküvés elméletben, a M$ ilyen szempontból csak egy multi, nem rosszabb és nem jobb mint bármelyik másik. Hiba/elfogadható kockázat sok van, tökéletes áru viszont nincs, a dolgozók pedig bármit megcsinálnak, akár kérdés nélkül, ezért kapják a pénzt.

    "(én úgy konkrétan 1 éve biztos semien karbantartó jellegű dolgot nem végeztem rajta, még a vírus keresőt sem szoktam futtani) de ezt úgyse hiszed el."
    Elhiszem! Azt nem hiszem el, hogy átlagos képességekkel rendelkezel. Egy átlagjúzer (20-ból 19) erre nem képes!

    ""Vajon miért van ez így?"
    pl azé, mert ha nem így lenne, akkor sokkal több embert kéne kiszűrni a felvételi teszteken. az a hibahatár, h diploma nélkül is lehet jó belefér.
    (ez eddig a leggyengébb érved volt)"
    A kérdés viszont az volt, mi a fenéért hisznek az M$ vezetői az IT képzésben, ha ők nem végezték el?
    Megválaszolom, azért mert az M$ vezetése nem az IT szempontokon alapul. Az IT csak nyersanyag, amit betöltenek a marketing gépezetükbe, nem a termékek minősége, megbizhatósága, újszerűsége a lényeg, hanem a profit.
    Ezredszer is elmondom ez az M$ előtt nem így volt!!!!!!!!!!!!!!!!!

    "maga a gnu/gpl-lel és mindennel ami belőle fakad nem értek egyet. az, h 1 projekt kezdésekor mennyi ember van és utána mennyi lesz, a népszerűségtől függ, de ez elmondható zárt rendszereknél is. nem véletlennűl van a béta teszt."
    Én meg a gravitációval nem értek egyet!;)
    Hol élsz te? A szabad forrású szoftver nem egy erkölcsi kérdés, hanem ez a szoftver előállítás egyik módja, ami működik. Olyannyira, hogy miközben a M$ piaci alapon működő ellenfelei sorra beadják a kulcsot, a Linux világ nyomul előre.
    Ha M$ párti lennék én is utálnám;)




  • FTeR #116
    india mindig is ott volt az IT-ben. és lehet, h 1 amerikaihoz képest töredéket kapnak, de az országukon belűl ott fizetnek a legjobban.

    1 linux disztriben nem 1 csoport "terméke" van. hanem sok sok apró elkülönülő csapaté. az más kérdés, h maga az elv lehetővé teszi, h telepítéskor ott figyelejen a cd-n.
    ennyi erővel m$ még többet tud, mert minden olyan termék winen fut ide számítható. ez nagyon gyenge beszólás volt.

    persze linuxnál nem kérdés a biztonság :) gyakorlatilag eddig az egyetlen érv volt mindig win ellen a biztonság és a stabilités. ezért írtam ezt.
    a stabilitásban már nem nagyon van különbség a biztonságra meg nagyon ráfeszítettek és úgy néz ki elég jól csinálják.
    egyébként jó, h szerinted a biztonság nem a rendszer, hanem a felhasználó dolga. valszeg akkor azt is belátod, h wint is lehet biztonságossá tenni, csak azon múlik mennyire értesz hozzá. Most így konkrétan egyik legnagyobb vita téma érvre cáfoltál rá saját magad. és összeeskövés megint rlz, biztos direkt tesznek bele hibát.

    a win, nem igényel oylan tudást mint a linux és karbantartással se kell lépten nyomon foglalkozni. (én úgy konkrétan 1 éve biztos semien karbantartó jellegű dolgot nem végeztem rajta, még a vírus keresőt sem szoktam futtani) de ezt úgyse hiszed el.

    "Vajon miért van ez így?"
    pl azé, mert ha nem így lenne, akkor sokkal több embert kéne kiszűrni a felvételi teszteken. az a hibahatár, h diploma nélkül is lehet jó belefér.
    (ez eddig a leggyengébb érved volt)

    maga a gnu/gpl-lel és mindennel ami belőle fakad nem értek egyet. az, h 1 projekt kezdésekor mennyi ember van és utána mennyi lesz, a népszerűségtől függ, de ez elmondható zárt rendszereknél is. nem véletlennűl van a béta teszt.
  • NEXUS6 #115
    1 Szerintem csak te nem tudsz jobbat elképzelni, másnak viszont lehet nagyobb képzelő ereje, ha nem haragszol.

    2 Igazad van, nem minden hülyeségért felelős a M$ közvetlenül, amihez köze van. De azért megvan a haszna belőle.

    3 Ahogy gondolod, akár így is nézhetjük: a BeOS-t már azelött kicsinálta, az hogy nem kapta meg azt a bizalamt, amit pedig a termék minősége megérdemelt volna, mielött még a M$-nek tényleg piszkos eszközökhöz kellett volna nyúlnia, mert az emberek bedőltek a PC M$-es "profista" imidzsének. De ari volt ez a M$-től!
    Nem úgy mint az OS2 esetén, ahol már szemétkedni is kellett, ez is akkoriban történt.

    "m$ továbbra is a fejlett világban tevékenykedik, ellentétben pl a chipgyártókkal, akik a harmadik világba invesztálnak."
    Végül is most már India is a fejlett világhoz tartozik, (ott is dolgoztat az M$), persze a bérek töredéke az amcsiknak.
    Jaj, ne akard már megmondani, hogy pont ez a vállalat nem játssza ki egymással szemben a munkavállalókat! Valahogy még soha nem hallottam, hogy a programozók szakszervezete fellépett volna a M$ ellen. Szerintem ez nem azért van, mert a M$-nél dolgozni, maga a földi paradicsom, hanem csak mert egyik multi sem enged semmilyen szakszervezetet a gyáraiba. És szerintem ez alol az M$ sem kivétel.

    "az m$ előtt nem kissebb volt az IT ipar, hanem nem volt IT ipar." Nonono, azért ez egy kicsit barokkos túlzás, nem gondolod?
    Ipar volt, csak a profit volt nagyságrendileg kevesebb, mivel nem volt minden háztartásban számítógép.
    A M$ az IT szektor mekdonalca. A kisembereket elégíti olyan módon, mint kb az a cég. Valóban a kisemberek kiszolgálásával lehet a legtöbb pénzt kaszálni, de azért nem ez jelenti egy szakmának a csúcsát.
    A M$ termékei úgy jönnek a komoly IT termékekhez, mint a hamburger, egy 7 fogásos farncia vacsorához.

    "többiek nem bírták a versenyt --tehát--> gyengék voltak és kihullottak." Látom még mindíg nem értted meg mit akarok momdani, nem az a baj hogy kihullottak, hanem hogy nem tudnak egy jobb termékkel visszajönni, senki sem tud. És ez gáz.

    "Mit is tett le az asztalra." Na neee, ennyi kib.szott sok pénből, letesz egy OS-t, egy viszonyélag használható Offiszt, meg dev kiteket. Nézzd meg egy-egy Linux disztribúcióban mi van?
    Ez a különbség a két rencer között!!!!!

    "én nem venném 1 kalap alá a 9.x-et meg az nt-t főleg, h nem sok közük volt egymáshoz, másrészt nt később a szakemberek is elismerték." Én se venném, de mit ad isten a M$ pont a W9x-ekkel nyomta le a konkurenciát. Az NT bármennyire dícsérték a szakemberek, otthonra nem volt pálya, nem abból kereste halálra magát a cég.

    "ki tudja amiga milyen lyukas rendszer lenne ha lenne."
    Na már megint a biztonsági, meg megbizhatósági kérdések túldimenzionálása! Nem veszed észre, hogy ez az egész kérdéskör csak azóta számít, mióta az M$ dolgozik rajta. A M$ PR gépezete, megpróbálja elhitetni, hogy a biztonság nem a júzer feladata, hanem az övüké, és majd ők azok a profik akik megoldják! Jó kis öntömjén ez is. Ráadásul a win ad is munkát bőven, eccerűen annyira nem lehetnek pancserek, hogy véletlenül hagyjanak nyitva olyan biztonsági réseket, ami pl a Linuxnál, vagy olyan cégnél aki ezt komolyan gondolja, szóba sem kerülnek.

    "ráadásúl m$ kezdetek fogva más politikát folytat, nevezetesen, h az átlag ember számára akar terméket készíteni, és ezen emberek igényeiből indúl(t) ki, homlokegyenes másképp mint pl unix/linux." Szerintem is, a M$ megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy nem kell a géphez érteni. Eközben a rencerük kb ua karbantartást/hozzáértést igényel, mint a Linux, csak hemzseg olyan hibáktól, amit az ő fejlesztési rendszerükkel képtelenség kijavítani. Így aztán az emberkéket, mindíg rá lehet venni egy következő win megvételére, mert az már tutkó fullra jobb lesz.
    Csak éppen a ServicePackekkel feljavított régi os-ek mindíg megbízhatóbbak, mint az újjak. De mielőtt ez nyílvánvalóvá válna, az M$ abbahagyja a támogatásukat. Ügyes;)

    "és biztos m$ egy rakás szar és csak a szerencsék véletlen sorozata hogy a világ legkiemelkedőbb cége lett egy garázsból." Nem csak véletlen, hanem tudatos, kemény, célratörő, néha szemét üzletpolitikáé is.
    De ezt nem azt jelenti, hogy a zsenialitásuk az IT ben gyökerezik, ez nem IT, ez marketing, meg PR, stb. olyan dolgok, amik fényévekre vannak az IT-től. BG ha jól tudom végül is nem végezte el az egyetemet, viszont ma már gondolom csak olyanokat alkalmaz pl programozónak akik igen!!! Vajon miért van ez így?


    "utcsó bekezdéssel alapvetően nem értek egyet, úgyhogy bele se megyek."

    Mármint ezzel nem értesz egyet:
    "Ja és még egy, a Linux-szerű programfejlesztési módszernél, pillanatokon belül programozók, tesztelők százait tudod magad mellé állítani, ha értelmes célt tudsz kitűzni, és értesz az emberekhez.
    Ezt az üzleti alapú fejlesztésnél, ma már senki nem engedheti meg magának (csak a tudod ki). Ráadásul a veszteség, az elpazarolt pénz is hatalmas, ha szarok a célkitűzések (lásd táblapc, Xbox).
    Bukni nonprofit módon is lehet, csak éppen az kevésbé erőforrás pazarló a világ számára."

    Nem kell vele egyetérteni, attól ez még így van, ez nem vélemény volt, hanem tény.


  • FTeR #114
    1. ez kb olyan mint a demokrácia, nem a legjobb, de jobbat nem ismerünk.

    2. de ez nem az m$ marketing politikájának a része. tehát nem a marketing a felelős érte. itt most kicsit a saját farkadba haraptál (kigyó)

    3. ez a beso baja, nem az m$. feltünhetettvolna, h m$ addig nem foglakozik komolyan dolgokkal, még nem jelent fenyegetés, egy 0,0%-os OS pedig nem az.

    m$-nél vannak a legjobban fizető állások mindenhol a világon és munkakürűlmények is ott a legjobbak. sokan tanúlhatnának tőle. másrészt m$ továbbra is a fejlett világban tevékenykedik, ellentétben pl a chipgyártókkal, akik a harmadik világba invesztálnak.
    az m$ előtt nem kissebb volt az IT ipar, hanem nem volt IT ipar. ezek a cégek tök egyszerre a 80's közepén indúltak be. hw-felén maradt az intel, sw-n meg az m$. a többiek nem bírták a versenyt --tehát--> gyengék voltak és kihullottak.
    A fizetős cirkusz részt nem értem...
    Mit is tett le az asztalra. Nos. ott kezdődik a dolog, h pl nemcsak OS-t fejleszt, hanem pl komoly devkitrendszert, egy offiszt is, amikenke pl közelében sincs semmi más és soha nem is volt. plusz én nem venném 1 kalap alá a 9.x-et meg az nt-t főleg, h nem sok közük volt egymáshoz, másrészt nt később a szakemberek is elismerték.
    az is sántít, h ekkora sikerűlt elérni azt a szintet, amit amiga már rég. azért ez elég túlzás, mert pl nem lehet csak a GUI szerint ítélni, ki tudja amiga milyen lyukas rendszer lenne ha lenne.
    ráadásúl m$ kezdetek fogva más politikát folytat, nevezetesen, h az átlag ember számára akar terméket készíteni, és ezen emberek igényeiből indúl(t) ki, homlokegyenes másképp mint pl unix/linux.

    m$ nem is kommonikál a médián keresztűl, miről beszélsz? és biztos m$ egy rakás szar és csak a szerencsék véletlen sorozata hogy a világ legkiemelkedőbb cége lett egy garázsból. többieknek ménem sikerűlt? és azt az imidzset is ki kellett valahogy alakítani...

    utcsó bekezdéssel alapvetően nem értek egyet, úgyhogy bele se megyek.
  • NEXUS6 #113
    Szerintem nagy a különbség, hogy az egész Linuxos, hackeres, világban megfizetnek 1-2 embert, akik tényleg csak ebből élnek, meg aközött, hogy mindenkit meg kell fizetned.

    Az a pár millió ember, aki vállaja, meg tudja tenni, hogy nem feltétlenül kap pénzt azért a tevékenységéért, amit a számítógépes közösségért végez, az eddig se kapott idegösszeomlást ha nem tudott egy Carmak-szintű Ferrari gyűjteményt összehozni.
    Emberi kapcsolatot, barátokat nem vehetsz pénzért.

    Vannak emberek akik nem a mégtöbb pénzért dolgoznak, hanem hogy még több olyan dolgot tegyenek le az asztalra, amire mások elött bűszkék lehetnek. Szerintem a Linus gyerek is ilyen.
    De talán a lelke mélyén még BG-is.

    Mert ugye pénz nem boldogít (de marhára megnyugtat!;))))
  • FTeR #112
    ja és IBM nem naív volt, hanem profit orientált. ezért választotta az m$ féle licenszt.
  • NEXUS6 #111
    1 Te télleg kezdesz paranoiásodni. Nem csak a M$ tette tönkre a SEGA-t, hanem az a rendszer, ami nem kegyelmez az alulmaradóknak, és újjakat sem enged be a piacra. A M$ űberkonzolja csak az utolsó szeg volt a koporsóban. Nem örülök a SONY egyeduralmának sem, de milyen rencer az, ahol csak úgy lehet valami látszat versenyt biztosítani, hogy a M$ "dűti" észnélkül a pénzt a piacra. Rajta kívül ki tudja ezt megcsinálni a világon, még a SONY se tudná!

    2. A negatív raklám is reklám! Mindegy csak beszéljenek a cégről. szerintem, olyan nagyon nem sietnek a bírósági ítélet teljesítésével.

    3. A BeOS-nak és más kis cégeknek ezekkel az üzleti feltételekkel egyszerűen nem lehet jó üzletpolitikája.
    A nonprofitba átmenés tovább viheti a projekteket, és sikeres programokat is hozhat létre. De olyat ami pénzveszteséget hozna a M$-nek nem, mert akkor rögtön a nyakára lépnek.


    " mint írtam nem elég csak jót termelni, jól is kell eladni. ha win (vagy egyéb) tényleg olyan szar lenne, hiába lenne jó üzletpolitikája az m$-nek."
    A jól eladni azt jelenti: pofátlanul, a törvényeket megszegve, porig alázva a szakma becsületét, szellemiségét?
    A M$ elött a szoftver az IT sokkal kisebb üzlet volt, kifelé is sokkal emberibb arcot mutatott, a jó programozók meg akkor is viszonylag de nem túl jól kerestek.
    Azóta sok minden megváltozott, a M$ egy pofátlan, bár a multik közt nem egyedülálló uzletpolitikát folytat, persze ő sem tesz mindenkit gazdaggá a cégnél, csak a vezetőséget. Ezt 100 éve azért még kizsákmányolásnak tartották az emberek, ma követendő példának.
    Változik a világ.
    Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy annak a fizetős cirkusznak, amit az M$ csinál lehet hogy nincs is akkora jelentősége, mint ahogy szeretnék magukról elhitetni.
    És itt jön az, hogy mit is tettek le az asztalra. Biztos hogy amikor a többiek végleg kiestek, akkor volt a legjobb a win? Ha jól emléxem a '90-es évek végén még csak a w98, winNT dógokkal kellet szenvedni. (Most már lehet hogy elviselhetőek a termékeik, de 15 év alatt érték el egy Amiga szintjét, úgy hogy a versenytársak a piaci körülmények miatt kihaltak)

    A M$ szellemiségébe nagyon jól belefér, az amit az emberekkel megpróbál a média elhitetni, és ami sajnos a jelen körülmények között igaz is: pénzért szinte mindent meg tudsz venni. Nem tudom miért akarod bebizonyítani, hogy nem ezért lettek sikeresek.
    Ki tudtak magukról a profi imidzsét alakítani. A tanulatlan júzer meg őket választja: ezért fizetni kell, meg drágább, akkor biztos jobb mint az ingyenes! Ennyi, ez a M$ sikerének a titka, a tanulatlan júzer, aki elhiszi, hogy ha fizet (de legalább is fizetős progit warezol) megússza azt a fáradtságot, amit a rendszer megismerése követel.
    Ne akard már megmagyarázni, hogy milyen szuperül értenek mindenhez, és milyen űberfaszák, amikor nem azok.

    Ja és még egy, a Linux-szerű programfejlesztési módszernél, pillanatokon belül programozók, tesztelők százait tudod magad mellé állítani, ha értelmes célt tudsz kitűzni, és értesz az emberekhez.
    Ezt az üzleti alapú fejlesztésnél, ma már senki nem engedheti meg magának (csak a tudod ki). Ráadásul a veszteség, az elpazarolt pénz is hatalmas, ha szarok a célkitűzések (lásd táblapc, Xbox).
    Bukni nonprofit módon is lehet, csak éppen az kevésbé erőforrás pazarló a világ számára.
  • FTeR #110
    "Aha, szal, számodra egy kutya a M$ SUXX, és a rendesen kifejtett vélemény."
    nem, de a rendesen kifejtett vélemény és a á ez m$ termék akkor biztos rossz között is van, meg a minek strapálja magát m$ amikor ez meg ez van. -> már megin szemétkedik. az ilyen m$ suxx tő mondatú hozzászólásokat ignoálni szoktam, nem erről beszéltem, ne erőltesd.

    "Én csak a saját nevemben beszélek"
    te írtad lejjebb ()-ben, h nemcsak téged "vádollak".

    "Én nem utálom csipőből, divatból."
    divatból talán nem, de nem hagynál ki 1 alkalmat sem, h le fújd.

    "Amikor ezt megtiltották [...]"
    én úgy tdom, h olyan szerződést kötöttek, h ne érje meg más os-t telepíteni, de tíltani nem tíltották. és én nem érzem a kettő egyenértékűnek.

    "az illegális szerződéskötések"
    maximum nem 100% fer, de nem illegális, az illegális autómatikusan érvénytelen lenne.

    "[..]amiga[..]"
    nem vonon kétségbe, azt az egyenes következtetést vonom kétségbe, h ha most is rendesen lennének, akkor jobbak lennének.

    "Intel és az AMD"
    intel kb m$ még dúrvább szerződésekkel, de amd jött 1 jó termékkel és szerződés ide vagy oda mostanra komoly konkurenciát jelent. így kell csináéni, nem sopánkodni, h szemét m$.

    "Pedig olyan egyszerű. (Bár nem pont így következik.) Most tényleg írjam le?"
    igen, léci. pont erre lennék kíváncsi.

    "Hát azt, hogy a MS mit hogyan csinált (a színfalak mögött)."
    tudom mit csinált, csak én nem találom annyira szörnyűnek.

    "Vannak azért olyan dolgok, amik alapján tárgyilagosan megítélhető."
    sztem elég nehéz tárgyilagosnak lenni, egy olyan felvetés következtében, h biztosan úgy lenne ha lenne.
  • FTeR #109
    "akkor minek a pénz?"
    linus is abbol él, h sok rajongó levelet kap és nem abból, h egy kis cégnél dolgozik. és mér dolgozik ott? hogy pénzt kapjon és mér fog jobban dolgozni, h több pénzt kapjon. ez márcsak így van.
  • NEXUS6 #108
    ""Sajnos, ahhoz hogy ne csak ez az egy szempont uralja a gazdaságot, meg kell változtatni a jelenlegi rendszert."
    "migis hogyan képzeled el a rendszerben résztvevők ösztönzését? a linuxot körűlvevő kizárólag megbecsülés alapú ösztönzési rendszer nagy csoportoknál (világ) már nem működő képes és legfőbbképpen nem lehet kenyeret venni belőle. a paypal-re nem lehet üzleti stratégiát építeni."

    Nem tudom neked milyen elképzeléseid vannak a pénzről, ha egy láda pénzt egy majom mellé rakunk akkor az ír egy jó kis oprendszert?
    szal szerintem fordítva van, az emberek általában a pénzzel mérik a termékeikkel elért megbecsülést. Ez a Linuxus, hackeres közösségeknél viszont közvetlen kapcsolatokon alapul, akkor minek a pénz?
    Mit érsz apénzzel ha csak olyanok elismerését tudod megvenni vele akiket nem is ismersz, aki meg nem értik a törekvéseidet, azoktól max egy tortát kapsz az arcba.