India: vagy is...?
Most akkor mi van? India mindíg is a fejlett világhoz tartozott, csak épp a bérek mindíg is a béka segge alatt voltak, így érted?
Ha csak úgy nem! De akkor neked elég furcsa elképzeléseid vannak a fejlettségről.
Linux disztrib vs M$ termékek: Szerintem meg nem volt gyenge hozzászólás. A M$ sokszor annyi pénzből mint amennyiből az egész Linux világ megél, meg néhány tízezer alkalmazottal biztosít: 1 OS-t, meg pluszban néhábny tízezerért egy offiszt, illetve még százezres nagyságrendű pénzekért fejlesztő rencereket. Szuper! A saját telepítőjükre az ingyenes cuccosokat (freeware, shareware, giftware), meg nem merik felrakni, mert kilógna a lóláb, hogy annak csak töredéke az amit ők adnak drága pénzért, és talán annyival nem is jobbak.
Lehet hogy ez egy elég kifacsart nézőpont, de az arányokat azért jelzi.
"valszeg akkor azt is belátod, h wint is lehet biztonságossá tenni, csak azon múlik mennyire értesz hozzá."
Mi a hozzáértés mértéke? Ha az ami a M$ szerint szükséges, akkor a dolog nem igaz!
Átlag Aranka nem lesz képes biztonságossá tenni.
"Most így konkrétan egyik legnagyobb vita téma érvre cáfoltál rá saját magad. és összeeskövés megint rlz, biztos direkt tesznek bele hibát."
Veled ellentétben én nem hiszek az összesküvés elméletben, a M$ ilyen szempontból csak egy multi, nem rosszabb és nem jobb mint bármelyik másik. Hiba/elfogadható kockázat sok van, tökéletes áru viszont nincs, a dolgozók pedig bármit megcsinálnak, akár kérdés nélkül, ezért kapják a pénzt.
"(én úgy konkrétan 1 éve biztos semien karbantartó jellegű dolgot nem végeztem rajta, még a vírus keresőt sem szoktam futtani) de ezt úgyse hiszed el."
Elhiszem! Azt nem hiszem el, hogy átlagos képességekkel rendelkezel. Egy átlagjúzer (20-ból 19) erre nem képes!
""Vajon miért van ez így?"
pl azé, mert ha nem így lenne, akkor sokkal több embert kéne kiszűrni a felvételi teszteken. az a hibahatár, h diploma nélkül is lehet jó belefér.
(ez eddig a leggyengébb érved volt)"
A kérdés viszont az volt, mi a fenéért hisznek az M$ vezetői az IT képzésben, ha ők nem végezték el?
Megválaszolom, azért mert az M$ vezetése nem az IT szempontokon alapul. Az IT csak nyersanyag, amit betöltenek a marketing gépezetükbe, nem a termékek minősége, megbizhatósága, újszerűsége a lényeg, hanem a profit.
Ezredszer is elmondom ez az M$ előtt nem így volt!!!!!!!!!!!!!!!!!
"maga a gnu/gpl-lel és mindennel ami belőle fakad nem értek egyet. az, h 1 projekt kezdésekor mennyi ember van és utána mennyi lesz, a népszerűségtől függ, de ez elmondható zárt rendszereknél is. nem véletlennűl van a béta teszt."
Én meg a gravitációval nem értek egyet!;)
Hol élsz te? A szabad forrású szoftver nem egy erkölcsi kérdés, hanem ez a szoftver előállítás egyik módja, ami működik. Olyannyira, hogy miközben a M$ piaci alapon működő ellenfelei sorra beadják a kulcsot, a Linux világ nyomul előre.
Ha M$ párti lennék én is utálnám;)