1 Szerintem csak te nem tudsz jobbat elképzelni, másnak viszont lehet nagyobb képzelő ereje, ha nem haragszol.
2 Igazad van, nem minden hülyeségért felelős a M$ közvetlenül, amihez köze van. De azért megvan a haszna belőle.
3 Ahogy gondolod, akár így is nézhetjük: a BeOS-t már azelött kicsinálta, az hogy nem kapta meg azt a bizalamt, amit pedig a termék minősége megérdemelt volna, mielött még a M$-nek tényleg piszkos eszközökhöz kellett volna nyúlnia, mert az emberek bedőltek a PC M$-es "profista" imidzsének. De ari volt ez a M$-től!
Nem úgy mint az OS2 esetén, ahol már szemétkedni is kellett, ez is akkoriban történt.
"m$ továbbra is a fejlett világban tevékenykedik, ellentétben pl a chipgyártókkal, akik a harmadik világba invesztálnak."
Végül is most már India is a fejlett világhoz tartozik, (ott is dolgoztat az M$), persze a bérek töredéke az amcsiknak.
Jaj, ne akard már megmondani, hogy pont ez a vállalat nem játssza ki egymással szemben a munkavállalókat! Valahogy még soha nem hallottam, hogy a programozók szakszervezete fellépett volna a M$ ellen. Szerintem ez nem azért van, mert a M$-nél dolgozni, maga a földi paradicsom, hanem csak mert egyik multi sem enged semmilyen szakszervezetet a gyáraiba. És szerintem ez alol az M$ sem kivétel.
"az m$ előtt nem kissebb volt az IT ipar, hanem nem volt IT ipar." Nonono, azért ez egy kicsit barokkos túlzás, nem gondolod?
Ipar volt, csak a profit volt nagyságrendileg kevesebb, mivel nem volt minden háztartásban számítógép.
A M$ az IT szektor mekdonalca. A kisembereket elégíti olyan módon, mint kb az a cég. Valóban a kisemberek kiszolgálásával lehet a legtöbb pénzt kaszálni, de azért nem ez jelenti egy szakmának a csúcsát.
A M$ termékei úgy jönnek a komoly IT termékekhez, mint a hamburger, egy 7 fogásos farncia vacsorához.
"többiek nem bírták a versenyt --tehát--> gyengék voltak és kihullottak." Látom még mindíg nem értted meg mit akarok momdani, nem az a baj hogy kihullottak, hanem hogy nem tudnak egy jobb termékkel visszajönni, senki sem tud. És ez gáz.
"Mit is tett le az asztalra." Na neee, ennyi kib.szott sok pénből, letesz egy OS-t, egy viszonyélag használható Offiszt, meg dev kiteket. Nézzd meg egy-egy Linux disztribúcióban mi van?
Ez a különbség a két rencer között!!!!!
"én nem venném 1 kalap alá a 9.x-et meg az nt-t főleg, h nem sok közük volt egymáshoz, másrészt nt később a szakemberek is elismerték." Én se venném, de mit ad isten a M$ pont a W9x-ekkel nyomta le a konkurenciát. Az NT bármennyire dícsérték a szakemberek, otthonra nem volt pálya, nem abból kereste halálra magát a cég.
"ki tudja amiga milyen lyukas rendszer lenne ha lenne."
Na már megint a biztonsági, meg megbizhatósági kérdések túldimenzionálása! Nem veszed észre, hogy ez az egész kérdéskör csak azóta számít, mióta az M$ dolgozik rajta. A M$ PR gépezete, megpróbálja elhitetni, hogy a biztonság nem a júzer feladata, hanem az övüké, és majd ők azok a profik akik megoldják! Jó kis öntömjén ez is. Ráadásul a win ad is munkát bőven, eccerűen annyira nem lehetnek pancserek, hogy véletlenül hagyjanak nyitva olyan biztonsági réseket, ami pl a Linuxnál, vagy olyan cégnél aki ezt komolyan gondolja, szóba sem kerülnek.
"ráadásúl m$ kezdetek fogva más politikát folytat, nevezetesen, h az átlag ember számára akar terméket készíteni, és ezen emberek igényeiből indúl(t) ki, homlokegyenes másképp mint pl unix/linux." Szerintem is, a M$ megpróbálja elhitetni az emberekkel, hogy nem kell a géphez érteni. Eközben a rencerük kb ua karbantartást/hozzáértést igényel, mint a Linux, csak hemzseg olyan hibáktól, amit az ő fejlesztési rendszerükkel képtelenség kijavítani. Így aztán az emberkéket, mindíg rá lehet venni egy következő win megvételére, mert az már tutkó fullra jobb lesz.
Csak éppen a ServicePackekkel feljavított régi os-ek mindíg megbízhatóbbak, mint az újjak. De mielőtt ez nyílvánvalóvá válna, az M$ abbahagyja a támogatásukat. Ügyes;)
"és biztos m$ egy rakás szar és csak a szerencsék véletlen sorozata hogy a világ legkiemelkedőbb cége lett egy garázsból." Nem csak véletlen, hanem tudatos, kemény, célratörő, néha szemét üzletpolitikáé is.
De ezt nem azt jelenti, hogy a zsenialitásuk az IT ben gyökerezik, ez nem IT, ez marketing, meg PR, stb. olyan dolgok, amik fényévekre vannak az IT-től. BG ha jól tudom végül is nem végezte el az egyetemet, viszont ma már gondolom csak olyanokat alkalmaz pl programozónak akik igen!!! Vajon miért van ez így?
"utcsó bekezdéssel alapvetően nem értek egyet, úgyhogy bele se megyek."
Mármint ezzel nem értesz egyet:
"Ja és még egy, a Linux-szerű programfejlesztési módszernél, pillanatokon belül programozók, tesztelők százait tudod magad mellé állítani, ha értelmes célt tudsz kitűzni, és értesz az emberekhez.
Ezt az üzleti alapú fejlesztésnél, ma már senki nem engedheti meg magának (csak a tudod ki). Ráadásul a veszteség, az elpazarolt pénz is hatalmas, ha szarok a célkitűzések (lásd táblapc, Xbox).
Bukni nonprofit módon is lehet, csak éppen az kevésbé erőforrás pazarló a világ számára."
Nem kell vele egyetérteni, attól ez még így van, ez nem vélemény volt, hanem tény.