• FTeR
    india mindig is ott volt az IT-ben. és lehet, h 1 amerikaihoz képest töredéket kapnak, de az országukon belűl ott fizetnek a legjobban.

1 linux disztriben nem 1 csoport "terméke" van. hanem sok sok apró elkülönülő csapaté. az más kérdés, h maga az elv lehetővé teszi, h telepítéskor ott figyelejen a cd-n.
    ennyi erővel m$ még többet tud, mert minden olyan termék winen fut ide számítható. ez nagyon gyenge beszólás volt.

persze linuxnál nem kérdés a biztonság :) gyakorlatilag eddig az egyetlen érv volt mindig win ellen a biztonság és a stabilités. ezért írtam ezt.
    a stabilitásban már nem nagyon van különbség a biztonságra meg nagyon ráfeszítettek és úgy néz ki elég jól csinálják.
    egyébként jó, h szerinted a biztonság nem a rendszer, hanem a felhasználó dolga. valszeg akkor azt is belátod, h wint is lehet biztonságossá tenni, csak azon múlik mennyire értesz hozzá. Most így konkrétan egyik legnagyobb vita téma érvre cáfoltál rá saját magad. és összeeskövés megint rlz, biztos direkt tesznek bele hibát.

a win, nem igényel oylan tudást mint a linux és karbantartással se kell lépten nyomon foglalkozni. (én úgy konkrétan 1 éve biztos semien karbantartó jellegű dolgot nem végeztem rajta, még a vírus keresőt sem szoktam futtani) de ezt úgyse hiszed el.

"Vajon miért van ez így?"
    pl azé, mert ha nem így lenne, akkor sokkal több embert kéne kiszűrni a felvételi teszteken. az a hibahatár, h diploma nélkül is lehet jó belefér.
    (ez eddig a leggyengébb érved volt)

maga a gnu/gpl-lel és mindennel ami belőle fakad nem értek egyet. az, h 1 projekt kezdésekor mennyi ember van és utána mennyi lesz, a népszerűségtől függ, de ez elmondható zárt rendszereknél is. nem véletlennűl van a béta teszt.