Gyurkity Péter

Az Apple megegyezett a bizalmas adatok egyik kiszivárogtatójával

Az Apple Computer megegyezett az egyik olyan személlyel, akit korábban a Tiger kódnevű Mac OS X operációs rendszerrel kapcsolatos információk kiszivárogtatása miatt pereltek be.

A vállalat szóvivőjének elmondása szerint sikerült egyezségre jutniuk a 22 éves fiatalemberrel, de részletekbe egyelőre nem bocsátkozott. Doug Steigerwald, a korábbi vádlott ugyanakkor elárulta, hogy kártérítést kell fizetnie a vállalat számára, és csak az ő ügye zárult le, tehát a másik két személy ellen indított per tovább folytatódik. "Bár az Apple továbbra is arra törekszik, hogy megóvja a legújabb fejlesztésekkel kapcsolatos bizalmas információkat, nem szándékozunk diákokat börtönbe juttatni. Kifejezett örömünkre szolgál, hogy Steigerwald úr elismerte bűnösségét, és végre magunk mögött hagyhatjuk ezt az ügyet" - áll az Apple nagyobb internetes híroldalakhoz eljuttatott közleményében.

Steigerwald ugyanakkor már nem diák, ugyanis nemrég végzett az Észak-Karolinai Egyetemen, és jelenleg állást keres. A fiatalember közleményben ismerte el, hogy a vállalat által felhozott vádak megalapozottak, és nyilvánosan bocsánatot kért az információk online terjesztéséért. "Az Apple Developer Connection program tagjaként hozzájutottam a Mac OS X Tiger 10.4 operációs rendszerhez, és ígéretet tettem arra nézve, hogy bizalmasan kezelem a szoftverrel kapcsolatos információkat. Ígéretemet azonban megszegtem, és a szoftvert elérhetővé tettem az interneten, amely hamarosan ezerszám terjedt a különböző hálózatokon" - ismerte el Steigerwald.

A perben a vállalat biztosítékot akart szerezni arra nézve, hogy az eset nem ismétlődhet meg, és egyben - közelebbről meg nem határozott összegű - kártérítésre is igényt tartott. A Steigerwaldot képviselő ügyvéd reményei szerint az ügyet hamarosan lezárhatják, és a fiatalember ellen indított bűnvádi eljárás is megnyugtató eredménnyel zárul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sajtos #2
    így valóban nem ua
  • DOT #1
    Hm, eddig szoftverterjesztésről nem volt szó csak belső információk kiszivárogtatásáról. Azért ez nem ugyanaz. Vagy valamiből kimaradtam ?..