Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jó hír, a film 2. hétre csak 43 % esett vissza ( szóval bejön az embereknek) és így összesen már keresett 148 milkót 2 hét alatt amcsiban, összehasonlításképpen a Wolverine keresett 3 hét alatt 151 milkót, úgy hogy elsõ hétvégén nem volt ellenfele, 2. héten a Star Trek (ez fordítva is igaz, hisz neki meg a Wolverine volt ellenfél) 3 . hétre meg jött a Angyalok és Démonok, ami azért szintén happolt el nézõt a Star Trek elõl, hisz a ST-re jobban az "öregebbek" voltak kíváncsiak (25 év felettiek) és sztem az A$D-nek is ez a korosztály inkább a célcsoportja! Na mindegy így kell rebootot csinálni, lehet ez lesz a legsikeresebb az utóbbi évek rebootjai közül, J. Bond, Betmen stb.
ez is hû maradt az eredeti canonhoz!
Szvsz tök igazad van 😊 Ez a film szépen követi a trendet... Persze, szükség van a változásra, de nem így!! Nekem is nagyon tetszett egyébként, de csak úgy, hogy elkövetkeztettem az eredetitõl. Az is igaz, hogy a 2001-es Enterprise sorozat is felbolygatta a Star Trek univerzumot, de a többi mind hû maradt a szépen felépített történethez.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Vulcan elpusztulásán még most is bosszankodok -.- És maradt 10ezer vulkáni... khm, lol, krákh, grrr... Na meg ott van Spock, aki néha érzelmesebbre sikerült, mint a legtöbb ember szereplõ xD
kibas*ott jó!

Egy kis vulkáni történelem:

A vulkániakban azért alakult ki az érzelmek elnyomása, mert majdnem kiirtották egymást egy évszázadokig tartó háborúban. Amikor a Vulkán éghajlata megváltozott és a bolygó elsivatagosodott, a klánok elkezdték gyilkolni egymást a megmaradt vízlelõhelykért, meg egyéb természeti kincsekért. Ez ment több száz éven át, a végén totális atomháború volt a városállamok között.
Ekkor jelent meg egy Surak nevû jóember, aki rájött, hogy ez így nincs jól. Õ kezdte el a logika útját úgy, hogy szakított a korábbi fõ vallási irányzattal, a Te-Vikrammal, ami pont, hogy az erõs érzelmek mellett foglalt állást. Surak módszere a békeharc volt (waging peace), magyarul kiállt a csatatér kellõs közepére és nekiállt "prédikálni". De Surak tudta, hogy azért menteni kell a menthetõt, mert a vulkániakban túl erõsek az érzelmek és (fõleg) a Te-Vikramok nem hallgatnak a logika szavára.
Surak egy tanítványa, Karatek elérte, hogy építsenek egy flottára való kolóniahajót és azzal új otthont keressenek Surak tanítványai. Eltelt vagy ötven év, a hajók elkészültek, de a felszállásnál kitört egy csata és mindenféle jónépek feljutottak a hajókra, köztük Te-Vikramok is. Surak maga a Vulkánon maradt, hogy békét harcoljon.
A hajók ötven évig utaztak, míg végül egy kettõs rendszerben telepedtek le, a Ch'Rihan bolygón, vagyis a Romuluson. A hajók fõparancsnoka S'Task volt, aki szembefordult Surak tanításaival és a Surak-pártiakat számûzte arra a bolygóra, melyet õk Ch'Havrannak, az emberek Remusnak neveznek. Egy részük el tudott menekülni onnan, õk lettek a Watraii.
A Vulkánon meg végül Surak eszméi gyõztek, az a csata, melyet a hajók felszállásánál vívtak, volt az utolsó. A vulkáni történelem errõl úgy emlékezik meg, hogy elmentek "azok, akik a ragadozómadár szárnya alatt vonulnak", vagy egyszerûbben a Seheikk'he, a Számûzöttek. Surak maga meghalt a Seleya-hegyen, de továbbadta tanításait, a Kir-Shara-t.

(Forrás: Josepha Sherman, Susan Schwatz: Vulcan's Soul. Dian Duane: Spock's World. TNG: The Gambit I-II. ENT: Kir-Shara)

\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)

Szerintem jóvolt a film, igaz nem volt olyan feelinges mint a régiek de azért jó volt már látni egy trek filmet is végre. Sajnos olyan már sosem lesz mint volt max,esz újra egy sorozat. De azért kezdetnek ez is megteszi 😊

Sir Quno Jedi
Eztet senkisenem mondta. A vulkániakban iszonyat érzelmi káosz dúl, ezért nyomják el vadállati ösztönénjüket kõkemény kondíconálással (mivel emiatt párszor már majdnem kihaltak, majd kettészakadtak romulánokra és vulkániakra). A logika, a mantrák, az önuralom, az érzelemmentesség látszata fontos része kultúrájuknak, ugyanakkor van õsi vallási irányzat, ami azt vallja, hogy nem elnyomni kell az érzelmeinket/ösztöneinket, hanem együttélni velük, felhasználni õket, mert csak így válhatunk egyetlen egésszé.

Spock apja mondja a végén, hogy azért vette el Spock anyját, mert "SZERETTE". Csak a vulkániaknak vannak igazán!!! mély érzelmei ám... Az más kérdés, hogy ezt sosem szeretik kimutatni, mert azt gyengeségnek tartják. Szeretnek a bölcs, megfontolt, mindentudó és tenyérbemászó jedilovag képben tetszelegni. Önelégült egy banda.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

gErIbÁ
Szerintem arra gondolt hogy nem tudnak többet technológiailag attól függetlenül hogy elég futurisztikusabban néznek ki. Én láttam a TOS-t is és az is hasonló jellegû csak kicsit régebbi😄 egyépként engem is a DS9 fogott meg a legjobban meg a VOY ebben voltak a legjobbak a fõszálak.

Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!

RelakS
Nem modernebbek, mint a TNG-ben? A TNG, meg az egész LCars menü rendszer valahogy elavultnak tûnik ezek után <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

ZS90
Tegnap én is megnéztem moziban, és szerintem nagyon jó volt! Én a TOS kivételével minden Star Treket megnéztem, filmet és sorozatot egyaránt. Máig a DS9-t tartom a csúcsnak. (Anyám egy szombat reggel amikor a V3-on és csak ennyi volt a reakciója: "milyen rondák ezek, de milyen okos dolgokról beszélnek". Szóval filozófiai és morális tanításban abban volt a legtöbb szerintem. Persze TOS-t nem ismerem.

Visszatérve a filmre, valóban ez már nem az a Star Trek, de attól még Star Trek. A történet lapos, egyszerû nem érdemes róla szót ejteni, maximum az idõutazás kapcsán átírt történelem miatt. Ami zseniális volt szerintem azok a karakterek és azok színészei, ennél jobban nem is választhattak volna. Ami még pozitívum szerintem a dizájnok átgondolása, megmaradtak a klasszikus dolgok, de mégis modernek néznek, de nem modernebbnek mint a TNG-ben. Összességében egy jó mozi, ami arra volt jó hogy újra életet leheljen a Star Trekbe és ha már a régit nem is kaphatjuk vissza de azért örüljünk hogy nem hal ki.

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

akyyy
az még nekem is gyanús, miegymás, hisz ha nem is jött vlna jövöböl romulán bácsi, hogy elpusztitson egy bizonyos hajót, amin megszületett kirk, és minden ugy lett volna mint a rendes idõvonalon, elvileg akkor is lett volna szerelmi szál, és így még nekem se tiszta spock múltja. minek csajozik, nincs is érzelme😄

nah jó , T'pol meg full vulkáni mégis öhöm..😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Bebe555
Nekem nagyon tetszett a film. Én egyedül a hóban-jégben kergetõzünk 2 felismerhetetlen élõlénnyel jelenet nem tetszett. Az nagyon nem illett bele szerintem. A szerelmi szál is tény és való, hogy furcsa, de nem ártott meg a filmnek. Így sokkal viccesebb volt. 😄

\"Azért jöttem, mert senki nem várt!\"

zyppy
Nokia csengõhang kissé lassabnak tûnik<#lookaround>

LasDen
annyit tudtunk meg amennyit kellett....a képregényben még egy kicsit megismerni de ennél jobban nem kell serintem....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Narxis
Jó film volt, de a fõgonosz mint a Nemesis-ben is valami sótlan pacák volt, nem sokat tudni róla, csak azt, hogy gonosz. Mondjuk itt jobban kibontakoztatták szvsz. Chekov volt a legjobb. 😄 Magyar szinkron is viszonylag jól sikerült, szerintem.

Egyedül az a nyálas rész nem kellett volna bele, fõleg 2 olyan szereplõvel akikrõl nem hittem volna.

8/10

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

akyyy
xboxra megjelenik valami star trekes gém. meg kell venni😄DD

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

gErIbÁ
Az tény és való hogy elõször a 10 mozi filmet láttam és annak hatására néztem meg az összes sorozatot és az biztos hogy egy 45 perces részbe be lehet építeni azt a filozófiai dolgot de egy kétórás mozifilmbe azért már nem (szerintem)

Muki100
Szerintem a film nem volt nagy szám, de arra épp jó hogy újból elindítsa a franchiset. A színészek legalább bejáratódtak a folytatáshoz, de egy jó sorozat elõbb-utóbb elkélne.

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

akyyy
való igaz, de a star trek filmek meg igen. mindig is, nem csak a rajongoknak készült, hanem a scifiseknek, egyéb nézõknek akik nem ismerik a trek-et. és ezzel már a legelsõ filmek is így voltak.

mrzed001
Na pont ettõl borsódzik a hátam ... a Star Trek sosem egy populista IQ_Lite bennszülötteknek készült valami volt, hanem igényes scifi.
Ha ezt a bugyutaságot arra használják fel, hogy feltámasszák az IGAZI Treket, akkor megbocsájtom nekik ...

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

hzsolt
"Meg az egy dolog, hogy Leonard Nimoy benne volt, de mintha olvastam volna, hogy még egy õstag is szerepelt."

Majel Roddenberry volt a másik, aki most is a hajó hangja volt.
Halála elõtt pár héttel fejezték be vele a felvételeket.

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

A XI. Star Trek film a nyitóhétvégén (Péntektõl Vasárnapig) 72.5 millio $-t hozott, csütörtökkel együtt 76.5 m$-t.
Nem rossz kezdés.

Ja, és lehet átrajzolni a fenti bannert.
A mai filmfogyasztók tömegét nem igazán érdeklik ezek a morális és etikai problémák feszegetése, õk akciót, látványt akarnak. Ezért is bukott meg az Enterprise sorozat és a Nemesis film. Ha a Star Treket, mint franchise-t fennt akarták tartani, újitani kellett, új alapokra hozni (lásd még Batman Begins).
Ezért még nagyobb értéke lesz talán számunkra a régebbi Trek filmeknek és sorozatoknak ("James t. Kirk was a great man, ..." )
mrzed001
A filmek topicba írtam, de copy, mert idevaló

Star Trek
Akkor legyen itt egy minden sorozat minden részét és minden filmet látott véleménye is 😊

A film látványos, fiatalos, pörgõs, szóval minden nem fan is nyugodtan elmehet és megnézheti, aki még egyet sem látott, az is, mestermunka ...
DE

az elsõ reakcióm az volt amikor kijöttem, hogy a jó k.rva any..
Van egy szép nagy Star Trek univerzum a maga timeline-jával (van talán 1000 órányi össz a sorozatok+filmek), eszem fel nem fogja, hogy ezt miért kellett ilyen durván semmibe venni?
Ha valahogy mondjuk egy sorozattal vagy filmmel át tudják kötni az eredetibe, akkor még OK, különben a vélemény: ez most mégis mi a f.sz vót?
Olyan ez, mint a Star Warshoz készült Funmade könyvek: olyan mintha az lenne, szereplõk is "hasonlóak" (néha), de tesznek rá hogy beilleszkedjen az események folyamába (ezek az úgymond nem canon regények ... na ilyen lett ez a Star Trek film is: nem canon).
Csak annyit kellett volna tenniük, hogy a vulkán nem pusztul el, és Spock anyja nem hal meg, és "fogjuk rá" passzolna.
Az a baj, hogy a koncepciójuk sem érthetõ. Ha egy tüköruniverzum szerût akartak csinálni (amik a legsikeresebb részek voltak sorozatokban) az OK, de akkor jobban el kell határolódni az eredeti sztoritól (pl ideológiában).
Ja ideológia: Roddenberry elsõdleges céljának tartotta a Star Trekkel kapcsolatban, hogy titkon tanítson, morális és etikai problémákat vessen fel és vitasson meg. Na ilyen itt nem volt, ha rosszmájú akarnék lenni azt mondanám, hogy ez nem scifi volt, hanem csak ûrakciófilm.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

kill3r21
J.J. Abrams és az idõutazás, látom nem csak a Lostban feszegeti a témát, még a végén lesz egy Abrams által rendezett vissza a jövöbe 4 😊
a.carkey
Megnézem a képregényt.

A medve nem játék.

Carloska
Star.Trek.Making.The.Movie

ITT

most mit mondjak, nagyon jó film lett (mondjuk én a trailerek alapján epikusabb filmre számítottam), olyan 8-9/10, ha menne közelben moziban megnézném mégegyszer, de nem "csak" ST ezért a hónapban nem megy sehol!!! Mehettem fel Pestre, más filmért persze nem tettem volna meg:-) Most egyelõre ennyi! Ja Kapcsolatfelvétel sztem jobb, de nálam Borg kedvenc így az eleve elõnnyel indul!
Ha lenne ezzel az új bandával egy Borgos-film, hiszen most már bármi lehet! Megnézném :-)
Ja és sztem következõ film tuti klingonos lesz, nem tudom de az az érzésem.
gErIbÁ
ma néztem moziban és hát azt a kutya meg a mája ,ütött a film,
szerintem nem rossz ez az új idõvonal dolog így legalább nem lesznek ellentmondások a régi szériával és még csinálhatnak pár részt.

akyyy
Az 1 az teljesen jogos kérdés, hisz ne mongyák már hogy nincs a Földön, sehol az ég világon valami kis raketta, vagy lézer, vagy katonai mûhld, ami szét tudta volna lõni a fúrót. még vulkánon még el lehet nézni, meg hogy nem tudták szétlõni hajoról, mert zavarta a furó ugye a transzportert, ezzel együtt mást is, célzóberendezést, ilyesmi. de amugy fogammam sincs, jogos kérdés

2. a piros anyag, lehetséges, hogy az egészet ledobhatták volna egy bolygóba, vagy egy cseppet, ugyanaz a hatás, de nero azért használta cseppenként, hogy minnél több bolygót el tudjon vele tüntetni. sporolt a köcsögje😄

3. bányászhajó volt, tény, de egy feltuningolt változat, állítólag borg cuccok is voltak rajta, ne feledjük, nemezis után 10 évvel jött a hajó. ráadásul ismerhette a múlt hajóinak gyenge pontjait, lazán kinyirt egy rakás hajót. állítólag az enterprise-e-t (vagy F?) is eléggé lerombolta, melynek kapitánya Data(Picard nagykövet lett), illetve Worfot súlyosan megsebezte Nero. Képregényt olvasd el, vagy legalábbis a lentebb említett összefoglalót

a.carkey
Aludva egyet a filmre, mondjuk három dolog azért érdekes volt:
1. Úgy be voltak szarva egy fúrótól, amit ketten már az elején is sec-pec ki tudtak készíteni, mint valami voodoo dologtól.
2. A piros anyagos rész: ha egy csepp elnyel egy bolygót, akkor minek kellett 14394384839434 liter belõle egy kis hajón ill. miért csak ennyire apró hatása volt a végén az egész elvesztésének? (Kb. a fél univerzumnak el kellett volna tûnnie benne ...)
3. Azt mondták, hogy egy szimpla bányászhajó volt a szerkezet. Ahhoz képest enyhén erõsnek tûnt, ha a fél föderációs flottát - meg más flottákat - is pillanatok alatt szétkapta.

Amúgy nagyon jó film.

A medve nem játék.

RelakS
Tudod, transzportáltak a térsebességgel száguldó ûrhajóra...

Apropó, transzportáltak, vagy teleportáltak?

Egyébként Nero szinkronhangja ki volt? A SPOOOOOOOOOCK nagyon ismerõsen hangzott (valahogy bones eredeti hangjára emlékeztet, de csak ez az egy része)

akyyy
hát lehet, már nem emlékszek, nekem térváltás rémlik.
Nem tudni melyik szinkronstudió csinálta a szinkront? ha a mafilm vagy balogbix, akkor 1-es, de más, akkor 4-es.

RelakS
csókolom, engem a térsebesség is kikészített 😄 Mintha eddig mást mondtak volna

finaltrekker
Szerintem fogadd el ezt az idõátírást. Az Ent-ben is a Xindik a Földet támadták, pedig korábban az volt a téma, hogy a Föld sosem háborúzott. Egy DS9 epizódban a Csillagflotta temporális osztályának tagja megjegyezte, hogy ha az idõben visszautaznak és paradoxonokat hoznak létre, akkor valószínûleg "buborék univerzumok" jönnek létre és már rég nem az igazi Föderációban élnek, ha egyáltalán volt valaha is igazi Föderáció. Egyébként fel lehet úgy is fogni, hogy a jövõbeli Vulkán az mindig is az új Vulkán volt, elvégre az Ent elõtti sorozatokban szinte semmit sem mutattak a Vulkánból.

Nekem a film nagyon tetszett, de ST fanként a felétõl nagyon kiszámítható volt. Tudni lehetett, hogy hamarosan feltûnik Spock, Scoty, Kirk lesz a kapitány és, hogy a legtöbben túlélik. És persze maradt a szokásos ST váz: egy emocionálisan visszafejlõdött fõ gonosz, a Föderáció veszélyben, önfeláldozó kapitányok, ugrándozás egy gépház félében és no szex. Nekem olyan ST kéne, ami elgondolkodtat egy picit. Ennek ellenére a film jó volt, J.J. Ambrams megmutatta megint, hogy õ az egyik legjobb rendezõ. Jó lenne a 2. rész rendezését is vállalná.

www..KALOZOK.com

akyyy
trekmovie szerint 70m dolcsinál járnak, ami iron manhaz képest nem sok, viszont a kapcsolatfelvételhez.... az 30 milla volt a nyitó hét végére.
Bár, ha most sorba kéne rendezni, nem a 11. film lenne nálam az elsõ😞

kapcsolatfelvétel továbbra is a személyes kedvencem. mostani film, valahol a 2. és 3. helyezett közé tehetõ, persze ha jön több rész, ami szintén iylen brutális lesz, elsõ lesz😊 bár ha még borgot is tennének bele, huhúúú😄

monjduk képregény szerint Ahead Nero Burning Room hajójában nyomokban található Borg technika.

facomba má aludni kéne kit csiripelnke má a madarak, meg kukorékol a kakas: D:SA😄SA:A

akyyy
a én most értem haza és nekem is nagyon tetszett, ami szintén nem tetszett az a Warp effekt, bár ahogy kilöveltek, elég látványos volt, meg kell hagyni😄

Ami szintén hiányzott nekem, hogy hangozzon már el egy rendes jövöbeli dátum, nem csak csillagidõk...

Illetve hiányzott egy kis TNG is, meg nem tudtam hova helyezni idõbe spock visszatérését, de a lentebbi képregényt most elolvasva már képben vagyok, hogy a nemezis után 10 évvel volt. remélem a képregényt megfilmesítik, mint a film elõzetesét...

meg kicsit rosz, hogy igy az egész eddigi trek történelem a film miatt teljesen más irányt vesz, mert most hiába kezdik el esetleg ugyanazt a történelmet követni, az a bizonyos bolygó elpusztulása miatt nehezen képzelem el. Ezért remélem lesz a filmnek még sok sok folytatása, hogy késõbbi filmbe esetleg sorozatban visszautaznak az idõben vagy akárhova, hogy megakadályozzák ennek a "filmnek a létrejöttét" és igy helyre tegyék az idõvonalat😄 pláne ha voyagerbe volt idõrendõrség, mé nem jelent meg itt is? fail

viszont felismerhetõ volt az összes karakter valóban, scotty megjelenése valami brutális, chevovhoz meg hangosan röhögött rajta az egész mozi😄

ami nekem meg nagyon jól esett, az az ahogy scotty említette, a nagy hatótávolságú transzporterjét Archer kutyáján tesztelte xDDDDDDDDDD aki akkor elveszett... LOST...muhaha😄DD

tényleg, lehetett volna benne több Lostos motivum. valami dharma vagy bármi. azt a nokiát figyeltétek egyébként?😄D az is gecijó volt, meg a csengõhang😄DDD remélem le lehet majd tölteni, kell az nekem😄Dd

szinkron is jó volt, eltalálták a karakterek hangját meg forditás is rendben volt, egyedül a vörös riadó helyett volt valami vörös készültség tán, nemtudom. illetve a vulkáni köszönés, de nem nagy kunszt, hosszú, eredményes életett helyett hosszú, hasznos életett.

viszont a végén az " Ûr a legvégsõ határ"oz nem nyúltak, úgy hangzott, ahogy annak lennie kell😄

Remélem sikeres film lesz, nálam DVD tuti vevõs.

És utálom köcsög haverjaimat, tudta hogy egy JJ film stáblista végén lesz még jelenet, de azok, neeem, nem szokott lenni, pedig az összes filmen amin eddig moziba néztem, volt valami a végén, de csak cloverfildnél maradtunk😞

a.carkey
Qurva jó az "új" film. Le a kalappal! Sajna szinkronosan láttam, de még így is "átjött".

A medve nem játék.

Inkább ez a fordítás az értelmesebb: James T. Kirk egy nagy ember volt, de egy másik életben.
"James T. Kirk was a great man, that was an another life" azt jelenti, hogy: James T. Kirk egy nagy ember volt, de az egy másik élet volt
LasDen
nem Stohl?

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

RelakS
Nero-nak ki volt a magyar hangja? A SPOOOOOOCK annyira ismerõsen hangzott.

A film szerintem is jó volt, de sokat elvehetett belõle a magyar szinkron, majd angolul is megnézem.

A kulcsmondat az egész filmben szerintem Nero beszólása volt:"
James T. Kirk was a great man, that was an another life", vagy valami hasonló. Ez a mondat 3. trailerben is szerepelt. Szabad fordításban annyit jelent, James T. Kirk jó ember volt, de ez egy más világ.
A régi Trek igazán jó volt, de ez egy másik világ, a régi treket már régi módon nem lehet eladni, ez az új módi. Nekem nagyon tetszettek a régiek is, de ezt az új filmet is nagyon fogom szeretni, haladni kell a korral.
RelakS
Hú, az lehet, de ha megnyúznak sem mondom meg, hogy hol

Muki100
Öreg Uhura?

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

RelakS
Most értem haza a vetítésrõl.
Nos hát, a véleményem ... izé ....

ÁÁÁÁIIIIÁÁÁÁÚÚÚÚÁÁÁÁÁARGH!!!!4444
MÉLTÓ AZ ELÕDÖKHÖZ! SÕT!

nos, ami nagyon tetszett:
Spock, Bones, Scotty szinészei eszméletlenek. Nem tudom, mennyit tanulmányozták az eredeti színészeket, de ez a három alak azonnal felismerhetõ!
A hajó kívûlrõl állat lett
Spock, Bones, Scotty nagyon jók!
A harcok, meg külsõ felvételek nagyon jók
Spock-ot, Bones-t, Scotty-t említettem már? O_o
Az "ablak" a hídon most már tényleg ablak 😄
Ja, Spock-ot, Bones-t, Scotty-t el ne felejtsem!

Ami már kevésbé tetszett:
A subtér effekt
A sok kis villogó g3c1 miatt nem igazán lehet szerintem rendesen látni 😄
Már _megint_ szétkrták az idõvonalat -_-' Egy 20 percet szerintem áldozhattak volna a rendbetételre (átsiklik a zenterprájz, sikerül a szupernóvarobbanást megakadályozni, stb)

Hirtelen ennyi.

A záró jelenetekre nem tud valaki egy jó minõségû linket? Egyrészt már jöttünk ki a vetítésrõl, másrészt meghallgatnám eredeti nyelven.
Meg az egy dolog, hogy Leonard Nimoy benne volt, de mintha olvastam volna, hogy még egy õstag is szerepelt.

LasDen
azt tudom, de attól még nem lett volna rossz 😄

na elsõ nap, keresett 7 millió $, néhány adat összehasonlításképp iron man tavaly 4 M$ és elsõ 7végi bevétele 102 M$, most a wolverine nyitott 5M $ és lett belõle egy 87 M$ elsõ hétvége, egy biztos nagyon erõsen fog nyitni (remélem) a Star Trek + a kritikák is nagyon jók + a nézõi visszajelzések is pozitívak, szóval lehet jóval nagyobb kasszát fog robbantani az USA-ban mint amit tippelgettek.
Õ már halott a sorozatban(igaz ez kit zavar a forgatókönyvírók közül).
LasDen
nah én nemrég jöttem meg a vetítésrõl......
bár nem vagyok nagy trek fan és nem tudom oda-vissza a sorozatokat de láttam mindegyikbõl valamennyit....a filmekbõl is 1-2-t.....
de ez a film fantasztikusan geci jó volt....belinkelném amit írtam róla, de az lehet hogy reklám lenne úgyhogy nem 😄
nekem gecire bejött....bár azért TJ Hookert is elviseltem volna egy cameo erejéig.... 😄