Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!
a nyergéért megy vissza a hajóra asszem 😄
Aki másnak vermet ás, annak izomláza lesz!
http://www.freetvmaci.info/
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
De Ott van a TNG-ben Lyta Alexander is igaz az, az másik sorozat, (Babilon 5) de az is igaz a sorozatra, hogy csomó nagy színész Crusher elsõ csaja pl... (neve nem ugrik be, de kis aranyos színészcsaj...) itt mutatkozott be.
+ a másik "kedvencem" amikor egy-egy színész átmaszkírozva jelenik meg más szerepben egy-egy szériában, vagy szérián belül, vagy mozifilmben, ennek is nagy hagyománya a Star Trekben. Néha ki lehet szúrni azért ezeket :-)
REAL MADRID
Az elfogott Picard-t Celtris III-on Gul Madred kínzással próbálja megtörni. Jeliko kapitány befejezi a tárgyalásokat Gul Lemekkel, melyek nem vezettek eredményre, és egy hadicsellel kikényszeríti, hogy a Minos Corva rendszer lerohanására készülô rejtôzködô cardassiai hajók visszavonuljanak, a cardassiaiak pedig elengedjék Picard kapitányt, aki visszatér az Enterprise-ra, és visszakapja a parancsnokságot.
Benjamin Sisko parancsnokot az új Deep Space Nine (a korábbi cardassiai Terok Nor) csillagbázis parancsnokává teszik meg Leighton admirális, korábbi parancsnokának ajánlására.
Miles O'Brient a U.S.S. Enterprise fedélzetérôl DS9-ra helyezik fõgépésznek.
DS9:"A kiválasztott, I. rész" Csillagidô 46379.1.
Itt van a bocsánatkérés.
Forrás: Star Trek kronológia
Egyébként bõven van átmenet a TNG és a DS9 között, pl. a Maquis felkelés is téma volt mindkét sorozatban (Ugye a Voyager is ezzel kezdõdik.)
Meg ugye Worf a DS9 4. évadjában lesz állandó szereplõ mikor az Enterprise megsemmisül.
Ebben benne van minden részletesen.
REAL MADRID
Warpot ki tárgyaltuk, azt hiszem, viszont, mindig is gondom volt a "Csillagidõ" kifejezéssel, kifejezésekkel. Valahogy nem tudom hová tenni, próbáltam kiszámolni a dolgot, (csak úgy nagyjából, fejben) de akkor a sorozatok ideje nem stimmelt, az egymásutániságra értve. Pl; DS9 csillagideje fedi TNG-t részben, mégis a TNG sokkal korábban játszódik, azaz, a két sorozat kapcsolata, és a csillagidõ, ellentmond egymásnak. Hiszen, mikor Picard-ék ott járnak, még O'Brien a fõ-transzporter kezelõ, közben már emberi irányítás alatt áll, azaz Sisko a fõnök, viszont akkor O'Briannak is ott kellene lennie már, viszont, ha a bocsánatkérés idejét nézzük, (amikor Picard elnézést kér, mert mint Lokotusz, kicsinálta az asszonyt) az viszont a TNG sorozat lezárása utánra esik....
Szóval, valaki fel tudna homályosítani, mit néztem el?
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
- Na ebbõl hogy jössz ki?
- Így
<#nyes>#nyes>
jútúbon sajna csak lengyel nyelvû videjót találtam... (2. perctõl kell nézni, ahogy felmegy az oszlopra)
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Bõven belefér a minden idõk legkirályabb fightjáinak listájába!:-D
Go Jeff Go!!!!

de pl azon tuti besírok majd, mikor Kirk harcol a gornnal 😄DDDDD
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

armada fõleg a borg miatt tetszett😊 meg hogy bene volt az összes hajó ficsõre (szétválasztott galaxy, voyageres hajló gondolák, gyors defiant) de ha borgal voltam, asszimiláltam mindekit<#idiota>#idiota>
Emlékszem hogy örültem mikor elõször asszimiláltam egy galaxyt... és hogy kiborult amikor elpusztult😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Remélem ez a DAC is hasonló lesz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Azért linkeltem be a topicot, mert inkább ott kellene ennek mennie, mint itt offolni vele.
BTW, elég sokat tudok a témáról, és volt szerencsém beszélni olyan emberekkel, akik ilyesmivel dolgoznak (tehát például hajtómûvek tesztelését végzik az MTU-nál), aki a témában van, azok csak mosolyognak az olyan dolgokon, mint a Bob Lazar-féle állításokon. Már nem emlékszem kitõl hallottam, de jól jellemzi a dolgot: ha valaki most elõállna a mûködõ anyag-antianyag reaktorral, az antigravitációval vagy a teleportálással, és az használható is lenne, akkor nincs az az isten, aki ne használná egybõl is fel. 😊
Dehogynem... Ugyanis a fény nem homogén.
Nem csak a fény halad fénysebességgel. 😊
Sokáig a hangról is azt hitték, meghaladhatatlan a sebessége, nem volt az.
Pardon, de ez tipikus tévhit/belemagyarázás. A hangsebességet már az elöltöltõs puskák és ágyúk lövedékei is meghaladták a XVIII. század vége felé, a XIX. század elején. Az 1930-as években kezdõdött a hangfal körülötti csetepaté, mivel nem értették, hogy a légcsavaros gépek a hangfalat megközelítve (amelyet csak zuhanásban tudtak elérni) miért esnek darabokra, illetve miért tudják olyan nehezen elérni. De ez a repülõgépekre vonatkozott, és sok tudós ill. mérnök dolgozott a problémán az 1930-as és 40-es években. Valóban voltak olyan kijelentések, miszerint a hanghatár áttörhetetlen irányított repülõgéppel, de ez nem tudományos álláspont volt!
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

A játék elõre láthatólag májusban, az új mozifilmel egy idõben kerül a polcokra. Sok információ nem lelhetõ fel róla az interneten. Azt sem tudni, hogy milyen platformokra készül, és azt sem, hogy egyáltalán milyen jellegû játékról lehet szó. A promóciós kép alapján a játékot a Naked Sky Entertainment fejleszti, ami szintén nem árul el sokat arról mit várhatunk a játéktól.
Várjuk a tippeket, hogy szerintetek milyen játékról lehet szó, és hogy mit takar a címében szereplõ D.A.C rövidítés!

Az hogy kereskedelmi, vagy sem, nem számít... Tételezzük fel, hogy kitalálják a gazdaságos, vízzel üzemelõ, fénysebességgel közlekedõ rakétát/ûrhajót. Nyilvános lesz. Holnap mit vár a nép? Hogy a kocsija is azzal menjen, mint ahogy a teflont is elvárta, hogy megkapja. Tehát összefüggés van. Ráadásul, mivel nem a saját pénzüket költik, hanem mindenkiét, nyomás sincsen rajtuk, hogy olcsóbb alternatívát találjanak.
Fénysebesség, ami nem meghaladható...
Dehogynem... Ugyanis a fény nem homogén. (Most pongyola leszek, az egyszerûség kedvéért) Nem 1, hanem több összetevõbõl áll, és mint ilyen, a sebessége a legkisebb sebességû "részecskéhez" alkalmazkodik. Egy, vagy több összetevõje, -önmagában- gyorsabb a fénynél. Márpedig, ha létezik valami, ami gyorsabban halad(hat) akkor a fénysebesség nem elmélet határ, maximum mértékegység. Sokáig a hangról is azt hitték, meghaladhatatlan a sebessége, nem volt az.
Én inkább ott látom a problémát, hogy a tehetetlenség miatt, amit fénysebességre próbálunk gyorsítani, széthullik, arról nem is beszélve, hogy embert adjunk a képlethez. Mutatós paca lenne a hajó hátsó falán... Tehetetlenségi csillapításra pedig még alapelv sincs, sõt, én ötletrõl sem tudok.... És úgy gyorsítani, hogy a gyorsulás az elviselhetõ határon maradjon, megint csak nagyon lassú.
Igen, Paris látta a földet, és minden egyebet, az én emlékeim szerint is. Aztán hatalmas, "csupasz éticsigává" alakult, Janeway-el együtt...
Látens Vulkáni gének. <#idiota>#idiota>
A többi téma: te egy kereskedelmi példával akarsz olyan ellen érvelni, ami nem kereskedelmi nagyságrendû dolog. De egyébként meg ott a belinkelt topic, téma volt a különféle víz alapú rendszer, és ki is lett vesézve rendesen a dolog. 😉