11588
-
Paya23 #9823 Amúgy én meg az újakat nem láttam még, de ami diskurálás itt megy, kedvet csinál hozzá. :) -
Paya23 #9822 Uhh, köszi. Kicsit elrontottam amúgy az előző kommentemet. Sry miatta mindenkitől. -
Paya23 #9821 És akkor a többi rész:
S02E01 - Amok Time
Vulcan-i népszokások, Kirk és Spock párbaj, nincs is jobb módja, hogy elkezdődjön az új évad! A csavar a végén ügyes volt, nem számítottam rá. Mármint tudtam, hogy lesz csavar, de hogy mi lesz, azt nem sejtettem. Jah, igen és megérkezett Chekov. 8/10
S02E02 - Who Mourns for Adonais?
A görög történelem és a Star Trek világa jó összerakhatónak tűnt még a rész elején, de a végére valahogy csak ismét egy übererős ellenfél lett. Ennyi erővel lehettek volna csilimimbik is a céta kvandránsból. Sajnálom, mert a görög istenek sztoriban sztem több volt. 6/10
S02E03 - The Changeling
Nincs bajom azzal, ha a hajón játszódik az egész történet, de ez valahogy msot nem jött be. Érdekes ötlet, sablonos megvalósítás. 6/10
S02E04 - Mirror, Mirror
Végre párhuzamos univerzum. Ezek azok a részek, amik mindig sok érdekességet hordoznak magukban. Színészi játék természetesen remek volt, Leonard Nimoy volt az, aki mindkét karakterében rendkívül lenyűgöző volt. A rész legnagyobb poénja volt, mikor Kirk említette, hogy Spock már biztos rájött, hogy az eredeti Enterprise-on a gonosz alteregóik vannak. Következő jelenetben már be is zárta Spock őket egy cellába. Sokat gondolkodtam, hogy 9 vagy 10, de nem tudtam okot mondani, amiért ne érdemelné meg a 10/10-et.
S02E05 - The Apple
Furcsa, hogy két közepes epizód közé van csomagolva a Mirror, Mirror. Mindenesetre, nem volt rossz az epizód, csak volt néhány logikátlanság. A zászlósok hullanak, mint a legyek, de mindenki nyugodt, azonban, amikor Spock életveszélybe kerül, már egész más a kapitány hozzáállása. Ez nálam nem Kirk-re vall. 6/10
S02E06 - The Doomsday Machine
Ahogy látom, marad az egy jó rész, egy közepes szisztéma, mert a Doomsday Machine kifejezetten jó volt. Oké a trükkök már rég elavultak, de végre a történet epic[/i] volt. [b]9/10
S02E07 - Catspaw
Nem szeretem az ilyen részeket. Tudom, hogy a 60-as években, még nem votl gond ezekkel, de számomra, a sci-fi legyen sci-fi, ne csak a történetre legyen a magyarázat az. A macska a gonosz, marad a szisztéma közepes a rész. 5/10
S02E08 - I, Mudd
Végre robotok (bocsánat, androidok), a szisztéma szerint is jó rész jön, erre megérkezik Mudd, aki nekem már az előző részben se volt szimpatikus. Maga a rész alapfelvetése jó volt, Uhura trükkje is jó volt, az egész ízig-vérig Sci-fi volt. Csak Mudd, csak őt ne láttam volna. 8/10
S02E09 - Metamorphosis
Szeretem, mikor a Trek történelme előkerül a sorozatban. Zefram Cochrane pedig épp ezt nyújtja! A 150 éve egyedül élő ember, a múlt és jelen különös egyvelege, nagyon erős sztorit hozott össze. Persze ismét megmenekül valaki az utolsó pillanatban, de végre nem Kirk, Spock vagy McCoy az! Szisztéma megtörve! 8/10
S02E10 - Journey to Babel
Spock családja kerül előtérbe, és nagyon sok kerül elő a vulcan-i filozófiából, életből kúltúrából. Nagyon ötletes sztori, nagyon drámai, és Spock apját játszó színésznek elismerésem. Úgy látszik az évad többet szán a vulcan-i kúltúrára, mint az előző, és ez jó döntés. 8/10
S02E11 - Friday's Child
Ismét "Bigger Picture" ezúttal egy bányászbolygóval a központban, és bizony a lassan kedvencemmé váló Klingonok. Vagyis egy, azonban a rész az a felejthetetlen szöszi miatt (Julie Newmar - megnéztem!) meg a McCoyos poénok miatt lesz emlékezetes. Ismét 8/10[/b].
S02E12 - Deadly Years
Gyors öregedés. Nah ez az, ami még az Enterprise személyzetésnek is gondot okoz! Nagyon jó ötlet, csak az a baj, hogy maga a puskapor nem tart ki végig a részben. Ezért többször megismétlik, hogy Kirk elfelejt valamit, de a legénység kijavítja, majd még tárgyalást is rendeznek neki. Emiatt leül a rész, pedig ismét nagyszerű színészi játékokat láthatunk, a legénység szerencséje, hogy Spock lassabban öregszik. Viszont az egész nem volt jó, nem volt a katonás rend meg, hogy ha a tisztek betegek, akkor leváltjuk őket. Sajnálom, hogy ezen a részen csúszik meg a sorozatos 8/10, mert azt hittem az elején nem ezen fog, de ez csak 7/10.
S02E13 - Obsession
Kirk múltja, és első küldetése kerül elő, és egy vérszívó füstfelhő a főgonosz most. Ismét annyi volt a gondom, mint korábban, Kirk sok embert áldoz fel egy célért, parancs ellen cselekszik, és senki nem váltja le. 7/10
S02E14 - Wolf in the Fold
Érdekes krimi történet, természetesen Sci-fi feloldással, és Scottyval a középpontban - vagyis csak reméltem, hogy ő lesz, végül azért Kirk és Spock volt ismét. Ennek ellenére visszakapcsolódtak a földi történelemhez, ami külön pirospont. 8/10
S02E15 - The Trouble with Tribbles
Már az előző résznél is írni akartam, hogy a sorozat megtalálta a hangját és beállt egy alap színvonalra, és egy sokkal kiegyensúlyozottabb második évad jött el.
A történet több szálból épül fel, amik remekül illeszkednek egymáshoz, és miközben egy Űrállomás életébe pillanthatunk be, és tudhatjuk meg a Klingonok mivel képesek felbőszíteni egyedül Scotty-t (Kirk szidásával nem, de amikor az Enterprise-t veszik a szájukra!), és végül a problémákra egy közös megoldással, okosan lezárt történettel ér véget. Humorral van tele a rész, politikával, klingonokkal és kis szőrös tribblikkel, és a 2. évad szokásos színvonalához csak ezek az apróságok kellettek, hogy kiemelkedő rész legyen. 9/10
45 rész meg volt.
659 rész maradt. (+10 film, +22 rajzfilm epizód) -
sandor8206 #9820 gratula
amúgy én még a TOS nem láttam, eddig valahogy nem bírtam magam rávenni, pedig a mozifilmjeik tetszenek, de az írásod kedvet adott hozzá. -
Paya23 #9819 Star Trek - The Original Series: Season One
Így az egész kaland elején nagyon tetszik a sorozat. Az lett, amit vártam, mégis kicsit meglepett. Így sok-sok év távlatából is voltak időtálló részek, voltak kiválló ötletek, gondolatok, és amit nem vártam volna: sok-sok humor.
Külön ki szeretném emelni a The City on the Edge of Forevert, nem győzöm éltetni ezt a részt, tudom vannak hibái, de nem lehet nem szeretni. A Kirk-Spock-McCoy hármas - mert, hogy rájuk épült az évad - nagyon ki volt használva ebben a részben, mindegyikük megvillanthatta színészi tehetségét.
Persze voltak még nagyszerű részek, bemutatkoztak a Klingonok és a Romulánok, mindketten egy kiváló részben, a Balance of Terror és a Errand of Mercy az évad legjobbjai közt vannak, és meg kell említeni az évadközi duplarészt a Menagerie-t, illetve Khan bemutatkozását és a Space Seedet.
Voltak gyengébb részek is, de egy ilyen hosszú kalandba - 30 rész - ez is belefért. Kicsit sajnálom, hogy ez volt a leghosszabb évad, és már lassan félúthoz érkezek Kirkék történetében, de tudom, hogy még rengeteg évad van hátra.
3 legjobb rész:
1. The City on the Edge of Forever
2. Space Seed
3. The Menagerie (Így mégjobb az unaired pilot, mint volt!)
Az évadot is pontozom természetesen, azonban ezt a részek pontjának átlaga alapján teszem. Igazából kicsit vajszívű vagyok, és tudom, hogy túl sok pontot adnék az évadra, úgy, hogy az átlagolás helyesebb lesz. Mivel 6,9 lett az átlag, ezért én az első kalandot 7-esre minősítem.
Star Trek - The Original Series: Season One 7/10
30 rész meg volt.
674 rész maradt. (+10 film, +22 rajzfilm epizód) -
Paya23 #9818 Hú bazz mennyi spoiler van itt. El se olvasom :)
Nyaralni voltam amúgy az elmúlt két hétben, és nem volt időm írni, de igyekszem bepótolni, mert a laptop és a TOS részek előkerültek a nyaraláson is, napi egy-két rész így is lement.
S01E23 - Space Seed
20. századi szuperemberek? Hibernáció? Világuralom? JÖHET!
Nagyon nagy rész volt, a Khan-t játszó Ricardo Montalban nagyon jó színész. Az egész tudatosan jól volt felépítve, én nem is sejtettem, hogy a főgonosz Khan lesz a rész feléig, és csak a rész végén jöttem rá, hogy ez a Khan az a Khan (ST2 movie). 10/10
S01E24 - A Taste of Armageddon
Nagyon jó ötlet a "békés" háború, és az egész ötlet, amivel kiszólnak a dúló hidegháborúnak. Kicsit fura volt Kirkék ellenállása - persze a történet megkövetelte - de ismét nagyon jó rész volt. 8/10
S01E25 - This Side of Paradise
Hát a virágos, elbűvölős, szerelmes Spock részek annyira nem nyűgöznek le, azért Leonard Nimoy-t muszály kiemelni. Mindenesetre a rész picit sablonos volt, viszont humor jutott bele dögivel. 6/10
S01E26 - The Devil in the Dark
Hááát. Szóval először éreztem azt, hogy 60-as évek TV-s színvonala. Mert eddig is voltak dróton lógó hajók - kifejezetten jól megcsinálva - voltak furcsa fehér füstök, vilogó színes objektumok, de itt konkrétan egy nagy, zöld, kukac van. Ráadásul elvileg hipergyors, de semmi jelét nem adja, mikor mutatják. Itt a kevesebb, több lett volna. Kicsit az a rész, ami felett eljárt az idő, pedig semmivel se lett volna kevesebb, mint az előző virágos. Csak a virág most is virág, a szörny meg ma már trutyi. 5/10
S01E27 - Errand of Mercy
Nah oké Klingonok! Juhu! Végre harcol valakivel a Föderáció, szeretem az ilyen "Bigger Picture" részeket. A történet a végére sablonos lett, de egyszerűen nem tudom nem kedvelni a részt. Még ha emlékeim szerint a klingonoknak nagyobb homlokjuk kéne h legyen. Vagy mi van velük. 8/10
S01E28 - The Alternative Factor
Ez az a rész, amit a sok sznob simán művészinek nevezne, de a sok villódzás és flashelés inkább elrontotta a részt, mint segítette volna a párhuzamos univerzum megértését. Nem jött be a rész emiatt, plusz ha ezt a sok villódzást kivennénk, nem is biztos, hogy tudnám miről szólt. Talán az évad leggyengébb része. 4/10
S01E29 - The City on the Edge of Forever
Szóval van időutazás. Van 20. századi technikával barkácsoló Spock. Van egy őrült McCoy. És van egy lány, akit hagyni kell meghalni. Félelmetesen jó. Kicsit sajnálom, hogy a Space Seedre is 10-et adtam, mert ez a rész emelte a tétet, de én már nem tudom emelni a pontszámot. Dráma, humor, kaland. Az első pár perc talán ma már megmosogtató, de amikor átlépnek a 20. századba a szereplőink az már történelem. 10/10
S01E30 - Operation -- Annihilate!
Az a baj, hogy ez a rész az előző után következett, de próbáltam nem lehúzni emiatt. Szóval a parazita idegenek nem a kedvenceim, de Kirk családjának megismerése nagyon jó pont, és az egész drámai lett. 7/10
-
C7 #9817 Egyébként másnak is feltűnt, hogy az új filmben a csillagidőt már az idővonal megváltoztatása előtt is másmilyen rendszerrel használták? Jó, a TOSban még nem volt meg a rendszere, csak a TNG-től, de bevághattak volna 2233-ba valami 1300nál kisebb számot vagy kiírhatták volna évszámmal ha már úgyis ugyanaz+egy tizedesjegy a csillagidő... meg a Countdownba is 64ezer vmennyi a csillagidő, az új filmbe meg ugyanaz 2387 egész valamennyi... -
Reg5 #9816 Az első 2 évadnak megvolt a maga erőssége. Akármilyen hülyén is néztek ki, a kazonok az egyik legjobb ellenség volt a Voyban a borg után. A dupla rész pedig amivel búcsúztak tőlük teljesen méltó lezárásuk volt. -
#9815 Nekem mindig az jut eszembe az első két évadról, hogy a sorozat írói poénra vették.
Elküldenek egy nőt, aki rögtön "eltéved", és keresi hazafelé az utat ... -
#9814 Egy fejlett faj intelligens és empatikus egyedei igyekeznek felelősséget vállalni a hibáikért és rendbe tenni, amit elkúrtak. Ennyi. Mai fejjel nehéz belátni miért jó ez, de logikusnak logikus. Van aki ma is az életét kész áldozni a pingvinekért teszemazt. -
Reg5 #9813 Nem úgy értettem. Ha jól emlékszem az okampák léte egy ideje függött a gondviselőtől ami pedig ugye odalett. -
Valezius #9812 Azt nem lehet előre tudni, hogy van párszáz évük, hogy megmentsék magukat a kihalástól. -
Reg5 #9811 Annak a fajnak így is úgy is vége volt ha jól emlékszem. -
#9810 nem azért maradtak, hogy bárkit is "megbüntizzenek" hanem, hogy egy fajt megmentsenek... amikor pedig azt mondod, hogy "ép eszű ember ..." jusson eszedbe, hogy ez a megideologizált 24. század, nem pedig az önző emberekkel teli 21. -
Reg5 #9809 Nem volt, de simán lehetett volna. A jövő kőbe van vésve? Attól hogy az első J J hazatért nem biztos, hogy a másiknak is sikerült volna, vagy pedig ugye súlyos veszteségek árán aztán a hátralévő élete a siránkozás lett. Megéri? Nem hiszem.
A flotta lehet távol áll még attól, de fél évszázad után majd küldenek egy hajót. -
C7 #9808 Ja, Nogot is hamarabb kiküldték zászlósként-gépészként a frontra. Star Trek Online-ról nem is beszélve: meg vannak a képességeid, igaz csak zászlós vagy de megkapod a hajót:D mondjuk én már azon röhögtem hogy ott az elején a borgok leöltek minden tisztet és át kellett venni a játékosnak a parancsnokságot. egyébként szerintem a TNG-ben se volt annyira kegyetlen a dolog, úgy emlékszem csak azért 1et vettek fel a 4ből, mert arról a telepről csak egyet engedtek hogy küldjenek és azért csinálták a tesztet. végülis nem lehet minden kolóniának 50 diákot küldenie... szerintem most ezzel az új filmmel nincs sok gond, bár megváltoztatták az idővonalat, de létezhetne attól függetlenül az eredeti idővonal is, és ott kellene esetleg megint száz évvel később egy sorozat/pár film. Esetleg a DS9 a 25. században, és Odo meg Sisko lehetnének a visszatérő szereplők, Jake meg Nog pedig a nyugdíjasok:D -
Valezius #9807 A tng óta némileg változott szerintem az akadémia. Elég nevetséges elbírálás volt ott kezdetben, hogy még 4kiváló jelentkezőből felvettek egyet. Pedig már akkor meg lehetett volna szabadulni Wesleytől :)
Lehet, azért volt az enyhítés, mert a Wolf 359-nél sok jó tiszt halt meg, úgyhogy ki kellett terjeszteni a toborzást, mondjuk bajoriakra is :)
Amúgy meg a 24. századi ember eleve morálisan előbbre tart. -
#9806 De kéremszépen, itt nem volt ha. Nagyon messze álltak technológiában a flottánál attól, hogy eljuttathassanak akár egy porszemet is a deltába. Kb. mintha Kolumbusz hajói egy wormhole-on átjutottak volna a Jupiter egyik holdjának héliumóceánjaira (és túlélték volna teszemazt). -
#9805 Dehát nem is szedett-vedettek valójában. Válogatott szuperemberek. Erről pofázok. Akárki nem kerül egy ilyen hajóra, még a flottától sem. Ők már felette állnak sok-sok emberi gyarlóságnak, csak így lehetnek a flotta tagjai. Ha a morális, erkölcsi, vagy pszihoprofiljuk a legcsekélyebb kétséget is keltette volna az oktatóikban, akkor kivágják őket, mint macskát szarni, még az elején. Az Akadémia nagyon murva. Nem elég, ha jó vagy, nem elég ha géniusz vagy, de morálisan is azonosulnod kell a flotta céljaival. A legjobbak krémje, jól megszűrve.
Picard reakcióin lehet ezt legjobban lemérni a TNG-ben. -
Reg5 #9804 Épp eszű ember nem vállal be 75 éves hazautat csak azért, hogy az afrikai busman szerű idegeneket megbüntizze, akik ráadásul a büdös életbe soha nem jutnának el az Alfáig. -
Valezius #9803 Nekem az a bajon továbbra is, hogy az ég világon semmi nem látszik, hogy ez szedett-vedett csapat lenne. Mindenki szó nélkül csinálja a dolgát és kész.
Volt kb 2rész (az első évad utolsó része, ahol pár Maqui tag kapott főszerepet, meg az,amikor Janeway küldetésre visz 3 matrózt), ahol erre a szálra akartak építeni, de ez így magában nagyon kevés.
Az első résszel nem értem, mi bajotok, mivel épp csak megéreztek ott van a legkisebb esélye, hogy lázadás törjön ki. -
Reg5 #9802 "Legjobban kiképzett banda" Jah, pl Paris hadnagynak is makulátlan a múltja... A maki első tisztről nem is beszélve, plusz a borg csaj.
Amellett HA haza is érnek azokkal az adatokkal, addigra már bőven elavult lesz mert ugye találkoztak olyan lényekkel akik bármin változtathattak volna. Legideálisabb az lenne ha kiküldenének néhány megfelelően felszerelt hajót megfelelő legénységgel és azokkal garázdálkodnának a kvadránsban. -
#9801 Az igaz, de ez van, ezzel kell gazdálkodni. A szolgálati út ilyen. -
#9800 egy komoly flottában egy klímaxos vénasszony nem lehetne kapitány, a zendülés teljesen jogos lett volna az első 5 perc után, és kivágni a légzsilipen! -
#9799 Fordítsuk meg a kérdést. A flotta legjobbjainak tucatjai vetélkedtek volna, hogy eljuthassanak a delta kvadránsba és olyan kutatásokat végezhessenek, olyan kalandokba keveredhessenek, amikről kollegáik álmodni sem mertek volna évszázadok óta. Igen, akár az életük árán, akár azon az áron is, hogy soha nem juthatnak haza, soha nem találkozhatnak a szeretteikkel.
A gond csak az, hogy nem ezek az önkéntes hősök ragadtak ott, hanem JW szedett-vedett csapata (+a makimajmok). Ámde AKKORIS flottatisztek, felesküdtek a föderáció zászlajára és ha szemernyi lehetőségük is akad, hogy a föderáció érdekeit szolgálhassák jelentéktelen életükkel, akkor kötelességük MINDENT megtenni, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsék be és juttassák haza. Ők az emberiség színe-java, a legjobban képzett, válogatott banda. Tenniük kell a dolgukat. Ennyi. JW akár le is lövethetné zendülésért azt, aki nem engedelmeskedik. Egy hajón, a mélyűrben a kapitány az ISten. -
Reg5 #9798 Akarom mondani 7 évad után. -
Reg5 #9797 Az baj, hogy ez a hozzáállás 7 év után nálam enyhén hajtépést eredményezett, SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha Janewayon múlt volna 100 évig kóboroltak volna a Deltában, és fedeztek volna fel még több "érdekes" fajt.és ugye a jövőbeli Janeway is rájött, hogy ez hozzáállás nem vezet sehova
Egyébként a Voyager az egyetlen sorozat aholSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a kapitányt az első részben felpofoztam volna. És mint később kiderült maga a kapitány is jócskán megbánta azt a döntést
Amúgy lehetne még 1 sorozat a Delta kvadránsról ahol mélyebben is foglalkoznak ezzel a térséggel nem csak átfutnak rajta. -
#9796 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valami kell, amivel-amin keresztül-ahogy hazajutnak. Ez most a borg transztér-járat. Ellenben most is ott a legénységet feláldozni képes, SZÁNDÉK. Ha itt is maradunk, csapást mérünk a borgra, életet mentünk.
Szerintem a kérdés arra vonatkozott, hogy van-e benne csavar, ötlet, stb, vagy csak nini, itt egy féregjárat, ami Kim anyukájának nappalijába nyílik, nosza, fordítsuk meg a polaritást, oszt gyia! vagy van valami történet, konfliktus, stb. És ebben a tekintetben igen, van. -
Reg5 #9795 Utolsó rész SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Dehogynem úgy. Max a féregjáratot máshogy hívják... -
#9794 Épp most néztem meg a Voyager utolsó részét. Nem lövök le poént, ha azt mondom, nem úgy jutnak haza, sőt, méltó módon az ott rekedésükhöz.
Egyébként szerintem nyugodtan lehetne akár Voyager, akár DS9, Enterprise filmet csinálni, mindben van elég anyag hozzá. Igazság szerint ezért is nem tetszett az új film igazán. Jó-jó, még csak azt sem lehet mondani, hogy nem ST, de valahogy mégis csalódtam. Kb úgy, mint a James Bondban. Nem az igazi, hiába jó film.
Gyanítom egyébként ez is trilógia lesz, vagy quadrológia, mint már egy-két Kirk filmnél előfordult, legalábbis mint ST-"fan" nem vagyok kibékülve a párhuzamos univerzum elmélettel. Vissza kell álljon a rend, és a Vulkán meg KELL meneküljön. Amúgy sem értem ezt a mostani reboot mániát. Gyakorlatilag minden reboot film egy nagy kalap kutya-kiki. -
#9793 DS9 után pedig nekem a Voyager tetszett a legjobban. -
Reg5 #9792 Pedig a Voy-ból az első 2 évad nagyon jó volt (mmint a kazonosak). -
C7 #9791 Na, két hét után megint elkezdtem Star Treke nézni, Voyager első évadját hagytam abba 5 rész után. Máris néztem kettő szívós részt: 6. azt hiszik energiát szerezhetnek erre jól megjárják, 7. azt hiszik hazajuthatnak és az utolsó 5 percben jól megjárják. Ne lőjétek le a poént, de ugye nem úgy jutnak haza, hogy az utolsó részben találnak egy féreglyukat vagy egy mindenható lényt és meg van oldva? Egyébként eddig a legjobb sorozat a DS9, egy hajszállal előzi meg az összes többit. Mindegyiknek vannak előnyei, a TNG-nek is voltak részei amikor legszívesebben ott hagytam volna az egészet, máskor meg egész nap azt néztem. A DS9-ben nem volt ilyen. Utolsó rész:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem egy kicsit elkapott lett, jó hogy mindent ott fejeztek be, de Garak is épphogy pár szót szólt, és Sisko is az utolsó pár percben ment el. Illetve sajnáltam, hogy a visszajátszásokban Jadzia Dax nem kapott helyet, mert ő volt az egyik legszerethetőbb karakter a sorozatban. Nem hiszem, hogy nagyon filmet lehetne belőle csinálni, mert filmekben az ember több akcióra számít, és akkor pl Quarkot nehéz lenne behozni, meg olyat kéne kitalálni, ami a Prófétákat is izgatja, hogy Sisko visszajöhessen/bele kell írni hogy Sisko vissza akar jönni és lázad a Próféták ellen, a hírnek el kell jutnia Odóhoz, a klingonokat is izgatnia kell ill. Bajor közelében kell történnie. Ja, és O'Briennek is jönnie kell. Esetleg olyasmit tudnék elképzelni, hogy megszökik az alapító, és az állomáson akar bosszút állni vagy vmi ilyesmi. Egy szó mint száz, bonyolult lenne minden karaktert behozni, elég akciódúsra csinálni stb hogy beleférjen 2 órába. Ráadásul az egész sorozat az emberi kapcsolatokat nagyon előnybe helyezte. Egy filmben pedig nemigen lehetne minden kaland mellett megírni Odo és Kira, Sisko és a családja esetleg kisgyereke, Ezri és Worf, O'Brien és Bashir találkozását pluszba még mutatni Ezri és Bashir kapcsolatát. A DS9 így volt tökéletes. Már a TNG filmekben is zavart, hogy szinte mind Picardról szólt egy helyen, a másik helyen meg Riker volt a főnök, és pl Crusher, Geordi, talán Worf csak pár szót szóltak az egész filmben. Jó, a többi filmben is Kirk volt kiemelve, de nem ennyire. -
#9790 Amúgy robot emberré válására jó példa az a Futurama rész, mikor Bendert emberré változtatják (a "mi lenne ha" gép mutatja be nekik ezt a scenario-t)). Tanulságos mindenesetre, javallott a megtekintése. :D
s03ep18 Anthology of Interest II -> I, Meatbag -
#9789 Data tényleg felsőbbrendű. Össz-vissz az emberi intuícióval és érzelmekkel nem bír, de ez nem is valószínű hogy szükséges lehet egy felsőbbrendű létformának (aki nem öregszik, nem lesz beteg, szupergyors és szupererős, nomeg szuperintelligens).
Azt láttuk, hogy az érzelemcsip milyen problémákat okozhat nála, így term. erre semmi szüksége. Nem az embereket kéne majmolnia (bár részéről érthető, mégiscsak a teremtői), hanem kialakítania saját érzelmeit, saját gondolatvilágát, egyfajta robospiritualizmusra gondolok. Menni fog neki, hiszen ideje az van. Önfejlesztő, gyermekként született, de bármivé válhat, amivé csak akar.
Data még a Borg számára is új és használható. -
Valezius #9788 Magában talán nem lenne, de ő egy pozitronikus robot, így adja magát az összehasonlítás Asimov robotjaival.
Másrészt a Voyager kétszer találkozott olyan mesterséges életformával, ami felsőbbrendűnek tartotta magát az embereknél. Egyiknek se lett jó vége :)
Persze azt nem vitatom, hogy igaza van. -
#9787 "Én sok szempontból felsőbbrendű vagyok."
Ez engem inkább arra emlékeztet, hogy ő egy gép, hiszen igaza van csak nem tudja, hogy tapintatlan és megsértheti vele az emberek érzéseit. Szerintem semmi félelmetes nincs benne, de persze ez csak az én véleményem. -
Valezius #9786 Na akkor én is belekezdenék, itt van egy elég bő epizódismertető a TNGs1-ről, előhozza az emlékeket :D
http://trekhz.atw.hu/startrek/tng/epizodok/index.html
(ja és persze nem 21, hanem 25évadról van szó)
e01-e02: szerintem is egész jó, kapunk egy kis morzsát a 21. századi történelemből, sajnos később se nagyon egészül ki ez a rész, ott van a Bell felkelés, meg Cohcrane története, és a TOSből a Kahn-os epizód.
De kb ennyi.
Feltűnik McCoy admirális, Data egy fának dőlve fütyülni próbál, és utána jön egy figyelemreméltó párbeszéd (nem szó szerint):
Riker: Maga felsőbbrendűbbnek gondolja magát az embereknél
Data: Én sok szempontból felsőbbrendű vagyok.
Egy asimovi robot szájából ez elég félelmetes kijelentés, legalábbis nekem. (Hogy engedelmességgel tartozol neki... c. Asimov novella jutott elsőként eszembe róla)
e08: Ez a következő kiemelhető rész, Picard a kerítés túl oldalán találja magát, Janeway zavaival élve. Nem tudom, ő hogy kommentálta, hogy Picard megszegi az elsődleges irányelvet. Az indok tetszett: "Ahol abszolút törvények vannak, ott nincs igazság".
Folyt köv. -
#9785 Na az már nem baj, lényeg, hogy megnézd, irgumburgum! :)) -
Valezius #9784 Jól van na, már elkezdtem, de egyelőre heti 1-2részes tempóval haladok, remélem, nem baj :)