11588
-
#9663 RIP -
#9662 James Doohan ma lenne 90 éves....RIP Scotty... -
#9661 A tervezett sorozat pilotjából lett az első ST film, a többi történet vázlatot a TNG-ben használták fel. -
#9660 Hé skacok, ezt kéne feléleszteni sorozatnak:
1975-től Roddenberry megbízást kapott a Paramounttól, hogy készítse el a Star Trek új sorozatát, az eredeti szereplők közül sokkal. A tervezett sorozat címe II. Fázis volt. A sorozat egy tervezett új tévéhálózatot vezetett volna be (a később a The CW Television Network részévé vált UPN ősét).
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gene_Roddenberry#Star_Trek -
Valezius #9659 Egyébként erre visszatérve, ez elég valószínűtlennek tűnik, mivel rögtön az első filmben megteremtették a saját logikátlanságaikat, mint a szubtéri transzportálás, ami után kevésbé érthető, hogy minek kell fenntartani egy flottát. -
#9658 ez mekkora :D
simonpegg
I'm calling you out @NathanFillion. Your spaceship vs my spaceship. Last one to the crab nebula gets the beers in. Spacedock, 1 hour. -
karajjj #9657 csak nekem ismerős? :D
-
#9656 jaj ne! Szerintem Polanskyt játszó hölgy a legrosszabb színész volt, aki valaha játszott ST-ben! -
Valezius #9655 Van egy rész, amikor La Forge találkozik Scottyval, na ott kijön, ki az igazi gépész, és nem az előbbire gondolok :)
És sajnos azon részek száma se túl nagy, ahol Data kapitányt játszik.
Polansky doktornő pedig szerintem (is) jobb volt, mint Crusher.
-
#9654 az idióta doki és a kölke meg borzalmas..... -
#9653 Pikárd, Raiker, La Forge, Worf, Data űberelhetetlen:) szvsz. Filmek közül is azok tetszettek a legjobban melyekben ők voltak. -
#9652 Szerintem ha a második évadot túléled nem olyan rossz az.
A TNG első és utolsó része pedig felülmúlhatatlan. -
#9651 pikárd egymaga nem tudja ellensúlyozni 1-2 rész ökörségét :D -
#9650 Mind jó, Pikárdot kihagyni meg vétek... -
#9649 Én anno így néztem, TOS-TNG-Voyager aztán DS9 végül Ent. A filmeket meg utoljára egyhuzamban, 1-9-ig, akkor még javában készült/vagy már épp kezdték leadni a 10. filmet. -
#9648 nézzen ENT-et meg DS9-t azok jók. -
#9647 Na, tök jó, hogy nincs egyetértés, melyikkel a legjobb kezdeni, szóval a haverod azt néz először, amit akar. :) -
karajjj #9646 arcról felismerni :D -
Monoton #9645 -
#9644 Egy újszülöttnek minden vicc új, de én leröhögtem magamat a székről, mikor megtudtam, hogy ki is ez a pacák a Spaceballs-ból:
Dark Helmet: What about you, guys?
Black Spaceball: We ain't found shit!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tim Russ, alias Tuvok a VOY-ból! :D -
#9643 Aki most áll neki elsajátítani a Star Treket az mindenkép az Original seriessel kezdje, mert a többi magasan modernebb látványra, játékra, díszletre és utána nem fogja már megnézni... Enterprise meg az első teljesen digitálisan felvett ST volt, és a látványa is korabeli szóval azt érdemes későbbre tartogatni. -
#9642 Én úgy nézném sorba ahogy eredetileg kijöttek. Elkezdeném a TOS-al, majd a filmekkel, kb a 4.ik filmikg, onnan meg TNG, mert asszem a TNG már javában ment, mikor a mozifilmek még TOS-sosak voltak. -
karajjj #9641 szerintem meg nem, akinek megtetszik az ENT és tényleg túlteszi magát lélekben azon, hogy a TOS-ban nem a látvány (gondolok itt a gornra :D pl.)a lényeg, hanem a vadkemény scifi történet, akkor bizony jó előzmény lehet hozzá -
Valezius #9640 Én a TNG-t nem nagyon ajánlanám elsőnek :)
TVben a VOYt láttam előszörmit a DS9 nem tudott megelőzni, talán ha az utóbbit előbb néztem volna :) Viszont az ENT annyira megtetszett, hogy az viszont megtudta.
, az tetszett, de nem annyira, hogy meg akarjam nézni a többit. Nem mintha a 8-10évvel ezelőtti technika mellett olyan könnyű lett volna :)
Éppen ezért a VOY az etalon, a
Most a tng vége felé járok a 6. évad szerintem tele van jó részekkel. -
#9639 TOS-t én imádom, pont a 60-as évek filmhangulata miatt, lehet gagyibb, de nekem valahogy olyan "vadregényes". :D TNG se rossz szvsz, de nálam nem előzi meg a Voy-DS9 duót. -
Reg5 #9638 Enterprise sorozattal kezdtem és annyira tetszett, hogy utána ledaráltam a DS9-et és VOY-t is. Bár a VoY utolsó 2 évada már nagyon szenvedős volt(újrahasznosított és blőd sztorik, logikátlanságok). A TNG-t már láttam a tv-ben jópárszor végig, nincs az az isten amiért végignézném még egyszer. A TOSon gondolkozok, de ha meg is nézem az nem ma lesz. -
#9637 TOS-t bármikor szívesebben nézek mint TNG-t, katasztrofálisak azok a részek..... -
#9636 Látványra lehet gagyibb, de a történetek szerintem a TNG-ben az igaziak.
Az a baj, hogy a TNG-ben és a TOS-ban fektetnek le egy csomó alapfogalmat, és aki nem onnan kezdi az ismerkedést, annak elmehet a kedve az egésztől.
Mondjuk én a TOS-t csak úgy ajánlanám elsőnek, ha akinek ajánlom tényleg elhatározza, hogy megnézi, ss nem riasztja el a 60-as évek "filmművészete". :) -
#9635 ez tök jó! :) -
#9634 tény hogy a TNG és a VOY "gagyibb" mint az ENT, DS9-nak meg közelébe se érhet -
#9633 Szerintem ha valaki az Enterprise-al kezd, csak elmegy a kedve a többitől. :)
Én így nézném:
TNG-DS9-VOY és aztán már mindegy, hogy ENT, vagy TOS-TAS. -
karajjj #9632 hát a filmek a TOS részek után az első 6 asszem, a 7 a tng utána aztán a többit pontosan nem tudom, de ember legyen a talpán aki ezt végig bírja nézni :D -
Valezius #9631 Itt egy ábra.
http://akhronia.khaeotica.com/images/base/Timeline.jpg
Szerintem mindenhogy értelmes :)
A filmek önálló alkotások, néha kötődnek egyes sorozatbeli epizódokhoz, de anélkül is nézhető mind. Nagyrészt nem is kapcsolódnak egymáshoz, de azért az első 6filmet érdemes sorban nézni, szerintem.
A második és harmadik film szorosan kötődik egymáshoz a negyedik is kötődik valamennyire, de annyira már nem.
-
Reg5 #9630 Mert a First Contactban visszamentek az időben. Azt, hogy a sorozatokhoz hogyan passzolnak mondjuk én se tudom, anno a Viasaton néztem végig őket sorban... -
gregtom6 #9629 Én is így gondoltam sorban...
De a filmeket nemtom, h hova rakjam. Ugye pl időben a wikipédiás TimeLine szerint a First Contact korábban van az Ent.-tól, de abban mégis Picard-ék vannak...
És a filmek nem egymásból folytatódnak? (én még nem láttam őket)
Szóval azokat hogy illesszem be a sorozatok közé, h értelmes maradjon?
És van-e olyan film, aminek a történetét egy másik folytat? -
#9628 DS9 és Voyager film és lehetne remake alapján, más színészekkel. -
#9627 Azt eleve tisztába tették J.J. Abramsék, hogy nem akarják a Branon Braga féle univerzumot folytatni (ENT, TNG, DS9, VOY). Ha jobban belegondolunk, valahol érthető is, Bragáék is folyamatosan azokba a logikai bukfencekbe ütköztek, amiket saját maguk hoztak létre. Lásd még a Borg az ENT időszakban, lásd még időháború az ENT-ben, lásd még VOY következetlenségek (és itt még a technikai fejlettség a legkevesebb), lásd DS9 esete (gyakorlatilag a Gamma kvadránsról azóta sem hallottunk), és a többi.
Izlések és pofonok, de nekem bejött maga a TOS remake, csak azt nem szeretném ha innentől kezdve remakelnék a TOS epizódokat.
Nem azt mondom, hogy nem örülnék egy DS9 mozifilmnek, de lássuk be, hogy az a hajó már elment jó régen, még 2000 körül lett volna értelme, ma már kiöregedtek a színészek, és az előtörténet nélkül nehéz lenne fogyasztható anyagot gyúrni belőle. A Voyager detto (bár őszintén egy VOY filmet várnék a legkevésbé a franchise-ból). -
karajjj #9626 Ent - TOS - TAS - TNG - DS9 - Voyager, közben pedig esetleg a filmek a sorozatok közt -
#9625 nincs értelmes :D
de kezdjen Enterprise-szal. -
gregtom6 #9624 Hy all! Ismerősömet érdekelné a ST, de nem tudom, h milyen sorrendben kellene néznie a filmeket/sorozatokat, hogy értelmes egész maradjon a történet...
Gondoltam, a wikipédiás TimeLine-t követem, de nem lenne teljesen értelmes egész...
Szóval olyan felosztás kellene, ami történetileg nagyjából egymás után van, és mégis értelmes felosztás...
Kösz előre is...