11588
  • karajjj
    hát az tény, hogy nem alszok itthon egyenruhás pizsiben és nem vulkáni fülekkel járok boltba :D
  • Narxis
    Akkor nem vagy igazi Trekker...
  • karajjj
    én is néztem végig komplett sorozatokat, legutóbb írtam is ide, mikor az Enterpriset daráltam, de végignézni folyamatosan az egészet, az azért húzós már nekem is
  • Monoton
    Neee, rossz döntés :)
  • Sir Quno Jedi
    Én ezt többször is megtettem, sőt volt, hogy nem is egyedül néztem végig egész sorozatokat belőle.
  • Reg5
    Enterprise-val kezd. Modern látványvilága van, és meg lehet belőle ismerni a Trek alapjait.
  • karajjj
    minden elismerésem, ha végig bírod nézni :D
  • Sir Quno Jedi
    fail!
  • Paya23
    A könnyebb elérhetőség miatt egyébként a szinkron mellett döntöttem.
  • Paya23
    Fogalmam sincs h lesz-e ilyen, Stargateből indulok ki. Ott volt, pedig rettenetesen tetszett az is.
  • Sir Quno Jedi
    Olyan nincs hogy unalmas! Ha 1 részt is unalmasnak találsz annyira, hogy téged át kell azon "lendíteni", akkor sürgősen hagyd is abba, mivel NEM neked való az egész ST mizéria.

Ez az ENT pár első szezonjában lehet max. bocsánatos.
  • Monoton
    Sok sikert
  • Paya23
    Hello Trek fanok!

Nagyon durva vállalkozásba készülök kezdeni, talán néhányan ki is röhögtök érte. Tavaly haverom unszolására elmentünk moziban a Star Trek filmre. Már előre közöltem, hogy én ebből egy büdös szót nem fogok érteni, ugyanis úgy komplette egy ST részt láttam, amiben az a kopasz csávó a kapitány.

És csodák csodájára a film lenyűgözött. Eszméletlen jó lett, úgy hogy tisztában vagyok vele, h a sorozatok és korábbi filmek megvalósításától is nagy mértékben eltér. És itt jött az elhatározás, h én ezt az univerzumot ismerni akarom. Később ez a dolog elfelejtődött, majd láttam egy Enterprise részt és az is rettenetesen tetszett.

Szval most jön a dolog lényegi része.
    Ledarálom a Star Treket. 5 sorozat, 10 film, mi az nekem.
    Persze, hogy nyoma is maradjon, asszem évadonként fogok ide írni véleményt.

A dolog buktatóit már jól átgondoltam. Volt aki azt ajánlotta, h nézem kronológiai sorrendbe, más azt mondta, h ezt majd azt a sorozatot, össze-vissza. Végül saját elhatározásom mellett döntöttem, és kiadási dátum szerint fogom követni a sorozatot. Tehát TOS - 1-6 Film - TNG - DS9 - VOY - 7-10 Film - ENT. Természetesen a párhuzamosan futó évadokat párhuzamosan. A közben kijött filmeket párhuzamosan. Tudom, hogy sok szempontból ez hülyeségnek tűnik, de tudom, h olyan esetekben ha egy évad unalmasabb a másik átlendíthet a bukkanókon. Plusz szeretném, tényleg a megjelenés szerinti sorrendet minél jobban követni, h a crossover, és hasonló dolgok is meg legyenek. Remélem sikerülni fog, szeretnék minél gyorsabban haladni. Úgy tervezem, hogy 1 év alatt leszek kész, hiszen a komplett Star Trek univerzum, ha csak az élő szereplős sorozatokat és filmeket nézzük, akkor ugye az 22-23 nap lenne végig nézni egy ültő helyben, úgyhogy reálisnak érzem az elgondolásom.

Tehát előttem áll 28 évad, azaz 704 rész, 10 mozifilm, és a végtelen, amit ez az univerzum nyújthat.
  • celza8807

• Narxis
    Nem írtam, hogy fos.
  • karajjj
    annyira azért nem fos
  • Narxis
    Ehh..belenéztem az első részbe, sajnos nem valami jó. A színészi játék és a kamerakezelés ami nagyon nem tetszik, de pl. mutatják a megrongált hajófalat és semmi effekt, hogy működik a vészerőtér. Csak egy lyukat látunk a falon, akkor inkább ne mutassák... :D
  • Narxis
    lol, ezt láttátok? Amatőr sorozat, 40 évvel a Star Trek : Nemesis után.

http://www.stphoenix.com/
  • Totti5
    Igen, Kes nagyon jó karakter volt és a története is.
  • Valezius
    Minden évadban vannak gagyi részek, itt még nem lehetett tudni, hogy merre fog fejlődni a dolog. :)
    Most így ránézve az epizódlistára, az ötödik évadban van szerintem minimum 10 elég jó rész.

Neelixel inkább az a baj, hogy ő gyakorlatilag azért van, hogy legyen a sorozatban egy idegen fajú is, amolyan SG módra.
    Hangulatfelelős elnevezés helyett, inkább party szervezőnek lehetne hívni :)
  • Reg5
    Akarom mondani a sorozat nem süllyedt le.
  • Reg5
    Ez a hangulatfelelős dolog már a sorozatban is kissé fura vette ki magát, sose tudtam komolyan venni ezt a "posztot". Viszont Kes-t nagyon bírtam, őt hiba volt kiírni :(

Valezius: Ok, még nem süllyedtem le 6-7. évados mélységekbe, de látszott hogy lassan kezd fogyni az ihlet.
  • Totti5
    Nem csak szakács volt ( később diplomata féle ), hanem hangulatfelelős is. Bírtam a karakterét.
  • phalanx
    szerintem Neelix karaktere zseniális, dehát ízlések és pofonok vagy mi a fene
  • Narxis
    ötödik évad első része egyik kedvencem...
  • Valezius
    Az ötödiken még nagyítóval kell keresni, de a 6. évad szerintem nem lett túl jó.
  • Narxis
    Nekem csak az elején volt idegesítő Neelix, aztán megkedveltem.
  • Narxis
    Mellékszereplőket kinyírták.

Nem használt óvszert aztán gondolom ebből tanultak a többiek.

Replikáltak.

Megmaradt a Borg is és a technológia is.
  • Reg5
    Kb egyetértek, nekem is csalódás volt. A karakterek közül nekem csak 1 valakivel volt bajom, de attól majdnem mindig a falra másztam: Neelix. Azon kívül, hogy ő a szakács nem csinált semmit 7 év alatt (és itt hagyjuk a diplomata bullshitet). Amúgy szerintem az 5. évadnál mutatta először a haldoklás jeleit.
  • Valezius
    Na végére értem a Voyagernek. Nem hittem volna, hogy felül kell értékelnem magam, és visszatenni a sorozatot a dobogó 3. fokára. (ENT és DS9 mögé.)

Mellékszereplő alig van benne, és akik voltak azok is eltűntek.
    Például Carry hdnagy, aki a főgépész posztért versengett az elején. Aztán még néha láttuk, majd legalább 3évadon keresztül semmi. Ott vált érdekessé, amikor Hetes visszautazik az időben és találkozik vele.
    -Majd találkozunk - mondja Carry,
    -Nem hiszem - válaszolj Hetes
    Na mondom ez meghalt valamikor? Mert nekem nem rémlik.
    Erre a 7. évad Barátság űrszonda c. részében csak megjelenik újra.

Aztán ott van a másik Vulkáni, az első 2-3 évadban még gyakran ott van a gépházban, aztán eltűnik. Végül két részben még szerepel később, de szövege már nincs.

Volt pár rész, kettőre emlékszem, ahol mellékszereplők kerültek középpontba, pl. A jó pászor. Miért is találkoznánk bármelyikükkel még később?
    Persze Naomi és Belana gyerekének születése köszött miért is születne bárk a hajón?

Pedig elég jól indult a sorozat, energia és készlethiány, kicsit BSG-s, aztán hopp ez úgy ahogy volt el is nt a sorozatból. Ahogy azt is elfelejtették az írók, hogy csak huszon néhány foton torpedó és gélcsomag volt a hajón.

A sorozat vége érdekes. Nem hiszem, hogy sikerült végérvényesen leszámolni a Borggal, de azért kapott egy nagy pofont. És az se világos, hogy akkor most megmaradt a 30évvel fejlettebb technológia, vagy elveszett a központ pusztulásakor.
    Az egész időutazás téma még kapott egy pofont, amikor a királynő azt mondja, hogy ha megsemmisítik a Voyagert, akkor a mai nap nem történik meg. Valahogy nem éreztem, hogy a tucatnyi időutazásos VOY résszel ez összhangban lenne.
  • Narxis
    Nagyon jó ez a zene.
  • karajjj
    szoktam nézegetni, a fórumon és normális arcok vannak és elég aktív
  • Narxis
    Oké, itt van ma találtam, lehet sokan már ismerik:

http://startrekportal.scifi.hu/news.php

Régen is volt valamilyen scifi.hu-s de azon fél évig csak az volt olvasható, hogy fejlesztés alatt, aztán nem néztem tovább.
  • Dante73
    Persze jöhet!
  • phalanx
    nyugodtan belinkelheted, engem érdekel :)
  • Narxis
    Be lehet tenni ide egy magyar Star Trekes oldalt? Nem reklámozni akarom, én ma találtam és igényesnek, de ami a legfontosabb, rendszeresen frissítettnek tűnik. Jó lenne végre egy igazi, gondozott magyar Star Trek oldal, mert pl. már a startrek.com-ot se frissítették egy ideje...
  • Valezius
    Épp Voyagert nézek, és a 6. évad 7. részében feltűnt egy ismerős jelenet :) Ti is megnézhetitek az idézett videóban 1:10-nél :D
  • hzsolt
    ...to boldly go...
  • Narxis
    Fúúú, egyik kedvenc részem, nagyon jó a zenéje is. :)
  • akyyy