Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Cifu!
Gondolkodj egy kicsit!
Vegyük elõ a régi, jól bevált városi legendát; VÍZ mint üzemanyag. Halál olcsó, rengeteg van, stb...
Szerinted mi történne? Gazdaságos, tehát öröm, és bódottá? Nagy büdös lópikulát... Ma akkora a haszon az üzemanyagon, hogy ezt egyesek biztos nem hagynák, mert akkorát kaszálnak a bolton, és mivel pár éve már kaszálnak, pénzük, hatalmuk van, hogy meg is tegyék.
Ma sajnos, nem a logika, hanem a gazdasági érdekek mozgatják a dolgot. Jó példa erre a warez; Rég elavult a CD - és a DVD, mégis, sokak (kiadók) érdeke fenntartani a rendszert, és még azt is sikerült elérni, hogy a semmiért fizess! (Mahasz matrica, ugye, amiért konkrétan SEMMIT sem kapsz, az ég egy adta világon)
Többivel egyetértek, de ez az érv, még a sima logika szerint is bukta...
http://www.freetvmaci.info/
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
wiki warp
trekplace warp refactor
Vagy ilyesmi. Végülis kerek 10-esnél a világegyetem minden pontján egyszerre haladna át a hajó, namerthogy aza VÉGTELEN sebesség-e!!! Ezé nem is lehet elérni (legalábbis ST-ben), csak megközelíteni.
Szal. egy warp 9-es hajónál egy warp 9.1-es az SOKKAL gyorsabb, mint gondolnánk. Volt is errõl valami chart, mingyá keresek.
Hopsz megvan:

Aye. De mi emberek számára tervezett ûrhajóról beszélünk. Ami úgy néz ki ahogy. Én errõl beszéltem, nem másról. A Borg kocka azon ritka elem a sorozatban, amit következetesen alkottak meg ebbõl a szempontból. 😊
másodszor: írtad, hogy ha létezne olyan meghajtás, akkor nem a régit részesítenék elõnyben... akkor azt kell, hogy mondjam, te nem ismered az emberiséget és a jelenlegi társadalmat, ahol pl. ezerszer jobb és gazdaságosabb alternatívák vannak a fosszilis energiahordozókra, mégsem váltják fel õket, mert ebben van PÉNZ, most gondolja már bele, ha lenne rá lehetõség, hogy 1 forintból megoldj 1 liter benzinel felérõ hajtóanyag elõállítását, szerinted te megélnéd a holnapot?
A Tudományos topicban sok ilyen vita volt/van/lesz, ha türelmed vágj bele párba (egy hirtelen példa). 😊
A végeredmény ugyanaz, a fosszilis üzemanyagok a költséghatékonyság miatt lettek népszerûek. Vannak alternatívák, de egyik sem esélyes az azonos szintû hatásfok/kihasználhatóság/elfogadottság terén. Jelenleg a nukleáris energián túl más versenyképes opció nincs belátható idõn belül. A fosszilis üzemanyagok alternatívái is akkor kezdtek el erõre kapni, amikor a fosszilis üzemanyagok ára felfele indult.
A pénz pedig nagy úr, ahogy te írod. Minek dobnák ki az ablakon olyan technológiákra, amik egyértelmûen elmaradottak egy már kézben lévõ megoldásnál? Az nem indok, hogy ezzel elõrébb vagy másoknál - hiszen egy fejlettebb megoldással még inkább eléjük vághatnál, megpecsételhetnéd a konkurencia sorsát. 😊
harmadik: nehogy már elhidd, hogy amit a tudósok mondanak, ugyanolyan hülyeségekre alapoznak mint akár én... minden csak feltételezés, mint ahogy azt se tudjuk, hogy hogy készültek a piramisok, attól, hogy a suliban tanítanak valamit, arra sincs bizonyíték, azis csak feltételezés, mint ahogy a fénysebességel való utazás is...
Pardon, az, hogy hogy épültek a piramisok, arra vannak feltételezések. Ez egy dolog. Egy fizikai elmélet, amit bizonyítottak, az meg egy másik. Ez ugyanolyan bizonyíték, mint hogy tengerszinten (hõmérséklet, légnyomás) a víz 100°C-on felforr. Csak egy kicsit bonyolultabb. <#buck>#buck>
Einstein relativitáselmélete bizonyított (gyakorlati tételen), de nem teljes, hiszen a kvantummechanikára nem érvényes.
(Félreértés ne essék, én is nagyon szeretném, ha bebizonyosodna, hogy nincs igazam.... 😊)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
így helyes
másodszor: írtad, hogy ha létezne olyan meghajtás, akkor nem a régit részesítenék elõnyben... akkor azt kell, hogy mondjam, te nem ismered az emberiséget és a jelenlegi társadalmat, ahol pl. ezerszer jobb és gazdaságosabb alternatívák vannak a fosszilis energiahordozókra, mégsem váltják fel õket, mert ebben van PÉNZ, most gondolja már bele, ha lenne rá lehetõség, hogy 1 forintból megoldj 1 liter benzinel felérõ hajtóanyag elõállítását, szerinted te megélnéd a holnapot?
harmadik: nehogy már elhidd, hogy amit a tudósok mondanak, ugyanolyan hülyeségekre alapoznak mint akár én... minden csak feltételezés, mint ahogy azt se tudjuk, hogy hogy készültek a piramisok, attól, hogy a suliban tanítanak valamit, arra sincs bizonyíték, azis csak feltételezés, mint ahogy a fénysebességel való utazás is...
Csá
és
ja és a fénysebesség nem technológiára vagy bármi másra utal, hanem mértékegység, így a ST-nél is nyugodtan lehet használni (pl 1 warp=1 fénysebesség, persze utána exponenciálisan nõ) ez tudod olyan, hogy 200 km/h mindegy mivel teszed meg repülõvel vagy autóval
1 fénysebességet (vagy 9-et) mindegy, hogy szubtérhajtûmõvel vagy fénysebességfluxusdizoszter-hajtómûvel teszel meg, ha ezzel volt a legnagyobb bajod
Akkor miért írsz olyat, hogy "9-es fénysebességû hajó"? <#fejvakaras>#fejvakaras>
A "fénysebességnél 9-szer gyorsabb", vagy "9-es warp sebességû" értelmes lenne, de "9-es fénysebességû"?
Elég egyszerûen leírhattad volna, hogy tévedtél, és warpot akartál írni fénysebesség helyett, ehelyett most a fénysebességen lovagolsz, mintha én lennék a felelõs azért, mert te ezt írtad le. 😊
csak érzékeltetni akartam, hogy majd akkor beszéljünk valamirõl, hogy mi logikus meg mi nem, majd ha tudunk fénysebességgel menni, akkor lehet következtetni, hogy milyen lesz ha annál is többel megyünk.
Miért van olyan érzésem, hogy nem olvastad el a belinkelt oldalt? 😊
A Faster Than Light részén szépen ki van fejtve, hogy jelenlegi ismereteink szerint miért nem lehet fénysebességgel menni, és hogy a Sci-fiben hogy ugorják át ezt a problémát. A Trekben is, ott ugye a fikcionális warp elmélettel magyarázzák. 😊
de a világon SENKI nincs aki megmondhatná, hogy néz majd ki egy fénysebességgel, vagy teleportálással, vagy fityfenével közlekedõ ûrhajó, mert az még olyan távoli (vagy inkább mostani szemmel lehetetlen).Inkább valószínûbb, hogy utazunk majd egy zselés gömbben (ironikus megjegyzés) mint a mostani logikus elgondolásodon.
A zselés gömb is lehet egy jó elgondolás, ha megfelelõen van alátámasztva az elmélet és az elképzelés.
Én azt írtam, hogy egy ûrhajónak logikusan hogy kell felépülnie. Ha megmagyarázod nekem persze, hogy mi értelme van hosszanti irányultságú tervezni egy ûrhajót, ahol a haladási irány és a viszonylagos "lent és fent" merõleges egymásra (mint egy repülõgépet vagy tengerjáró hajót), akkor állok elébe, hogy elismerjem tévedésem. 😊
1 fénysebességet (vagy 9-et) mindegy, hogy szubtérhajtûmõvel vagy fénysebességfluxusdizoszter-hajtómûvel teszel meg, ha ezzel volt a legnagyobb bajod.
nem is gondolnád mekkorát tévedsz 😄
Ez még azért odébb lesz,bár ki tudja,ha esetleg jonnek majd az ufókok tömegével,aztán felgyorsul minden:-)
Épp ma figyeltema Voyagert,nem mintha nemláttam volna már többször,csak elgondolkodtam micsoda diktatúra mûködik ott is!
Az van amit a kapitány mondd,nem beszéli meg a tisztekkel,vagy ha igen akkor is azt kell csinálni amit õ akar.Holott tényleg sokszor nem igazából logikus,és azt csinálná az ember.De nemlehet ellenkezni,mert mehetsz a zárkába. Szerintem azért ennyi év összezártság után,és sok közös csata,kicsit többet érdemelne a legénység.Persze megmaradhat a rangsor,de azért néha már túlzás,hogy ennyire önfejû a kapitány.
És minõ véletlen sokszor az õ gondolkodását igazolják vissza valamilyen formában,még ha téved is azt is megmagyarázzák.Mintha a többiek idióták lennének,holott ugye tudjuk hogy nem.
Go Jeff Go!!!!
csak érzékeltetni akartam, hogy majd akkor beszéljünk valamirõl, hogy mi logikus meg mi nem, majd ha tudunk fénysebességgel menni, akkor lehet következtetni, hogy milyen lesz ha annál is többel megyünk.
Elhiszem, hogy nagyon okos vagy , meg fejbõl vered a témát, de kb. lófa*zt nem érsz vele, kb. annyit mint bárki más, hiába linkelgetsz ide stb. nem megbántani akarlak, de a világon SENKI nincs aki megmondhatná, hogy néz majd ki egy fénysebességgel, vagy teleportálással, vagy fityfenével közlekedõ ûrhajó, mert az még olyan távoli (vagy inkább mostani szemmel lehetetlen).Inkább valószínûbb, hogy utazunk majd egy zselés gömbben (ironikus megjegyzés) mint a mostani logikus elgondolásodon.
Annyi rám ragadt az évek során, hogy nem egyszer magam is ledöbbenek, hogy lehet ekkora sületlenséget beszélni, (az említett csatornákon) ezért is fogadtam el gond nélkül az álláspontod. Jót röhögök, mikor nemlétezõ gépekrõl beszélnek, mindezt úgy, hogy egy ismert géprõl mutogatnak távoli, homályos képeket. (pl...) Vagy pl ott van a lezuhant repülõkrõl szóló sorozat hatásvadászsága; negyed óráig ecsetelnek valamit, aztán kijelentik, hogy ez nem is lényeges, mert nem ez az ok. (Ilyenkor sûrûn anyázok) de estig sorolhatnám. Viszont, amit említettem mûsor, egyéb dolgokban egybevágott azzal, amit amúgy is tudtam, ezért elhittem az ott hallottakat. És, az amcsi hozzáállást ismerve, nem is tartottam túl meredeknek a dolgot. De úgy látszik, túl sok CSK-1-et néztem.... (másik NAGY kedvenc)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ami a Spektrum/NGC/Discovery/ViasatHistory és társait illeti, ott viszont sajnos nagyon sok a gagyi hatásvadász sorozat, és ezt most teljesen komolyan mondom. Sorolhatnám hosszasan a példákat, mikor elkezdik a JSF / X-32/X-35 / F-35 dokumentum filmben taglalni, hogy az X-35B volt az elsõ helybõl felszálló gép, amely átlépte a hangsebességet. Közben a frászt, ott volt a Dassault Mirage IIIV, meg a Jak-41, az elsõ meg konkrétan a német EWR VJ-101 volt. Ott volt a csodás Viasat History példa a Szovjet ûrprogram titkaival, amely bizonyítékként, hogy a Buran ûrrepülõgépet valójában "ûr-bombázónak" tervezték, bemutattak egy fekete-fehér "szigorúan titkos" filmet, ahol szerintük egy nukleáris töltetõ rakétát szerelnek éppen a Buran hasára. A filmen egy fehér, hengeres testû gép hasa alá egy Kh-15 robotrepülõgépet húztak be, a gép valószínûleg egy Tu-16-os volt, de biztos nem a Buran, mert annak a hasa fekete színû volt és teljesen lapos (mint az amerikai ûrrepülõgépnek). A Future Weapons és hasonló, eleve propaganda szagú dolgokat meg jobb nem is említeni, amikor egy harckocsira azt mondják, hogy "elpusztíthatatlan", az már rögtön hasba is lõtte magát a hitelesség terén...
Szóval én óvva intelek attól, hogy bedõlj a sok gagyinak. Ha érdekel a téma, nézz utána, vannak a neten megbízható források, ha bírod az angol nyelvet. Az ilyen dokumentumfilmek pedig (tisztelet a kevés igényesen megcsinált és lektorált kivételnek) legtöbbször csak arra jók, hogy az ember lekapcsolva a hangot élvezze a felvételeket, mert azért legtöbbször nagyon látványos és jól fotózott felvételeket van szerencséjük felvenni.
Ez a saját tapasztalatom / véleményem. 😊
és tele van reklámmal ráadásul
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Az érvelésed (egyebekben) ott bukik el, (nálam) hogy nem a saját pénzüket, hanem a tied, és az enyém költik, ugyanakkor a lobby is meglehetõsen erõs. Ha belegondolsz, mennyi ideje tudjuk, hogy a fosszilis tüzelõanyag tartalékaink mennyire végesek, és a mai napig nincsen alternatíva, talán megérted, mire gondolok. DE van egy (számomra) húsba vágóbb példám is. Ulceran, mint gyomorfekély-gyógyszer. 7 éve létezik sokkal hatásosabb gyógyszer, mégis, csak jövõre jön majd ki, mert a jogai még nem jártak le, és nem hozta vissza az árát.... A gyártó ugyan az. NC.
Másrészt, hogy az ûrben mi praktikus, mi nem, ma még nem tudhatjuk. Az nyilvánvalónak tûnik, hogy a forma mellékes, így csak az igényeink, képzelõerõnk szab határt annak, hogyan is nézzen ki egy sok ember szállítására, önmaga megvédésére alkalmas közlekedési eszköz. nekem úgy tûnik, hogy a klasszikus csillagflottás hajók ugyanúgy megfelelnek a célnak, mint bármi más, mondjuk a Borg kocka, vagy gömb.
Hozzáteszem, nem vagyok össze-esküvés hívõ, de "sok dolgok vannak, földön, s égen, mit ....." Úgyhogy a magam részérõl, sok mindent el tudok képzelni, és nagyon sok dolgot nem tudok ahhoz, hogy tudjam, sok olyan dolog létezhet, amit el se tudok képzelni, és azt is tudom, hogy amit ma a tudósok lehetetlennek tartanak, azt holnap büszkén hirdetik... (Jól sikerült mondat, nem?)
Egy ûrutazásról pedig annyit sem tudunk, mint az apáca egy jó szombat estérõl. Úgyhogy álmodozzunk róla nyugodtan, és ne törõdjünk azzal, hogy a tudósok mit mondanak; õk sem tudnak többet róla, mint mi, csak nagy az arcuk.
Másodszor, ha végigolvastad a #9008-ban belinkelt oldalt, megértetted az ott leírtakat, és érvekkel támasztod alá, hogy mi is a probléma a megfogalmazásommal, akkor nekiállhatunk a részleteket kivesézni.
A Trek egy elképzelt jövõképet mutat be, vannak olyan részei, amik tényleg elõre mutatóak, ilyen például az érintõképernyõs GUI kezelõfelület a TNG-ben (noha az érintõképernyõk már az 1970-es években megjelentek, a GUI pedig az 1980-as évek elején kezdte meg hódító útját), vagy a Trikorder elképzelés. De especiel az ûrhajók megvalósítása nem igazán felel meg annak, aminek meg kellene felelni egy ûrbéli közlekedés terén. Én erre világítottam rá. 😊
A sorozatokban és filmekben látott ûrhajódesingok alapvetõen nem felelnek meg a logikus technikai megoldásoknak. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. Itt tudományos oldalról, a realitás oldaláról közelítik meg, hogy miként és hogyan épülhetne fel egy komolyabb bolygóközi és/vagy csillagközi ûrhajó. Milyen problémák merülhetnek fel, stb. 😊
Bocsi, de szerintem az ilyen kijelentések elõtt olvasd el ezt a kis ismertetõt róla (hagy ékeskedjek már saját tollaimmal ^^). Szóval a közvéleményt akkor tájékoztatták az SR-71-esrõl, amikor az még fel sem szált (csak az A-12 típusjelû testvére). 😊
Vagy a B-2-es is kb 20 év elteltével lett nyilvános, vagy bármelyik, kicsit fejlettebb gép...
A B-2A program az ATB tendert gyõzte meg, ami valóban 'fekete' program volt. A titkossága a fejlesztésre vonatkozott, 1988-ban mutatták be a nyilvánosságnak az elsõ elkészült példányt, ami csak 1989-ben szállt fel. A típus csak 1993-ban lett rendszerbe állítva. Tehát szó nincs semmiféle 20 évrõl. 😊
A gép bizonyos képességeivel kapcsolatban vannak továbbra is titkok, de ez minden katonai programra vonatkozik. A B-2A esetében ez a bizonyos 'lifter' (ion-szél) elvû meghajtás, amivel bizonyos magasságban tolóerõt fejthet ki a gázturbinái nélkül. A 'lifter' elvû meghajtás ugyanakkor egy 80 éve kidolgozott tudományos elvre épül, és 1960-ban szabadalmaztatták azt, itt olvashatsz róla és vele kapcsolatban. Szó nincs világmegváltó titokról tehát. 😊
Ha létezne újfajta meghajtás, szerintem nem 20-30, hanem sokkal több év kellene a nyilvánosságra kerüléséhez.
Ha létezne olyan meghajtás, ami forradalmasítani a légi vagy lég-ûr közlekedést, akkor aligha ölnének milliárdokat, hogy "elavult" hagyományos rakéta és sugárhajtómûvekkel repkedõ gépeket építsenek meg (USA: Ares hordozórakéta család, EU: Ariane hordozórakéta család, Oroszo.: Angara és Szojuz hordozórakéta családok, stb.), illetve hogy hagyományos hidrogén-, vagy hidrokarbon alapú üzemanyagú hiperszonikus tesztgépeket fejlesszenek, szintén méregdrágán (USA: X-43, X-51, FALCON, HTV-3X, EU: METHYLE, Oroszo.: Ajaksz, stb.), amelyek az 'elavult' technológiák életképességét bizonyítanák csak...
Pár éve még a mobil is csodaszámba ment volna. Mondjuk, ha a 80-as évek közepén valaki a kezedbe nyom egy Omniát, át sem láttad/láttam volna, ma pedig mindennapos eszköz... És a technológia, nagyjából készen állt már hozzá, csak finomítani kellett rajta.
A kettõ nem igazán összevethetõ. Az egyiknél ismert az elv, és a megoldás, de igazán a digitális forradalom tette lehetõvé az elterjedését, és nem utolsó sorban az, hogy volt megfelelõ fizetõképes piaca. Emlékszem én is az elsõ mobiltelefonokra, akkorák voltak, mint egy aktatáskák, és a CB-ket váltották ki itthon az 1990-es évek legelején, de azt is csak akkor, amikor már a 450Mhz-es készülékek végre emberi méretre zsugorodtak. 😊
Ezzel szemben nincs olyan bizonyított, mûködõképes technológia, amely forradalmasítaná a meghajtást például. Ötletek, elképzelések vannak. A legtöbb viszont csak a jelenleg is ismert hõerõgépek továbbgondolásai (mint a rakétahajtómûveknél a Linear Aerospike hajtómû, ami a leállított Venture Star ûrhajót hajtotta volna (a hajtómû amúgy készen van, megvásárolható a Boeing-tõl), vagy a brit SABRE hajtómû elképzelés, amivel a Skylon nevû ûrhajójukat akarják meghajtani - ha valahonnan sikerülne olyan 2 milliárd dollárnyi fejlesztési összeget összekalapozni).
Ott az SR-71-es. Már ki is vonták a szolgálatból, mire a közvélemény tudomást szerzett róla. (Azóta volt újra aktív) Vagy a B-2-es is kb 20 év elteltével lett nyilvános, vagy bármelyik, kicsit fejlettebb gép... Ha létezne újfajta meghajtás, szerintem nem 20-30, hanem sokkal több év kellene a nyilvánosságra kerüléséhez. Gyanítom, nem kellenének már ma sem hónapok, hogy elérjünk a Marsra, például. Nem, rossz kifejezést használtam, inkább nem lepne meg a dolog. Úgyhogy, én inkább úgy fogalmaznék, hogy mi, azaz a közvélemény nem tudunk róla, de ki tudja, minek van köze a realitáshoz, minek nincs. Pár éve még a mobil is csodaszámba ment volna. Mondjuk, ha a 80-as évek közepén valaki a kezedbe nyom egy Omniát, át sem láttad/láttam volna, ma pedig mindennapos eszköz... És a technológia, nagyjából készen állt már hozzá, csak finomítani kellett rajta.
na így helyes...
Õõõ.... a Trek ûrhajóknak nem igazán van közük a realitáshoz. 😊
Most néztem meg az Enterprise 2/21-et. Az elején Flox egy Triblit ad enni, valamelyik állatának, és megemlíti, hogy nagyon gyorsan szaporodnak. Errõl beugrott, az a TOS rész, amiben ez az egyik fõ gond, és az a DS9 epizód, mikor visszamennek az idõben, a TOS ezen "részébe"... Hatalmas szerintem.
De pl ott van az is, hogy Q -val tart Picard egyik bnõje is, valami régész-tolvaj csaj, és a DS9 egyik epizódjában a gamma kvadránsból megérkezik, Q pedig jön utána... Szóval, az ilyen ötletek hatalmasak szerintem. Ezek (is) teszik azzá az ST univerzumot, ami...
az Enterprise meg most nagy kedvencem, valahogy el tudom képzelni, hogy odáig fejlõdik az emberiség, hogy ezt az ûrhajót meg tudja építeni és ilyen téren eléggé realisztikus, meg látszik az is, hogy bizonyos dolgok úgy alakulnak, hogy ebbõl származzon majd a TOS technikája
De említhetném, (a topik témájánál maradva) az Enterprise-t. Nekem bejön, mégis, ahányszor elmegy a kilátó-ernyõ elõtt Archer, annyiszor kirajzolódik körülötte a KÉK aura. (Nem értem, miért nem zöld, pedig már annak kellene lennie) És rengeteg más baki akad.
Szóval, bárki, bármit mond, egy filmnél a történet a lényeg, nem a CGI, márpedig, csak az javul az évekkel, nem a történet minõsége, az sajnos romlóban van. Említhetném itt pl a StarWars-t, akár. Sokkal szebb az új 3 rész, mégis sokkal jobbak az eredeti filmek.
Mindegy; Amit eddig láttam az új Trek filmbõl, bizakodásra ad okot, még akkor is, ha a földön építik az új hajót...
szóval nem a CGI a lényeg, hanem, hogy a jövõben nem junost tv elõtt ülnek befõttes üveg tetejét tekergetve, hanem, igenis a korhoz méltó technikájuk van pl és nem úgy néz ki a film, mintha egy garázs méretû stúdióban forgatták volna
karajjj kedvéért: nem ELCSESZTÉK, nem láttam a filmet, nem beszélhetek róla múlt idõben ergo nem mondtam még róla véleményt. Még mindig.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.