11588
  • Valezius
    Ezzel egyetértek, a 2. évad legelején az Ostrom c. rész elég jó volt, de a 2/14-es rész hozta az első hűha érzést.
    Megjelenik a párhuzamos univerzum, a Maquis, az évad végén pedig a Jem'Hadar. Utána már nem bírja az ember abbahagyni :)
  • Reg5
    Az Ent s1 végén akkor cliffhanger volt, hogy ott azon nyomban nekikezdtem a 2. évadnak. Majd ugyanez a többi évadnál ;)
  • C7
    a DS9-et jó elejétől nézni, részkihagyás nélkül, mondjuk mint minden másik Star Trek sorozat, ez is lassan indul be, mondjuk a második évad már izgalmasabban kezdődik mint a többinél... (ENTről nem tudok semmit, azt nem kritizálom)
  • Totti5
    Már párszot anno belekezdtem, vagy bekapcsolódtam pár részbe amikor a tévében ment, de nem tudott lekötni. Karaktereket ismerem azért és a szitut is, de nem járja át az a Star Trek feeling ami a többi sorozatot és az összes filmet. ( szvsz persze )
  • Reg5
    A Deltát és Gammát azóta se nagyon ismerik. Annyit tudnak hogy van 2 főboss aztán kész.
  • Narxis
    DS9-t nem szeretni, te jó ég.... :D
  • C7
    Nemtom, szerintem a Return to Tomorrow jó rész volt teljes egészében, és felvetett egy érdekes dolgot, miszerint egy másik galaxisuraló fajtól származunk. Ez később előjön, bár nem ugyanez a faj lesz az, a TNG 6. évad 20. részében, akkor pontosabban, többet nem lövök le. Az Omega Glory szerintem meg éppen a befejezésével lett valamirevaló. A számítógép szerintem azért nem ismerte a törvényeket, mert az nem teljesen szentírás, és a készítő a saját tudatát építette a gépbe, és az emberi "ösztön" felülkerekedhetett a gondolkodáson. Tudjátok, melyik részt szerettem még nagyon? The Devil In The Dark. Nagyon jó volt, és egyedülálló, hiszen szilícium alapú lény volt benne, bár úgy nézett ki, mintha egy lávafolyás mellől kivágtak volna egy nagy darab követ... Azért volt főleg érdekes, mert a TNG-ben, VOY-ben, az elején a DS9-ben is találtak egy csomó olyan fajt, amely léte addig elképzelhetetlen volt, de 100 évvel azelőtt Kirk is talált egy ilyet. Persze nem annyira speciálisat, de az akkori korban óriási ugrás volt, a TNG elején mondták is, hogy 2364-re fedezték fel az emberek a galaxis 11%-át, a Gamma és Delta kvadránsokat egyáltalán nem ismerték, tehát a közelben lévó két kvadránsnak 22%-át... (Végülis az egész Star Trek arról szól, hogy az óriási galaxisban mennyi csoda van.)
  • Paya23
    Előző poszt kicsit bebugolt, ugyhogy újrázok egyet, elnézést érte:

S02E16 - The Gamemasters of Triskelion
    Nagyon gyenge rész, nagyon gyenge magyarázattal, kevés humorral, gyenge romantikus szállal. A lányok mindig szépek a Star Trekben, de itt most ez se segített. Egyszerűen ez a rész belerondított az erős második évadba. 4/10

S02E17 - A Piece of the Action
    20. századi maffiózós világ? Egy mindent utánzó kultúra. A 2. évad erős színvonala visszatért! Mind Kirk, mind Spock erős volt maffiafőnöknek, de most kivételesen William Shatnert kell kiemelni, mert ragyogóan oldotta meg a szerepet, és rengeteg humor került a részbe. A díszletesnek külön pluszpont! 8/10

S02E18 - The Immunity Syndrome
    Érdekes ötlet volt, attól eltekintve, hogy az egész történet egy hatalmas űramőbáról szólt. Az egyetlen bajom, a tipikus "a másik hajó ugyanezt csinálta, és ők meghaltak, mi meg nem, ki tudja miért" fordulat. Nem kellett volna bele. 7/10

S02E19 - A Private Little War
    Klingonok, de éreztem, hogy lesz egy olyan rész, ahol nem lesz az egész az igazi. Mindenesetre úgy tűnik az évadból kezd kifogyni a szufla, egy szimpla harcolunk a klingonokal a bolygóért rész lett, némi adjunk fegyvert vagy sem szindrómával. Nincs vele baj, csak átlagos. 6/10

De muszáj berakni egy képet Nancy Kovack-ról ehhez a részhez.

S02E20 - Return to Tomorrow
    3 szuperfejlett entitás megszállja Kirk, Spock és egy harmadik -hölgy tiszt- testét. Maga az ötlet jó volt, az első 15 perc remek volt, aztán kifogyott a szufla és a történet megoldása is banális. Nem 60-as évekbeli banális, hanem mindig banális. Nem akartam az előző résznél elkiabálni, de tényleg esett a színvonal az utóbbi pár részben. Remélem évad végére feljavul. 6/10

S02E21 - Patterns of Force
    Nagyon hiányzott már egy ennyire erős rész. Végre! Kirk és Spock a náci Németország ellen! Na jó azért nem teljesen, hiszen meg van a maga csavarja a történetnek, ami kiváló, és bár a vége kiszámítható, a náci egyenruhás Spock felejthetetlen. 9/10

S02E22 - By Any Other Name
    Nagyon hasonló történet, mint a Return to Tomorrow, csak megszállás nélkül, ásványkockává alakítgatós idegenekkel. Azonban a történet egy fokkal jobban működött, talán a kevésbé banális befejezésnek, talán a gyönyörűszép Barbara Bouchet-nek köszönhetően. 7/10

S02E23 - The Omega Glory
    Ez történik, ha 4 ötlet kerül egy történetbe. Kezdődik a másik föderációs hajón mindenki eltűnik történettel. Ezután jön a hallhatatlanság forrása történet, majd következik a mi lett volna, ha kitör a hideg háború, és befejeződik, egy szentimentális máshol is hisznek a szabadság eszmélyében, méghozzá szintén amerikai zászló alatt. Szóval, olyan ötletek, amelyek külön-külön jól működhettek volna, még az első kettő összehozása elég jól is sikerült, de a többi már nagyon idegen volt. Ne legyen a földtől több milliárd kilóméterre egy bolygón egy országnak szintén amerikai zászlaja! Max ha mutatta nekik valaki. De itt erről szó sincs. 4/10.

S02E24 - The Ultimate Computer
    Ingadozva kezdett a szezon, majd magasan volt sokáig a színvonal, és úgy látszik ingadozással fejeződik is be. Mert ez a rész bitang jó volt. Volt fejlett számítógép, volt szupertudós, volt Űrcsata! kifejezetten ízlésesen, és volt egy a hajóért és az emberi életekért küzdő legénység. Közben pedig még arra a morális kérdésre is jutott idő, hogy a gép mennyire helyettesítheti az embert, amire a rész végén frappáns választ adtak!

Egyetlen bajom, hogy az Enterprise M5-ös számítógépe nem ismerte Asimov törvényeit! Pedig azokat már akkor lassan 30 éve leírta Asimov. De erre muszáj megadni a 10/10-et. Ez Star Trek volt a javából!

54 rész meg volt.
    650 rész maradt. (+10 film, +22 rajzfilm epizód)
  • Valezius
    Szerintem a DS9 semmivel se rosszabb, mint a B5, sőt.
    Mondom ezt úgy, hogy annak idején egy részt nem néztem a TVben a DS9ből, B5-ből viszont elég sokat, nyilván mert tetszett.
  • C7
    nekem úgy tűnik, [Star Trek]\[DS9] fan...
  • Paya23
    Voyager fan?
  • C7
    hát, ezen majd gondolkozz el a végén is:D
  • Totti5
    Star Trek hiányom van és már mindent rongyosra néztem, szóval elkezdem a DS9et ami eddig taszított... nem lesz a kedvencem az tuti ( űrállomásosból a Babyoln 5 az etalon, a Star Trek meg számomra zűrhajós felfedezős vagy elveszős hazajutós túlélős ) de legalább Star Trek...
  • C7
    jaja, asszem a harmadik évad végefele:D űrhippikről szól:)
  • Paya23
    Ez mikor van? Még asszem nem volt.... :)
  • Paya23
    Maradjunk annyiban, hogy Spockot nem lehet überelni, és még csak nem is kapitány!
  • Reg5
    Meg azért Archer se volt rossz (Ent), főleg a 3-4. évadban olykor ő is bekeményített.
  • C7
    egyébként filmeket esetleges szinkroncserék miatt (ez főleg a TNG filmeknél volt) érdemes angolul nézni. meg lehet figyelni, hogy Sulunak is jellegzetes akcentusa van, de Chekov oroszos hangja megfizethetetlen:D
  • C7
    hát igen... az az igazság, hogy a TNGben DS9ben VOYban cserélgetik a dolgokat: vagy a kapitány nő/fatökű (Janeway, Picard), vagy az elsőtiszt (Kira)... Sisko egyszerűen lazább és tökösebb. Chekovból sosem lesz igazán főszereplő, egy részben lesz a történet egy szálában főbb szereplő, meg a második filmben lesz egy kicsit fontosabb, de ott se mutatják sokat. a kedvencem az volt, amikor valami szép helyen voltak, mindenki élvezte, Chekov meg: majdnem mint Leningrád:D
  • Paya23
    Ahogy egyre többet hallok Picardról, egyre kevésbé tetszik. Siscoról viszont egyre pozitívabbakat hallok.
  • Paya23
    Chekov a "comic relief". Az állandó poén forrás. Kábé, mint az új filmben. Eddig egy komolyabb sztoriszálat se kapott, viszont ő verekedett -ügyetlenül- a klingonokkal, őt rajongták körbe az android lányok -és vágott hozzá bugyuta fejet- és ő hiszi azt, hogy mindent az oroszok találtak fel.
  • Reg5
    Apró érdekesség, hogy a Star Trek Chekovja lett a későbbi Babylon 5 hírhedt Alfred Besterje. Bár nem tudom, hogy Chekovként milyen karakter volt (csak a filmeket láttam), de a B5-ben nagyot alakított :)
  • C7
    nem, ott Picard a tökéletes, az első tisztje inkább Kirkre hasonlít (ember), a másodtiszt/kutatótiszt/műveleti tiszt pedig Data, ő android. a TNG-be sok a szuperember, ennyi a bajom vele... (android, empata, vizor, csodagyerek...)
  • Paya23
    Hogy érezd mennyire vagyok a TNG-vel tisztában, Data az is vulkáni? Ott is van egy kapitány, Picard, meg a vulkáni "intelligens" első tiszt?
  • C7
    nem, csak úgy, hogy egészen másak. a TOS számomra nem volt annyira befejezett, bár nem volt bevezető része meg semmi nem is vártam az utolsótól hogy küldetés vége vagy valami de pár szót se szóltak ami jelezhette volna, hogy nem lesz több, ennyi volt, egyszerűen csak volt egy középszerű rész, és vége a sorozatnak. mintha nem is lett volna különösebb sztorija... az első hat film viszont már nem ilyen. azonkívül, hogy az első kicsit elnyújtott és hosszú, semmi gond nincs velük. nekem csak furcsa, hogy a sorozat ismeretében jobb nézni mert a karaktereket nem mutatja be külön (mondjuk ezt a sorozat sem igen csinálta, ki-ki megismerte őket nézés közben), szóval a sorozat ismeretében jobb nézni, pedig a sorozat a történeteken kívül nem adott különösebben sokat. neked mondjuk jó, hogy láttad a 11. filmet, én az első évad feléig/végéig azt se tudtam ki az a Scotty, mindenkinek ugyanolyan ruhája és hasonló arca volt, csak egy idő után figyeltem meg, hogy Sulu többször is benne van. de a három fő karakteren és Scottyn kívül nemigen mutatják be a karaktereket, csak Chekov jön az állandó "oroszok találtak fel mindent" dumájával, később pedig mind a 7 főtiszt főszerepet játszanak a filmekben. a többi sorozatban viszont már az első rész során megtanulod mindenkinek a nevét, mindenki beszélget vkivel és közben megtudsz róluk pár alapdolgot. persze ez meg visszaüt mert a TNG filmjeiben Picardon kívül a többi mintha aprócska mellékszereplő lenne kivéve Datát mert neki kell az intelligenciája...
  • Paya23
    Úgy érted, hogy a filmek nem fognak tetszeni?
  • C7
    hát igen, TOS mozifilmekben fontosabbak lettek a szereplők, elüt a sorozattól, szinte minden ismeretség nélkül nézhető, TNG filmeket már nem annyira, ott inkább a sorozat volt a "kidolgozottabb", a filmek szinte tömény akcióról szóltak, kivéve a 7. és pár részlet a 10.ből. ha überelni nem is, én ízlésem szerint kb 5 rész egy szinten van vele, a dicséreteidet látva neked talán csak megközelítik majd... na, belekezdtem a Voyager 2. évadjába... jól kezdték az első részt, Janeway láthatóan meghatódott a végére... jóccakát mindenkinek!
  • Paya23
    Amúgy félek, hogy a City on the Edge of Forevert már nem fogják tudni überelni. Mármint a TOS-ban. Mozifilmekre azért még számítok, meg a többi sorozatra.
  • Paya23
    Kocka
  • akyyy
  • Narxis
  • Narxis
    Ez olyan mint az eutanázia, hagyhatnánk meghalni a gyógyíthatatlan beteg embereket, mégse tesszük. Valami bennünk nem hagyja, hogy megtegyük, én lelkiismeretre tippelek. :)
  • akyyy
    Ds9 valban a legócskább .PPP
  • C7
    most ezt nem értem, hogy függ össze az oldal minősége és az ott kommentelő emberek ízlésficama?
  • Reg5
    Jó, a port.hu olyan is...
  • sandor8206
    DS9 sztem a best
  • C7
    port.hu-n DS9 kommenteknél nem egy ember vélekedik így...
  • Reg5
    DS9 mint legócskább Star Trek? Ilyennel még nem találkoztam...
  • C7
    ja és ha a második évadot a felénél ilyen dicséretekkel illeted, előre készülj, milyen ódákat fogsz zengeni a 3. évadról akár az első 8-10 részénél.
  • C7
    ha a TNG első pár évadát néha-néha nehezen átvészeled, akkor nem nagyon kell az újakhoz se kedvet csinálni. ha meg már mondjuk a DS9et is láttad, aminek rohadt nagy sztorija van, a TOS és az első hat-hét mozifilm távolinak tűnik majd. a TOSnak az a hibája, hogy emberek halnak meg szinte minden részben, és általában a névtelen pirosak azok. Kirköt pedig nemigen váltják le mert akkoriban ő volt ott az isten. a TNG-ben viszont nemigen halnak meg emberek minden bolygón, a DS9-ben pedig óriási tragédiaként kezelik. egyébként készülj, hogy nem minden rész 100% sci-fi, TNG-ben, DS9-ben vannak könnyedebb részek is, vannak, akik pl a DS9et a legócskább Star Treknek tartják, mások a legjobbnak. Mudd visszatérése jó volt, én mindig röhögtem, amikor Kirk csak a hajóját akarja:D a tribblik és a tüköruniverzum pedig talán a 2 legjobb dolog a Star Trekben, majd meglátod:) a klingonok meg ha már most a kedvenceid, kíváncsi vagyok, mi lesz később, itt még becstelen mongolos szovjetallegóriák, aztán meg ahhoz képest, hogy Roddenberry nem akart a TNGbe régi fajokat hozni, egészen népszerűek lettek, és a romulánok lettek a ravasz szemetek... szerintem egyébként az öregedős rész is nagyon ütött... a spoilerekhez majd hozzászoksz, ha nem lennének így ideírva az egész fórum spoiler lenne, tudni kell, mikor ugorj tovább... én pl. nemigen olvasok utána a neten csak szigorúan annak a résznek amit már láttam, karaktereket se olvasok memory-alphán mert egyszer megnéztem Sisko adatlapját és lelőttem 3 évaddal előre a poént, szerencsére csak félig...