-
Paya23 #9721 Star Trek - The Original Series
S01E00 - The Cage
Az Unaired Pilotról és a Pilotról mindenképp akartam írni. Az első első rész mindenképpen érdekes volt. És meg kell jegyeznem Pike kapitány számomra szimpatikus volt és cseréjét nem teljesen értem. De ne szaladjunk ennyire előre. Az első kaland során Pike és az Enterprise legénysége egy olyan világra látogat, ahol egy űrhajó 18 éve balesetet szenvedett. A csapat a segítségükre siet, azonban kiderül, hogy egy különlegesen fejlett tudatbefolyásoló faj csalta csapdába őket.
A történet jó pár fordulatot tartogat, és nagyon meglepett, h a 60-as években mennyire "jók" az effektek, és mennyire okos a történet. Természetesen a kor szellemiségét nem tudja levetkőzni, de sokkal jobb volt, mint vártam. Ezt valószínűleg köszönheti a nettó 1 órás játékidőnek is. Viszont ha ezzel indul a történet, soha nem ismertük volna meg Uhurát, Sulut, Scottyt, Dr.McCoyt. És Kirk (Shatner) is egy olyan humort adott a kapitány szerepének, ami kellett a karakternek.
De ezt már a Pilotról. Az a rész 7/10.
S01E01 - The Man Trap
Kirk és csapata egy rutin orvosi vizsgálatra érkeznek McCoy volt szerelméhez, ahol egy furcsa betegség kezdi elvinni az embereket. Kirk és Spock nyomozásba kezd, és furcsa összefüggésekbe botlanak.
Azt kell mondjam, ebben a részben sokkal jobban sikerült a legénység. Az eredetiben volt egy nagyon jó kapitány, a barátja a doktor és Spock.
Itt már megjelent sok nagyszerű karakter, sikerült elérni, h mind szerethető legyen. Spock karaktere pedig egyenesen telitalálat itt már.
Shatner pedig annyi humort visz már bele az első részbe a karakterbe, nem csak a megírt dialógusokkal, hanem a mozdulataival, gesztusaival. A show sokkal szerethetőbb lett, még ha az első kaland elég sablonos lett, bár ez lehet csak számomra volt az 50 év távlatából. 6/10
Természetesen nem fogok mindegyik részről ennyit írni, azonban szeretnék mindegyikről néhány sort.
2 rész meg volt.
702 rész maradt.