11588
  • Amcir
    Én még csak az elsőt vittem végig (vagy 3 napja, nemigen játszottam eddig ilyenfajta játékokkal), de szerintem nem volt rossza a sztorija, de részként nem is a legjobb lenne.
  • Narxis
    Az jóféle, olyan sztorit adott ami filmnek is elment volna... :) A 2. rész biztos, elsőre már nem emlékszem annyira...
  • phalanx
    én a napokban vittem végig az ST Voyager - Elite Force c játékot :)
  • C7
    a D-A-C c. játékra gondolsz? én egyfajta játékmódot próbáltam rajta, starfleet academy után nagyon gagyi volt. klingon academy meg dominion wars fut valakinek xp-n? nekem kompatibilitási módban sem...
  • gErIbÁ
    mindenki elment a nagyihoz hétvégén hogy nincs itt ilyenkor senki?
    Egyébként jó itt olvasgatni,néha úgy meg jön az ember kedve hogy megnézzen egy két részt,de ma például szenvedtem egy jót az új STAR TREK alapján készült játékkal annyira nem rossz, valaki játszott már vele?
  • C7
    ha TOS-t újranézel, az jó, ha miattam, akkor még jobb:D bár szerintem inkább nézd végig, és aztán nézz újra több részt, én pl a múltkor gyűjtöttem ki kb 20 TOS és 40-50 TNG részt, amelyeket majd vmikor megnézek... DS9-ből nem gyűjtöttem, mert szívem szerint 176 részt írtam volna össze:D most hogy kezdődött a suli, nemigen tudok nézni Star Treket, mert az idióta koleszba nem lehet gépet bevinni, meg inkább leülök haverokkal beszélgetni, de hétvégén próbálok...
  • akyyy
    nekem van voyos könyvem., meg láttam máskat is
  • Reg5
    Ismerem az oldalt, be is vagyok regelve, de kell még neki idő mire tényleg úgy fog működni ahogy elképzelték.
  • Xbluereaper
    A Star Trek Magazin igaz nem könyv, de azt legalább már elkezdték fordítani. A lelkes magyar rajongók még csak augusztusban kezdtek neki, tehát még tart az "első" szám átirata. De ha kész lesz biztos felkerül a startrekportal.scifi.hu-ra.
  • Paya23
    Amíg az új mozifilmek sikeresek, addig nem hiszem, aztán hasonlóan a régi filmek keltette lelkesedés miatt, elindulhat egy újabb ST láz.
  • sandor8206
    hátha inditanak valamikor megint egy újabb ST sorozatot ami újból sikeres lehet.
  • Paya23
    Hát angolul tudok valamennyire, szóval az nem akadály, sokkal inkább a beszerzés, mert gépen jó sorozatot nézni... olvasni már nem annyira.
  • Reg5
    Csak sajnos a könyvek és képregények 98%-a angol :( Én még 10 éve sikeresen szert tettem egy TNG könyvre, de sose olvastam el. Ettől függetlenül szívesen látnék még magyar nyelvű akár Star Trek akár Stargate könyveket.
  • Paya23
    Én is most gondolkoztam el, hogy basszus már két évadnak vége is, mi lesz ha végig nézem. De múltkor találtam Wikipedián egy összefoglalót, hogy mennyi képregény és könyv jelent meg. Csak annyit tudtam mondani: WOW.
  • Valezius
    Hehe, a DS9-ban volt valami ilyesmi: "Azt kívánom bárcsak sose olvastam volna a könyveit, mert akkor most úgy olvashatnám, mint először"

Én is így vagyok az Enterprise-al :)
  • phalanx
    ezzel én is így vagyok, TOS-ból eddig kb 10 részt láttam lehet, hogy erőt veszek magamon és megint nekiülök :)

irígylem ám nagyon Paya23-at, még a legjobb sorozatok most jönnek és most látja mindet először! Persze én is nekikezdhetnék az egésznek megint, de így sokadjára nézni már mégse akkora élmény mint az első alkalommal
  • Reg5
    Ezen kis ismertetőket olvasva egyre inkább úgy érzem meg kellene néznem a TOS-t. Plusz az Entet is jó lenne újranézni (R.I.P.) majd egyszer...
  • Paya23
    Star Trek - The Original Series: Season Two

Talán kicsit önismétlő leszek, de valóban el kell mondanom, hogy a sorozat jobb lett, mint az első évadban volt. Talán amiatt, hogy kevesebb volt a rész, talán amiatt, mert kiforrott a dolog. Ebben az évadban sokat foglalkoztak a vulkániakkal, még többet a klingonokkal, amik mindenképp pluszpontokat jelentettek. Az évadban nem volt olyan rész, amire ne emlékeznék valamiért, ami mindig pozitív jel.

Bár olyan kiemelkedő rész nem volt, mint az első évadban a The City on the Edge of Forever, néhány részt mindenképp ki kell emelni, jóval többet is, mint legutóbb. Ott vannak a klingonos részek, a Friday's Child vagy a The Trouble with Tribbles, amelyek izgalmasak, és jó részek voltak.

Ha már klingonok a vulkáni részek mellett se lehet elmenni, mind az évadnyitó Amok Time, mind a Spock apjával foglalkozó Journey to Babel jól megírt erős rész volt.

Azonban a második évadban többször kerültek a szereplőink "kosztümös" környezetbe is, elég csak az utolsó két részre gondolni, mint a Bread and Circuses (XX.századi antik Róma), Assignment: Earth (XX. századi Föld), vagy a Patterns of Force (Náci Németország) illetve a A Piece of the Action (Maffiózós világ). Ezek egytől egyig szórakoztató humorra és izgalomra felépített részek voltak, és a hajó egyforma, mai szemmel nézve már kissé túlságosan minimalista környezetéből kimozdultak, ezzel is változatosságot és frissességet kölcsönözve a sorozatnak.

Mind nagyszerűen sikerült, de sok-sok Sci-fi problémával foglalkozó rész volt, amik közül a párhuzamos univerzumokról szóló Mirror, Mirror vagy a mesterséges intelligenciáról szóló Ultimate Computer lett az évad fénypontja.

Bár egy-két gyengébb rész is becsúszott, azok is csak a többi tekintetében gyengék, sőt a The Omega Glory-t végül újra megnéztem C7 miatt, és most így utólag is két ponttal feljebb pontoztam (6/10), mert jó rész volt, csak ez az amerikai patriotizmus nem kellett volna ilyen erősen bele.

3 legjobb rész:
    1. Ultimate Computer
    2. Mirror, Mirror
    3. The Trouble with Tribbles

Az évadot most is részek pontjainak átlaga alapján pontozom, ami ebben az esetben 7,46 tehát az évad megelőzte az előzőt, a sorozat javult, azonban a 8-ast sajnos nem tudom megadni rá. Remélem a 3. évad feljebb húzza már az évad végi pont számot, mindenesetre, ha így fejlődik, biztosan.

Star Trek - The Original Series: Season Two 7/10

Csak a rend kedvéért újra:
    56 rész meg volt.
    648 rész maradt. (+10 film, +23 rajzfilm epizód)
  • Paya23
    S02E25 - Bread and Circuses

Ez igazi Sci-fi! Ráadásul olyan, amit azért szeretek, mert sose gondoltam volna rá. Milyen is lenne az ókori normák szerint élő XX.század? Nagyon nagy ötlet, Spock kiváló küzdő, pillanatok alatt leterített mindenkit. Külön piros pont, hogy az Enterprisenak van olyan kódja, hogy baj van, de ne gyertek le. 9/10

S02E26 - Assignment: Earth
    Ha kiveszem azt, hogy az elején csak úgy lazán visszautaztak a múltba, megfigyelni, akkor szinte tökéletes rész volt. Bár akadtak benne logikátlanságok (mégis mennyiből tartott volna megkeresnie valakinek a hajón, hogy azt az űrrepülőt fellőtték-e valójában?) nagyon jó rész volt, tele fordulatokkal, több szálon futó cselekményekkel, és ha még későbbi részekben is láthatjuk viszont a Gary Sevent és Robertát, illetve a fajt, aki vigyáz az emberiségre, akkor az is pluszpont. Vagy készült egy spinoff amiről én nem tudok? 9/10

Közben utánaolvastam, valóban spin-off széria lett volna, de nem kapott rendelést. Kár, biztosan megnéztem volna Kirk és Spock nélkül is.

56 rész meg volt.
    648 rész maradt. (+10 film, +23 rajzfilm epizód)
  • Chappy
    Jaja, ha kiszámolod, 704 rész, az 352 rész, akkor TASból napi 3-4 rész is lecsúszhat ugyanannyi idő alatt, kb 7 nap, plusz filmekből napi egy... egyébként nekem az a tanácsom, hogy a filmekből napi egyet jó megnézni, a TNG filmjeit esténként néztem, addig napközben elkezdtem a DS9-et, mert a film hosszabb, több minden történik benne, az ember rágódik rajta. A TOS filmeket két hétvégén néztem meg, napi kettőt is néztem, de második nézésre sokkal több átjött belőle... mondjuk lehet, ezzel csak én vagyok így. részekből is amikor 12-13 csúszott le, nem mindig emlékeztem az összesre pontosan.
  • Paya23
    Hát a tapasztalatom az, hogy bő egy év, napi két résszel :). Legalábbis, ha ilyen tempóban haladok, mint az elmúlt 1 hónapban.
  • C7
    én elhiszem neked, ENTet még nem láttam, de azért a nem történik semmi részek, egyrészes sztorik is nagyon érdekesek tudnak lenni, TOS-TAS-TNG szinte csak ilyenekből állt. meg a politikai nyalogatás is volt valami, meg már a negyedik évadtól is volt háború (klingon-kardassziai, klingon-föderáció)... mondom, akkor a legteljesebb meg legjobb, ha mindent szépen sorban megnéz az ember...
  • Reg5
    Az Ent jóval előbb beindul mint a DS9. Utóbbiban ugye első 2 évadban alig van valami, aztán politikailag nyalogatják egymást, a tényleges háború csak viszonylag későn indul be :( Az Entben viszont 2 évad után belecsapnak a lecsóba.
  • C7
    sztem jobb a DS9, ha láttad a TNG-t, ha meg már végignézted a TNG-t, mit jelentene a TOS?
  • gErIbÁ
    segítek DS9 :-)
  • Reg5
    Ent és DS9, nem tudok dönteni.
  • C7
    szerintem kezd a TOSsal és nézd meg mindet... ha napi 1-2 részt nézel csak akkor is végzel vele 1-2 év alatt, és megéri...
  • Valezius
    Nekem az Enterprise a kedvencem.
  • analfa
    szerintetek melyik a legjobb a star trek sorozatok közül, mindent összevetve? Én a voyagert néztem egy ideig, aztán abbahagytam, mert nem volt időm nézni, de most ujra van és ujrakezdeném, de nem vagyok benne biztos hogy megint azzal kéne. Ti melyiket javasoljátok?
  • Cowie
    "Királyra nem szavazunk" ezt már a Gyalog galoppban is megmondták. Gondolom ez ugyanúgy érvényes a borg királynőkre is.
  • Narxis
    De kár, hogy nem tok rajzolni, lerajzoltam volna ahogy egy borg dolgozó megy a szavazófülkébe.. :D
  • Narxis
    XD
  • phalanx
    "választanak újat" ez jó
  • Valezius
    Szerintem az történt, hogyha a királynő meghal, akkor választanak újat. Ennek van a legtöbb értelme :)
  • Reg5
    Azért nem kéne spoilerezni.
  • Narxis
    A Borg a Föderáció legnagyobb ellensége volt(?).
  • gErIbÁ
    azért a VOY-ben kiderül mekkora flotája van a borgnak és hát nem akarom lelőni a poént de úgy emlékszem nem kicsi!
  • C7
    mondjuk a borgból sem igen lehet nagy sztorit csinálni, mert ugye csillagidő 50893kor amikor Picardék visszamentek 2063ba elpusztították a királynőt... vagy ugyanúgy túlélte, mint az első kocka pusztulását, és 300 évig várt? meg nemtom hogy milyen erős a borg, de nem hiszem hogy annyi kockájuk lenne mint a flottának hadihajóból... de majd meglátjuk...
  • Reg5
    A Voy 2. évad fináléja qrvajó. Aztán meg ugye szép lassan jön a borg. De ezektől eltekintve csodát ne várj :S
  • C7
    TNG évadok végén én is nekikezdtem a következő évadnak de a harmadik vége előtt 1-2 rész után le is lombozódtam. DS9-et még aznap kezdtem amikor a TNG-t befejeztem, pár nap alatt el is jutottam oda, ahol Kirának ki kell telepíteni azt a farmert, de utána 1 hétig szüneteltem (sitcomokat néztem:D), utána megint elkezdtem, és a második évad kezdetétől megállás nélkül néztem, a harmadik évadtól pedig nagyon nagy volt. Voyagert se néztem két hétig az első öt rész után, már arra sem emlékszem, mit csináltam addig, csak azt tudom, hogy a DVD végig a laptopomban volt:D most a második évad közepe fele az is elég jó, de remélem lesz jobb is, mert különben szenvedős lesz a 7 évad...