11588
  • Narxis
    TOS alapmű! Azonnal pótold!
  • C7
    Én a helyedben megnézném a TOSt. :D Épp tegnap néztem pár részt a harmadik évadból és csodálkoztam is hogy felejthettem el, mennyire jó. A Voyagert mostanában kezdtem de eddig csak öt részt néztem meg, még mindig a DS9 utolsó 10 részének a hatása alatt vagyok... Akkor TNG első évaddal kezdünk? Az első rész egész jó volt, az utolsó négy megadta a kellő lelkesedést a következő évadhoz, közben meg egy-kettő egészen jól sikerült, egyébként sajnos későbbre tartogatták a jobb részeket. Nekem az egész sorozattal az a bajom hogy általában Troi empatikus képességeire, La Forge vizorjára és Data agyára épül minden, Riker meg Worf akcióznak néha és a dokinak is vannak pillanatai. Na meg Wesley... A későbbi évadokra szerencsére már kevésbé volt ez érezhető.
  • Valezius
    Na mi történt? Elfogyott a lelkesedés. Hát az nagy kár lenne :)
    De ha így van, akkor szívesen beszélgetnénk Star Trekről, és érdekelne, hogy erre másnak is megvan-e az igénye.
    Arra gondoltam, hogy heti 1évadot ki lehetne beszélni, több ember több mindenre emlékszik/figyelt fel alapon. Ez elég idő, hogy sokáig témát szolgáltasson a topiknak, és egy-egy érdekesebb részt legyen idő visszanézni.
    TOSt nem néztem még meg, úgyhogy TNG-DS9-VOY-ENT sorrendre és 21 évadra gondoltam.
  • Sir Quno Jedi
    Óóóó, biztos vagyok benne, hogy igen részletes magyarázatot adtak rá a fan-ek valahol (mármint a mér maradt meg Kronos-ra). Ezek mindenre képesek. :D
  • Paya23
    Kösz, hát végülis ebben igazad van, ahogy nézem 22 rész, talán ráveszem magam. Ráadásul, ahogy mondtad csak 30 percesek, tehát az egész mindössze 11 óra. Végülis a Star Trek cancel-je után és a mozifilmek és új sorozatok előtt, ez volt az egyetlen sorozat a rajongóknak.

• sandor8206
    nem mondták sehol, de végül is az nem azt jelenti, hogy elpusztul csak lesz ami lesz. én amúgy arra emlékszem, hogy valami olyasmit dumáltak, hogy nem tudják megoldani a problémát mert nincs rá zsozsó, meg erejük mert csak a hadiiprba nyomtak mindent, szóval nem mondták hogy kampec lesz csak nem tudják megoldani.
    persze belemagyarázás, de jött a szövetség és helyrehozta kronost :-)
  • C7
    Még szép, hogy érdemes! Épp annyira a Star Trek része, mint a többi sorozat. Rövidebbek a részei, és néha úgy érzed, mintha kisgyerekeknek írták volna, de egész érdekesek. Az alapján pedig nem tudod megítélni, hogy mennyire része a Star Trek történetének. Példának okául a TOSnak nincsen olyan része, amely nagyon jelentős történelmi esemény lenne, kb 3 rész van, amiről később említés esik. Tehát ennyi erővel megnézhetnéd a filmeket, meg a TNG és DS9 több részből álló történeteit... Szerintem ha már elkezdted, meg tetszik is, nézz meg mindent, meg ha eléggé tetszik, úgyis meg fogod nézni. Sir Quno Jedi: köszi a választ... Igazából arra számítottam hogy Star Trek wikin vagy valahol egy félmondatban azért hozzáfűznek valami okosságot...
  • Sir Quno Jedi
    Óhhh ez trekben nem jelent semmit sem. Ha már végképpen feloldhatatlan hiperproblémába ütköznek és itt a vég, akkor hirtelen valaki átkalibrálja a dilítium mátrixot 495 pikoangströmről 3.14 nanofarádra és HUSS egyből meg is oldódik magától a 172 részen át felvezettt érdekfeszítő helyzet. Ez sajnos tény hogy elég gagyi tud lenni (és az ember fogja a fejét), nodehát a zamcsik nem a koherens/konzisztens/fifikás forgatókönyvírásukról ismertek. A problémát magát és a bonyodalmat még ki tudják találni, de ahhoz már nincs eszük, hogy azokat meg is tudják hihető és ésszerű módon oldani (ki hitte vón).

Persze vannak kiváló ellenpéldák és azok a trek legfényesebb csillagai, mikor nehéz belekötni a végkifejletbe (max. ha kukacoskodni akarunk akkor persze megy).
  • Paya23
    De milyen a történet? Mennyi része a Star Treknek az ott történt események?
  • karajjj
    miért ne lenne érdemes? az eredeti színészek adták hozzá a hangjukat
  • Paya23
    Az újonnan megnézett részek:

S01E17 - The Galileo Seven
    Egy Spock karakterére felépített rész. A vulkáni továbbra is hihetelen jó, és ebben a részben ez még inkább kiütközött. Leonard Nimoy nagyszerű színész. A rész viszont kissé sablonos volt. 7/10

S01E18 - The Squire of Gothos
    Az ellenség és az egész történet irritációt váltott ki belőlem, a megoldás banalitása pedig nagyon nem tetszett. Nem szeretem az olyan lezárást, amit ha az 1 percben vetnek be akkor akkor ér véget, ha az utolsóban, akkor akkor. Gyenge megoldásnak tartom. Az évad leggyengébb része eddig. 4/10

S01E19 - Arena
    Hát nem volt a helyzet magaslatán most sem a történet. Az alapszituáció annyira sablonos, hogy a két kapitánynak élet-halálharcot kell vívni, hoyg fáj, ráadásul erre megint egy mindenható hatalom kényszeríti őket. Az univerzumban ez már talán a negyedik. Bár a történet elején a harc egész jó volt, és a megoldás is ötletes, hogy végre Kirkék voltak a hibásak. 6/10

S01E20 - Tomorrow is Yesterday
    Időutazás! Végre, és képesek voltak humorra felhasználni, de milyen humorra! Leonard Nimoy arckifejezésein szakadni lehetett. Bár a végén belekavarodtak a dologba, az élvezeti értékből picit von le. 8/10

S01E21 - Court Martial
    Sablon tárgyalós résznek indult ennek ellenére nagyon ötletes és erős rész lett. Ismét Kirk a középpontban, de ez nem is baj. Remek fordulatok és karakterek, Kirk múltjából sok részlet. 7/10

S01E22 - The Return of the Archons
    Újabb hipnotizálós rész, most már jobb megvalósítás, a megoldás felhúztad az addig elég gyenge részt. 6/10

22 rész meg volt.
    682 rész maradt. (+10 film)

ui.: TAS-t én se nézném meg. Vagy érdemes?
  • C7
    egy valamit nem értek a Star Trekben. spoilerben írom, ha valaki esetleg nem látta volna a 6. filmet.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    amikor a Praxis felrobbant, azt mondták, a Kronos 50 éven belül lakhatatlan lesz, sérült az ózonréteg, és arról beszéltek, hogy a klingonok menedékjogot kapnak a Föderáción belül, később mégis megmarad a Klingon Birodalom és a Kronos is. akkor ez most hogy van?
  • karajjj
    van viszont mellé TAS
  • Dante73
    Pleffölöm a pofám. Ekkora fail...

Köszi a gyors választ!
  • Reg5
    Csak 3 évados.
  • Dante73
    Elnézést a tudatlanságomért.
    Mikortól, meddig forgatták, hány évados a TOS? Ugyanis most láttam egyet mag-on, 66-69 közt forgatva, 80 epizóddal. Viszont eddig úgy tudtam, hogy 7 évadot ért meg, akárcsak a későbbiek, az Enterprise kivételével, ami 4 évados.
  • Paya23
    Újabb részeket néztem meg ma:

S01E14 - The Conscience of the King
    Inkább krimi történet volt mintsem Sci-Fi és nálam ez rányomta a részre a bélyegét. Mindenesetre ügyes történet volt, de talán túl egyszerű, és bár megismertük Kirk múltjának egy szeletét, nem volt annyira érdekfeszítő. 5/10

S01E15 - Balance of Terror
    Eddig az évad legjobb része! A romulánok első megjelenése a történetben, amely rengeteg Trek történelemet hozott, szó volt a földi-romulán háborúról, volt atombomba, és két a háborút mindenáron elkerülni akaró fondorlatos Kapitány. Kirk és a romulán kapitány csatája az évad eddigi fénypontja. Ráadásul a csata áldozatokkal is jár, ami kellő drámaisággal van kifejtve. Kirk nagyon sokat nőtt a szememben.
    9/10 - De csak a lila füst miatt. Meg lehetett volna oldani azt a fordulatot másként is.

S01E16 - Shore Leave
    Egy könnyed rész, mely a humorra helyezte a hangsúlyt - A doktor reakciója a nyúlra és Alízra kegyetlen volt. A megoldás ismét túl egyszerű lett, és ha jól számolom a második faj, amely sokkal fejlettebb az embereknél. Kellemes kikapcsolódás volt. 7/10

16rész meg volt.
    688 rész maradt. (+10 film)
  • Narxis
    Jah, de a többség ronda volt.
  • Sir Quno Jedi
    Ésszerű, mert még élt bennük a remény, hogy hazajutnak belátható időn belül. Soxor ment a vita, hogy telepedjenek le és kész, jóvan, feladták. Sőt soxor életre-halálra "vitáztak" ezen. Mivel a hajó abszolájte nem volt alkalmas emberi kolóniának, így menet közben nem lett vón ajánlatos szaporodni (széfszex imminent). Próbálták hát a holodecken kiélni az emberi civilizáció iránti igényeiket. Végül hazajutottak, mer a zemberi kitartás és a zemberi elme minden akadályt legyőz ám! (ja, persze...)
  • Valezius
    Mégis ezt a szálat sajnos nem bontották ki a készítők.
    Az elején volt egy rész, ahol felmerült, hogy nem készültünk fel rá, hogy több generációs hajó lesz.
    Ezen a hajón csak legénység volt, mint pedig családok, mint az Enterprise D-n.

De hiába a reményteljes kezdet, végül csak 2gyerek születik a hajón.
  • Sir Quno Jedi
    Renegetg nő volt a hajón. Két legénységet egyesítettek és már egy Voyager méretű hajó alaplegénysége is óriási. Csak az alaplegénység 146 fő eleve és kb. egy az egyhez az ivararány.
  • C7
    A sorozatokban azonban a TNGben nagyobb hangsúly van a karakterek csapatmunkáján, egy részben több szál is fut, hogy senki ne maradjon ki.
  • C7
    Igaz, ez a TOS hátránya. Nincsen kimondott kezdete és vége. A TNG is epizódonként külön történetet mesél el, de azért határozott kerete van, a TOSnak egyáltalán nincs, az utolsó rész éppúgy lehetne a közepén is. A filmekben viszont már más a helyzet, az első hatban a 7 főszereplő végig főszerepben van, a TNG filmekben sajnos a kapitányon kívül szinte mindenki nagyon mellékes, majdnem rövid szerepet játszik.
  • Narxis
    Hát de vagy 60ezer fényévre voltak az Alfa kvadránstól, így azokkal a csajokkal kellett beérni akik a hajón voltak. xD

Am. a mondandód elejével persze egyetértek. :)
  • Paya23
    Az nem baj, Scotty, Sulu és Uhura se azok a kimondott főszereplők. Sőt sok részben még csak fel se tűnnek.
  • Paya23
    Nem vagyok tisztában a pontos adatokkal, de 1 hónap koraszülöttség simán benne van a dologban. Annyi idő alatt a Kelvin akár haza is érhetett volna. Persze az "eredeti" univerzum igen kis szeletét ismerem még csak.
  • C7
    Chekovot pedig csak a második évadra várd, ráadásul a rákövetkező 50 részből is csak harminc-valahányban szerepel
  • C7
    Igazából a 11. filmmel nemigen tud ellentmondásba keveredni, mert az egy alternatív univerzumban játszódik. Elvileg Nero megváltoztatta a múltat, de az eredeti idővonalat is folytatják, mert létezhetnek párhuzamos valóságokként. Tehát a 11. Star Trek filmmel nem kerülhet ellentmondásba. Max annyival, hogy ugye Kirk az űrben születik, de nagyon messze van a Földtől, a Kelvint pedig akkor egy állomásra rendelték, így ha a támadás okozta adrenalin vagy a természet megindította a szülést, a támadás nélkül se érhettek volna Iowába, márpedig a támadásig nem változott a múlt. Meg van még pár ellentmondás.
  • Valezius
    A vulkániaknak sincsenek normális emberi érzelmei :)
    Szóval ettől még bele mehetett volna a dologba.
  • Paya23
    Azért még három rész belefért a tegnap estébe, csak még nem volt időm írni róluk.

S01E10 - The Corbomite Maneuver
    Nagyon jó feszültséggel teli rész, remek karakter drámával. Chekov pedig igazán érkezhetne, hiszen a helyén ülő tiszt nem volt a helyzet magaslatán. A megoldás nem tetszett egyedül, túlságosan elbagatellizálták, de hát 60-as évek. 7/10

S01E11-12 - The Menagerie - Part I / Part II
    A Menagerie egy nagyszerű rész volt. Az ötlet valószínűleg onnan eredt, hogy az unaired pilot-ot fel akarták használni újra, h bemutassák ezt a kiváló történetet. A megvalósítás, főleg az első részben, Spock lázadása és terve, ami szinte tökéletes, egyszerűen bámulatbaejtő volt. Az eredeti első részt beillesztették az történetbe, így nem egy mi lett volna, ha hanem egy mi volt történetté vált. Megismertük Pike kapitány sorsát és jelenét, és természetesen a The Cage epizód történéseit újra élhetük. Ha nem láttam volna, talán még fordulatosabb sztori is lehetett volna, ennek ellenére is, nagyon jól sikerült, jó volt megtudni az Enterprise korábbi történéseit. Féltem, hogy ellentmondásba fog kerülni a filmmel (mármint a Star Trek XI-el) de ott úgy látszik mindenre nagyon figyeltek, és végeredményben Chekov korai megjelenése sem róható ott fel nekik, minden illeszkedik, némi fantáziával. Az első rész 9/10-et (Spock miatt!), a második 8/10-et érdemel.

13 rész meg volt.
    691 rész maradt. (+10 film)
  • Sir Quno Jedi
    Nem is az a baj, hanem hogy hetesnek nincsenek normális emberi érzelmei, legkevésbé sem nő pl. A teste egy nőé, de az elméje tartalma már nem. Így "párosodni" talán lehet vele, de szeretkezni azt nem. Így pedig rendkívül megalázó tud lenni. Nem véletlen, hogy a flotta szuperemberei nem vevők rá. Jó-jó, de annyira azért nem. Az ilyesmihez két ember(!) kell.

Persze hosszú-hosszú idő alatt (tán évek) esetleg meg lehet tanítani emberként érezni, nőként gondolkodni/viselkedni, de ez egy hosszú-hosszú projekt egy efféle halálos úton. A hajó pedig telis-teli válogatott női flottatagokkal, akik "párzásra" készek, minek szenvedni egy exborggal (mégha a mellbősége meggyőző is). :DDD
  • C7
    Üdv! Én még január-február környékén kezdtem el az eredeti sorozatot, majd jött az animációs, első 6 film, TNG, köv. 4 film, most éppen a DS9 5. évadjának második felénél tartok. (18. rész) Néztem pár részt angolul, szerintem igazából a technikai beszéd miatt érdemes szinkronosan nézni, annyira nem rossz. A filmeknél viszont idegesített, főleg a TNG filmjeinél hogy állandóan cserélgették a szinkronhangokat. A sorozatok egyébként nagyon jók, most nyáron ha nagyon ráérek akár 10-12 rész is lecsúszik naponta, olyan 8 az átlag. A TOSnak az eleje még egy kicsit vontatott volt, de olyan 10-12 rész után beindult, a második évad erősebb volt a harmadik évad pedig egyszerűen lenyűgöző. A TNGnek az első része erős volt, utána gyengült, az első évad második fele egyre jobb lett, a második évad első fele utána megint gyengébb, a második fele erősebb. A harmadik évad eleje ismét gyengült, de utána a színvonal egyértelműen felfele ívelt, a hatodik évadban teljesedett ki, a hetedik kb 7-8 rész plusz az All Good Things... kivételével kicsit laposra sikerült. A DS9 viszont az elejétől kezdve izgalmasabb, bár az első három évadban volt pár unalmasabb rész, de így visszagondolva az se volt vészes. Paya23! Nézd meg feltétlenül az animációs sorozatot is, csak 22 22 perces rész, van benne pár izgalmas, meg tovább viszi a tribbli- és a Mudd-sztorit is. Egyébként nekem elég egyértelmű volt hogyha elkezdem, akkor az összeset egymás után végignézem, persze ez nem azt jelenti, hogy ez tölti ki az életemet. Egyébként a párhuzamos évadokat én nem együtt nézem, szerintem jobb külön, így nem zökkensz ki soha, valamint nem kell gondolkozni, hogy nézzed őket együtt.
  • Dante73
    Megnéztem volna trikorderrel, nincs-e ott daráló, (Hátha szereti a Borg a mákos gubát, ki tudja) és egyértelműen igent mondok...
    -Nem erre gondoltam ugyan, de a fejlődésed érdekében, kedves Hetes, feláldozom magam....

Reg5!
    Biztos, hogy ez matematikai döntés kell legyen? Tuvix egy élő, lélegző, emberi lény. (Emberi itt nem pont azt jelenti, hogy Ember) Biztos helyes feláldozni, 2 "halottért"? Ez egy nagyon bonyolult erkölcsi kérdés, ahol JÓ döntést hozni nem is lehet... Azt se merném mondani, hogy kevésbé rosszat lehet.
  • Reg5
    Szerintem egyértelmű, hogy a 2 élet többet ér, mint egy "korcs". Gondolj bele, a családjaik, barátaik elfogadnák csak azért mert erkölcsileg "jó" döntés volt? 2 életet pazaroltak volna el, egy valamiért..
  • Valezius
    A vége nagyon nagy, ahogy nem segít neki senki, és mindenkinek együtt kell majd élni a döntésével.

Egyébként nálam a VOY volt az etalon, a TVben is azt néztem a legszívesebben a 2000-es évek elején. De így sorban végignézve a részeket azt kell mondanom sokkal több lehetőség lett volna benne.
  • Narxis
    Jah, az durva volt. Vége elég szomorú.
  • Narxis
    Amikor Kim-el vannak az étkezdében és Hetes kérdezi, hogy párosodni akar? ááááá az nagyon durva :D hülye Kim nemet mondott, mondjuk lehet jól tette, ki akar olyan csajjal izélni akiből még lógnak ki a borg alkatrészek? :D ki tudja, még becsípi valami a szerszámod... xD
  • Dante73
    A Tuvix többek közt azért jó rész, mert igazi döntés van benne, "valódi" téttel, erkölcsi dilemmával. Azaz 2 élet valóban többet ér-e, mint 1?
  • akyyy
    egyet értek. meg a karaktere isj ó volt, ahogy tanitották, hogy ujra ember legeyn már amolyan új Data volt egy picitb :D
  • Narxis
    /kő rátok :D

Szerintem unalmas volt Kes, Neelix után a legidegesítőbb, persze aranyos csaj meg minden, de ugyanúgy kidolgozatlan volt a karaktere, mindig csak mosolygott, kedves volt, szinte kilógott a vadnyugati hangulatú Delta-kvadránsból.

Ez csak az én véleményem, de legfontosabb, hogy egyáltalán nem éreztem a hiányát miután kiírták a sorozatból.

Hetes viszont abban a feszes ruhában nagyon szexi volt.