23609
-
#4005 A soha értelmezése ebben az univerzumban: eddig :DDD -
#4004 De, éppen most :D
De nem volt tűz, ugrottam is rögtön, nem néztem mi az. Előtte pofozkodtam egy 30k-s asp-vel. Nem voltam lelakva, de 30k-t nem dobok el valami totálfelesleges adok-kapok miatt. -
traz75 #4003 A backerek neveit is. Meg egy rakás scifi hős nevét, meg úgy általánosságban egy rakás ismert filmes karakter / közismert ember nevét. :) -
#4002 Van egy adott időintervallum, amíg folyik a kiszedés. Eleinte csak kicsit mozognak a csíkok, aztán ahogy telik az idő, úgy lesz egyre érzékenyebb a rendszer, ugyanakkora mozdulatra többet változnak a csíkok. -
#4001 B.U.E.K
-
d00ky #4000 1M-hez cobra banyaszat, fejvadaszat vagy kereskedelem kell, afolott pedig kereskedelem marad egyedul, egyelore:((
-
#3999 Hogy soha nem szednek ki a zkamu ;) ritkan szednenek ki azt elhinnem velem is megesik , de neha elkerulhtetelenul kikapnak. -
traz75 #3998 Téged még soha nem kaptak el landolás előtt két másodperccel, kb 0 sebességgel haladva? :)
Nagyon változó a dolog egyébként, nekem volt már olyan nagy sebesség mellett is esélyem sem volt, 1-2 percig is kb folyamatosan a kékben tartottam és alig akart felmenni a csíkom - ugyanakkor amikor kicsúszott, nagyjából másodpercenként szerzett egy csíkot az enemy. Gondolom az ellenség interdictorának a minőségétől is függ a dolog, kis hajóval repülve magasabb osztályú A kategóriás interdictor ellen nehezebb a dolog, ha sebességes sincsen akkor kb esélytelen.
-
smoother #3997 Nem tudom hogy a bolygók sorrendje mindenkinél ugyanaz-e.
Bányászat Allowair -en, Pristine Metallic, mellette extraciton nagy állomás 32Ls re. Utvonal:
Allowair
Freng
Alrai C1-10
Aphra
V1688 Aquille
LFT1488
Kini
Eravate
LHS 3447
Utoljára szerkesztette: smoother, 2014.12.31. 22:00:41 -
traz75 #3996 Hauler = kereskedőhajó, harcra alkalmatlan kb.
Adder = multirole ship, többnyire kedvelt kalózhajó. -
#3995 És BÚÉK minden parancsnoknak! -
#3994 Egy haladó tudásával tényleg 2 óra alatt összelapátolod az 50k-t, de ahhoz végig kell bukfenceld az utat. Én belecsűrtem vagy harmincat mire meglett az 50k. Igaz nem pénzkeresettel kezdtem, hanem navigáció, galaxistérkép, felfedezés, harci alapképzés stb. Most vagyok ott, hogy tudom hogy kell keresni gyorsan 100k-t, de nem tudom hogy kell 1M-t. Eljutok bárhova 100Ly távolságban, és nagyjából el tudom kerülni a megpandelést. Sok hajót le tudok győzni de keveset tudok a kereskedelemről, és a reputácómmal sem foglalkoztam semmit. -
d00ky #3993 alpa backer vagyok, minden nap azt hiszem, hogy mar tudom a jatekot, erre mindig megvaltozik valami;-)
De viccet felreteve, a banyaszas szerintem cobraig bezarolag tok jo moka, megeri, ha tudsz talalni pristine rendszert. Ha veletlen osszefutsz egyel, ami mellett van egy refinery allomas is, akkor erdemes belevagni, mert eleinte nagyon jo profitot hoz.
Ha valaki most kezdi, akkor en az alap sidewinderrel elmennek felfedezni az alap scannerrel. Megcsinalnek par bolygot, ebbol lenne 20-50k creditem a masodik-harmadik ora vegere, amivel mar lehetne upgradelgetni a cuccokat annyira, hogy kuldetessel lehessen tovabb menni. Nem mellesleg a felfedezes a legjobb modszer arra, hogy megszokd az iranyitast, dokkolast, scannelest, es no riziko, mert az alap sidewinder ingyen van.. -
smoother #3992 Nagyon szépen köszönöm, nagyon jó összefoglaló.
-
#3991 >Sziasztok már vagy 6 órája nyomom
Akkor kb most tartasz ott, hogy az alapműveletek kicsit mennek nagyjából ismered a feldézetet és ennyi. Ez nem egy rapid lövölde. Nekem kb fele-fele az infók összelapátolása, és a játék eddig. Mire 6 óra játékidőm megvolt, kb 20-at tettem tutorialok, alapinfok megszerzésébe/kutatásba. Most vagyok ott, hogy az alap dolgokban is minden nap olvasok valami újat itt, de már van, amit kezdek érteni.
Ez a játék a felfedezésről szól. A szó minden értelmében. -
d00ky #3990 Harom tipus banyaszhato:
rock: semmi ertelmes nem esik sosem, ami igen, az olcso szar
metal rich: neha esik fem, ami draga, de jobbara rock-os szarok (silver a max ami esik : 5k credit/ton
metallic: csak femes cuccok esnek. Ebbol amit erdemes banyaszni: Silver, gold, palladium, platinium. A tobbi kuka
Az asteroidok es a planet ringek banyaszhatok most meg. Mindkettobol van rock, metal rich es metallic is. Emellett meg osztalyozza a progi oket ugy, hogy depleted, low, nemtom, major es pristine. Ez a meroszama annak, hogy a levallt darabkaknak mennyi erc tartalma lesz. A harom alsot nem szabad banyaszni(depleted, low, valami).
Vegeredmenyben az osszes kombinaciojabol ezek a lehetosegek adottak banyaszatra:
- Major metallic asteroid: 6-10 darab asteroida, jobbara a naphoz nagyon kozel. Itt 15-39% erc tartalma lesz a levallt darabkaknak, valamit valami mas toltelek erc is, amit erdemes dobni az elejen. mivel keves az asteroida a modszer az, hogy elindulsz sorban, belelosz egyet, ha a negy fembol valamelyik nagyobb, mint 15%-ban van benne akkor kibanyaszod az egeszet amig meg jon belole. Ha nem akkor a kovetkezo asteroid-hoz mesz. Ha megvan a palladium vagy platinum, akkor kilepsz-belepsz a jatekba (resetelodik az asteroidak tartalma), mert a tapasztalat az, hogy ilyen kicsi szamu mezon max egy platinum vagy palladium tartalmu lesz es ez a legjobb erc. Ha kozben esik gold vagy silver az csak bonusz. Ha nem akarsz relogolni, akkor a masik aszteroida mezore mesz tovabb.
- Pristine metallic: Ugyanaz, mint a fenti, csak a negy erdekes fembol olyanokat fogsz talalni, aminek a tartalma 15-70% per ko-> sokkal jobb:)
- Major metallic planet ring. Ez a "gyurus bolygok" korul van, meg kell nezni a terkepen, hogy milyen kovek alkotjak a gyurut. Ha major metallic akkor itt vagy:) Itt q...sok banyaszhato ko van, ergo nem kell az elso palladium utan kilepni, mehet sorban a banyaszas
-Pristine metallic planet ring: BINGO! G..cisok 15-70% tartalmu aszteroida, lehet tarolni.
Az bolygo gyuruknek HS-bol belezuhansz a gyurube (mindig a bolygo fele eso gyuru a banyaszhato, ha ket gyuruje van a bolygonak) es kezdessz banyaszni. Keruld a mineral extraction siteokat, barhol lehet banyaszni, oda meg a fejvadaszok es kalozok jarnak ;-)
Meg egy utoslo tanacs: kis hajoval (SW - cobra) erdemes az aszteroidakon pecazni, ki-belepkedessel, ettol nagyobb hajoval pedig bolygogyuruket keresni. Pristine es major, a tobbi szar;-)
Remelem segitett valakinek ha mar ennyit irtam ;-) -
d00ky #3989 Azert nem olyan bonyolult. A jatekot elinditva az elso kepernyon ott van, hogy download manual. -
HUN_bulldog #3988 nekem a Ngolibardu rendszerben jó volt -
smoother #3987 Közben rájöttem rossz helyen vagyok. Bányásztam aranyat meg ezüstöt az LHS 3447 en és most meg csodálkoztam miért ilyen kacatok vannak. Hát azért mert nem ott vagyok hanem az eravete rocky minűségű zónában. Ezt benéztem. (Szilveszteri előhatás ittasan elitezni) -
smoother #3986 Janik: Szerintem az eleján kereskedj. Ezeket a küldik nagy része minimum 10 órás játéktapasztalat után nézd meg.
Elsőre ezek nagyon nehezek én bevallom pár napja játszom de ezeket még nem mertem megnézni.
Elsőre kereskedj. Ez egy jó pénzszerzési lehetőség.
Ha visszaolvasol látod hogy én is pont ezzel küzdöttem. De most is küzdök persze de sikerült venni egy jó hajót de fel kell majd szerelni.
http://www.slopey.com/ED/BPC.exe
Ez egy kereskedés segitő program. El kell inditani az elite mellé. Be kell állitani melyik bolygón/álommáson vagy, mennyi raktered és pénzed. Ez után megadja mit és hova kell vinni a maximális profit érdekébe. Célszerű a profit szerint rendezni.
Alapból mikor indul sokat tölt meg frissit várni kell vele akár 5 percet is mig aktiv lesz. From System sornál van egy Current gomb az megadja hogy melyik bolygón vagy. Mellette a stationban be tudod állitani hogy melyik állomáson. Jobb szélen creditnél mennyi pénzed vagy Cargo nál a hajó jelenlegi raktér kapacitása.
Ez után Search gomb és a profit részre ha rákattintasz akkor az szerint listázza.
Az elején persze kevés pénzél még kevés a profit. Ha lesz pénzed tudsz venni több rakteret, én a scannert dobtam ki mert az a kereskedéshez nem kellett.
-
HUN_bulldog #3985 elitedangerous.hu
ott mindenre választ találsz
@smoother pár oldallal visszább írt valaki a bányászatról tippeket, amire emlékszem a mineral rich nem jó, a metallic viszont igen, ott én is találtam aranyat ezüstöt is. olvass vissza pár oldalt -
janik #3984 igen tudom hogy ezt a legyegyszerübb mondani de én nem találtam sehol ilyeneket -
d00ky #3983 Janik: Elolvastad ugye a kezikonyvet? Meg ha megtenned, hogy visszalapozol 5-6 oldalt itt, akkor szerintem mindent megertenel a kerdeseid kozul;-) -
janik #3982 Sziasztok már vagy 6 órája nyomom de kurvára értelmetlen, nem értek semmit a küldetésekből. rebel transmissionos pl ott megadja a melyik rendszerbe kell menni oké. és tovább ??? Meg slave eket menteni oké de merre ??? meg semmi segítséget nem ad egyszeruen nem tudok pénzt keresni. Ja meg nyirjak ki kalózokat na de merre ????? Vmi link vagy vmi segítség mert nem tudom én semmihez nem kérek segítséget de ez kurvára idegesit már ez a játék. Főleg ennyi pénzért. Előre is köxi a választ -
smoother #3981 Tud valaki segiteni privátban LHS 3447 környéki bányász lehetőségben?
2 óra alatt Eravate körül sikerült 2 bauxitot meg 2 coltant meg valami 200cr es szemetet kiszednem.
Összes vagyonom 2000cr, minden ráment a cobrára meg a bányász felszerelésre de egyenlőre nagyon nem sikerül.
Köszönöm
-
Olwynn #3980 Kerdes
A kezdo hajomon 6 raktar resz van.. szeretnek kicsit gyorsabban kereskedni, ezert nagyob rakteru hajot szeretnek... olcso aron..
jelenleg a ADDER es a HAULER hajot tudom mar megvenni.. melyikkel jarok jobban szerintetek.. ahogy nezegettem.. szerintem az adder... de nem ertek hozza...
tanacs kellene... -
StrikeFor #3979 3-5000 ezer fontok??? jólét van úgy látom -
#3978 Volt egy pár névadós lehetőség:
Pledge £40 or more
Your name* forms part of the naming database (so your name will be one of those used randomly for non-player in-game characters), plus all rewards above.
Pledge £500 or more
Have a space station named* after you, plus all rewards above.
Pledge £750 or more
Have a planet named* after you, and an invitation to the UK launch party, plus all rewards above.
Pledge £1,500 or more
Be a “Commander Jameson” - have a reserved commander name* xxxx Jameson (eg Commander Peter Jameson etc) – first come first served on the forenames - plus all rewards above.
Pledge £3,000 or more
Have a frontier star system named* after you, and a 'special thanks' game credit, plus all rewards above.
Pledge £4,500 or more
The writer’s pack: The right to write one piece of written fiction set in the Elite: Dangerous world, and (subject to reasonable approval of the content) release it commercially, without paying Frontier further royalties, independently of the game. This category includes all the rewards above. Frontier will cooperate to allow the system name, commander name, planet name, planet description, space station names to be positioned and used in a way to support the fiction within the game. Frontier will also help publicise your title at the time of release of “Elite: Dangerous”, as long as it is finished at that point, alongside the official sequel to “The Dark Wheel”.
Pledge £5,000
Dinner with myself and the key team members in Cambridge, Have a central star system named* after you, plus all rewards above.
Pledge £5,000
Name the secret founder's system*. This includes all the benefits of the £3,000 pledge tier.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2014.12.31. 17:10:25 -
#3977 Én azzal próbálkoztam már. Egyrészt rohadt unalmas, és nekem nem is volt jövedelmező. Másrészt félelmetes árnyékos helyen a tök aötétben vájárkodni ezek a kicseszett nagy, forgó kavicsok szájában :) Tényleg, engem stresszel :D -
#3976 A backerek neveit hordozzak a NPC -k ? jol sejtem ? :) -
#3975 Meg 20k es megvana kobram ;) asszem kifogom probalni a banyaszkodosat ;) -
#3974 Boglárkát és Ákos Maróy-t fogtam eddig :) -
HUN_bulldog #3973 Most találkoztam SZABO ZSOLT NPC-vel. Végre egy magyar név is :) -
#3972 Engem nem szednek ki egyáltalán. Azonnal be kell rántani optimal speedre, és simán escape vectoron lehet tartani. Az élő fába is belekötök, azóta boldog-boldogtalan ki akar szedni, de nem jö össze senkinek. És ha bountyért megyek, már nem ugrok neki pofozkodni. -
#3971 Minden viszonylagos en most 350 (rohadtsok ugrassal) fenyevet utaztam hogy elerjek egy kosza birodalmi rendszert es vegig cidriztem, milessz ha valaki kiszed es megol mielott felvehetem a nagy bounty-t , az ut alatt 3x szedtek ki , mind3x a tamado szallitamany lebegett a csata utan az urben ;) bar az utolsonal annyira megtepaztak, hogy kiszokott a levego es dokkolasnal 30 sec eletfentarto maradt csak hatra .. szoval kicentiztem ;)
mostantol igyekszema peremvilagokon maradni ahol 3 allamformat is elerek -
HUN_bulldog #3970 Birodalmi fejpénzekért nem kell nagyon leutazni, én a LIAEDIN rendszerben váltom be a fejpénz csekkeket :)
én is azt tapasztaltan, hogy drágább KWS több fejpénz !
Utoljára szerkesztette: HUN_bulldog, 2014.12.31. 14:51:50 -
Chrisstophorro #3969 vetttem alap warrantot, azzal gyűjtöttem 1 óra alatt 24e -et. vettem 125 ért, azzal 1 óra alatt gyűjtöttem 86e et . engem meggyőzött.
Reklám: VEGYEN ÖN IS KILL WARRANT 2000-ET! MOST EGY RENDELÉSHEZ HÁZHOZSZÁLLÍTUNK 1 DÖRZSI 3000-ET, HOGY A VÉRT KÖNNYEBBEN ÉS GYORSABBAN LEMOSSA AZ ABLAKRÓL.... -
npolos #3968 elitedangerous.hu középen legfelül -
traz75 #3967 Ez egészen nyilvánvalóan nem így történt, hacsak nem feltételezem hogy a scanner lecserélése után hirtelen más frakciók hajói kezdtek el közlekedni... Olyan 100+200 kill alatt ugyanott elég egyértelmű a különbség.
-
Ry0K3N #3966 Tökmindegy milyen kill warrant scannert használsz, a lényeg hogy milyen frakció hajóit scanneled be. Nyílván több volt az olyan frakcióhoz tartozó akit az empire nem szeret.