23609
1418743729.jpg
  • traz75
    És utána visszatölteni a mentést, amikor rosszul forgatta be a hajót és nekicsapta az állomásnak. :D
    Más : olyan helyen járok ahol az elmúlt 24 órában rajtam kivül egyetlen hajó járt... Pedig még nem is kóricáltam el olyan messze a föderációtól. :)
  • Dzsini
    Azért C64-en egy több órás (!) thargoidokkal súlyosbított bunyó után jó érzés volt rácsapni a C-re, és hanyatt dőlni, amint bekerültél az állomás hatókörébe.
  • traz75
    Szerintem csak a hangulat miatt rakták a játékba... Mert az elite az maga a docking computer és a kék duna. :)
    El nem tudom képzelni hogy egy slotot docking computerre pazaroljak bármilyen hajón is. Igaz, én már C64en is computer nélkül dokkoltam. Túl megbízhatatlan volt, meg lassú is. :D
  • StrikeFor
    Turret az szar! automatán lő és az nagy hajókra való! Gimballed vagy fixed fegyvert vegyél ! a Gimballed 25% al kevesebbet sebez mint a fixed ,de célra tart! a hajón lévő Sensor minősége pedig a célratartásukat segíti a gimballed fegyóknak/ezek célra állnak! ha kijelölsz modult akkor pedig azt célozzák! a leghatásosabbak szerintem
  • Dzsini
    A kérdést feltenni is... :)
  • Moby
    Ezt a docking computer nem értem. Mi szükség van erre? Fél perc bedokkolni bárhova, és az 100%-os, ez meg ha jól tudom bénázik. Mireminekmiért?
  • traz75
    Nem tudom... én azt tudom még elképzelni hogy mindenkire tüzel aki rád lő és szögben van. De mondom, fogalmam sincsen hogyan működik, lehet hogy hülyeséget írtam.
  • d00ky
    be kell allitani a jobb oldali menuben, hogy forward fire, fire at will vagy nem tudom milyen modban legyen a turret...
  • AnarchoiD
    1db turret van most a jarganyon, akkor ez igy nem is fog mukodni (magatol) ? ra kell lonom egy masik mountolt fegyoval vkire hogy a turret dolgozni kezdjen ? (vettem dokking computert , beallok fejvadasznak, nemkell rakter, nagyon durve feeling ismet a kek dunat hallgatni ;))
  • traz75
    Lehet hogy hülyén hangzik, de soha nem használtam még turretet. Az nem úgy működik hogy a hajó tetején/alján helyezkedik el (tehát nem előre tüzel vele az ember), és magától lő az enemyre akire tüzet nyitottál ha lockolva van - az a lényege hogy olyan szögben lő amilyenben nem turret nem tud? Én eddig emiatt a hiedelem miatt nem vettem...
  • AnarchoiD
    vettem pulse laser (turret) -et a sidewinderre , hogy majd NPC -ket lodozok, de a nemtudom elsutni a fegyot , aram van, celpont van , jo grpoup van kivalasztva , fegyo kint es meg se nyikkan hiaba vagyok vanted csoka seggiben

• Gilmoor
    ez így nem teljesen jó ... a félrevezető az benne, hogy a hard point esetében az osztályzás másképp alakul.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.12.29. 11:55:37
  • Gilmoor
  • traz75
    Ahh, értem. Azt hittem, egy kategória. A gyakorlatban egyforma erős kb.
  • _Kondor_
    Nem lehet. A viper kisebb mint a cobra. Ez az egyik fő előnye egyébként (mint fighter).
  • Gilmoor
    4es modul? Úgy érted size 4?
  • _Kondor_
    Slopey's BPC Market Tool
  • _Kondor_
    Nekem most ilyen:

A cargo hatch kikapcsolásával lehet még nyerni pár tized (0.5, 0.6 talán) MW-ot
  • traz75
    Nem lehet hogy 4es modulok kellenének rá? A cobrán a modulok jelentős része 4es...
  • traz75
    Szerintem ne vegyél rá. Minél előbb cseréld le egy eaglera, vagy ha kereskedni akarsz, haulerra. 60Kból már kijön.

Az az elite BPC valószínűleg NPC akart lenni. :)
  • StrikeFor
    leparkoltam az ASP-et ,csináltam egy fullos Vipert combatra,de nem nagyon vagyok megelégedve......nagyon szar az energia felhasználása és nem tudok rá FSD-t rakni és medium lézerből is csak 1 megy rá különben elérem a max energia kapacitást :S pedig minden modul A3-as
  • _Kondor_
    És visszafelé is tudsz vinni valami értékeset? Az üresjárat a logisztika halála :).
  • StrikeFor
    nem kell ,jobban jársz ha Nav Beacon-nél ölöd az NPC-ket és ha elfogytak supercuise-ba lépsz és már lépsz is ki megint Nav Beacon-höz ekkor újra generálja az NPC-ket! non stop lehet farmolni így
  • StrikeFor
    keresd vissza 2-3 napja raktam be videót róla!
  • AnarchoiD
    mi az a "Elite BPC" en nemtalalok ilyet... en meg szenvedek40k jott eddig ossze tradingal (sidewinder too) most vettem egy erosebb fsd-t hatha kitagulnak a lehetosegek....
  • gregoryan
    illetve értem, hogy cruise-ből kiszedve, de ugye nincs egyenlőre a sidewinderen cruise kiszedő module :) vagy vegyek azt rá szerinted?
  • gregoryan
    de mi van amúgy akkor mikor az van meg adva nhogy xy rendszerben vadássz le 4 db TRADER-t? hol keressem őket amúgy??
  • gregoryan
    Köszönöm,

az a jó, hogy el lehet adni 40k ért a warrant scannert :)
    nem találtam olcsóbban, de valsz rosszul láttam :)
    minden esetre ha eladom, akkor is csak 60 k-m van.
  • traz75
    Ott követted el a hibát hogy sidewinderrel leálltál harcolgatni... A sidewinder noobsipnek számít a játékban, gyakorlatilag minden hajó lealázza.
    A 40Ks kill warrant scanner (vicces, az én kobrámon még mindig a 15Ks verzió van fent) helyett inkább vehettél volna egy eaglet (vagy / aztán egy addert), ami SOKKAL erősebb hajó minden szempontból. Példának okáért picivel gyorsabb, fordulékonyabb, a páncélzata kétszer akkora és 2 helyett 3 fegyver fér fel rá... Ez az egyik dolog. A másikat pedig kitalálom : két lézer van a hajódon... A lézer a pajzsok ellen remek, viszont pocsékul sebzi a hullt. Az ellen inkább a gépágyú javasolt... Tehát ha két slotod van, akkor egy lézer, egy ágyú, ha három akkor egy lézer, két ágyú a hatékony megoldás (szerintem). Spéci a kobrámon az 1 lézer, 3 ágyú megoldást használom, és remekül beválik a tömeg hentelésére. A multigunt ajánlom, mert annak 2100 lőszere van és gimballed (nagyjából kell csak célozni vele). Ráadásul tök jó a hangja is amikor három ágyú ontja a skulókat. :D
    Persze vannak sokkal erősebb ágyúk is, pl van egy sörétes puskának is megfelelő ágyú, de azoknak sajnos kevesebb lőszere van (értsd : 2100 helyett mondjuk 30) és rendesen célozni kell vele, valószínűleg azokhoz a 100-200Ks küldikhez érdemes a használatuk amikor egyetlen konkrét boss levadászása a feladat - de ahhoz fullos felszereltség is kell valószínűleg mert meg is kell érni azt hogy odaérjen az ember lőtávba...

De visszatérve a témára, sidewinderrel nem nagyon érdemes harcolni, én spéci nem is nagyon próbáltam, inkább szállító küldiket vállaltam - 4 tonnás cargoval általában találni 3-4Ks küldiket amiket 1 jumppal meg lehet tenni, de ha csak 1.5-2K, az is relative gyors pénz, és legalább tanulja az ember az irányítást, landolást... Mondjuk 30 óra után ez már nem hiszem hogy probléma lenne. :)

A másik : nem kell meghalni. :D
    Általában rögtön látszik hogy milyen erős az enemy : a hajó típusa egy alap (pl sidewinderben ülve kb sidewinder, eagle és adder az amivel egyáltalán bevállalható egy harc), a fontosabb mégis a pilóta minősítése, ugyanis az határozza meg az ellenséges hajó felszereltségét, és hát nagyon nem mindegy hogy F vagy A kategóriás fegyverek ill. pajzs van az enemyn... Ha ilyen van, akkor szégyen a futás de hasznos : felesleges megpróbálni a pajzsot nyomatni, nem ér semmit ellene. Helyette max powert a hajtóműbe, és folyamatos utánégetővel elhúzni a csikot és kiugorni az instából. Ugyanígy futni kell akkor is ha útközben kiszednek cirkálásból, mert olyankor általában a hajó energiaellátása lebénul egy kis időre és hiába van fullon a pajzs, azonnal összeomlik ahogy megtámad az enemy. Aztán hogy mondjuk egy fél perc múlva amikor magához tért a hajó, felveszed-e a harcot, már a te dolgod - ha verhető az enemy, akkor általában érdemes. :)

Az azonosíthatatlan jelek random insták amiket a progi FOLYAMATOSAN dobál be a közeledbe a PILLANATNYI aktuális irányodnak és sebességednek megfelelően (nyilván ha cammogsz, akkor hozzád közel teszi be, ha pedig hasítasz, akkor messzire, hogy legyen időd lefékezni) - hol ez van bent, hol az. Lehetnek kalózok, rendőrök, kereskedők egyaránt, vagy roncsok ahol kontik vannak. Utóbbiak jó pénzt jelenthetnek, hiszen találhat az ember több K értékű cuccot is (pl arany 8K), csak az kell hogy becsempéssze blackmarketes stationra, ami anarchista rendszerben anarchista stationon még csak nem is kihívás mert nincsenek rendőrök. Igaz, csak féláron veszik át, de 4T esetén az is kapásból 16K ajándék. :)
    Navigációs bóják : itt folyamatos jövés-menés van, a kiugró hajók helyett folyamatosan ugranak be hajók a bója környékén. Békés kereskedőket itt találsz a legjobb eséllyel (meg cruiseból kiszedve). Jókora henteléseket lehet végezni.
    Utoljára szerkesztette: traz75, 2014.12.29. 08:46:45
  • gregoryan
    ment Privát üzi :)
  • gregoryan
    Ha bounty küldire megyek, vagy nem találok trader-eket (ugye jól gondolom h a megadott rendszerben az unidentified signal-okat kell figyelni, és oda elmenni hátha az a célpont)????????????????
  • gregoryan
    Sziasztok!

Egy pici segítség kelene ha lehet srácok!

Én abszolut aláírom, hogy én vagyok az ultra béna, de kb 30 órám van a game-ban én még mindig 20.000cr nél és alap hajónál tartok!
    ok, annyi hogy van rajta egy warrant scanner 40.000-ért.
    de amit lehet be szopok!
    ha felveszek egy Bounty küldit, tuti vagy nem találok az adott rendszerben pl TRAIDER-t, vagy bele akadok egy kalózba aki ki szed. a fegyverzet vicc, mert tegnap is kb 15 percig lőttem valakit mire kihullott! ok, nem Swinder-rel volt.
    kereskedni meg ha veszek valamit akkor jobb esetben nyerek rajta 200cr-t. hurrá. ráadásul ugye 4-helyes a cargo bay csak.

Kérlek tanácsoljatok valamit, én azt látom kiútnak, hogy vagy randomra fejvadászkodni, vagy összekaparni valahogy 80.000-et és akkor hauler-el kereskedni. avval sookkal nagyobb mennyiség vihető.

thx
  • traz75
    Sol? Semmi extra... Egy földkörül orbitált capital ship, egy rakás station, NPCk tömege. :)
    A navy ad hozzá küldit, ha megvan hozzá a standinged...
  • traz75
    Pár száz fényévnyi távolságban az ilyesmi picit nehézkes. :D
  • Chrisstophorro
    amikor olvastalak elösször, gondoltam szólok, hogy gyűjtsd be...nem akartam okoskodni...legközelebb gyűjtsd be
  • Chrisstophorro
    engedélyt hogy lehet kapni a sol systembe? megnézném a földet....
  • traz75
    Lol, elírtam, nem M, csak K. :))))))
    De most volt az már 680K is... Nem jártam még birodalmi területen, és talán még a 1.03as patch bejövetelekor haltam meg utoljára, azóta gyűlt a bounty...
    És vazzeg, ebben a pillanatban szívtam meg, de valami hihetetlen módon : enemy cobra kb 20% hullban menekült előlem - én full pajzson, épp kifutott lőtávból, én nyomtam egy utánégetőt - pont akkor amikor ő is felémfordult, és nyomott egy utánégetőt... és miközben lőttem, frontálisan belémrongyolt kissé alulról úgy, hogy esélyem sem volt kikerülni, ráadásul már 0% hullon volt, ergo épp robbant fel. :D
    Sőt, hogy tovább tetézzem a lúzerséget - ezt überelje valaki :D - , miután beutaztam vagy 300 fényévnyi távot, két, azaz 2 jumpra voltam a birodalomtól, tehát attól hogy felvegyem a bountyt.
    Buktam egy jó millát szerintem, a biztosítás majdnem 100K volt, alliance, federation bounty is volt vagy 100-150K szerintem, felfedezés és valahol 60-80K lehetett... Kardomba dőlök. :D
  • Chrisstophorro
    Bocsi hazudtam...ott voltam es csak napot talaltam , az allomast nem.
    De biztos wn vagyok bena.
    viszont en is felfedezo fejvadaszban nyomom , kozben meg megállok gyilkolaszni. Eleg jol bejon. 6-24 e cr bountyk jonnek ossze , ritkan van 2e alatt. De aki a kicsit nem becsuli...:)
  • StrikeFor
    600.000.000 Cr bounty?????
  • traz75
    Hát anélkül elég nehéz bármit is felfedezni hogy a közelében lennél. :D

Én egyébként most felfedező-fejvadászként éldegélek... Kitűzök egy távoli, random rendszert úticélnak, aztán az útvonalon felfedezem amit csak tudok. Jelenleg még csak basic + advanced survey modulom van, de így is volt már olyan rendszer ahol 20+ objektumot találtam és valami 37Kt kaptam végül érte. Persze idő is volt a felfedezése, mert lazán több ezer Lst kellett vándorolnom a rendszerben, ráadásul az út közben előttem felbukkanó azonosíthatatlan jelekbe mindig beugrottam a bountyk miatt... Jelenleg úgy néz ki hogy elkóricáltam "északra" vagy 200 fényévet, de most elindultam vissza délkelet felé a birodalom irányába, ugyanis észrevettem hogy kb 600 milla bounty összejött már, csúnya dolog lenne most meghalni. :D
    Ami a vicces : kifejezetten jövedelező a dolog, útközben egy rakás 25-40K körüli wanted egyénbe futok bele ily módon. Jövedelmezőbb mint egy anarchy rendszerben fejvadászkodni a sok 1-2Ks eagle ellen... Utóbbiakat egyébként utálom, túl picik, fordulékonyak és kicsi a fejpénz rajtuk. :D
    Mondjuk biztos nem annyira jövedelmező mint 2-300Ks traderunokat csinálni, viszont kifejezetten jól szórakozom közben, és én döntöm el hogy az eksönt milyen arányban keverem a nyugival (a scannelgetés nem idegbetegeknek való foglalkozás, hatalmas távolságokat kell cirkálni minimális bevételért, ezen csak a 1.5 millás scanner segít majd egy picit aminek ha minden igaz az egész rendszer a felfedezési hatótávja (de akkor is oda kell mennyi az objektumok közelébe a konkrét scanhez, mert ugye arra fizet).

Más : "(A rendőrbe/nem wantedbe véletlen belelövés eddig 2x fordult elő velem, szóval vmit rosszul csinál aki állandóan wanted lesz harc közben)." Vagy csak ritkán jársz olyan helyeken ahol 5-6 kis eagle-sidewinder NPC lövi egymást szorgalmasan, plusz még beugranak néhányan a zsaruk is. :)