23609
-
traz75 #4125 De te nem is mélyűri scannelsz ezek szerint... Éppen arról beszélek hogy nem tudsz sem felvenni, sem eladni árut, de még csak javítani a hajót vagy lőszert venni se, mert egyszerüen nincs hol. Azt mondod, 1500 fényévnyi utat tettél meg , egész rendszereket kiscannelgetve? A másfél millás advanced scannert használod? Mert a másik kettővel a jelek töredékét találod csak meg... Én tegnap egész nap durván olyan 80 fényévnyi utat haladtam "balra". Mert az átlag bolygók olyan jó 4-5K LSre vannak a közponzi csillagtól (4K LS azt hiszem a közepes scanner hatótávolsága). És alkalomadtam százezer+ LSre van egy másik csillag is egy rakat bolygóval... Bár emlékszem, egyszer találtam egy olyan rendszert is ahol egyetlen magányos csillag volt és semmi más. Az eléggé meglepett.
-
#4124 Ha már pénzkeresetről van szó, egyelőre a kereskedésnél nem találtam jobbat. Jelenleg két, szomszédos rendszer állomása között ingázom és dokkolásonként ennyi profitot termelek. Csak hát ugye unalmas :(
-
#4123 Na az, hogy minden cucc 1T ami a legjobban zavar egyelőre a játékban. :D:D:D -
#4122 "hanem hogy kiscannelem az EGÉSZ rendszert. "
Én is ezt csinálom Adderral és semmi problémám nagyjából 1500 fényévnyi út után sem. Közben amerre haladok felveszek árut és a következőben eladom. Ha van quest ami útba esik azt is felveszem közben. Volt hogy jobb NPC kiszedett cruiseból, elmenekültem. Nekem még nem unalmas.
Ha azzá válik megszakítom picit és csinálok pár reputációs dolgot és hasonlókat.
EVE-t én is abbahagytam már rég. Jóval a WH-k előtt kezdtem és jóval a WH-k után fejeztem be. Mikor észrevettem, hogy egész nap csak EVE-zek és inkább munkahely, mint szórakozás. Na akkor lett vége. Nagy erő kellett hozzá. :D:D:D -
#4121 A Luxury Trade hajók jók valamire? -
traz75 #4120 Köszönöm, de a kereskedés nem igazán vonz. Túl statikusnak érzem a kereskedést a játékban (még a régi c64es elitben is különböző tömege volt az egységnyi áruknak), jobban tetszik a vándorlásos harc (vagy harcos vándorlás) és azzal szerintem óránként olyan 150-200Kt ugyanúgy ki lehet hozni kis szerencsével miközben még izgalmas is - feltéve hogy nem hal meg az ember amikorra kivenné a manit, mert abban az esetben kb a fele bukta az addiginak. -
traz75 #4119 Komolyan nem értelek. :)
Egy szóval nem panaszkodtam a kobrára, egy fasza kis nem specializált hajó ami mindenre jó, bár majdnem mindenre van nála jobb. Teljesen rendben van szerintem. Fogalmam sincsen miért írsz úgy mintha nekem bármi gondom lenne vele...
És igen, ott van a felfedezőhajó ami elméletileg tökéletes lenne a mélyűri felderítésre. Elég hardpoint hogy lőszer nélküli fegyverekkel is legyen elég tűzereje, sok slot a moduloknak és remélhetőleg elég nagy hull hogy képes legyen túlélni ha egy hülye npc belerohan az emberbe (általában ugye úgy szokás meghalni :S).
És ami mindezt alaposan elrontja, a brutális fenntartási költségek, amit az explorationnal nem igazán lehet fedezni ha történik bármi is, akár csak néhány karcolás a hullon. Igaz, ez nem személyes tapasztalat, egyszerűen csak szimpla kalkuláció az itt többek által is belinkelt javítási költségek és a saját mélyűri felfedezési bevételek alapján.
És még valami : felfedezés alatt én nem azt értem hogy beugrok a rendszerbe, kiscannelem a központi napot és ugrok tovább, hanem hogy kiscannelem az EGÉSZ rendszert. Az eltart egy ideig, különös tekintettel arra hogy az esetek jelentős részében sok tízezer, de van hogy sok százezer LSt kell cirkálni. És igen, ez BAROMI unalmas egy idő után ha nem állhatsz le harcolgatni - és még csak nem is keresel jól vele.
Ami az EVEt illeti, nem, soha nem toltam "komolyan". Nem voltam tagja egyetlen 0.0s alliancenak sem, lowsecben is csak egy rövid ideig éltem az akkori lowseces magyar allival, de nem is sírtam sem akkor amikor a saját hülyeségem miatt, sem amikor mások nemtörődömsége miatt feleslegesen pukkant egy-egy nem éppen olcsó hajóm, esetenként pár száz millás cargoval. Fogtam, és mentem a következő hajóért. Mert ott egy pár óra (vagy ha nem olyan jó helyen van, nap) grindeléssel összehoz az ember ember egy átlagos hajót, sőt, be sem kell lépni a játékba hogy folyamatosan pörögjön az embernek a pénz, hiszen lehet gyártani és kereskedni (buy/sell order) is. Szerintem igazán nem lehet összehasonlítani a két játékban a pénzszerzési lehetőségeket, mert egy kompetens játékos a megfelelő helyen eveben kb annyit kaszál amennyit akar. Állítólag manapság is lazán össze lehet grindelni a plexet egy pár óra alatt (legalábbis akármikor nézelődök eves fórumokon, mindig akad aki ilyesmivel nagyzol), márpedig annak az árából kijön 1-2 standard csatahajó.
Nem is értem, Dio miért is hozta fel az evet összehasonlításként ilyen téren, hiszen ősrégi júzerként gondolom ő is összedob egy standard pvp fittes BSt néhány óra alatt - bár meg lennék lepődve ha nem állna a hangárban néhány az esetleges pukk esetére.
Ellenben ami a "felfedezést" illeti, abban bár évekkel ezelőtt abbahagytam az evet, könnyen lehet hogy többet tudok mint te, lévén hogy a legelsők között voltam akik "mély" WHba költöztek azok játékba kerülésük másnapján - és akkoriban még nem olyan volt a WH hálózat mint most (egy ementáli sajt ahol kb mindenhonnan mindenhova ki lehet lyukadni) , ahhoz hogy highsec kijáratot találjunk volt hogy 50+ rendszeren keresztül kellett 30+ jelet kiscannelnem. Emlékszem minimum 1 jel/perc volt a standardom, az azért nem kissé melós dolog volt, pláne hogy közben a directionalt is pörgetni kellett ezerrel. :D
Viszont az elsők között voltunk akik saját maguk csinálták a teljes T3 gyártási folyamatot, és akkoz azért az még jelentett (és ért is) valamit.
És igen, a felfedezés mindig a harcról is szólt, mert az első 1-2 hónap tanácstalansága és tapasztalatszerzései után (amikor általában még segítették egymást az összefutó júzerek pl infókkal) már mindenki csak az enemyt és a zsákmányt látta a másikban, majd egy idő után megjelentek a vérpistikék is, akik csak azért költöztek be hogy pvpzzenek... Aztán CCP kb el is cseszte az egész WH hangulatot azzal hogy gyakorlatilag egymásra nyitotta az egészet, onnantól kezdve a kis corpoknak kb annyi is volt a WHban, jöttek a mindent és mindenkit ledózeroló több száz fős (többnyire ruszki) WHs alliancek.
Ami az addert illeti : én nem scannelgetésről beszélek, hanem kőkemény scannelésről. Sidewinderrel is ugyanúgy lehetne szerintem scannelgetni, csak még hamarabb elpukkan... A galaxis közepe olyan 23K LYre van, a másik vége bő 50K LYre... gyanítom, nem egy adder fog egyik helyre sem eljutni először. :D -
rexsimus #4118 Ne foglalkozz a bányászattal, kereskedj. Ha ügyes vagy simán lehet fordulónként 100e hasznod, és ehhez nem is kell egy óra. -
#4117 Akkor félreértettem az EVE-hez való összekaparásos hasonlításod célját. Sorry. -
traz75 #4116 Nem értem hogy ezt miért nekem írod... én csak leírtam amit a számomra az egyik legviccesebb postban olvastam a játékot fikázó rinyagépek tömege közül. És igen, a srác amiatt sírt hogy hat órán keresztül milyen keményen kellett grindelnie a 2 millát hozó trader routeokat az elpukkant anacondáért. :D
Próbáltam visszakeresni hogy bekopizzam a linket, de nem találom a több száz topic több száz oldalnyi hozzászólása között - annyira meg nem érdekel a dolog hogy a kereséssel töltsem az időt. -
#4115 EVE-ben? Picit sokkal több időbe kerül összeszedni egy jó hajóra és fittre valót, mint itt. Játszottál Te azzal egyáltalán komolyan. Ez egy nagy nulla ahhoz képest, amit ott vesztenek az emberek. :D:D:D
Éppen az a jó, hogy van vesztenivaló, nem egy tucat MMO ahol meghalsz és nincs bukta, csak el kell max gyalogolni 10 métert. Sok elkényelmesedett sült csirkét szájukba váró ember van manapság már a játékok világában is.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.03. 14:53:41 -
#4114 Értem én, hogy miért nem alkalmas a Cobra, nem is vita tárgya amit mondasz. Amiről én beszéltem az, hogy miért kéne olyan hajó, amit mindenre alkalmassá lehet tenni egyidőben. Úgy felszerelni, hogy MINDEN szerepre jó - ne adj isten tökéletes - legyen? Számomra nem negatívum, ha egy hajót nem tudok MINDEN célra felszerelni, hogy bármikor high kalózókat lövöldözzek ha ahhoz szottyan kedvem, vagy scannelgessek, vagy bányásszak stb. Pl. ebben más a meglátásunk.
Exploration nem a harcról szól. Az EVE-ben sem és általában a komolyabb hasonló témájú játékok egyikében sem. Célhajók vannak, melyek adott szerepben kiemelkednek, míg más szerepekre átlagosak vagy gyengék. Ha harcolni akarok akkor arra szerelem fel a hajót, vagy olyan hajót választok ami arra alkalmasabb.
Én jelenleg még csak egy Adder-rel scannelgetek és ezzel semmi bajom. Persze én nem akarok kényelmes istent játszani.
Ha el akarnak kapni igyekszem menekülni. Ha úgy látom nem megy, akkor azzal ami van védem magam, amíg sikerül elszöknöm, vagy kiszednem a másikat.
Ahhoz nem tudok hozzászólni, hogy jóval később hogyan változik a fenntartási/bevételi arány, mert nem tartok ott. Normális az lenne, ha a bevétel azért minimum egyenes arányosban nőne a kiadásokkal.
A wingek elvileg januárban-februárban jönnek, szóval lehet majd csoportosan repülni az ígéretek szerint. Reméljük ahhoz szabott tartalmat is csinálnak hozzá. Ha fennmarad a játék, akkor ebből 1 év múlva olyan alkotás lesz, amiben már minden megtalálható ahhoz amiket most itt hiányolunk.
A többi már csak plusz. -
StrikeFor #4113 "anacondát amiért "TÖBB MINT HAT ÓRÁN ÁT" grindeltek 2 millás nyereséget hozó trade runokon. :)))))))" ez csúsztatásos sarkítás :P már ne is haragudj! vagy poénnak szántad? mert 2 milliós trade RUN-hoz nem egy Cobra vagy Adder kell ergo mire kifarmolsz egy ASP-et vagy Type7-et az nem pár óra...........a 2 milliós trade run meg önmagában bullshit,mert azt csak rare itemekkel lehet amit már ezerszer elmondtunk,hogy nem kapsz annyit amivel meg is tudod tölteni a cargo bay-t..........és a 150 fényévnyi kanyar is időigényes ! és utána megint órákig várhatsz mire feltudsz tölteni egy 100-as rakteret -
traz75 #4112 Naja. És EVEben mennyi idő alatt is kaparsz össze egy hajóravalót? :)
Kicsit más a játék stílusa... -
Diopapa #4111 " Az első buktája után senki nem fogja kockáztatni azt a hajót PVPben, amire hónapokon keresztül gyűjtött a játékban és a biztosítási pénzét is hetekig tart neki összekaparni - nem mindenki hardcore profi trader hogy guruljanak a milliók. "
Jah. kérdés mit csinálnak az emberek EVE-ben 10 éve? Mert ott pont ez van. Persze vannak akik az első bukta után vinnyogva húznak vissza hisecbe, de vannak jócskán, akik csak a pvp miatt játszanak. -
traz75 #4110 "Én mondjuk nem értem mi ellen akartok ennyire védekezni felderítés közben."
Szerintem elég hosszasan leírtam : az unalom és a hosszútávon garantált anyagi bukta ellen. :D
" Jelenlegi rendszer egyszerűen alkalmatlan arra, hogy el tudjon 1npc kapni olyan playert aki nem keresi a harcot."
Ez így azért nem igaz. Konkrétan engem pl kint az esetek kb 10-20%ában elkapnak. Gondolom a komolyabb NPCk komolyabb interdictorral rendelkeznek, mert egy deadly vagy elite boss anaconda ellen még SOHA nem volt esélyem sem szinte hogy elkerüljem a kobrámmal. Az FSD cooldown az oké, de amikor pár száz C/sec sebességből kiránt, gyakran olyan pörgésből indulsz hogy hosszú másodpercek telnek el mire irányíthatóvá válik a hajó és az alatt bekaphatsz pár találatot, utána meg 1-2 lövéssel kiszedheti a modulokat. Az FSDt is. Arról nem beszélve hogy minél nagyobb sebességből szed ki, annál jobban károsodik a hull is, amit a semmi közepén nem tudsz javítani.
Nem azért nem MMO a játék mert halálra van ítélve a játékosok elleni kalózkodás, hanem azért mert nincsen semmi közös content, mi több még csak hatékony kommunikáció sem. Ez csak egy single player játék multi környezetben, csak technikailag mondható rá hogy MMO, tartalmilag nem. Ugyanakkor sajnos az is tény hogy emiatt a single rész bizonyos szempontokból hátrányokat is szenved.
"az NPC-k meg többnyire értéktelen hulladékot szállítanak"
Hát, a kulcsszó a "többnyire". Lőttem én már ki nem egy olyan npct amiből ötösével-tizesével potyogtak ki a rabszolgák, meg valami "matron jelly". Utóbbi asszem 16K darabja. :) De tény hogy általában a feketepiacon kb 1-3K között eladható cuccokat dob a leggyakrabban.
Egyébként ami a legviccesebb : a semmi közepén a pusztában is a konténereknél időnként váratlanul bespawnol egy zsaru npc is azzal a szöveggel hogy random rajtaütésszerű ellenőrzés, és megbírságol. :D
Egyszóval nem csináltak a mélyűrre külön instákat, csak komolyabb hajók jönnek és az insta típusának az esélyein változtattak, mégpedig borzasztóan mert ezzel egyben el is kúrták az exploringet.
"Minél többen érzik majd az anyagi biztonságot, annál többen fognak és mernek majd belépni open play-re."
Szerintem nem csak ezen múlik. Részemről pl semmi értelmét nem látom az open playnek - talán mert nincs is... Lehessen csoportokat (mindegy minek nevezzük őket) alkotni, azokkal olyan közös tevékenységekben részt venni (amiket soloban nem lehet), közös infrastruktúrát, saját területet kialakítani és máris özönlenek az emberek open playre. Ezt nevezik az emberek MMOnak...
Anyagi biztonság soha nem lesz amíg ilyen hajóárak és fenntartási költségek mellett ilyen általános bevételi lehetőségek lesznek. Az első buktája után senki nem fogja kockáztatni azt a hajót PVPben, amire hónapokon keresztül gyűjtött a játékban és a biztosítási pénzét is hetekig tart neki összekaparni - nem mindenki hardcore profi trader hogy guruljanak a milliók.
Néztem a hivatalos fórumot, olyan emberek vannak... olyanokon sírnak hogy - SAJÁT HIBÁJUKBÓL, mert elqrták a dokkolást - elbukták a friss, ropogós anacondát amiért "TÖBB MINT HAT ÓRÁN ÁT" grindeltek 2 millás nyereséget hozó trade runokon. :)))))))
Én tegnap vagy minimum 12 órán át scannelgettem a mélyűrben 550Kért, de már tegnapelőtt is volt benne 1-2 óra a lagfestben. :D
"Van más hajó ami adott célra talán jobban megfelel és lesznek még újak."
Leírtam hogy a cobra egyértelműen miért nem felel meg igazán a célra és azt is hogy jelen körülmények között véleményem szerint az a hajó ami jobban megfelelne, miért nem felel meg hosszútávon a jelenlegi állapotok miatt (konkrétan a fenntarthatatlansága miatt). És az egy dolog hogy LESZNEK újak (spéci konkrétan felderítőhajóról nem olvastam), de most NINCSENEK. :) -
#4109 Mivel az MMO három betűjének mindegyike adott a játékban, ezért ez MMO. Ez van. Nem a gyengébbek leöldösése vagy a kalózkodás jelenti az MMO-t.
Aki kalózkodni akar az open playezik. Ez előny bizonyos szempontból, hiszen akik a másikat akarják leöldösni azok kaphatnak is. Akik nem akarnak kapni azok békésen tengődhetnek. Valószínűleg így csak az a játkos lesz csesztetve aki maga is csesztetni akar. :) Nagyszerű megoldás ez kérem szépen!
Az is tény, hogy meg lehet szökni viszonylag könnyedén, de ez is egy szemszögből jó. Aki nem akar harcolni hadd menjen. Aki erősnek érzi magát az úgyis leáll adni-kapni.
Előbb-utóbb megemelkedik az open playerek száma is. Minél többen érzik majd az anyagi biztonságot, annál többen fognak és mernek majd belépni open play-re. Majd ha lesznek wingek és egymás oldalán lehet fightolni az lesz az igazi. -
#4108 Én mondjuk nem értem mi ellen akartok ennyire védekezni felderítés közben. Jelenlegi rendszer egyszerűen alkalmatlan arra, hogy el tudjon 1npc kapni olyan playert aki nem keresi a harcot. Tegyük fel, hogy elkap interdiction-el mert bealszol és valami miatt nem tudsz elmenekülni. Utána az FSD annyi cooldownt kap csak mint kb. egy normál ugrásnál, gázt adsz a boost-ot elnyomod 1x-2x és már ugorhatsz is ki. Éppen ezért nem lehet igazán hatékonyan kalózkodni játékosok ellen mert annyira kicsi a cd, hogy könnyedén meg tud lépni ha van egy kis esze, az NPC-k meg többnyire értéktelen hulladékot szállítanak. Viszont a solo mód miatt eleve halálra van ítélve a játékosok elleni kalózkodás és innentől kezdve ez nem MMO.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.03. 11:38:06 -
#4107 Nagyrészt igazából egyetértek, amivel nem azt pedig megértem, csak mások vagyunk. Van más hajó ami adott célra talán jobban megfelel és lesznek még újak.
Fegyver szerintem inkább azért kell felderítő hajóra, hogy azért legyen valamilyen szintű védelem ha megtalálnak közben. Nem azért, hogy keresd a fightot. Szerintem.
A 400 milliárd rendszer én is úgy gondolom felesleges. Bőven elég lenne néhány millió, de engem nem zavar. Sőt, nem tudom miért, de valahogy jó érzést ad.
Szerették volna a jelenlegi ismereteinket átültetni a játékba galaxis terén. Ennyi a szám lényege, nem több.
Az, hogy nem pármillió van, hanem pár milliárd teljesen mindegy a játék szempontjából. Az is, hogy lakatlan, üres, pangó a számottevő része (még).
Mindegy, hogy van 50-100 ezer teli rendszer vagy van ezen felül még pár milliárd. Ha valakinek a belakottság számít, az a kevesebbel sem kapna többet.
Remélem kitart a játék, jön a bevétel, hogy tudják fejleszteni, bővíteni. Ahogy szerintem mindenki egyetért benne: remek megvalósítása a galaxisnak és tökéletes alapja bárminek.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.03. 10:51:46 -
traz75 #4106 Köszi, ha jól értem, akkor ezek szerint olyan 100-150Kt csinálhatsz vele óránként? Amikor én próbáltam még noob sidewinderrel mindenféle stratégia nélkül valami pocsék helyen, egy óra alatt összejött vagy 10K, és akkor még sokat mondtam szerintem. :D
Azt hiszem akkor inkább maradok a bounty huntingnál, az is kb hasonló, bár néha szintén lehet sokkal jobb is ha beugrik egy-egy 40-80Ks anaconca amit "lecsap-tüzel-menekül ha fogy a pajzsa" taktikával sikerül kinyírni a helyi erők segítségével mielőtt elugrik vagy én készülök ugrásra (mert mindenki engem kezd el lőni, ami az egészségre erősen ártalmas).
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.03. 10:35:57 -
traz75 #4105 Hát jövő héttől én sem fogok tudni többet játszani, csak mostanáig betegszabi, az ünnepek, majd rendes szabi miatt toltam ezerrel. :)
Én nem arról írtam hogy azt szeretném ha mindenhol "nyüzsögnének az emberek". Arról írtam hogy a "központi" államhatárokon túl olyan 50-100 fényévnyire a jelek szerint már nincsen semmilyen infrastruktúra. Nem "mindenhol", hanem valószínűleg sehol (elég nagy különbség). Ami egyébként tulajdonképpen teljesen logikus, csak éppen szívás.
Igen, később lehetnek még benne idegen fajok (egyébként tudtommal ilyesmi nem volt tervbe véve a thargoidokon kívül).
A hajókra (különösen a multirole hajókra) nem hogy nem kell, nem is szabad mindenből felmennie a legjobbnak. Én nem is panaszkodtam emiatt, csak megjegyeztem hogy ennek köszönhetően a cobra nem igazán alkalmas a mélyűri felderítésre mert egyszerűen nem lehet hozzá felfittelni - és itt nem arról beszélek hogy nem fér fel mindenből az As cucc, hanem hogy As erőmű és energiaelosztó mellett sem lehet tudja az ember lőszerfüggetlenné tenni, mert két választás lehetne, a 4 lézer ami kb használhatatlan a páncélok ellen, vagy a railgunok, amiknek olyan brutális fogyaztásuk van hogy a Cs pajzs, hajtómű és FSD meghajtó mellett SEM férne fel. Pedig hát pajzsból a C egyáltalán nem nevezhető izmosnak, az As FSD meg nagyon kéne ha az ember rendszerenként néhány százezer LSt mászkálni kényszerül...
Tehát kell az az ASP, amit elméletileg kifejezetten arra terveztek. Aminek viszont pokoli magas fenntartási költségei vannak és az exploringból harc nélkül nem jön a lé. Nem hogy kevés hanem semmi, hiszen nincsen station ahova leszállhatna az ember és eladná a térképeket. Magyarán ha valami balesetből kifolyólag elpukkan a hajó pár száz/ezer/tízezer fényév távolságra, akkor a belefeccölt idő (több tíz óráról beszélünk) nettó bukta, plusz a hajó milliós biztosítása. Persze ez igaz a bountyval együtt is, azonban figyelembe kell venni a befektetés/kockázat/nyereség arányt is. Nagy befektetés, hosszútávon relative nagy kockázat (azért nagy ritkán vannak NPCk és balesetek mindig történhetnek :D) mellett nagyon minimális a bevétel. Konkrétan annyi hogy 15-20 órányi kemény melóval talán ha kijönne egy ASP hulljának 50%os javítási költsége. Plusz az amortizáció, ami gondolom szintén százezres nagyságrenc. :)
Egyébként igen, az exploring véleményem szerint a harcról IS kell hogy szóljon (különben minek kéne egyetlen fegyverslot is egy explorer shipre, nem hogy egyenesen hat?). A "logikus" és a "nem arról szól" ellen egyébként van egy meglehetősen nagy logikai bukfenc is : ha nincsen kint semmi és logikus hogy nincsenek NPCk sem az uni jelekben - akkor hogy a fenébe kerülnek oda a hajóroncsok meg a konténerek?! Arról nem is beszélve hogy egyébként mi a fenét csináljon ott az ember a konténerekkel. :D
Nem szabad megfeledkezni hogy ez alapvetően egy játék, aminek a célja a szórakoztatás. Ha az a feature - nevezetesen a felfedezés - ami a játék sava-borsának nagyjából úgy 99.99999999999%át (még sok kilences a végén) adhatná, kis idő után céltalan és értelmetlen kulimunkává válik, akkor az óriási hiba. Különösen ha ha ezt végtelenül egyszerűen orvosolni lehet - csak hagyni kell a felfedezőket harcolgatni is - ami egyértelműen a játék legszórakoztatóbb (és ami a fontos : nagyjából végtelen ideig az) része, ugyanúgy mint közvetlenül a kormányzati periféria mellett. És néha hagyni hogy a munkája gyümölcsét realizálja is (fel tudja venni a manit).
Az alapok zseniálisak. A grafika klassz, a fizikai szimuláció lenyűgöző, akárcsak a galaxis mérete - aminek a százada vagy akár az ezrede, de még a tízezrede is pont ugyanilyen lenyűgöző volna (olvastam valami statisztikát, jelenleg a 400 milliárd csillagrendszerből néhány tízezerben járt játékos)...
Viszont tény hogy a progi ettől függetlenül félkész mestermű ebben a formában és néhány dolog működését talán nem is gondolták elég jól át. Nagyjából biztos hogy azért dobták piacra a progit most, mert karácsony alkalmával akkorát kaszálhattak vele amit egyszerűen vétek lett volna kihagyniuk, ráadásul a progi már most is nagyon klassz és kifejezetten stabilan fut. És persze ott a kérdés : hogy a hatalmas potenciálból ami van a játékban, mennyit fognak ebből realizálni is.
Ami személy szerint engem illet, kicsit sajnálom hogy "ilyen kevés" pénzből készült a játék - kíváncsi volnék, mi lett volna ha nekik is akkora költségvetésük lett volna mint Robertséknek (ha jól tudom, az EDhez kb 1.6M$t dobtak össze megjelenésig a backerek, az SC költségvetése jelenleg 68.7M$on áll és még egy-két év biztosan van a releaseig!) és ők is 200+ fős devbrigáddal tudnak dolgozni... -
smoother #4104 Nagyon változó. Az Allowair -en 3 zóna van. Mindegyiken lehet találni a 3 legdrágább ércböl. Ma reggel a karbantartás elött 30 percel léptem be és szedtem össze másfélnyi palladiumot, olyan 25-45% között volt. 15 perces figyelmeztetésre értem vissza a 10Ly es Yu DI Yo vagy mi bázisra, az állomás 18Ls re van és rendes nagy állomás nem outpost. Leadtam az 1 palladiomut meg tegnapról a 3 goldot és 15+9+9+9= 42ecr. De ez változó éppen mit találok ott.
Nem azt mondom hogy ez a világ legjobb bányász helye. Ez a hely SZÁMOMRA jelenleg a legjobb arra hogy a cobrát fejleszteni tudjam.
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.03. 09:05:21 -
#4103 Szerintem pedig pont ez a jó. Miért kéne, hogy mindenhol nyüzsögjenek az emberek? Logikus, hogy egy központi kiindulási helytől terjeszkednek. Később majd lehetnek pl. - ahogy írtad is - idegen fajok máshol. Ha harc kell, akkor nem mész explorerkedni, mivel az nem arról szól.
Ez esetben maradsz lakottabb területek környékén.
A galaxis valóban óriási. A sok rendszer azért került bele, hogy meg legyen a teljes kép, lehessen felfedezni, terjeszkedni esetleges bővítéseknek teret adjon. Nem azért ekkora, hogy mindenhol legyen valami... Nem is lenne túl hihető.
Ebben a formában nagyon jó keret és alap ahhoz a szinte végtelen lehetőségekhez, bővíthetőséghez.
A fény-árnyékok, a napok, bolygók fizikai szimulációja, megjelenítése tulajdonképpen tökéletes. (Gyönyörű pl. egy bolygó árnyékos oldaláról a mögötte lévő nap ahogy megvilágítja az atmoszférát.)
A hajókra sem értem minek kéne felmennie mindenből a legjobbnak, legnagyobbnak? Ne legyünk már vérpistikék itt is. Vannak és legyenek is korlátaik és kelljen választani mit részesítünk előnyben, mi a cél. Engem ez egyáltalán nem zavar, ha valamire egyik hajó jobb akkor azt használom. Ha egy másik akkor azt. Nem kell nekem az elkényeztetett isten szerepe...
Egyébként én napi átlag 1-2 órát játszom csak vele és így nagyon jó. Van ezer más dolgom amit tudok csinálni, nem fásulok bele egybe. -
traz75 #4102 Hmm, kíváncsi volnék, egy kört mennyi idő alatt csinálsz meg? Mi számít nálad "hamar"-nak? Épp azon gondolkodtam hogy kipróbálom a bányászkodást ezúttal egy értelmes helyen, ahol nem hatmillió szemetet tartalmazó kődarab van... Ha összejönne óránként olyan 250-300K egy mezei haulerrel, már meg is érné.
Körönként 50 és 100K között azért elég nagy az eltérés. :P -
smoother #4101 Folytatódik a történet az LHS 3447 kezdőröl. (Azért irom ezeket hogy segitsek azoknak akik hasonlóan hozzám az elején nem tudtak elindulni a játékban)
Allowair környéke teljesen megfelel a fejlödésre. Tegnap még a bányászat és a fegyverek sem mentek rendesen. Kiderült nem volt áram. 98% körül ment és hol be kapcsolt valami hol le. Akkor vettem észre mikor a létfentartást kapcsolta ki éppen.
Azóta vettem uj eröművet, power elosztót, 2 cannon egy multicannont. A bányászat is jól megy csak goldot, palliumot és platinumot bányászok egy kör olyan 50-100 ezer. Hamar összejön. Érdekes módon ha van áram az ágyúk is mennek. Betámodott egy alap hajóval. Akkor 3 cannon volt fent gyakorlatilag rommá löttem. Sajnos elég drága bele a löszer nem hozott annyit a bounty mint amennyit löttem rá, de legalább már tudom hogy harcban is mennek a hajó fegyverei. -
traz75 #4100 Lol, igazad van, hülye vagyok. Az tévesztett meg hogy ugyanúgy planetnek nevezi őket a térképen a progi, nem pedig moonnak. :)
Egyébként most jöttem rá hogy olyan is létezik hogy ship integrity, ami utazás közben is romlik és a hull ellenállóságát befolyásolja. De jó, még egy dolog aminek a javításáért lehet fizetni pluszban. :D -
Ninju #4099 Azért holdak vannak a játékban és be is lehet őket fogni. Nem tudom ez neked miért nem sikerült. -
traz75 #4098 Na épp ez az amin többek között elgondolkoztam én is, és arra a következtetésre jutottam hogy a játék egészen egyszerűen... félkész állapotban van.
Vegyük a felfedezést. Ha jól értelmeztem a devek szándékát, három szintű scannelés létezik - amiből egyedül az egyes szintű van a játékban, ugyanis csak a "detailed surface scanner" létezik a játékban, ami csak lvl1 detail scant tesz lehetővé.
Jelen pillanatban nincsenek holdak a játékban (vagy legalábbis lockolni nem lehet őket) pedig a bolygók körül az orbitális ívüket megrajzolja a progi. Valószínűnek tartom hogy az lesz a lvl2 scan... Valamint az egyes bolygókra sem lehet leszállni, gondolom azzal kapcsolatban lesz a lvl3 scan.
Szerintem jelen pillanatban egyetlen hajó van a játékban ami igazán alkalmas a mélyűri felfedezésre, az ASP. Egész egyszerűen a 6 hardpoint miatt... Úgy gondolom -legalábbis jelen pillanatban - ugyanis hogy utánpótlás hiányában mélyűri felderítéshez olyan fegyvereket kell feltenni amikhez nem kell lőszer. Ilyen kettő van, a lézerek meg a railgun. Utóbbit mondjuk még nem próbáltam, ha jól láttam akkor nagy sebzés, nagy energiaigény, nagy heat termelés és nincs gimballed verzió csak fix. 4 lézert kevésnek érzem egy komolyabb fightra (a mélyűri NPCk szerencsére általában keményebbek), 6 már elég lehet.
A másik scannelésre alkalmas hajó, a cobra energiaellátása egyszerűen túl kevés. (valaki írta pár napja hogy elégedetlen a viperrel mert nem fér fel az összes modulból A - hát a cobrára még annyira sem férnek fel, nekem spéci Bs kill warrant, Cs pajzs, hajtómű és FSD van - kb választhatok hogy ebből melyik kettő legyen majd As, ha le tudom cserélni a Bs power plantot végre). Kell az az asp az igazán mély mélyűri felderítéshez...
Azt mondjuk mindenképpen hozzá kell tenni hogy eddig összesen csak 267 rendszert látogattam meg, a felfedezésben is mindössze a szomszédos szektorig jutottam, ráadásul annak is csak egy kis töredékét fedeztem fel - talán ha 25-30 ugrásnyi távolságra jutottam a legkülső független rendszerektől. Simán elképzelhető hogy egész egyszerűen csak pechem volt hogy csupa lakatlan rendszert látogattam meg, sőt, az is benne van a pakliban hogy a sok lakott között pont egy lakatlan szektort fogtam ki (a jól nevű COL 285 sector neve eléggé ismeretlen mélyűrt sejtet) és más szektorokban tombol a helyi ökonómia. A galaxis egész egyszerűen felfoghatatlanul nagy... Azokon a külső állomásokon ahol leszálltam, többnyire alig járt még játékos, többnyire 4-5 ember járt, legkívül már csak 1-2 - és volt egy hely ahol rajtam kívül senki az elmúlt 24 órában.
Ugyanakkor gondoljatok bele hogy ebben milyen lehetőségek rejlenek. Üres a galaxis? Bármikor betehetnek utólag földönkívűli birodalmakat. A játék szinte kiált a saját birodalmak kiépítéséért, ami értelmet adna a kötelező online kiadásnak... Akár egyénileg, akár csoportosan (ami jelenleg nem szerepel a játékban) outpostok építése stb.
Ugyanakkor ez szerintem még messze lehet, jól mutatja a helyzetet hogy még a tervezett hajóknak a fele sincsen a játékban (a bugokat ne is említsük) - ami mondjuk kicsit probléma is, mert személy szerint én spéci megőrülök attól hogy a szembefutó NPCk igen jelentős része sidewinder vagy pláne eagle, ami ellen a mozgékonysága miatt kész kínlódás a fight (mert ugye végig kell pörgetni még a kill warrantot is rajta). Nem hiszem hogy azért van ez így mert a multizókat akarják egyben tartani - így is többezer lakott rendszer van (mármint úgy érzésre, nem számoltam meg a pöttyöket :D).
Hogy a rendszerek mennyire változatosak? Hát, erre csak azt tudom mondani hogy amennyire csak lehetséges. Vannak egészen meghökkentő helyek, egészen érdekes pályánkon gyakran egymást keresztezve mozgó napok ill. bolygók, de nem tudom hogy ez kit mennyire hoz izgalomba hosszú távon (engem spéci kevésbé). Hosszú idő (itt ez alatt napi 8+ órát értek) után ha nem lehet sehol hentelni, a felfedezés izgalma távozik, egyszerű dara lesz. Újabb x csillag, újabb y bolygó... Hiába szép a látvány, nem hiszem hogy túl sokan dobnák el magukat attól hogy na, a sok vörös óriás után találtam egy barna törpét is. :D
Ami ébren tartja az embert, hogy mindig várja hogy felcsendül-e az a dögös zene ami valószínűleg azt jelzi hogy valami "különleges" esemény történt - arra még nem jöttem rá hogy az mi lehet, két dologra tippelek, vagy ami valószínűbb hogy olyan csillagot fedeztél fel amit még soha senki a játékban (erre tippelek elsősorban) vagy pedig azt hogy a felfedezésed rekord valamiben (pl a központi csillagtól legtávolabb eső idáig felfedezett objektum stb). Nekem eddig összesen háromszor csendült fel, úgyhogy ha az előbbi tipp a helyes, akkor már mások által korábban már elég rendesen felfedett területen scannelgettem eddig.
Úgyhogy csak remélem hogy ha kijjebb jut az ember (mert ha ránézünk a térképre, gyakorlatilag egy hangyafasznyit távolodtam el a lakott rendszerektől), lőnivaló is akad majd mit bőséggel - mert akárhogyan is nézzük a dolgot, a játék izgalmát alapvetően a pörgős harcok adják. És néhol csak van ott azért egy-egy lakott rendszer is... -
TokraFan #4097 Ha ez így van, akkor erősen kérdés, hogy mi értelme a 400 milliárd csillagrendszernek? Mert akkor vagy marketing bullshit volt ez is, vagy így akarják a multizó játékosokat "egyben tartani", nehogy annyira szóródjanak, hogy már senki ne találkozzon senkivel.
És egyébként a rendszerek mennyire voltak változatosak? Legalább a bolygók, a környezet van annyira változatos, hogy érdemes felfedezgetni? -
smoother #4096 Basic Discovery Scanner - Has a 500 LS range and costs 1,000 CR
Intermediate Discovery Scanner - Has a 1000 LS range and costs ~500,000 CR
HA rövod a scannered told egy nagy throttle.
-
traz75 #4095 Na, visszaértem egy alig 70 fényéves deep space felfedezésből... Hát érdekes volt. A helyzet az hogy nem találtam kint egy nyamvas outpostot sem, azért jöttem vissza. Azt hittem, lesznek legalább elszórtan lakott rendszerek, de egy idő után elfogytak... Rég elfogyott a lőszerem, egyetlen szaros lézerrel meg nem sokra megy az ember. :D
Van aki elmereészkedett pár száz fényévnél messzebb? Már úgy értem, körbenézni hogy mi van arrafelé? Mivel én minden egyes rendszert totál kiscanneltem ahol jártam (leszámítva amikor visszafele indultam, akkor már csak a központi csillagot, meg ami kéznél volt)), nem voltam túl sok rendszerben (valami 40+10et scanneltem ki, alig 550K volt a bevétel belőle).
Ami tapasztalatom szerint a legrosszabb azonban, az az hogy egyszerűen elfogynak az ellenfelek. A legtöbb mélyűri rendszerben egész egyszerűen nincs egy darab NPC sem. Amelyikben van, ott sem túl sok - mondjuk azok kb kivétel nélkül mind kalózok akik egész tűrhetően fizetnek. De ez nem volna érdekes, mert ha épp nem vacakol a szerver akkor jönnek az uni. signek. A probléma csak az hogy 90%ukban - vagy méginkább 95%ban, azaz kb 20ból 19* - konténereket talál az ember, és még csak nem is rabszolgákat vagy aranyat. Vagyis nem igazán van az mint a független területeken / közeli rendszerekben, hogy scannelget az ember és ha megunja - mert harc nélkül néhány óra után garantáltan megunja -, akkor hentel egy jót és közben pörög a pénz. Egyszóval, jelenleg úgy tűnik számomra hogy nem nagyon éri meg igazán messze elkóricálni, mert nincsen ott semmi. Jobban megéri a civilizált űr közvetlen környezetében maradni, mert ott pörög minden.
-
localmester #4094 Sziasztok !
Szeretlek Chrisstophorro !
Szerinted én szeretem az ilyen pozitív építő jellegű hozzáoszlásokat ? Nem !!!
Smooter !
Kösz a tanácsot !
Veszek most egy Advanced Discovery Scaner potom 1.6 M Cr.
Hála van annyim is !!!
Megpróbálom !
Köszi ! -
Chrisstophorro #4093 amúgy nézd meg, hogy meg tudod e venni a discovery térképet az adott rendszerre -
Chrisstophorro #4092 500e cr -ért vállalom, amit cargo formájában ledobsz :) -
Chrisstophorro #4091 jajj de édes ez a mondat : Valaki el tudna ugrani a kedvemért és meg tudná nézni az adott rendszert ?
-
smoother #4090 Ugy emlékszem hogy a nagyobb scanner megoldja ezt a gondot, az alap scanner lehet nem tudja. -
localmester #4089 Sziasztok !
Szeretném, ha segítenétek mert nem találok valamit ami elvileg létezik.
Van egy úgynevezett HR 7079 Rendszer amit a játékon belül a navigációs térképen meg is lehet találni.
Maga a rendszer 4 bolygót tartalmaz ami : HR 7079 A, HR 7079 B, HR 7079 C és nem utolsó sorban HR 7079 D.
Éb a HR 7079 A lévő OCHOA Terminal-on dokkoltam.
Na már most, én kereskedelemmel foglalkozom és használom a ED Best Profit Calc by Slopy 4.2.0.0 programot.
Maga a program felcsatlakozik az elite szerverre és a felhasználók által folyamatosan bővített adatbázisból olvassa ki az adatokat amit igen gyakran frissítenek .
Az a bajom, hogy az adott rendszeren belül ez a program 6 állomást is említ.
Bentham Terminal
Eilenberg Port
Hardy City
Harrison Hub
Napier Orbital
OCHOA TERMINAL
Alap esetben ugye a OCHOA TERMINAL találod meg a navigációs térképen.
Hogyan tudom megtalálni az adott állomásokat ?
Más fórumok is írták, de nem mondták meg, hogy hogyan találod meg !
Probáltam Standart Default Scanner-rel, de semmi eredmény.
Valaki el tudna ugrani a kedvemért és meg tudná nézni az adott rendszert ?
Kérlek titeket adjatok valami tanácsot, hogy hogyan s mi ként lehet megtalálni ezeket az állomásokat.
Forgalom van, mert látok sok hajót , követem le szkennelem üres a rakodótér és eltűnik a semmibe, aztán fordítva elő jön a semmiből megint leszkennelem és tele a rakodó tér és megint távozik. Persze teher hajók a többsége, de hova mennek és hol dokkolnak ?
Vannak NAV pontok, de nem tudom mit tegyek velük.
Üdv.
Utoljára szerkesztette: localmester, 2015.01.02. 19:08:58 -
traz75 #4088 Attól tüzelni még tüzelne, csak nem találna (max nagyon közelről)... A turrettel kapcsolatban szerintem is igazad van, bár azok elég drágák. -
#4087 Nemlehet, hogy gimbled volt es volt zavaroja az npc- nek ? En banyaszni turretet vinnek ;) az vigan kalapalja neked , eleg tobbe kevesbe iranyba allni. -
rexsimus #4086 Tévedsz, meglett. :D
Az egyik állomáson ahol kereskedtem, ott maradt több mint 100 tonna árum. :D
Bedokoltam, eladtam ami volt a raktérbe, és egyből benne volt a raktérbe a hiányzó áru.