23628
-
smoother #4104 Nagyon változó. Az Allowair -en 3 zóna van. Mindegyiken lehet találni a 3 legdrágább ércböl. Ma reggel a karbantartás elött 30 percel léptem be és szedtem össze másfélnyi palladiumot, olyan 25-45% között volt. 15 perces figyelmeztetésre értem vissza a 10Ly es Yu DI Yo vagy mi bázisra, az állomás 18Ls re van és rendes nagy állomás nem outpost. Leadtam az 1 palladiomut meg tegnapról a 3 goldot és 15+9+9+9= 42ecr. De ez változó éppen mit találok ott.
Nem azt mondom hogy ez a világ legjobb bányász helye. Ez a hely SZÁMOMRA jelenleg a legjobb arra hogy a cobrát fejleszteni tudjam.
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.03. 09:05:21 -
Szerintem pedig pont ez a jó. Miért kéne, hogy mindenhol nyüzsögjenek az emberek? Logikus, hogy egy központi kiindulási helytől terjeszkednek. Később majd lehetnek pl. - ahogy írtad is - idegen fajok máshol. Ha harc kell, akkor nem mész explorerkedni, mivel az nem arról szól.
Ez esetben maradsz lakottabb területek környékén.
A galaxis valóban óriási. A sok rendszer azért került bele, hogy meg legyen a teljes kép, lehessen felfedezni, terjeszkedni esetleges bővítéseknek teret adjon. Nem azért ekkora, hogy mindenhol legyen valami... Nem is lenne túl hihető.
Ebben a formában nagyon jó keret és alap ahhoz a szinte végtelen lehetőségekhez, bővíthetőséghez.
A fény-árnyékok, a napok, bolygók fizikai szimulációja, megjelenítése tulajdonképpen tökéletes. (Gyönyörű pl. egy bolygó árnyékos oldaláról a mögötte lévő nap ahogy megvilágítja az atmoszférát.)
A hajókra sem értem minek kéne felmennie mindenből a legjobbnak, legnagyobbnak? Ne legyünk már vérpistikék itt is. Vannak és legyenek is korlátaik és kelljen választani mit részesítünk előnyben, mi a cél. Engem ez egyáltalán nem zavar, ha valamire egyik hajó jobb akkor azt használom. Ha egy másik akkor azt. Nem kell nekem az elkényeztetett isten szerepe...
Egyébként én napi átlag 1-2 órát játszom csak vele és így nagyon jó. Van ezer más dolgom amit tudok csinálni, nem fásulok bele egybe. -
traz75 #4102 Hmm, kíváncsi volnék, egy kört mennyi idő alatt csinálsz meg? Mi számít nálad "hamar"-nak? Épp azon gondolkodtam hogy kipróbálom a bányászkodást ezúttal egy értelmes helyen, ahol nem hatmillió szemetet tartalmazó kődarab van... Ha összejönne óránként olyan 250-300K egy mezei haulerrel, már meg is érné.
Körönként 50 és 100K között azért elég nagy az eltérés. :P -
smoother #4101 Folytatódik a történet az LHS 3447 kezdőröl. (Azért irom ezeket hogy segitsek azoknak akik hasonlóan hozzám az elején nem tudtak elindulni a játékban)
Allowair környéke teljesen megfelel a fejlödésre. Tegnap még a bányászat és a fegyverek sem mentek rendesen. Kiderült nem volt áram. 98% körül ment és hol be kapcsolt valami hol le. Akkor vettem észre mikor a létfentartást kapcsolta ki éppen.
Azóta vettem uj eröművet, power elosztót, 2 cannon egy multicannont. A bányászat is jól megy csak goldot, palliumot és platinumot bányászok egy kör olyan 50-100 ezer. Hamar összejön. Érdekes módon ha van áram az ágyúk is mennek. Betámodott egy alap hajóval. Akkor 3 cannon volt fent gyakorlatilag rommá löttem. Sajnos elég drága bele a löszer nem hozott annyit a bounty mint amennyit löttem rá, de legalább már tudom hogy harcban is mennek a hajó fegyverei. -
traz75 #4100 Lol, igazad van, hülye vagyok. Az tévesztett meg hogy ugyanúgy planetnek nevezi őket a térképen a progi, nem pedig moonnak. :)
Egyébként most jöttem rá hogy olyan is létezik hogy ship integrity, ami utazás közben is romlik és a hull ellenállóságát befolyásolja. De jó, még egy dolog aminek a javításáért lehet fizetni pluszban. :D -
Ninju #4099 Azért holdak vannak a játékban és be is lehet őket fogni. Nem tudom ez neked miért nem sikerült. -
traz75 #4098 Na épp ez az amin többek között elgondolkoztam én is, és arra a következtetésre jutottam hogy a játék egészen egyszerűen... félkész állapotban van.
Vegyük a felfedezést. Ha jól értelmeztem a devek szándékát, három szintű scannelés létezik - amiből egyedül az egyes szintű van a játékban, ugyanis csak a "detailed surface scanner" létezik a játékban, ami csak lvl1 detail scant tesz lehetővé.
Jelen pillanatban nincsenek holdak a játékban (vagy legalábbis lockolni nem lehet őket) pedig a bolygók körül az orbitális ívüket megrajzolja a progi. Valószínűnek tartom hogy az lesz a lvl2 scan... Valamint az egyes bolygókra sem lehet leszállni, gondolom azzal kapcsolatban lesz a lvl3 scan.
Szerintem jelen pillanatban egyetlen hajó van a játékban ami igazán alkalmas a mélyűri felfedezésre, az ASP. Egész egyszerűen a 6 hardpoint miatt... Úgy gondolom -legalábbis jelen pillanatban - ugyanis hogy utánpótlás hiányában mélyűri felderítéshez olyan fegyvereket kell feltenni amikhez nem kell lőszer. Ilyen kettő van, a lézerek meg a railgun. Utóbbit mondjuk még nem próbáltam, ha jól láttam akkor nagy sebzés, nagy energiaigény, nagy heat termelés és nincs gimballed verzió csak fix. 4 lézert kevésnek érzem egy komolyabb fightra (a mélyűri NPCk szerencsére általában keményebbek), 6 már elég lehet.
A másik scannelésre alkalmas hajó, a cobra energiaellátása egyszerűen túl kevés. (valaki írta pár napja hogy elégedetlen a viperrel mert nem fér fel az összes modulból A - hát a cobrára még annyira sem férnek fel, nekem spéci Bs kill warrant, Cs pajzs, hajtómű és FSD van - kb választhatok hogy ebből melyik kettő legyen majd As, ha le tudom cserélni a Bs power plantot végre). Kell az az asp az igazán mély mélyűri felderítéshez...
Azt mondjuk mindenképpen hozzá kell tenni hogy eddig összesen csak 267 rendszert látogattam meg, a felfedezésben is mindössze a szomszédos szektorig jutottam, ráadásul annak is csak egy kis töredékét fedeztem fel - talán ha 25-30 ugrásnyi távolságra jutottam a legkülső független rendszerektől. Simán elképzelhető hogy egész egyszerűen csak pechem volt hogy csupa lakatlan rendszert látogattam meg, sőt, az is benne van a pakliban hogy a sok lakott között pont egy lakatlan szektort fogtam ki (a jól nevű COL 285 sector neve eléggé ismeretlen mélyűrt sejtet) és más szektorokban tombol a helyi ökonómia. A galaxis egész egyszerűen felfoghatatlanul nagy... Azokon a külső állomásokon ahol leszálltam, többnyire alig járt még játékos, többnyire 4-5 ember járt, legkívül már csak 1-2 - és volt egy hely ahol rajtam kívül senki az elmúlt 24 órában.
Ugyanakkor gondoljatok bele hogy ebben milyen lehetőségek rejlenek. Üres a galaxis? Bármikor betehetnek utólag földönkívűli birodalmakat. A játék szinte kiált a saját birodalmak kiépítéséért, ami értelmet adna a kötelező online kiadásnak... Akár egyénileg, akár csoportosan (ami jelenleg nem szerepel a játékban) outpostok építése stb.
Ugyanakkor ez szerintem még messze lehet, jól mutatja a helyzetet hogy még a tervezett hajóknak a fele sincsen a játékban (a bugokat ne is említsük) - ami mondjuk kicsit probléma is, mert személy szerint én spéci megőrülök attól hogy a szembefutó NPCk igen jelentős része sidewinder vagy pláne eagle, ami ellen a mozgékonysága miatt kész kínlódás a fight (mert ugye végig kell pörgetni még a kill warrantot is rajta). Nem hiszem hogy azért van ez így mert a multizókat akarják egyben tartani - így is többezer lakott rendszer van (mármint úgy érzésre, nem számoltam meg a pöttyöket :D).
Hogy a rendszerek mennyire változatosak? Hát, erre csak azt tudom mondani hogy amennyire csak lehetséges. Vannak egészen meghökkentő helyek, egészen érdekes pályánkon gyakran egymást keresztezve mozgó napok ill. bolygók, de nem tudom hogy ez kit mennyire hoz izgalomba hosszú távon (engem spéci kevésbé). Hosszú idő (itt ez alatt napi 8+ órát értek) után ha nem lehet sehol hentelni, a felfedezés izgalma távozik, egyszerű dara lesz. Újabb x csillag, újabb y bolygó... Hiába szép a látvány, nem hiszem hogy túl sokan dobnák el magukat attól hogy na, a sok vörös óriás után találtam egy barna törpét is. :D
Ami ébren tartja az embert, hogy mindig várja hogy felcsendül-e az a dögös zene ami valószínűleg azt jelzi hogy valami "különleges" esemény történt - arra még nem jöttem rá hogy az mi lehet, két dologra tippelek, vagy ami valószínűbb hogy olyan csillagot fedeztél fel amit még soha senki a játékban (erre tippelek elsősorban) vagy pedig azt hogy a felfedezésed rekord valamiben (pl a központi csillagtól legtávolabb eső idáig felfedezett objektum stb). Nekem eddig összesen háromszor csendült fel, úgyhogy ha az előbbi tipp a helyes, akkor már mások által korábban már elég rendesen felfedett területen scannelgettem eddig.
Úgyhogy csak remélem hogy ha kijjebb jut az ember (mert ha ránézünk a térképre, gyakorlatilag egy hangyafasznyit távolodtam el a lakott rendszerektől), lőnivaló is akad majd mit bőséggel - mert akárhogyan is nézzük a dolgot, a játék izgalmát alapvetően a pörgős harcok adják. És néhol csak van ott azért egy-egy lakott rendszer is... -
TokraFan #4097 Ha ez így van, akkor erősen kérdés, hogy mi értelme a 400 milliárd csillagrendszernek? Mert akkor vagy marketing bullshit volt ez is, vagy így akarják a multizó játékosokat "egyben tartani", nehogy annyira szóródjanak, hogy már senki ne találkozzon senkivel.
És egyébként a rendszerek mennyire voltak változatosak? Legalább a bolygók, a környezet van annyira változatos, hogy érdemes felfedezgetni? -
smoother #4096 Basic Discovery Scanner - Has a 500 LS range and costs 1,000 CR
Intermediate Discovery Scanner - Has a 1000 LS range and costs ~500,000 CR
HA rövod a scannered told egy nagy throttle.
-
traz75 #4095 Na, visszaértem egy alig 70 fényéves deep space felfedezésből... Hát érdekes volt. A helyzet az hogy nem találtam kint egy nyamvas outpostot sem, azért jöttem vissza. Azt hittem, lesznek legalább elszórtan lakott rendszerek, de egy idő után elfogytak... Rég elfogyott a lőszerem, egyetlen szaros lézerrel meg nem sokra megy az ember. :D
Van aki elmereészkedett pár száz fényévnél messzebb? Már úgy értem, körbenézni hogy mi van arrafelé? Mivel én minden egyes rendszert totál kiscanneltem ahol jártam (leszámítva amikor visszafele indultam, akkor már csak a központi csillagot, meg ami kéznél volt)), nem voltam túl sok rendszerben (valami 40+10et scanneltem ki, alig 550K volt a bevétel belőle).
Ami tapasztalatom szerint a legrosszabb azonban, az az hogy egyszerűen elfogynak az ellenfelek. A legtöbb mélyűri rendszerben egész egyszerűen nincs egy darab NPC sem. Amelyikben van, ott sem túl sok - mondjuk azok kb kivétel nélkül mind kalózok akik egész tűrhetően fizetnek. De ez nem volna érdekes, mert ha épp nem vacakol a szerver akkor jönnek az uni. signek. A probléma csak az hogy 90%ukban - vagy méginkább 95%ban, azaz kb 20ból 19* - konténereket talál az ember, és még csak nem is rabszolgákat vagy aranyat. Vagyis nem igazán van az mint a független területeken / közeli rendszerekben, hogy scannelget az ember és ha megunja - mert harc nélkül néhány óra után garantáltan megunja -, akkor hentel egy jót és közben pörög a pénz. Egyszóval, jelenleg úgy tűnik számomra hogy nem nagyon éri meg igazán messze elkóricálni, mert nincsen ott semmi. Jobban megéri a civilizált űr közvetlen környezetében maradni, mert ott pörög minden.
-
localmester #4094 Sziasztok !
Szeretlek Chrisstophorro !
Szerinted én szeretem az ilyen pozitív építő jellegű hozzáoszlásokat ? Nem !!!
Smooter !
Kösz a tanácsot !
Veszek most egy Advanced Discovery Scaner potom 1.6 M Cr.
Hála van annyim is !!!
Megpróbálom !
Köszi ! -
Chrisstophorro #4093 amúgy nézd meg, hogy meg tudod e venni a discovery térképet az adott rendszerre -
Chrisstophorro #4092 500e cr -ért vállalom, amit cargo formájában ledobsz :) -
Chrisstophorro #4091 jajj de édes ez a mondat : Valaki el tudna ugrani a kedvemért és meg tudná nézni az adott rendszert ?
-
smoother #4090 Ugy emlékszem hogy a nagyobb scanner megoldja ezt a gondot, az alap scanner lehet nem tudja. -
localmester #4089 Sziasztok !
Szeretném, ha segítenétek mert nem találok valamit ami elvileg létezik.
Van egy úgynevezett HR 7079 Rendszer amit a játékon belül a navigációs térképen meg is lehet találni.
Maga a rendszer 4 bolygót tartalmaz ami : HR 7079 A, HR 7079 B, HR 7079 C és nem utolsó sorban HR 7079 D.
Éb a HR 7079 A lévő OCHOA Terminal-on dokkoltam.
Na már most, én kereskedelemmel foglalkozom és használom a ED Best Profit Calc by Slopy 4.2.0.0 programot.
Maga a program felcsatlakozik az elite szerverre és a felhasználók által folyamatosan bővített adatbázisból olvassa ki az adatokat amit igen gyakran frissítenek .
Az a bajom, hogy az adott rendszeren belül ez a program 6 állomást is említ.
Bentham Terminal
Eilenberg Port
Hardy City
Harrison Hub
Napier Orbital
OCHOA TERMINAL
Alap esetben ugye a OCHOA TERMINAL találod meg a navigációs térképen.
Hogyan tudom megtalálni az adott állomásokat ?
Más fórumok is írták, de nem mondták meg, hogy hogyan találod meg !
Probáltam Standart Default Scanner-rel, de semmi eredmény.
Valaki el tudna ugrani a kedvemért és meg tudná nézni az adott rendszert ?
Kérlek titeket adjatok valami tanácsot, hogy hogyan s mi ként lehet megtalálni ezeket az állomásokat.
Forgalom van, mert látok sok hajót , követem le szkennelem üres a rakodótér és eltűnik a semmibe, aztán fordítva elő jön a semmiből megint leszkennelem és tele a rakodó tér és megint távozik. Persze teher hajók a többsége, de hova mennek és hol dokkolnak ?
Vannak NAV pontok, de nem tudom mit tegyek velük.
Üdv.
Utoljára szerkesztette: localmester, 2015.01.02. 19:08:58 -
traz75 #4088 Attól tüzelni még tüzelne, csak nem találna (max nagyon közelről)... A turrettel kapcsolatban szerintem is igazad van, bár azok elég drágák. -
Nemlehet, hogy gimbled volt es volt zavaroja az npc- nek ? En banyaszni turretet vinnek ;) az vigan kalapalja neked , eleg tobbe kevesbe iranyba allni. -
rexsimus #4086 Tévedsz, meglett. :D
Az egyik állomáson ahol kereskedtem, ott maradt több mint 100 tonna árum. :D
Bedokoltam, eladtam ami volt a raktérbe, és egyből benne volt a raktérbe a hiányzó áru. -
Kronos79 #4085 Multicannonnál úgy vettem észre, hogy hiába áll célon, neked egy kicsit az ellenfél elé kell tartanod és csak akkor indul a céllövölde. Egy kicsit tovább is kell a "tűzgombot" nyomva tartani. Hasonlít egy kicsit az IRL minigun használathoz, ahol előbb felpörög a cucc és csak utána kezdi el szórni az áldást. -
traz75 #4084 Ugye be vannak állítva a fire groupsban? Powert koncentráltál a fegyverzetbe? (kurzorgombok) -
traz75 #4083 Teljesen esélytelen. Örülj neki hogy nem robbantál fel. :)
Más : kiscanneltem azt a távoli csillagot. Tök király volt, egyszercsak full hangerővel elkezdett bömbölni egy igen ütős kis zene amit még sosem játszott a progi. Azt hittem, megtámadtak a thargoidok - pedig azok még nincsenek is a játékban ha jól tudom...
Lehet hogy ez történik akkor amikor olyan helyet fedezel fel, amit még soha senki a játékban? -
smoother #4082 Bányászat: Nem értem mi a gond de csak ilyen Gallite meg Indite van 5-10% os arányban jelenleg.Ugyanott ahol tegnap palladium volt bár az is csak ilyan 3-8% max. Befolyásolja a mining laser teljesitménye hogy hány % az érc tartalom?
Shieldbank: Védelemre van. Megint betámadott bányászat közben egy Viper npc. A beam laser lött de a multicannonok egyáltalán nem. Fel voltak töltve löszerrel, közel is voltam de semmi. Valami extra gombot kell megnyomni hogy menjen? Sikerült elmenekülnöm amig tartott a pajzs de ugy gondolom ha mennek is a multicannon-ok akkor sem lett volna esélyem ellene.
-
rexsimus #4081 Tegnap este kifagyott a szerver és mire visszalogoltam hiányzott 1,5 milla creditem.
Esélytelen a visszakapás? -
traz75 #4080 Gondolom a meneküléshez. :) -
Megkerdezhetem, shieldbank minek a banyaszathoz ? -
traz75 #4078 Újabb rekord, 340K LSre lévő csillag... :D
És még egy : az egyik kiscannelt rendszerért nagylelkű 0 creditet ajánl a program... Gazdag leszek, érzem. :D -
Mi Magyarok mindenhol ott vagyunk! :DDD
-
Ilyen ez a huge plasma accelerator . -
smoother #4075 Lehet hogy nem mutatja a trade route ezt a helyet de ez talán jobb is. A cobra felszerését elkezdtem mert egy sima bányászathoz is kell normális felszerelés plusz sokszor akarnak kiszedni. A két hely között olyan 30+ezer profit egy ut, ez egy közepes felszerelés ára.
Persze 150 felett már másfele mutatja merre menjek de ez az összeg pont megfelel hogy pár kanyar után felszereljem a hajót.
A lista:
16 cargo 35ecr
Shield 56ecr
Muticannon kicsi 30ecr
Powergenerator 18ecr
Beam laser 38ecr
Ha ez megvan a bányász felszerelés:
Refinery 4bin 55cr
Shieldbank 25cr
Mining laser 22ecr
Az első fele tegnap meglett ma 1 óra alatt összerakom a mining részt. Csak ne mindig reggel 8 kor lenne a karbantartás....
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.02. 08:09:32 -
traz75 #4074 Én meg 2 után inkább lefeküdtem, mert teljesen élvezhetetlen volt a játék, volt hogy egy scan percekig tartott mert csak futott a scan újra és újra, jelezte hogy kész van - csak éppen a szerverrel nem kommunikálta le. Azt az 52 objektumos rendszert jó 1.5 óra alatt scanneltem le a 40Kért úgy, hogy közben uni. jelet sem igen csináltam, ugyanis nemigen kaptam, csak néha amikor nagy távolságot futottam és nem akartam emiatt lefékezni (azokat is a szerver dobálja ezek szerint?). :S
Furcsa, mert eddig nem volt semmi probléma - szerintem elképzelhető hogy mostanra jött össze annyi játékos hogy nem igazán bírja a szerver... Akkor viszont nagy anyázások lesznek itt még. :D -
Havernak bebugzott a market, a rakomany silvert, korlatln alkalommal eltudta adni ;) -
traz75 #4072 Ez kemény 40Kt ér. :S -
StrikeFor #4071 engem Type9 szorított már be a kijáratnál és szétlőtt a bázis:P mentem utána ,feltételeztem kibír menni,de beszorult és én szívtam meg :P -
Chrisstophorro #4070 pedig nem rossz dolog, én nem találkoztam még idiótával, el is beszélgetek ha találkozom valakivel...persze ha csak kicsi hajó és kezdő...ha magyon combos, inkább kusshadok a fűben , ülve szundikálva...egyébként npc már többször nekem jött, és úgy is, hogy kamikazeba az állomáson...ő meghalt, nekem maradt 6%-om ... -
Chrisstophorro #4069 Nekem eddig 29- a csús 32e K ért -
Chrisstophorro #4068 hát én is lekapcsoltam mindent, még ki is szálltam betolni :)
De semmi... Ezért szerettem a LADÁKAT...nincs annyi francos elektronika
-
Ry0K3N #4067 Nekem kapásból azzal kezdte a játék az egészet már tutorialnál hogy nem engedett leszállni. Nem hozta be a kis ablakot és így nem engedett leszállni.
bug -
traz75 #4066 Basszus, nem hiszem el : olyan rendszer találtam, ahol 52 objektum van. Érdekes lesz így kiscannelni, hogy 10 MP helyett általában kb 20-30 MPig tart egy scan a lag miatt... Ráadásul egy fél órája a szomszédos rendszerből ledobott a szerver - miután vagy 20 bolygót kiscanneltem, és relog után az az előtti rendszerbe tett vissza. Most ezt eljátssza az 50. után, én olyat üvöltök... :D -
traz75 #4065 Én nem válogatok. Mindenkinek pusztulnia kell... Csak kevés a 3*2100 lőszer. :D