23609
-
EFRM #3925 nem en irtam el, hanem te olvastad el.
"ha talalok egy hasznalhato allomast az bazimessze van a kp-i csillagtol" >=300ls (nekem) ha grind van akkor nincs ido scben pocsolni.. -
#3924 Valamit szerintem elírtál :) 50-100 light sec-re állomások nincsenek egymástól nemhogy rendszerek. A központot mindenképp érdemes elhagynod, kicsit menj távolabb a kezdő helytől úgy 100 LY-re. Ott kezd kutakodni a lentebb említett beállítással. Biztos fogsz találni olyan rendszerhalmazokat ahol közel van egymáshoz a high tech és mezőgazdaság. Az kiindulásnak megteszi. Fontos, hogy nagy mennyiséget áruljanak. Ha jó az ár de kevés van, nem érdemes ott maradni. Pár kör után változik az ára. -
EFRM #3923 mittudomen 2-300 ls-en tul nekem mar sok. nem mondom, h volt missio elmegyek akarmeddig, de grindes kereskedni minnel kisebb a tav annal jobb :D
mondjuk 50-100 ls koruli bazisok istenesek -
#3922 ezt fogom tenni én is majd egy kis fejelgetéses vadászkodás után:))
este TS....:) -
#3921 mi az hogy "bazimessze"? 400 fényévnyi utazgatás? Tegnap este kutakodtam a szomszédos rendszerekben, de nem találtam a helyem sehol sem :) Viszont tanulságos volt.
navigációs segédletnél felhúzod a populációs küszöböt 10 milliós lélekszám fölé. Economy ban beállítod a high tech, refinery, agricultural és extraction helyeket. ... there you go -
StrikeFor #3920 van,lehet ! már majdnem 200 kill-em van így :P -
EFRM #3919 tegnap borultam egy kicsit meg, miutan atneztem a jelenlegi kornyek galaxy es system mapjat (v 100 rendszert oO ezen borultam meg), de ugy latom van a neten par trading adatbazis azokban fogok szetnezni. az a bosszanto, h vagy nem talalok parban high supply/demandos helyeket, vagy ha talalok egy hasznalhato allomast az bazimessze van a kp-i csillagtol.. zz na mindegy este majd kiprobalok 1-2 trade toolt v adatbazist.
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2014.12.30. 11:39:28 -
#3918 Sajnos nem tudod mi a high deemand. Sokszor még az állomás leírására odabiggyesztett import jellemző sem igaz.
Kezdetnek keress olyan outpostot ahol metal (gold, palladium, silver) kitermelése folyik, ezek többsége extraction és csak extraction. nem pedig extraction/refinery. Ha a szomszéd rendszerben találsz industry, refinery, high tech állomást, akkor ott nagy valószínűséggel megveszik.
Kereskedésre fittelt cobra MKIII -al körönként 50K-s profitot lehet realizálni. Ehhez természetesen 10x ennyi befektetés szükséges.
Ha találsz olyan rendszerhalmazt, ahol a szomszédos rendszerek állomásai (nem outpostjai) egyfajta táplálékláncot alkotnak, mint pl HIGH TECH/REFINERY - AGRICULTURAL/REFINERY - EXTRACTION/INDUSTRIAL ... nos akkor jó helyen vagy. Egy ilyen háromszögben remekül lehet boldogulni. -
#3917 HIP 21991 (progenitor cell) - SIETAE (tobaco)
(vagy SIEATE..fejből nem vagyok 100% -os)
SIETAE környékén még kereshetsz más high tech rendszereket, van is egy nem messze (sajnos fejből szintén nem emlékszem a nevére) SIETAE - ben van olyan állomás is ahol sok fémet exportálnak (első station a naptól)
4 ugrásnyira van egy rendszer TOCO ami egy meglehetősen nagyra nőtt kalóz tanya. Ott van minden szürkétől a feketéig. De inkább csak vesznek. Amit exportálnak az likőr :)
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.12.30. 11:06:41 -
EFRM #3916 valaki tud valami jo kis kereskedelmi utvonalat, ahol nem kell sokat SCzni a bazisokig, odavissza 1000profit folott? kicsit beleuntam a rendszerek keresesebe es a regi utvonalam 1000 valamennyit hozott (1 iranyba)
-
#3915 mondjuk valaki még bevezethetne picit jobban az aszteroidamezők részleteibe, hogy mit kell még figyelni, mert ha bele gondolok, óva intettetek a Metalic rich-mezőktől, pedig a neve alapján én oda mentem volna elsőre :) szal ha valakinek van egy leírása mi mit jelent ott, azt megköszönöm!
kereskedés: azt az egyet nem értem még mindig, hogy a galaxy map-on honnn tudom, hogy egy adott célállomásnak mi a HIGH demand-je (mit vigyek oda onnan ahol vagyok). -
#3914 Sziasztok!
ez a valaki én volnék, Greg :)
Igen, nagy köszönettel tartozom a fórum illetve TS-en dolgozó pár kollégának!
Tegnapi nap előtt jó pár napot játszottam, maximum 60k-t sikerül össze keccsölnön már ki tudja hogyan, de szenvedéssel, sok idővel! Tegnap persze mindent amit lehetett beszívtam, wanted fee, biztosítási dijjak, plusz nem megoldott küldetések, mert nem találtam rá az ellenre pl....
Aztán TS-en a srácok adtak egy jókora Löketet! 30K-val érkeztem és egy nulla alap sidewinderrel.
Egyik fórumtárs tanácsára átalakítottam a hajót bányászhajóvá. Elmentem aranyat és platinumot bányászni! 4 tonnás rakteret megtöltve az első út végére kb 75K pénzem lett. Soha nem volt még ennyi :)
közben elbeszélgettük az időt, a bányászásba is bele jöttem és élvezem. Kilépés előtt úgy állt a dolog, hogy 230.000CR-ből vettem egy Addert (szintén a TS es srácok elméletei alapján, számba véve a lehetőségeket). Kb félig, 2/3-ig fel van tuningolva az Adderem és útra kész. Kb 6 órámba tellett.
Ma ha be tudok menni játszani, megyek kicsit bounty-t keresni. nagyon kiváncsi vagyok! Nekem ez egy nagyon nagy kezdő lökés volt!
Különösképpen, hogy nagyon rendes segítőkész, baráti hangú emberekkel találkoztam. Az egész élmény 10x jobb volt mint előtte a magányosabb gameplay és még pénzt is keresett mindenki közben. Csak 3/4 1-kor nehéz volt felállni a gép elől, úgy hogy vacsorázni 3 órával hamarabb el szerettem volna menni, csak még az ember ugye ezt megcsinálja, csak azt beviszi, még ezt meg ezt megnézem " csak gyorsan" :))))
Köszönet még 1X! -
#3913 Arra nincs valakinek ötlete, hogy a Unidentified Signal source-ban napok óta (kb. a patch óta) miért nem találok semmit sem?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2014.12.30. 10:26:02 -
#3912 Nem kell elhinni mindenkinek mindent.... Én bill+egér-el tolom és mindent le tudok szedni vele. Kicsit módosítani kell az alap beállításokat (mouse ne a roll-t vezérelje hanem a Yaw-t) és máris játszható. Ráadásul én főleg bounty-zom. Mi az amiben az egér jobb? Célra tartás! Pontosabban tudsz vele célozni cserébe rosszabbul manőverezel. Viszont hamarabb tanulható. Összességében egy abszolút "élhető" nem szenvedsz akkora hátrányt, mint ahogyan azt páran mondják. -
#3911 - Ha a hajód eladod, akkor minden rajta található modul árából leveszi a 10%-ot. Ám ha a modulokat külön adod el illetve lecseréled olcsóbbra, akkor a különbözetet 100% -ban kapod vissza.
- (30K credit-el nekiindulva) beülni egy Adderbe és felszerelni 2x annyiért mint maga az Adder, mindössze 4 óra. Nem nekem, hanem valakinek ennyi volt, aki tegnap este 7 órakor keresett meg bennünket TS -en az ominózus pénz problémával. Ha kedve tartja majd Ő beszámol a tapasztalatokról.
A kereskedés meglehetősen egysíkú. Vannak bizonyos áru típusok, sőt konkrét áruk mint pl: Gold, Paladium, Tobaco, Performanc Enhancer, Progenitor Cell, Imperial Slave, Marine Equipment, Consumer Electronic ... ha valaki megfigyeli a közös vonásaikat, akkor annyit lát, hogy mindegyik drága. Az árrés emiatt könyebben eléri az 1000 credites határt. High tech gyárt gyógyszereket, consumer electronic-et, agricultural vesz gyógyszert, industrial vesz consumert. A lényeg az, hogy minden egyes dokkolás után realizálj nyereséget (nem az utazás szokott sokáig tartani).
-
JoeSatriani23 #3910 A kinkeserves az szemelyes velemeny volt:) ha jol emlekszem, volt itt aki irta h neki megy azzal. En x52vel tolom...elotte valami oskovulet indokmentes joyal toltam..ossze sem hasonlithato a jatekelmeny. Remelem ez a rift meg raduplaz a feelingre. De ez mar sajnos csak 2015ben derul ki,addig mo-n vagyok...veszek is meg elite nelkul:D -
#3909 nekem van XO -m ;) csak rakotottem a wirelesst a pc-re es hasit is, egy kis utolagos konfig kelett, mar szepen muzsikal, nagyon pontosan lehet iranyitani vele a jatekot es csak 2-3 ritkan hasznalt keyboard gomb maradt a keyboardon (pl subsystem targeting) Mondjuk biztos sokat dob a latba, hogy XO kontrolerrel mar regota jatszom, egy ideje mar minden pc-s jatekban keresem az xbox controller funkciot (szerencsere 80% ban van is) anno 100000000eve volt egy sitek joy -omtipusra nemmelexem, csak hogy draga volt forceos atszerelheto jobb es balkezesnek, elajandokoztam egy ideje mar .. ha veszek tuti saiteket fogok ismet.
amugy bemlaser turret + kill scanner eleg fura egy gepen, neha a turret vadul loni kezdi azt amit eppen scannnolok, dacara hogy masik groupban van, maskor meg nem mokazik.... remelem ez bug es kijavitjak majd... es ismet remelem hogy dragabb donking computer nem lesz ilyen haklis mint a jelenlegi legolcsobb, egyik dokkolasnal 10percet vart mert fojton elengedte a ki es bejovoket ;) .. e legalabb kozben mentem BIO afk ;) -
traz75 #3908 Én a joy+egér+bill kombóra esküszöm. El sem tudom képzelni hogyan lehet egérrel labdába lehet rúgni harcban. Szerintem nemhogy PVPben, de még NPCk ellen sem... Mondjuk ha valaki csak kereskedni, felfedezni akar, akkor oké - egészen addig amíg valaki ki nem szedi cirkálásból... Én néhány óra alatt képtelen voltam hozzászokni, amint vadabb fordulókat kellett csinálni, rögtön teljesen "out of control" lett. Mondjuk az igaz, az NPCk nem tudták lekövetni a mozgást és alig találtak el, de fordítva viszont 0 volt. :D
Ha valakinek nincsen joya és nem igazán akar rá költeni, - bár nem próbáltam - a gamepad (1500 forintért már lehet kapni nonamet) szerintem simán jó lehet, legalábbis NPCk ellen (PVPben gondolom a HOTAS használók némi előnnyel rendelkeznek azonos körülmények között a joyosokkal szemben is). -
DarkBlade #3907 Az hogy "kínkeserves" nem fedi a valóságot.
De nincs más, joy -ra is majd talán márciusba lesz keret.
Addig vagy mazochista leszek, vagy jegelem a játékot. :( -
JoeSatriani23 #3906 Moby megrendelted a dk2-t?
en 24.en rendeltem ma pedig hozza a ups. Igaz uk cimre megy. Kivancsi vagyok MO-ra mennyi ido alatt kuldik -
JoeSatriani23 #3905 En a joyra eskuszom. Eger+bill kombo szamomra kinkeserves volt:) -
DarkBlade #3904 Üdv mindenkinek.
Van olyan aki bill+egér -el tolja a játékot?
Lehet egyáltalán normálisan játszani így? -
traz75 #3903 Huhh, hát ez egy nagyon fontos információ, jó lenne tudni hogy tényleg így van-e. Ha igen, akkor én nagyot szívtam. :D
Mondjuk az biztos hogy az összeg mérete függ az enemy hajó típusától és a minősítésétől is - azt vettem észre hogy a senkiföldjén nagyobbak az átlagos bountyk, érzésre olyan 3-4* akkorák mint "bent". Én legalábbis ritkán találkozom 1-2Ks sidewinderekkel, inkább 4-8Ks az átlag, míg bent leginkább ilyen 1-2Ksokkal futottam össze. Mindenesetre le fogom cserélni a kill warrantomat - keveslem a 2 KMes hatótávot, állandóan kifutnak belőle...
Vicces belegondolni hogy elképzelhető hogy buktam már néhány millát a gagyi scannerem miatt. :D
-
Ninju #3902 Köszi, majd átfutom a hiv. fórumot hátha van róla valami bővebb. -
Ninju #3901 Igen egy Kobrával még bőven marad hely mások mellett. :) -
Chrisstophorro #3900 Valahol olvastam , de inkabb szemelyes tapasztalat -
#3899 Azt néztem én is, de még eddig befértem mellettük, mondjuk nem is dockoltam még szörnyeteggel. Mondjuk olyan már volt, hogy fentről rámhúzta az npc a gépet azonos irányban. Csak a lélekjelenlétemen múlt, hogy nem lett baj. -
#3898 Ja, az utolsó kanyart 50k-val a listán csináltam. Gondoltam még nekimegyek egy nagy vasnak. Há majdnem eldádázott! :D szarrácsipkézett hullal húztam fel a nyúlcipőt, és ropogósra sültem az ugráskor. Betegen, összetörve, de immár gazdagon tettem le a madarat a dockban :D -
Ninju #3897 Ez a több adatbázisban keres a jobb KWS az le van valahol írva?
A manualt még nem volt időm végigolvasni. -
Ninju #3896 Az NPC-k sajna középen mennek. Nem foglalkoznak a fényekkel. -
#3895 De ha a zöld oldalon mész be, ott nincs szembeforgalom, nem? -
#3894 Ez a ki-beugrós móka volt a kulcs! 1 óra alatt se csináltam 100k-t. Gyorsan vettem is egy addert. Nem fogom megbánni ugye? :D -
kalif #3893 Sokan szidják az automata dokkolót, pedig van előnye is a kék duna keringőn kívül is :)
Ha jól állsz a bejárathoz akkor nem lassabb és nem fenyeget az a veszély, hogy összeütközöl egy másik hajóval Jártam már úgy, hogy mikor mentem be manuálisan , akkor sebesen jött egy anaconda éppen ki, és ütköztünk.Az eredmény persze nem számomra volt kedvező, buktam is miatta pár millát. -
Chrisstophorro #3892 Eldontheted hogy megtartod vagy beszamitod. En elbaxtam , mert mercenary elofizumhoz kaptam eaglet es beszamitattam a sidewinderem 1000 ert az elején mert nem tudtam hogy 40e hajó amugy. Ezert elvbol nem veszek soha tobbet ilyet. Azota viperem van 6kilo ertekben de picit lassab haladok.
ha veszel kill warrantot , minnel nagyobbat veszel annal tobbet kapsz bountit. 120 korul vettem. Azota 15-35e penzek jonnek vissza ha raszkennelek , mert tobb rendszer adagbazisat tudja lehivni. Imperial tartozik 20e rel csak kurv..ra nem talalok sehol semmjt semmit ahol behajthatom. Otlet valakinek? -
kalif #3891 A hajót ha jól láttam 10 %-kal kevesebbért tudod eladni, mint amennyiért vetted.Viszont a modulok ára változatlan marad.
Tehát mindegy, hogy új hajó vásárlásakor beszámíttatod, vagy külön eladod a modulokat és úgy adod el, mert ugyanott vagy. -
kalif #3890 Én shield nélkül kereskedtem a type 7-tel semmi gond nem volt.Viszont mindig gondom volt a dokkolásnál és a kimenetelnél, mert akkora hajó, hogy alig fér ki.Meg a manőverező képessége finoman szólva sem az igazi.Csak kereskedésre jó. Örültem is amikor összegyűlt annyi pénz, hogy tudtam váltani pythonra.
-
Chrisstophorro #3889 szerintem ez attól is függhet, hogy hol akarod eladni a fegyvereket, modulokat. -
Chrisstophorro #3888 én megvártam, amíg lejárt a kis összegű bünti, éd kifizettem a dupláját uabban a federalban de tök máshol. Azért a 20e büntit nem érdemes duplázni :) -
d00ky #3887 En pont ma szorakoztam az uj hajo eladassal, de jo lenne ha valaki megerositene:
Ha veszel ujat, beszamittathatod a regit, de mintha kevesebbet fizetne erte, mintha leszereled a cuccokat es eladod kulon-kulon.
-
#3886 Ujbol erdeklodnek , szepen jovedelmez a fejvadasz szakma, lassan uj hajorol nem csak almodhatok.... a kerdes az, hogy mi lesz a jo kis regi hajommal ? beszamitja, megtartja ? vagy mi a nyug esetleg ahol veszem az ujat ott letaborozika regi ? ...
es egy erdekes kep / szituacio - nem bantammeg! a docking computert! -
erdekesen dokkolt egyszer a gep , bemanoverezett, oldalra fordult es ugy csapta oda magat, ott karistola a foldet , ugy kelett kezzel kiemelni
aztan ujra elengedve mar leszallt jol :