23609
1418743729.jpg
  • danone
    Nem tudom egyben így írta-e már le valaki, mindenesetre a tapasztalatom, mikor mit érdemes csinálni a raktértől függően

- 0 - ~40t-ig vagy fejvadászat cobra-val (ha frekventáltabb harcot akarok sok kis bevétellel akkor extraction point, ha kevesebbet de nagyobb bevétellel akkor NAV point), K.W.S kötelező darab. Jó helyen a kisebbek 2-20k körül adnak, jó nav pontban viszont akadnak kicsit is (cobra pl) 50k bounty-val. Alternatíva még a kalózkodás, cargo scannerrel anarchy rendszerben, ahol van black market természetesen. Jobban nem lehet vele keresni(bár adtam le már 20t imperial slaves-et is, ami azért elég jó volt :) ), de poén.
    - 40-100tig. Ez kb az ASP-t jelenti. RARE resources trading, így olyan 1-1,2millát lehet keresni. Kiindulásnak ajánlom EZT a linket, jó útvonal. Erős FSD kötelező darab! (1.7m)
    - 200t+ sima kereskedés. maximum 40-50 fényéves oda-vissza úttal tonnánként kb 2800-at lehet keresni, ez nálam olyan 2,5-3 milla/óra

Kb ennyi, nemsoká megvan a Lakon TYPE 9, azzal ugyanúgy kereskedés lesz úgy látom :)
  • lwb
    Ez az én tervem is. Fejvadászkodást majd még meglátom, lehet hogy inkább csak kereskedek. A régi elite-ben és klónjaiban is a hosszú utazások voltak a legjobbak, nem a lövöldözés. (meg a végén, amikor számoltam a profitot)
  • lwb
    Köszi. Néztem pár YT videot a hogyan legyünk gazdagok két óra alatt témakörben és van egy-két jó ötletem, ha már százezer körül összeszedtem magam. Odáig eljutni most a feladat. :)
  • traz75
    104es raktere van normál fittel, de olyan 2M alatt nem érdemes beruházni rá. Kell rá MINIMUM egy Bs fsd plusz cargo rackek, ez önmagában kb olyan +800K körül van. Plusz pénz az árura... Hosszútávon elengedhetetlen az As fsd, plusz nem árt egy jó hajtómű is, mert olyan a hajó mozgása mint egy tégla, az alaphatótávolsága pedig elégtelen.
    Jobban jársz ha a cobrára nyomsz fel cargokat amíg nincsen pénzed a normális fitre - igaz hogy csak fele annyira lehet felhúzni a rakteret, viszont közel kb olyan 1.5* gyorsabban közlekedsz még egy jól felszerelt teherhajónál is, nem hogy egy pocséknál. Plusz nem leszel teljesen harcképtelen.
  • Etelkozi Vata
    Köszönöm, akkor most ezeket átböngészem...
  • AnarchoiD
    +Meg szamolj azzal, hogy alap FSD -vel es megpakolt rakterrel egy T6-os nem ugrik valami messzire + valamibol meg is kell tolteni a cargo-t + a cargo rackok is penzbe kerulnek nalam amikor T6-ra valtottam, 96T hely keletkezett mivel docking computernek is kelett a hely (neha joljon) + shield nelkul kicsit veszelyes repkedni ;) es nem nyersz azona sloton akkora cargot, hogy megerje a rizikot...
  • AnarchoiD

Itt pedig lemodellezheted , a leendo hajodat

Annyit meg, mielott eladod a hajodat , minden belso komponenst cserelj le a legolcsobb szarra, mivel igy tobb penzt kapsz ;)
    Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.01.17. 12:12:32
  • Etelkozi Vata
    Szia! Én is így kezdtem pár napja, elvállaltam a könnyű, de néhány ezrest hozó küldiket. Aztán egyszer csak meglett a Viperre való, amivel már be tudtam gyűjteni néhány jó bounty-t.

Egy tanács még: ha a rendőrök, vagy valaki más lődöz egy "zsíros falatot" (Anaconda, vagy Python, ilyesmi), akkor várd meg amíg jól leamortizálják 30-50 %-ra, pajzs nélkül, majd akkor csatlakozz be a küzdelembe és segíts kinyírni.
    Így tied lesz a jó kis fejpénz érte, nekem olyan 90k körül volt a legtöbb, már 4 Anacondát kinyírtam, pedig tényleg most kezdtem én is a játékot.
    De azért egy jól felszerelt Viper alatt ebbe ne fogj bele (bár, akik ügyesebbek, mint én, azoknak lehet könnyebb...).
  • Etelkozi Vata
    Nagy döntés előtt állok. A 850k-s kobrát kéne type-6-ra cserélni. Alapból 50-es a raktere, fel lehet húzni 100-ra?
    Találtam néhány jó kereskedő útvonalat, gondoltam a harcról a puszta kereskedésre térek át.
  • danone
    Ha nagyobb hajókat keresel sűrűbben, akkor nav beacon a nyerő, Anarchy rendszer mellett valahol.
  • Ninju
    Köszi ezt nem tudtam.
    Itt mondjuk idővel mindig megjelennek a kobrák és anaconda elvétve akad.
  • AnarchoiD
    Az elejen csak es kizarolag kuldiket csinalj, aztan ha mar erzed a hajot elmehetsz fejvadaszkodni vagy banyaszni
  • lwb
    Köszönöm. Én is bb-re akartam ugrani, de a kezdő állomáson tök üres volt. :( Akkor átmegyek máshova, hátha ott van valami. Light cargo run, vettem.
  • kalif
    A legelején szerintem csinálj olyan küldetéseket, amihez nem kell tőke, csak szállítani kell egyik helyről a másikra. Ahogy gyűlik a pénzed fejleszd a hajódat vagy vegyél egy vipert vagy, ha kereskedni akarsz akkor haulert.
  • Diopapa
    Én a bulletin boardon keresnék light cargo run-okat. Arra figyelj, hogy legyen elég időd leszállítani az árút. (Az esetek többségében van, régebben 1-2x volt, hogy nem lehetett megcsinálni időre, de az szerintem bug volt)
  • lwb
    Valaki, aki már régóta tolja, megtenné, hogy leírja csak pár szóban, hogy ha most kezdené újra az egészet, hogy indulna el a kemény 1000 kreditjével és az alap sidewinderével? Néztem egy rakás yt videot, de kb mind úgy kezdődik, hogy fogj 20e kredtitet vagy vegyél egy mining lasert stb. 1000 kr nem tűnik nagy tőkének a kereskedéshez sem, de a fene tudja.
    Köszönöm.
  • kalif
    A fegyverekről tudtok valamilyen összefoglaló táblázatot ? A wikin találtam, de ott sztem nincs az összes. A lézerek közt mi a különbség ?
  • Chob
    Igazából az összes extraction site ilyen. Amúgy 3 féle ellenfél hullám van ezekben a siteokban.

1 - csak sidewinder jön és átlagban 3k-t érnek.
    2 - csak cobra jön néha 1-2 sidewinder, viszont a cobrák 10-25k-ig fizetnek.
    3 - cobra + anaconda az anacondáák 60-200k-ig fizetnek.

Ha azt látod, hogy sidewinderes van, akkor save and exit majd visszalépsz.
    Utoljára szerkesztette: Chob, 2015.01.16. 23:57:07
  • Ninju
    "Chipatisany"
    Sol-hoz relative közel.
  • STREEX
    Ez a Artzybasheff melyik rendszerben van?
  • Ninju
    Egy tanács relative kezdőknek:
    Ha bounty hunting szempontjából elég jól jövedelmez a "Chipatisany" birodalmi rendszer.
    Én az "Artzybasheff" állomáshoz közeli Resource extraction site-on vadászom. Kobráknál nem igazán jönnek keményebb ellenfelek, de azok legalább folyamatosan és 15-20 K-t érnek. Kb. 20 perc alatt össze lehet lőni 100k kreditet. Sok a rendfenntartó, így könnyű őket lenyomni, viszont megvan az a veszély is, hogy könnyű véletlenül eltalálni őket. A közeli bázison cserébe sosincs járőr. Nyugodtan le lehet szállni kifizetni a büntit.
    Természetesen Solo módban nincs konkurencia.
  • STREEX
    Azóta rájöttem. kikapcsoltam a szenzor modult energiagazdálkodás céljából....
  • STREEX
    Egy probléma: Itt vagyok az állomás közelében és a contact rész mégis üres. Mi ennek az oka?
  • AnarchoiD
    Ha valakit erint, erdekel GANDUI rendszer boom state-ban van, vannak a GANDUI A 4 -nel Luxury traderek 7544 at fizetnek a Performance Enhancer -ert (En a Beta Sculptoris -on talaltam legkozelebb 6056 -ert jo uzlet volt de nincs akkora rakterem hogy kihasznaljam T7 vagy 9 kellene ide hogy megerje ;)

Etelkozi : ellehet adni Black Market-el rendelkezo allomasokon is csak a scannolason csalnod kell allitolag egyik modszer stealthban menni + megfagyasztani magad es akkor nem erzekel a scanner es vagy nagy tempoban atropulni a kapunk mint egy orult (perze leszallasit idoben kerni kell) es ha gyors vagy nem scannolnak le...

Egy kivetel van, ha kuldid van az adott allomasra, hogy vigyel nekik x db illegal cuccot, akkor annyi darab illegal cuccal a cargodban nem buntetnek scannal ...
    Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.01.16. 20:28:08
  • Etelkozi Vata
    Szar ügy... :)
    Én arra gondoltam, van-e valami trükk, amivel be lehet csempészni büntetés nélkül az árut nem anarchy állomásra. Silent drive, vagy valami készülék, ilyesmi.
    Outposton nem nagyon találkozom black markettel...
  • Etelkozi Vata
    Leszállsz egy állomáson és befizeted a bírságot, a contacts menüben.
  • kalif
    Kösz sikerült. Ha egy rendszerben wanted státuszú vagyok, mert eltaláltam véletlenül egy cleant, hogy lehet levenni magamról ?
  • rexsimus
    Nem, bárhol, ahol van Black Market, viszont csak anarchy redszerekben és outpostokon nem szkellelnek le. Persze lehet csempészni is.

Csak 5000-t?? Múltkor azért kaptam 150000 büntit, mert mire visszaértem a bázisra anarchy-ból independent lett -.-
  • Etelkozi Vata
    Az kalóz cuccot fekete piacon csak anarchy rendszerben lehet úgy eladni, hogy ne kapj nagyobb büntetést, mint az áru értéke?
    Most buktam kb. 5 ezret...
  • traz75
    Erről szól az egész... menet közben rájöttek hogy az "mmosítással" sokkal több pénzt, és ami talán még fontosabb is hogy folyamatosan tudnak kaszálni mint ha piacra dobnak egy "mezei" progit, meg esetleg később egy addont, ráadásul megvan az indok a folyamatos online jelenlétért amivel kb nullára redukálták a kalózmásolatokat...
    Kickstarteren ugye valami 1.5 millát gründoltak össze, azzal hogy ki tudták ilyen formában adni, már 4.5M$ felett vannak 300+K júzerrel. Single player módhoz még hónapokon keresztül kellett volna dolgozniuk plusz bevétel nélkül és a júzerek minimum fele letorrentezte volna, így meg közben is csordogál be a pénz - olyan dolgokat is el tudnak adni amit normál esetben az életben nem venne meg senki. (viper gold paintjob 10 fontért? hülyének is megéri...)
    Teljesen logikus hogy így oldották meg a dolgokat. Az árképzésük viszont tényleg pofátlanság, Brabhamék egy elég lehúzós egy banda. :D
  • AnarchoiD
    1. Odamesz megnezed mit akarnak (alltalaban luxuscikkeket, pl: performance enhancer) ha van cargo scannered megscannolod es ami a rakterukben van azt biztosan megveszik.
    2. KOZEL mesz hozzajuk rakteredben a cuccal(1-200 meterre), kiteleportaljak ok maguk a cargodbol a dolgokat es utaljak a penzt...

ennyi
  • kalif
    Sziasztok !
    A luxury hajók mit vesznek és pontosan hogyan ? Olvastam, hogy a közelükbe kell menni, de a cargot kiveszik vagy nekem kell kilőni ?
    Köszönöm.
  • Jeffjohnson
    Igazad van. Vak vagyok . El se olvastam ezt a részt csak a frissítésekről szóló infókat néztem.

Erre nagyon nem lehet mit mondani. Gondolom próbálnak a kíváncsi emberekből egy kis pénzt kihúzni. Viszont senkinek sem kötelező bevásárolnia magát. Én biztosan nem fizetek egy már kiadott játék beta teszteléséért.

@Diopapa
    Hivatalos fórumon is sokan panaszkodnak a ticket-ek lassú feldolgozása miatt. Viszont a fórumon elég aktívak a dev-ek. Legalábbis az a 2-3 aki oda ír.
  • Diopapa
    Jah, annyira, hogy a dec. 15-én keletkezett ticketemre egy büdös "foglalkozunk vele" típusú válasz sem érkezett.
  • traz75
    Ez felfogás kérdése. Szerintem pl nem, de aki PVPzni akar, annak nincs más választása. :)
    Egyébként meg de, lehet "partiban" küldizni, hiszen oda mész ahova akarsz és - legalábbis tudtommal - be lehet menni az instákba, hiszen jelet hagynak amire szabadon rá lehet menni, csak meg kell beszélni TSen a dolgokat. Egyébként így lehetne szerintem kalózkodni is, mert miközben NPCt lő valaki, szerintem általában észre sem venné hogy egy másik júzer rászállt és nem tudna időben elugrani. :D
  • Dzsini
    Ott van a notesban: Options for players currently without beta access to be able to purchase beta access will be available.

A játékosokkal (is) végeztetik azt a munkát, amit egy belső bétateszter hordának kellene tennie, fizetésért. Te fizethetsz azért, hogy dolgozhass nekik.
  • Jeffjohnson
    Erröl lemaradtam. Mi is ez pontosan?
  • MrPredator
    Sziasztok!
    Mostanában tervezem megvenni a játékot, de olvasom hogy a multi része nincs kidolgozva. Nincs partyban küldizés sem pl. A kérdés, hogy ennek ellenére érdemes-e multiban indítani a játékot?
  • Dzsini
    Azért a megvásárolható "fizess, hogy dolgozhass nekünk te is" csomag megér egy szemöldökemelést.
  • Jeffjohnson
    Aminek örülni lehet, hogy egész jó lett a kommunikáció. Sokat írnak a fórumra és lehet érezni, hogy foglalkoznak a játékosok észrevételeivel.