23609
1418743729.jpg
  • yesname #4687
    Én nem nézegetk ilyen toolokat, oldalakat, mert elveszi a felfedezés örömét és igazi robotmunkává teszi az amúgy is monoton kereskedést. Sőt magamtól tovább állok egy idő után. A legjobb útvonal amit találtam számomra egy olyan rendszerben volt, ahol egy Agriculture és egy Industrial station volt egymástól 0,3LS távolságra. Oda is, vissza is 700-800/T haszon volt. Ez átlagos lenne önmagában. Viszont azt nézve, hogy nem kellett másik rendszerbe ugrani és egy kör kb. 2 perc volt... :)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.20. 11:01:32
  • npolos
    ha találok is nagy nehezen, mire odaérek, már leszálló ágba került :)
    minden egyes szállítással csökken a nyereség :)
    http://www.elitetradingtool.co.uk toolt használom
    expert vagyok, de hajtok a master-re, mert onnantól felvihetek system-et és station-t is, eliteOCR-vel
    Master 4000 Add/edit systems & stations. Import another seven stations worth of data.
    Expert 2000 Delete incorrect station commodities & add all missing commodities to a station shortcut. Import six stations worth of data from eliteOCR.
    Competent 500 Add station commodities & use the eliteOCR import feature to update existing stations. Update prices in about 5 stations.
    Novice 50 Can manually confirm all prices in a station at once. Update a station or two.

ilyet is lehet találni, ha nagy az FSD
    DIstance: 22,5 Profit: 2548 (oda-vissza persze)
    GQ Virginis (Ray Enterprise) 435ls Progenitor Cells → Parutis (Parmitano Station) 1503ls
    Buy: 6219 (6h 59m ago)
    Sell: 7508 (15h 11m ago)
    Parutis (Parmitano Station) 1503ls Gold → GQ Virginis (Ray Enterprise) 435ls
    Buy: 8921 (7h 57m ago)
    Sell: 10180 (3h 1m ago)
  • AnarchoiD
    Mindig nezem a gagyi weboldalakat ;) a jobb tradek nincsenek bennuk.. vajon miert ? :) koltoi kerdes...
  • traz75
    Nem kell ahhoz száz játékos hogy egy állomást leamortizáljanak - persze ezt lakosság mérete is befolyásolja -, különösen ha 2 LSre vannak egymástól...
    Egy tiny outpost már azt is megérzi ha egy-két type-6 kezd ingázni ugyanazzal a cuccal a szomszédos rendszerbe.
    És bizonyára az ilyen helyekre az a jellemző hogy a gonosz solojátékosok fölözik le a hasznot, nem pediglen azok a jólelkű játékosok akik weboldalakon keresnek rá hogy hol van a legjobb pénz. :D
  • traz75
    Igen, sebessége az nincse, viszont nem is állítottam ilyesmit. A manőverező képességét pedig valóban ugyanannyi pöttyel jelzik mint a kobráét ez tény (bár ez ugye eleve nem azt jelenti hogy pontosan ugyanannyi!), azonban mivel kisebb a csúcssebessége, alacsonyabban van az optimalja és ez egyben gyorsabb fordulást is jelent. Aki nem hiszi, próbálja ki. :)
  • npolos
    egyetértek veled
    maneuvrability ugyanannyi mindkettőnél :)

• smoother
    Nem teljesen hülyeség mivel a market ugyanaz.
    Bár az is lehet hogy az árak nem attól függnek hányan veszik azt a terméket.
    Ha például 4000/t haszon van valamin és 1000 játékos kezdi hordani hamar lemegy az ára de Te nem találkozol senkivel mert 999 solo player.
  • AnarchoiD
    "...és egy eaglet lazán lekövetek vele, ami egy cobrával sem menne...."

Ti most az asp rol beszeltek ? mert asp se vegsebessegben se boostban kozelebe se megy egy cobranak...

• traz75
    Nem igazán értelek. Ha kicsit mozgékonyabb lenne? Bs thrusterem van és egy eaglet lazán lekövetek vele, ami egy cobrával sem menne. A mozgékonysága egyszerűen mesés, a tűzereje másfélszeres. Bele kell ölni azt a 35-45 millát... :D
    Egyébként lehet hogy nem gimballed fegyvereket érdemes rajta használni hiszen a lézereknek amúgy is kell egy kis idő amíg "célramásznak", és ha egy fél másodpercig mellé lő a két nagy beam laser, az sok energiaveszteség - inkább közelről érdemes lőni egy-egy sorozatot.
    Egészen egyszerüen más repülési/harc stílust igényel mint a kisebb hajók. Nekem nagyon bejött a hat lézer. :)
  • rexsimus
    Igazából az a bajom, hogy keveslem a tűzerőt. Ha kicsit mozgékonyabb lenne, nem lenne bajom, de elég könnyű célpont, és akkor már inkább erőből oldanám meg a helyzeteket, mint fürgeségből, lásd Viper. :)
  • traz75
    Nekem kevesebb mint egy millám maradt, árura. Egy-két C-D modulra jutott, szerencsére raktérre még tellett.
    5 MP az nem is rossz, nekem kettőig tartott úgy hogy full power volt a fegyvereken. :D
    Nem tudom miért mondod azt hogy négy db multicannon alig sebez nagyobb hajóknál. Szerintem darál rendesen még három is, más hajóra ennyi sem jut... Plusz még a két lézer, elég kemény lehet. Ne felejtsük el hogy mégiscsak egy közepes méretű hajóról van szó és nem egy anacondáról. :)

• rexsimus
    Én is beleszerettem, viszont rossz vételnek tartom még mindig, mert alig hagytam 1 millát amikor megvettem, és bőven több kell, még az alapszintű felszerelésére is.

Amúgy az egyetlen bajom vele, hogy nem tudom milyen fegyverekkel használja. Egyenlőre ami fix az 2 x Class 2 gimballos Beam lézer, de a kineticus fegyvert nem tudom eldönteni. A Canon nagyon lassú, mint lövés, mint sebesség tekintetben, a sMultiCanon pedig alig sebez már nagyobb hajóknál. Más meg nem nagyon van. 6 Beam lézert próbáltam még, de közepes energiával is csak kb 5 másodpercig lehet velük tüzelni. :D
  • yesname #4675
    Köszi! Most már vidáman fekszem le. :D:D:D
  • traz75
    "az solo playerek elhordtak mindent"

LOL? :D
  • smoother
    Elözö héten talán Yembon 63xx volt a Performance Enhancer és 754x -et adtak érte. 1200 körüli / t 5 perc alatt. 2Ls re voltak.

Sajnos itt jön ki a játék igazságtalansága hogy az solo playerek elhordtak mindent és most 600/t sincs.

Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.19. 20:03:56
  • Etelkozi Vata
    Köszi a kis leírást, kb. lassan én is eljutok az Asp-hoz, de vacillálok, hogy T-7-re menjek-e tovább.
    De a kis leírásod alapján szerintem nem hagyom ki az Asp lépcsőfokot... T-6-al kigrindelni a T-7-et azért lehet, hogy uncsi lenne, az Asp a trade mellett meg harcra is jó.
  • Etelkozi Vata
    Kerestem, de ennél jobbat én még nem találtam...
  • AnarchoiD
    Ha van valakinek ennel jobb trade route -ja 16 fenyeven belul akkor nehabozzatok megosztani velem / velunk ;)

• zsolesz79
    Én is tőle szereztem be, most töltődik lefele ;)
  • traz75
    Én azt vettem észre, hogy korábban pl nemigen frissültek az árukészletek, ha leapasztottam a készletet akkor másnapra is alig termelődött belőle vissza. Most meg ugyanott gyakorlatilag folyamatosan tudom szállítani, mire visszaérek, maxon van, kivéve ha éppen akkoriban hordtak el belőle páran.

Boom : szerintem semmi extra, a rendszerben tolni kell a missionokat, mindegyik leadásánl kiírja az effekteket (pl economy boom +). Persze ha az ellen factionét is ugyanúgy csinálják akkor kiegyenlítik egymást. De ahol tömeg van és csak egy factionnak van "értelmes" stationja, ott van esély összehozni. Ha éppen működik a rendszer és pl nem 5000000000 mission ad 1%ot. :D

Interdiction : tehát ha csak egyenesen megyek előre, akkor nem sérül a hajó? Nagy sebességnél sem? Mert kis sebességnél nem sérül, persze. Akkor sem ha pörögve esel ki.
  • traz75
    Éjjel megvettem az aspt, nem volt egy hatalmas nagy biznisz, tekintettel a viper kis üzemanyagtankjára, meg arra a 100K+LS távolságra amit le kellett gyalogolni. :D
    Viszont vicces volt a visszaút, ha jól emlékszem két jumppal oldottam meg az induláskor még 75 fényévnyi távot. :D
    Azon melegében ki is próbáltam, dögös kis hajó. :D
    Bár felszerelésre nem volt pénzem ezért maradt fent egy-két Es modul (pl pajzs :D) azért ellövöldözgettem vele egy szűk órácskát. 6 lézer brutál, nagyjából 2 MP alatt szívta le az energiát, de ez idő alatt egy noob anaconda shieldjét is leszedte kb. :D
    A hull mondjuk más tészta, az döcögős volt már kisebb hajók esetén is (néha meg két lövés :D), de egészen vicces szituk voltak. Egyszer egy deadly sidewinder egyszer majdnem lebontott egyetlen frontális rohammal, egy cobrát meg egyetlen sorozattal (2 mp) elpukkasztottam. :D
    A hajó hangja, mozgása fantasztikus... Szerintem egyszerűen zseniális hajó, kár hogy kicsit lassú.
    Kereskedelmi szempontból mondjuk ettől függetlenül nem éri meg a váltás T6ról, de arra még ilyen állapotban is jó - az 5ös shieldet 3asra cseréltem hogy kijöjjön egy 120as raktér - hogy néha óvatosan lövöldözzön az ember egyet gyengébb hajókra ha nagyon unja már a banánt. Elite anacondának azért nem kéne nekiugrani vele. :D
  • zorrobomber
    Sőt, biztos. Megvettem, működik. Paypal költségekkel együtt 12k volt.
  • zorrobomber
    35 az a 45 :) Mindenesetre STREEX-nek nem volt gondja...lehet rápróbálok.
  • npolos
    A store-ban My Downloadable Products alatt aktív lett a Elite: Dangerous - Mercenary Edition download link.
    egy Client-Installer.exe-t akar letölteni,.
    Ez lenne az a meghirdetett extra amit kaptunk a pre-order miatt?
    Valaki nézte már?
  • npolos
    pre-orderben 40 euro volt, lehet vett párat,mert most 50
    gondolom nem nagyon fogy a játék, ezért próbálkozik túladni rajtuk 45-ért :)
  • zorrobomber
    Köszi! Ezeket milyen forrásból szerezheti vajon, főleg hogy "érintetlen" accok...
  • npolos
    volt egy lentebb olvasható cobrám 3 napig, potom 7 569 353-ért, de még lehetett volna húzni 12millióra is ami nem volt "A"-s, de még hiányzott volna egy 4A auto field 4,7 millióért, ahogy számolgattam, egy fullos cobra olyan 19 milla
    3 nap alatt csak felfedeztem, fejvadásztam, egészen jó volt, próbáltam turret-tel is, de nem tetszik, elveszik a vadászat öröme, nem beszélve, hogy összevissza lövöldözik, állandóan telibe nyomja a cleaneket is, nem győztem menekülni, bírságot fizetni, gimbal, fix sokkal szimpatikusabb, hotasx-el tényleg élvezet :)

eladtam, van most 11 millió + type 6, nem fullos, de kereskedésre elég, eddig még nem tudtak leszedni, full engine + boost, majd gyorsan j
    egy alkalommal állomásról kifele jövet megscanneltem egy adlert előttem, pont wanted volt, alap pulse laserrel szétlöttem

viszamegyek kereskedni, mégis csak abban van a lóvé, hét végére összehozok 20 miiliót egy type7-re, azzal már egy forduloban 200T cargo-val 500000 is megvan, azzal megint összerakok egy cobrat és ha unatkozok, akkor megint explorer és bounting
    asp, python egyenlőre csak álom, napi 1-2 óra játékkal :)

[Cobra Mk III]
    M: 2D/G Beam Laser
    M: 2F/G Multi-cannon
    S: 1E/G Beam Laser
    S: 1G/G Multi-cannon
    U: 0C Kill Warrant Scanner
    U: 0C Frame Shift Wake Scanner

BH: 1I Reactive Surface Composite
    RB: 4A Power Plant
    TM: 4B Thrusters
    FH: 4B Frame Shift Drive
    EC: 3A Life Support
    PC: 3A Power Distributor
    SS: 3A Sensors
    FS: 4C Fuel Tank (Capacity: 16)

4: 4A Shield Generator
    4: 1D Intermediate Discovery Scanner
    4: 1C Detailed Surface Scanner
  • STREEX
    Én ettől az ipsétől szereztem meg 35 euróért
    http://www.epicnpc.com/threads/721087-Selling-Elite-dangerous-accounts-for-35-euros-42-dollar?s=13da8900e343d4815ccd6e7fcea4d693
  • Dzsini
    Csak a hivatalos oldalon forgalmazzák, kiskapu az lehet, ha találsz valakit, aki megszabadulna a saját példányától (emailcím, parancsnok neve állítható).
    Design nem kapcsolható.
  • zorrobomber
    Sziasztok! 2 kérdésem lenne: az egyik az, hogy mi a legolcsóbb módja a játék beszerzésének, van esetleg valami kiskapu? A másik az hogy a a topik design kapcsolható?
  • AnarchoiD
    Ha jar valaki mostanaban a LHS 3447 -en csinaljon mar screenshotot a traffic reportrol es lokje be ide ;) kivancsi vagyok mennyien mentek ra a 10% -ra ;)
  • Jeffjohnson
    Nem erre gondoltam. Egyrészt jó lenne tudni, hogy mik a lehetséges fázisok mi miért és hogyan alakul ki és mit befolyásol (market, luxury seeking, akármi). Azt olvastam, hogy az expanding még nem automata, hanem a dev-ek irányítják de ezen kívül csak arról lehet olvasni, hogy sok klán próbálgatja a rendszert (több 100 ember) de igazán senki sem tudja, hogy működik csak info morzsákra jöttek eddig rá, illetve arra, hogy a rendszer több helyen bugos, aminek egy részét elvileg már javították. Hivatalos álláspont az erről, hogy pontosan nem akarják elmondani, hogyan működik ez a rendszer de némi infót azért már adtak ki de rendes leírást én egyelőre még sehol sem találtam erről.
  • Etelkozi Vata
    Gondoltam, a T-6 mellé kihúzok egy Vipert, hogy azért fejvadászkodni is tudjak néha a sok trade grindelés mellett.
    De az nagyon durva, hogy, egy fullra húzott Viper 8,5 milla, de mondjuk dis. scanner nélkül is 7m.

Az Anacondát meg se merem nézni...
  • AnarchoiD
    Mar magad megvalaszoltad a kerdest ;) viszont jo tudni, a boom-ot polgarhaboru koveti es a luxury tradereket felvaltjak a conflict zone -k .. es a vegen az eredmenyektol fuggoen a rendszerben levo stationok tulajdonos modositason mennek mehetnek at, ami megkavarhatja kicsit a dolgokat ;)
  • Jeffjohnson
    Szerintem ott vannak, amelyik rendszerben "Boom" van. Ez kb. azt jelenti, hogy a stationt és talán a rendszert irányító minor faction, éppen nagyon fejlődik. Nehéz infót találni, hogy a játékban ez a rendszer pontosan, hogy működik de ha valakinek van valami infója ezzel kapcsolatban, akkor ne tartsa magában.
  • drop
    köszönöm
  • yesname #4651
    Úgy vagyok vele, hogy útba esik. :) Nem nézegetem a híreket sosem.
    De vannak másféle traderek is, már akadt az utamba.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.19. 11:19:56
  • npolos
    Luxury Tradereket hogyan lehet megtalálni?
    valahol a hírekben néha elhintik ezeket az infokat?
    vagy csak úgy eygszer megjelennek valahol és kész?
  • yesname #4649
    Yembo-ban ismét ugyanott 2.3 LS-re vannak a Luxury Traderek. :)
  • xmodule
    Veszel egy cargo scannert odamesz és megnezed mi van náluk. Olyat kell vinni. Esetek 99% ba performance enhancer.