23609
1418743729.jpg
  • StrikeFor
    rendszeresen felteszem magamnak a kérdést,hogy ezt felnőtt tanult embereknek NEM ESIK LE BAZZEG ? :DDDD

vagy csak mi MAgyarok vagyunk ennyire okosak és a hülyék veszik a 89 Credti/Tonnás szarokat is ? :D
    Utoljára szerkesztette: StrikeFor, 2015.01.22. 18:16:55
  • traz75
    Pedig tényleg ez a legnagyobb probléma a játékban. Szerintem egy MMOban egy normális okonómia úgy működik mint a valóságban : ha biztosítva van a nyersanyag(ok) és a gyártáshoz szükséges cucc(ok), akkor megy a termelés. Ha nem, akkor vegetál (vagyis a játszhatóság kedvéért legalábbis kis mértékben és magas eladási áron "keletkezik").
    Azzal hogy egy egységnyi fogpiszkáló és egy egységnyi gyémánt ugyanúgy egy tonna, a kereskedés lényegének már a lehetősége is elveszik, nevezetesen hogy biztosítani kell az áruforgalmat a gyártáshoz. Fogod, megveszed a legdrágább árut és keresel egy helyet ahol sokat adnak érte, redo. Teljesen felesleges 50 áru árát hasonlítgatni, hiszen mivel minden egyes árun 1K+ creditet akarsz legalább nyerni, ez eleve kizárja azt hogy tonnánként 1K alatti áruval (gyakorlatilag inkább 1.5-2K alatti) kereskedj, hiszen akkor a max vásárlási ára 0 kéne hogy legyen. Ily módon ezek az áruk gyakorlatilag teljesen FELESLEGESEK a játékban. Ez a kapható cuccok jóval több mint a fele.
    Innentől kezdve gyakorlatilag felesleges "background sim"-ről beszélni, egyrészt mert érdektelen, másrészt mert ez alapján "background sim" néven az égadta világon BÁRMIT be lehet mesélni. Azt is ha annyiból áll a background sim hogy minden egyes stationnak meg van adva hogy miből mennyi a maximum árumennyiség, és ha nincsen maxon akkor mondjuk tíz percenként tölti a készletet 10%kal.

Illetve hát, a legnagyobb probléma az hogy MMO néven futtatják a progit, azok minden hátrányával és kb 0 előnyével (nincsen valós mmo content azon kívül hogy ki lehet nyírni egymást). :D
    Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.22. 18:16:56
  • kalif
    Tök igaz, az áruk 90 %-val senki nem kereskedik, akkor meg teljesen felesleges, hogy benne vannak. Én is így látom.
  • yesname #4765
    Érdekes nem excelezek, nem irogatok csak figyelek (egyetlen másodpercet sem vesz ez el pluszban) és dől a lé 1000-1400/T haszonnal. Tool nélkül. (Egyébként pont a tool teszi még unalmasabbá.)
    Alapismeret és megfigyelőképesség kell hozzá, semmi több. Nulla gondolkodás, nulla ész, nulla tool. Mindez úgy, hogy időnként továbbállok, mert unom a rendszert és a környéket.
    Másrészt nehogy már azt mond, hogy 60 credites áruval kereskedsz. :D:D:D Persze, hogy váltasz másra, de mindig a legdrágábbra, mert azon többet lehet fogni. A többi ott áll és rohad, stagnál. Az útvonal sem lenne annyira fix úgy ha több áruval is megérné kereskedni.
    Ne haragudj de meg is értem, hogy nektek tool kell még ehhez a faék rendszerhez is, ha azt nehéz megérteni miről beszélek. ;)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 17:49:56
  • Jeffjohnson
    Dehogy lenne változatos, akkor is profit/t menne csak még 1 szorzást el kellene végezni minden árúhoz. Semmi sem változna. Most sem mindig ugyanazt az árút szállítom mert ha egy olyan rendszerben szállítok, ahol többen vagyunk előbb utóbb elfogy a készlet és lehet nézni újabb árú után de van, hogy mindig ugyanazt éri meg vinni de egy kitermeléssel foglalkozó bázison nem csoda ha van rengeteg arany. Persze ki lehetne ezt most is egyensúlyozni csak nem mind1, hogy 1 rendszerben 50en fuvaroznak vagy csak 1 ember. Nem lehet pontosan tudni, hogy a background sim hogyan működik és a pontos működését sohasem fogják elárulni.

A tool pedig arra jó, hogy ne kelljen kiírogatnom ~50 árú árát és összehasonlítanom a szintén ~50 árú árával egyesével, aztán kiszámolom mindegyiknél, hogy 1 tonnára mennyi a profit figyelembe véve, hogy mennyi pénzem van (nagyjából 8-900k felett már az se számít), ja és mindezt mondjuk az összes 20 fényévre lévő állomáson. BPC-nek sem az a lényege, hogy helyetted számol, hanem az, hogy információkhoz juthatsz a környező területekről így nem kell egyesével minden rendszert végigtalpalni.Minek töltsem el ezzel az időt? Nekem ez nem szórakozás. Akinek az felőlem csinálja de ne szólja le a másikat azért mert az ő szubjektív véleménye szerint ettől okosabb lesz. Mitől az általános iskolás matektól?

Legunalmasabb, legmonotonabb a kereskedés. Gondolj csak bele megvan az útvonal, amihez kell egy kis matek, aztán mit csinálsz? Megvesz kidokk-utazás-bedokk elad és ennyi ezt csinálod órákon keresztül. A harcolásnál legalább nincs két egyforma helyzet több dologra kell odafigyelni. Ha kevés a kihívás szerelj turretes löveget a hajódra és irány egy warzone, válassz oldalt és menj be a közepébe. Mondom ezt úgy, hogy én mindkettőt csinálom.

Senki sem csinálná a kereskedést ha holnaptól, annyira lenne jövedelmező mint mondjuk a küldik vagy a bányászat. Jelenleg messze a legjobban fizető és az egyik legkevesebb kockázattal járó dolog, amit a játékban csinálhatsz.

Örülök, hogy neked ez a legnagyobb problémád a játékkal.
  • yesname #4763
    Ja hát így vagyok én is "néha" :D
    Meló közbe nehéz is figyelni.

Pl. úgy előfordulna, hogy inkább vinnél teát, mert a 30 egységnyi (1T) teán többet keresnél, mint a 3 egységnyi (1T) aranyon.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 17:02:36
  • rexsimus
    Akkor lehet elbeszélünk egymás mellett. :D
    Igazából dolgoznom kéne, de unalmas az excel. :D
  • yesname #4761
    Neked még mindig nem esett le miről van szó... :D:D:D

Akkor nem lenne elég azt nézni, hogy egység/credit, mivel 1 tonnába több egységnyi menne. Továbbá éppen ezért nem mindig aranyat vinnél és a dinamikus market valóban az lenne, mivel most csak néhány cucc mozog a marketen.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 17:00:10
  • Chrisstophorro
    vsizont nagyon régóta ellenséges státuszban vagyok a federalnal, és az istennek sem tudom feljebb tornászni, így a kalózkirályokat nem tudom leszedni segítséggel, mert engem is mindig támadnak a secusok...ez azért volt, mert az elején 5-6 kalozvadászos küldit elbuktam, és megállapították rólam, hogy egy megbízhatatlan semmirekellő link alak vagyok...dolgozom rajta...:)
  • rexsimus
    Miért lenne változatosabb?
    Ha úgy lenne, ahogy te mondod, akkor nem 1 tonna aranyat vinnél egységesen, hanem 30 db-ot. Annyival lenne másabb a dolog, hogy más számot nézel. Ja és akkor nem t/credit lenne, hanem db/credit, és olcsóbb árak lennének kiírva.
  • yesname #4758
    Miért ne lenne értelme? Változatosabb lenne és az egész piac változna, nem csak néhány cuccot vinnél. Az egész dinamikus kereskedelmi rendszer értelmetlen így.
    Toolokat ehhez azok használnak akiknek megerőltető ez (vagy lenne az) a rendszer. Nekem marhára nem az. Teljesen felesleges hozzá tool. Még ahhoz sem kéne semmi. Minek...
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 16:54:55
  • rexsimus
    Nem hinném. :D
    A kedvenc célpontjaim közé tartozik a T6. Annyira gyenge, hogy hamarabb hal meg a hajó, mint hogy kilőném a sub-targetet. :D
  • Chrisstophorro
    Én a kezdetektől openben vagyok, soha nem támadtak rám, igaz kipróbáltam minden lépcsőfokot, sidewinderm hauler adder megvolt, viper is és most cobraval megyek. Viszont megvolt azu első játékos kilövésem, kicsit rákalózkodtam egy haulerre, kértem tőle szépen a rakományát, de nem reagált semmire, meglógni nem tudott, szerintem bepánikolt.... Nem dobott cuccot, az életével fizetett...
  • rexsimus
    Ott a súly tulajdonság minden árunál. Egységesen 1 tonna. Nem adnak marketen 1 db aranyat, csak tonnába mérik a cuccot. 999 kiló aranyat se adnak, mert akkor elborul a konténer. :D

Elismerem tényleg izgalmasabb lenne eleinte, amit te mondasz, de 3300-ban már csak így mennek a dolgok. Egyszerűsítenek az emberek.
  • Jeffjohnson
    Sok értelme nem lenne bonyolítani mert kb. 1 hét múlva jönne rá egy proggi, amivel mindenki ki tudná számolni, ugyanúgy mint ahogyan most is megteszik. Egyébként is minden maradna a régiben mert akkor is az lenne a fontos, hogy 1 tonnányi árút mekkora haszonkulccsal tudsz eladni. Minden a hajók raktere körül forog értelme sincs változtatni. Ha attól lesz valaki okosabb, hogy 1 szorzással többet végez, akkor régen rossz.
  • AnarchoiD
    Azon filoztam ma, hogy vajon az mukodhet-e , hogy veszek egy T6-ost, lekapom a cargokat belole, belerakok izmos shieldet + pajzsvisszatoltoket, rabaszok vmi extra pancelzatot es a le killscennelt ellenfeleket frontalisan telibecsokolom a hajoval ? ;) Vajon a T6 kibirna ? Gondolom cobraig nemlenne problema...
  • Jeffjohnson
    Ha csak az a célod, hogy túléld és megmenekülj, ahhoz nem kell 1db laser sem. Chaff ,Point Defence Turret. Ha nagyon egzotikus akarsz lenni, akkor Mine launcher-t is felrakhatsz de a legfontosabb a shiled cell bank, ha nincs, akkor könnyedén elkaphat egy megfelelően felfegyverzett ellenfél. Mondjuk ha eltalál a Dumbfire missile-okkal közelről, akkor az sem segít. Oda kell figyelni manőverezni és nem csak egyenesen menni és akkor meg tudsz lógni.

Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy te le tudsz-e egy PvP-re felszerelt, jól játszó ellenfelet szedni 6 laser-el, akkor azt mondanám, hogy nincs sok esélyed.
  • yesname #4751
    Látom neked sem jön le a lényeg. Hát megértem miért bonyolult az embereknek ez a faék market is. No offense, csak poén volt. :D

Csupán egy súly tulajdonság kellene minden áruhoz és jó is lenne. (Előbb elírtam, nem térfogat természetesen az egység :D )
    Egyből az lenne, hogy pl. teából 32 foglalna el 1T-t, míg aranyból 3. Na akkor már tényleg kéne számolgatni és picit gondolkodni is.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 16:27:05
  • rexsimus
    Melyik a nehezebb 1 tonna tea vagy 1 tonna arany?

/no offense, csak poén. :D/
  • yesname #4749
    Igaz, ez is relatív. Kinek mit jelent a gondolkodás és számolgatás. Számomra ebben a marketben minimálisan megerőltető számolgatásra és gondolkodásra nincs szükség és dől a lé... Egyszerű, mint a faék. Tool sem kell hozzá, hogy a max profitot hozza az ember. Értem én, van akinek gondolkodni kell ezen is.

"menj akkor inkabb fejvadaszkodni ahoz nemkell sok esz ;) "

??? Tudtad értelmezni amit írtam? You made my day! :D:D:D
    Vagy marhára félreértetted... Megpróbálom úgy, hogy egyértelműbb legyen miről beszéltem:
    A tételek árutól függetlenül ugyanannyi egységnyiek. Pl. a tea és a ruha is. Nem darab van, hanem fix térfogatnyi egység, ami minden árunál ugyanannyi. Ezért a drágább termékeket nézed és azzal kereskedsz kizárólag, hiszen azon többet fogsz. Ehhez tulajdonképpen nulla gondolkodás és számolás kell.
    Ha pl. a gold-ból 1 egység 1T lenne, míg a teából 35 egység lenne 1T és így tovább, mindjárt más lenne a helyzet és akkor kéne számolgatni, gondolkodni és sokkal változatosabb lenne a kereskedés.
    Nem beszélve arról, hogy a dinamiku market renddszer így szart sem ér, mivel mindenki a drágább cuccokat fogja fuvarozni és a többi érintetlen, szinte statikus marad. Senki nem nyúl hozzájuk...
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 16:20:43
  • rexsimus
    Értem. Akkor így még kevesebb esélyed lenne, mert ha jól sejtem nem is használsz Shield Cell Blankot?
  • AnarchoiD
    Ugye nema rare -ekra gondolsz ? :) Amugy ha nem gondolkodsz nem szamaolgatsz , sosem lesz sok penzed ;) menj akkor inkabb fejvadaszkodni ahoz nemkell sok esz ;)
  • smoother
    Pajzs nélkül? Nem 116t a raktér plusz a class3 as B pajzs meg a docking computer.
    Cobrával löttem már sok hajót ezzel egyenlöre nem próbáltam meg.
    Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.22. 16:03:47
  • yesname #4745
    Srácok olyan szinten el van szarva a market ebben a játékban, mint még egyben sem e világon. Van egy rendszer ami teljesen jó lenne, ha... nem 1T lenne minden. Az egész rendszer ezzel teljesen degradált és érdektelen, egyhangú, unalmas. Miért? Mert kit érdekelnek azok az áruk,. melyeken egy egységen esély nincs, hogy jobban keres mivel kevesebbe kerülnek. Mindenki a drágábbal fog kereskedni a többi csak dísz.
    Tudom-tudom egy régóta nyivánvaló, de most belogoltam, hogy játszom kicsit. Ránéztem a marketre, hogy mivel üzleteljek és elment az egésztől a kedvem. Ugyanazokat a termékeket nézem, egyáltalán nem kell gondolkodni, számolgatni, mert esetleg egy párszázas áruval nagyobb hasznot húzhatnék.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 15:57:31
  • rexsimus
    Attól függ mivel támadnak, és mennyi jól repülsz, illetve repül az ellenfeled. :)
    Tapasztalatból mondom, hogy nem szabad 6 lézert rakni az ASP-re. Sokat kísérletezgettem, és jelenleg nekem 2 db Class 2 Beam Laser és 4 db Class 1 Multi Canon van fent. Próbáltam 6 lézerrel, de pajzs leszedés után kínszenvedés nagyobb hajókat ölni.

Amúgy hogy használod kereskedésre az ASP-t? Pajzs nélkül?
  • smoother
    Jelenleg kereskedésre használom az asp-t. Eljöttem 150 fényévet a kezdő helytöl igy nem láttam egy játékost sem.
    Az ASP-nek 6 burst laser-el mennyi esélye van túlélni egy játékos támadását?

Más, az állomás bevédése. Hiába áll majd ott tízezer hajó onlineban ha soloban 1 hajóval el lehet majd foglalni.

Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.22. 15:49:17
  • npolos
    kezd ezzel felfedezes-a-tol-z-ig, nagyon jó lett
  • rexsimus
    Javaslom, TOLD VÉGIG A TUTORIALOKAT!!!!

Ha ez megvan, nem fogsz napokat tölteni itt a fórumon, alapvető kérdések feltételével.
  • Jeffjohnson
    Akkor ne csodálkozz ha kilőttek, ilyen népes területen. Dumbfire volt rajta? Mert, akkor az tutira PK volt.

Open-ben vagyok az biztos. Csak én a kevésbé népes területen, pár játékost szoktam csak látni de őket is csak egyedül mászkálni. Én már a legelején elmászkáltam a kezdő területekről elmentem kicsit felderíteni aztán már nem is tudom, hogy tévedtem oda, ahol vagyok de itt nyugis a légkör főleg kereskedők vannak erre, kalózokat inkább a játékosok által jobban látogatott területek vonzzák de azok között is van olyan, aki komolyan veszi, hogy kalóz és csak akkor lő ki ha nem adsz neki egy kis morzsát a rakományodból. Persze vannak páran olyanok is, akik csak kilőnek élvezetből de ezek ellen is szerveződnek kisebb nagyobb társaságok.

Ha majd bejönnek a Wing-ek Lave közelében nem lesz érdemes mászkálni mert a franciák blokád alá akarják vonni. Mondjuk ott most is vannak páran. Viszont ellenük is már szerveződnek. Jó kis móka lesz az biztos :).
  • npolos
    először itt olvasgass elitedangerous.hu
    meg ott van fórum is
  • MrPredator
    És a bulletin boardon milyen tipusú küldetést vállaljak el? Ezt a nav beacon vadászat dolgot részletezd légyszi. Hogy találom meg, hogy találok vissza az állomásra stb.
  • AnarchoiD
    Elesedett az 1.06 -os patch

Client Changes

- Make sure that station doors do not kill players in stations
    - Stability fix for memory allocation on textures
    - Prevent recycling of the mission list so the same mission cannot be taken over and over again
    - Fix for matchmaking in private groups
    - Add more telemetry to continue investigation on why some resourses don't load on some machines
    - Add more telemetry for player collisions
    - Some mission text fixes

Server Changes

- Memory optimisations for scenario handling
    - Improvements to space station news generated from background simulation events
    - No longer treat commodities as prohibited in the system map or on trade route data for space stations that have temporarily declared them legal
    - Fix a bug that sometimes prevented a starsystem's government type and major faction allegiance changing
    - System change queues no longer stall
    - Fixed issue with influence from a faction from a different system not being applied to the correct system
    - Added a safety net so that permits awarded on faction ranks (Imperial and Federal) will be forcibly added at the rank above if the player hasn't been able to access the mission for whatever reason
  • Jeffjohnson
    Az alap hajóval is már tudsz menni Bounty Hunterkedni a Nav beacon-re, viszont ésszel kell megválasztanod a célpontokat (sidewinder és eagle) és viszonylag gyakran add le a bounty-t az állomáson mert ha kilőnek vagy bármilyen okból meghalsz, akkor elveszted ezeket.

Ha biztosra akarsz menni, akkor előbb a küldetésekkel kezdj. Állomáson bulletin board menüben találod őket. Lesznek 100 ezres küldik is, ahol egy nagyobb kalózkapitányt kell megölnöd de azokat hagyd ki addig, amíg nem ülsz egy jól felszerelt Viper-be vagy Cobra-ba.

Alap Sidewinder-t is fel lehet jól szerelni tehát nem muszáj egyből valami nagyobb hajó után nézned.

Az Eagle egy nagyon jól manőverezhető kis hajó, ez a legfőbb erőssége 1-gyel több kis fegyver felfüggesztési pont van rajta mint a Sidewinderen
    de védelemre nagyon hasonló és a játék jelenleg legjobban manőverező hajója.

A Viper egy hadihajó kifejezetten jó a fejvadász küldetésekre 2 kicsi és 2 közepes fegyver felfüggesztési pont van rajta. Manőverezhetősége kb. olyan mint a Cobrának, talán egy kicsit jobb de ez sok mindentől függ.

Cobra egy többfeladatú hajó, akkor érdemes választani ha kisebb szállító küldiket esetleg rare cuccokkal való kereskedést is akarsz csinálni. Ha csak a fejvadászat a cél, akkor a Viper egy kicsivel alkalmasabb de ha raktér is kell, akkor a Cobra a jobb.

Kb. ennyi. Sok pénzt el lehet költeni egy hajóra mire fullosan felszereled és az meg is látszik rajta mert sokkal erősebb ne csak az alap statokat nézd, hanem azt, hogy mit lehet belőle kihozni.
  • AnarchoiD
    kezdeti 1000 kreditbol nemveszel rogton vipert ;) amugy ha mar azt kerded mi a legjobb a Konda .. arra gyurj inkabb ;)

Jeff: nemlehet hogy soloban tolod ? fel ora alatt kb 80-100 jatekost lattam

Beta Sculptoris -ban a Fan Horizon tol 8m -re vannak a luxury traderek 1360 / T profit a Performance Enhanceren uzemanyag meg kb 40kreditnyi fogy az uton ;)

Tok veletlen jartam erre valami equipmentet keresve , szoltam par havernak hogy mi van itt, de ugylatom mar sokan megtudtak, gyertek ti is..

Na a 8m -re levo lyxury tradereknel 5-8 asp es egyeb hajoval jaro jatekost talalhatsz ;) akik szinten ingaznak 7seces ut... Mindnek pacsiztam helloztam aztan kb a 8. kornel egy cobras ramcsapott .. raketakkal... T7esem nem allt ellen sokaig... szerencsere mar eladtam a cuccot igy csak a biztositast buktam. Azota soloban farmolok ott / itt ;)
    Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.01.22. 13:27:28
  • Jeffjohnson
    Nagy, kevésbé fordulékony hajókra valók.
  • Jeffjohnson
    December óta openben játszom és még 1x sem támadott meg játékos de még a másik 2 havert sem. Melyik rendszerben lőttek ki?
  • MrPredator
    Miért kell megint teleb@szni minden topikot ilyen kamu account lopkodós szarral? Húzzatok már el Kewanaar haveroddal együtt a vérbe.
    Idióták.
  • rexsimus
    NOPE!
  • nyomiarty
    Üdv fiatalok! Lenne egy kérésem ami kb. egy percbe kerülne annak aki segít nekem. Játszom egy kis böngészős játékkal és ha erre a linkre kattintva valaki belép,kapok egy kis plusz cuccot. Csak egyszer be kell lépni,aztán lehet hagyni a francba az egészet.

Előre is köszi!

nem...
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2015.01.22. 13:14:31
  • npolos
    de jobb, persze amire futja :)
    itt keresgethetsz magadnak Elite wiki

Utoljára szerkesztette: npolos, 2015.01.22. 11:59:44