23609
-
traz75 #4808 Ezek egyébként nav pontoknál is feltünnek ha felvetted hozzá a küldit, vagy csak cirkálás közben lehet velük találkozni? Én egyszer-kétszer USSben találkoztam velük, de mindig futottam amikor megláttam hogy elite anaconda. :) -
#4807 Javítja. Valahol fórumon is olvastam az egyik "teszt" topicban, ha jól emlékszem. Bár pontos adatokkal nem tudok szolgálni de a stationt birtokló minor faction-el javítja de nem annyira mint a közvetlen küldik, ahol be kell szerezni valamit és cserébe standinget kapsz nem pedig pénzt.
Nekem ASP-m van azzal, amíg a shield cell-t nem nerfelik simán lehet ölni Anakonda-t csak oda kell figyelni, hogy az elején ne kapj egy komoly alpha strike-ot, onnantól meg csak tapadni kell a seggébe, amennyire csak lehet de még ezekkel a küldikkel sem lehet az 1millió/óra limitet átlépni. Sőt, a sok mászkálás miatt ez csak szerencsével jön össze, mondjuk legalább mozgalmasabb, múltkor a boss egy Dropship volt de nagyjából ennyi a változatosság de aki csak trade-el annak nehéz lesz mert kell hozzá a gyakorlat.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.22. 23:10:08 -
traz75 #4806 A kereskedés is javítja a standinget? Ez biztos? Eddig észre sem vettem. Igaz, nem is nézegettem... Írja valahol, vagy csak a küldik leadásánál?
A 150-200Ks küldikben nem komolyabb bossokat kell levadászni? Engem egyszer elkapott egy, egy lövéssel leszedte a cobra pajzsát, egy másik lövéssel meg kilőtte a hajtóművet meg a szélvédőt. :D
Szerencsére az utánégető működött, és el is tudtam ugrani. :D -
#4805 Annyit talán tudsz csinálni ha ezekben a rendszerekben nem találsz jobb FSD-t akkor pár szükségtelen dolgot ha eladsz a hajódról akkor némileg tudod növelni az ugrási távolságod. Cargo üres vagy tele van? Mert tele cargoval kisebbet tudsz ugrani. Ezt a galaxy mapon is tudod ellenőrizni. Nem az történt, hogy felvettél némi rakományt az egyik station-on és utána már nem tudtál tovább ugrani a messzebb lévő rendszerbe? -
traz75 #4804 Nem a fuel tank számít, hanem a Frame Shift Drive. Túl kicsi a hatótávod... -
kalif #4803 Frame Shift Drive-ot kéne fejleszteni, gondolom. Milyen hajód van és milyen FSD ?
Max a fuel tank ?
Utoljára szerkesztette: kalif, 2015.01.22. 22:56:11 -
#4802 A kereskedés is "javítja" a stationt birtokló frakcióval szembeni viszonyodat. Igen, vannak küldik próbáltam is őket de meg sem közelítik a sima kereskedelem óránkénti bevételét. Márpedig sok embernek fontos a folyamatos fejlődés. Komolyabb célok nem nagyon vannak a játékban egyelőre.
Küldetések is teljesen laposak, unalmasak, nincsenek komolyabb bossok, a kalózkodás meg a legkevésbé kifizetődő, legalábbis npc-k ellen az. Amivel szívesen próbálkoznék az a station-ök "átforgatása" de mivel a világon ez az egyetlen MMO, amiben semmilyen lehetőség nincs partyba menni a barátainkkal, ezért ez várat magára még márciusig. Warzone is jópofa dolog de az a 3000cr/hajó kicsit nevetséges még a lőszer árát is alig hozza vissza. Nem beszélve arról, hogy ha egy rendszert elfoglal az a frakció, akivel én allied vagyok, akkor az semmilyen hasznot nem hoz nekem. Szóval van még hova fejlődnie a játéknak. -
#4801 A következő a gondom egyszerűen beszorultam ezek közé a rendszerek közé és nem tudok bármelyik széléről se kijönni egy távolabbi rendszerbe. Nem tudom mit ronthattam el de elmondanátok hogy mi a "hosszútáv" titka? Azt hittem a fuel tank amim jelenleg 16 literes. Ezzel jön:
Frame shift cancelled :Jump Exceeds drive fuel use limit of 1.20 tons.
http://i.imgur.com/kxj8muY.jpg -
traz75 #4800 Nem értem mit nem értesz ezen. Spéci mondjuk én soha nem írtam olyat hogy minden túl egyhangú. Akkor ugyanis nem játszanék.
És igen, nyilván ha van két lehetőségem akkor azt fogom csinálni amelyik egyszerűbb, különös tekintettel arra hogy nem veszek igénybe semmilyen külső segédeszközt. És igen, a kereskedelem jelen formájában faék egyszerűségű. Van fent EGY 10 órás rare útvonal? Remek. Mindenki rohanjon oda rare tradelni. :) -
#4799 Kezdődjék a tánc! Mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba.
Kereskedés vita. Tény, hogy az elején el kell kezdened valamivel, és arra ideálisak az olcsóbb cuccok, de ezt tényleg gyorsan túlléped, ezért felesleges lenne százféle árut rakni a játékba. Viszont ott van még a bulletin board! Azt sosem nézitek, csak vakon kereskedtek? Tény, hogy amíg az adott frakció szemében utolsó kis senki vagy, addig "vidd el ezt a papírfecnit a szomszéd rendszerbe 100 kreditért kisfiam" típusú küldetések vannak, de később azért ez változik. Biowaste-et pl még nem szállítottam, de scrap-et már igen (darabját 800-as haszonnal egy olyan visszaúton, ahol ez volt a legjobb lehetőség) küldetés miatt. Esetleg 8 aranyat 150e cr-ért. Ja, minek van benne a játékban? Változatosság. Legalább az illúziója. Aztán később akár még fontosabbá lehet tenni ezeket a dolgokat. Addig meg ott van, nem bánt, nem zavar. -
#4798 Meg is osztod ennek a topicnak a linkjét? Csakhogy mi vakok is lássunk..... -
#4797 Az előbb még nem az volt a probléma, hogy minden túl egyhangú és faék egyszerűségű? Most meg inkább kényelmesebb 1 jumpra menni......
-
#4796 1000cr/T feletti haszon alatt nem szoktam szállítani. A rare trading meg eléggé jövedelmező tud lenni megveszed 800 ért a cuccot és eladod 15k ért az elég szép haszon. Tehát nem igaz az, hogy ne lehetne egy 1000-ért vett cuccot több mint 1000cr/t haszonnal eladni. Korábban is írtam példát pl power generator de lehetne még sorolni azokat a termékeket amit 1000 környéki árért veszel és 2000 felett adsz el.
A rare trading legalább nem annyira monoton mint a sima trading. Változatosabb. Mert nem ugyanazon a 2 állomáson ingázik az ember. Van fent a hivatalos oldalon olyan rare útvonal, amit kb. 10 órahossza megcsinálni. -
traz75 #4795 Ja, nem kereskedem rare áruval. A rendszernek köszönhetően nem vagyok rákényszerülve ugyanis, egyszerűbb megvenni a cuccost és egy jumpnyira eladni. -
kalif #4794 Hagyjad, sokan nem értik a lényeget ! Nem az számít, hogy 10x-es haszon van egy árun, hanem hogy pontosan mennyi. A Biowaste ugyebár 15 Cr, ha lenne olyan hely ahol 10x annyit érne(ami nincs), akkor is 1 tonnán 135 Cr haszon lenne, ami valljuk be édes kevés.
A gond itt, hogy minden 1 tonna ! Más lenne a helyzet, ha pl. a biowaste 1kg lenne.Akkor ugyebár minden 1 tonna cargoval 1000-t tudsz venni, míg a nagyobb súlyúakból jóval kevesebbet. Így már van létjogosultsága minden terméknek akár.
A másik: rare cuccok. Mivel a rare cuccokat nerfelték, azaz nem lehet bármennyi mennyiséggel megtölteni a hajódat, így csak kisebb hajóknál éri meg.
Azaz t6 alatt. -
#4793 Én sem szállítok fémeket rendszeresen. Azt szállítom ami jobban megéri adott állomáspár között és mindig a magasabb árkategória éri meg. A rare trading sem meglepő, de nem általános dolog. Szélsőség.
Nehogy azt mondd nekem, hogy Te az áruk legalább 70%-val kereskedsz, mert leszakad a plafon. :D:D:D
Életem teszem rá, hogy amikkel kereskedsz az maximum a 20%-a lehet a teljes árukészletnek.
(Nyugi vannak ezzel kapcsolatban már topicok hivatalos és más fórumokon is. Nem mindenki vak. Pl. fel hozták azt is ezzel összefüggésben, hogy 1T fém térfogata kisebb, mint pl. 1T tea ugye.)
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 21:45:44 -
#4792 Ti honnan veszitek ezt a sületlenséget, hogy ha egy árúnak nagyobb az ára, akkor nagyobb a profit is rajta? Ezüstöt meg aranyat nem is szállítok se palládiumot. Aztán ott van a rare trading, amiről ha jól sejtem semmit sem tudtok mert ha tudnátok, akkor biztosan nem lepődnétek meg azon, hogy valamit baromi olcsón lehet venni és kb 10x áron eladni.
Ha ez nektek ekkora probléma, akkor írni kell hivatalos fórumra. -
#4791 Maximum úgy, hogy valaki megveszi neked akinek kápé kifizetted előtte. -
#4790 Ez sajnos így van. Remélhetőleg balancolnak hamarosan. -
#4789 Látom nehéz. Olvasd el kérlek széééééép lassssan amiket írtam és amiről szó volt. És utána beszélhetünk róla.
Nem tudom miért beszélsz mellé vagy hogy is jutottál ide, mivel nem is arról volt szó, hogy nem lehet olyan helyzet mikor ne lehetne használni az olcsó árukat is. Csak nincs értelme. Lehet egy átmeneti időszak amikor jól jöhet, de az nagyon rövid és ismét ott vagyunk, hogy semmi értelme az árucikkek 90%-ának.
Ráadásul ostoba példákat hozol fel, melyek mellőzik a rendszer figyelembevételét. Nem tudsz az egész rendszerben gondolkodni amikor példálózol.
Úgy nézed mintha teljesen hülye lenne mindenki és szélsőséges dolgokat mondasz. Ezt bárki meg tudja tenni. Na ehhez nem kell ész.
Senki sem fog (ha csak nem annyira hülye, mint...) 1000 credittel kereskedni, hiszen kezdetben pl. a questek sokszor jóval jövedelmezőbbek. Én legalább is 1-2 óra múlva elértem olyan reputációt, hogy az volt.
De ha eltekintünk ettől, a példáid tekintetében akkor sem változna semmi ha minden árunak egyedi súlya lenne. Ugyanúgy használhatóak lennének 4T-vel és 1000 credittel, viszont minden árunak lehetne haszna minden szinten és ez változatosabbá tenné a kereskedést és a fejlődést is.
Lehet téged teljesen kielégít a faék egyszerű market-rendszer és a néhány hasznos áru állomáspáronként, de nekem és úgy tűnik másoknak sem ilyen alacsony az ingerküszöbe.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 21:30:08 -
traz75 #4788 Szerintem sehol. -
kalif #4787 Igen abban igazad van, hogy a kereskedéssel lehet nagy pénzeket szakítani, a többi eltörpül mellette.És ez hiba.Számoljunk egy picit, hogy mennyit: A t9-cemmel akár 1 nap alatt megvan az anaconda elméletileg, Felfedezéssel és harccal mennyi idő ? Jobb, ha nem számolunk :(
-
traz75 #4786 "Akkor az nem is probléma, hogy egy MMO-ban nincs lehetőség partyban menni közösen küldetéseket csinálni? Az sem probléma, hogy nincsenek megfelelően súlyozott, változatos küldetések?"
Csak idézni tudom magam :
"Illetve hát, a legnagyobb probléma az hogy MMO néven futtatják a progit, azok minden hátrányával és kb 0 előnyével (nincsen valós mmo content azon kívül hogy ki lehet nyírni egymást). :D"
"Akkor beszéljünk a 4T-ről és a kezdő 1000Cr-ről és én mint kezdő játékos kereskedni szeretnék...Mert ugye megtehetem és nem vagyok rákényszerítve arra , hogy küldit csináljak helyette, mert az jobb. "
Kezdő 1000 cr mindenkinek 1000cr. Igaz, a preorderesek kaptak egy 40Ks eaglet bónuszként. És igen, nem vagy rákényszerítve arra hogy küldetéseket csinálj vele mert az jobb. A küldetések ugyanis általában 2-4Kt adnak, kereskedve viszont 4 tonnás cargoval olyan jó 4-6Kt hozol. Nem igazán van ilyen probléma hogy nem lehet semmit sem csinálni akár a leggyengébb hajóval is.
"Ez nem igaz, nem csak arannyal meg a többi fémmel lehet kereskedni vittem én már power generators-t, ami 500-ba került és normál profitom volt rajta (1000+)"
Hmm, én ilyennel még nem láttam. Viszont azt gyanítom hogy nem igazán jellemző. :D
Persze, MINDENT el lehet adni nyereséggel. Csak éppen az olcsó árukat nem akkora nyereséggel mint a drágákat. Mert gyanítom hogy a te konkrét eseted kiugróan jó volt a kategóriában. Ellenben pl ha ezüstön (ami még szintén nem az a kimondottan drága cucc) egy jump távolságban csak egy ezrest keres az ember, akkor lélekben már húzza a száját. :D -
Tharus #4785 Hol tudom megvenni a játékot készpénzért?
Köszi az infót -
#4784 Nem is értem miért beszélünk ilyesmiről hiszen tele van a játék olyan árukkal, amiket filléres összegért lehet venni és akár 10x áron el lehet adni.
Egyébként meg nem értem, hogy miért nem nyittok egy topicot a hivatalos fórumon, ha ez számotokra ekkora probléma, akkor elárulok egy titkot az sg-t nem olvassák a játék fejlesztői... Ott kellene a melleteket verni nem pedig itt. -
Ubi™ #4783 Látom megértetted a lényeget. Akkor beszéljünk a 4T-ről és a kezdő 1000Cr-ről és én mint kezdő játékos kereskedni szeretnék...Mert ugye megtehetem és nem vagyok rákényszerítve arra , hogy küldit csináljak helyette, mert az jobb. -
#4782 Ha találsz olyan mezőgazdasági beállítottságú bázist, ahol high demand van, biztos el tudod adni még ha nem is a legnagyobb profitért. -
kalif #4781 Eleve úgy kell hajót váltani nagyobbra, hogy maradjon pénzed az árura lehetőleg maxos cargoval. De nem is értem mit kell ezen vitázni, tény, hogy az áruk 90 %-át nem használja senki ! Pl. "nyújtsa fel a kezét" az aki kereskedett pl. biowaste-val (15 Cr). -
#4780 Ez nem igaz, nem csak arannyal meg a többi fémmel lehet kereskedni vittem én már power generators-t, ami 500-ba került és normál profitom volt rajta (1000+).
Ha arra gondolsz, hogy két adott station között csak 2-3 árú hoz akkora hasznot, hogy megérje abban igazad van de csak abban az esetben ha ott csak kb. te vagy és más nem szállít. Én az előző kereskedelmi útvonalat azért hagytam ott mert annyian szállítottak onnan, hogy minden elfogyott, amiből profitot lehetett volna termelni. Magyarán a rendszer működik. Ezután arrébb álltam és más helyen teljesen más terméket szállítottam. Én nem mondom, hogy nincs ezzel a rendszerrel semmi baj én azt mondom, hogy a játékban jelenleg ez messze nem a legnagyobb probléma. Majd ha tudok haverral közösen küldetést megcsinálni, amit ő osztott meg, illetve, úgy bounty hunterkedni partiban, hogy szétossza a vérdíj összegét kettőnk között és végre úgy érezhetem magam mint egy multiplayer játékban, azután felőlem azt csinálnak a kereskedelemmel amit akarnak.
Egyébként szerintem ráférne minden egyéb tevékenységre egy buff vagy a kereskedelemre egy jó nagy nerf. Nevetséges, hogy ez az amivel 2x-3x többet lehet keresni mint bármi mással. Az összes HC kereskedő már anakondában csücsül, amit sokkal több idő elérni küldivel, bányászattal, fejvadászattal, kalózkodással, mivel az emberek nagy része szeret a legrövidebb úton elérni a-ból b-be. -
#4779 Na igen mert aki kereskedik az ugye tuti nem tart credit magának befektetésre. Főleg ha már 100-as rakterű hajója van. Valóban teljesen életszerű és általános a példa amivel dobálózol. Ez a mindennapos... Biztos Te is úgy csinálod, hogy elköltesz mindent és annyit hagysz meg ami a kisebb haszonnal kecsegető árura elég. Aki így teszi annak kéne gondolkodnia igazán. :)
Persze a játkos extrém figyelmetlensége miatt esetleg eljuthat ilyen helyzetbe, de ez alig néhány fordulós dolog. Nagyon gyorsan lehet feljebb lépkedni és pillanatok alatt ugyanott vagy: nincs szerepe az áruk 90%-ának. Ahol van az nagyon rövid átmeneti idő vagy tényleg elég hülye az illető.
Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.01.22. 19:42:19 -
#4778 Azért az EVE Online-nál nem hiszem, hogy keményebben büntetve van ha kilőnek. :) -
Ubi™ #4777 Szerinted feleslegesek az olcsó úruk? Lehet, hogy jobb lenne kicsit mégis csak gondolkodnod. Pl. van 100-as raktered és 100 ezer credited. Vehetsz belőle 10 db Goldot. 10,000 Cr/db áron amin van 1,200 Cr/db hasznod, az 12,000 Cr profit. Vagy veszel rajta 100db H.E. Suits-ot 220Cr/db áron, ami így kerül 100*220=22,000 Cr-be és még marad tartalék pénzed is. A haszon pedig 200Cr/db azaz a 100 darabon van 20,000 Cr profit. Te melyiket szállítanád??? Te mondhatok más példát is. Persze ha valakinek már több millója van, akkor a drágábbat választja, de azt mondani, hogy az olcsóbbak tök feleslegesek, nos arra inkább nem mondok semmit. -
smoother #4776 Nem értem miért akar valaki kalóz lenni. Ha NPC-t kilösz akkor még értem de játékos ellen az nagyon nem jó.
Minden más játéknál az Elite durván bünteti ha esetleg nincs annyid hogy ujra megvedd a hajót.
Az esetek nagy részében minden pénzed beleölöd hogy jó árat érjél el. Igy elöfordul hogy a hajó ára sem marad meg.
Jön egy "......" és szétlö. Talán esélyed sincs mert pl egy pyton al támad meg mikor type7-el mész.
Próbálsz menekülni amit lehet mindent megteszel de hiába. Neki csak pár credit neked egy hajó tele rakománnyal. Egy hajó amit éjjeleken át farmoltál össze.
Én nem ismerek másik játékot ahol PVP ben ennyire büntetné az esélytelen vesztest.
Azt is látni kell hogy a játék késöbbi szakaszában egy hajó ára semmit nem jelenet majd anyagilag. Lesz 10 másik.
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.22. 19:12:34 -
Luciferkee #4775 Én ezt már leírtam ide, hónapokkal ezelőtt, le lettem hurrogva.
Sajnos jelenleg a marketen 3-5 árúcikk van és kész.
Többi értelmetlen, "tölteléktartalom".
Utoljára szerkesztette: Luciferkee, 2015.01.22. 19:06:54 -
#4774 Én akarok. Akarom látni heteken át, hogy azzal kereskedsz, mert az is ugyanúgy megéri. -
#4773 Értem mire kell a tool. Függetlenül attól, hogy nem fejben kell tartani az árakat, hanem megismerni mit hova éri meg és figyelni a keresletet-kínálatot és átalgot. Ennyi. Tool nélkülkeresek úgy, mint mások toolal. Egy nagy különbség azért van: én nem veszem el magamtól a felfedezés, megfigyelés és azt a pici gondolkodási örömet, ami a megsózza az unalmas kereskedést (és általában az egész játékot) is.
Aki toolozik az nem a játék élvezetéért játszik, hanem keményen farmol. A creditért játszik. Ellökve magától mindent ami a játék élvezeti értékéhez jelentősen hozzájárul. Toolal lehet akármilyen bonyolult a rendszer, mert az ugyanúgy leegyszerűsíti.
Fentiek miatt nem annyira monoton számomra, mint nektek és ha az árunak nem egyenlő egysége lenne, akkor még változatosabb lenne, mert nem mindig azt a 2-3 árut nézném két állomástípus közt, hogy melyiken van nagyobb haszon. Bármelyik árun lehetne olyan haszon és akár 15-20 féle is számításba jöhetne állomáspáronként.
"Én nem a legdrágább árút veszem meg! Hanem a pénzemhez számolva azt, amin a legnagyobb profit van tonnánként."
Aha persze. A legdrágább árukkal simán fel lehet tölteni a max rakteret és az ember nem gondolkozik melyiket is vigye. Azt viszi amin a legtöbb haszna van és jelenlegi rendszer miatt ez mindig a felső kategória: a legdrágábbak. Néha középkategória.
Az egész kínálat 80-90%-a haszontalan, használatlan kacat ebben a rendszerben. Gondolj bele: A 4 tonnát is a drágábbak közül választva tömöm meg, de a változatos rendszerben lehet, sőt valószínűbb, hogy a kevesebb helyet foglaló dologgal tudok jobban keresni és ahogy nő a raktér tudok majd szállítani és többet fogni a nagyobb helyigényű árukkal. Már jóval változatosabb lenne a fejlődés maga is és a raktér jelentősége is.
Traz75 jól látja és érti mi a gond. -
#4772 "vagy csak mi MAgyarok vagyunk ennyire okosak és a hülyék veszik a 89 Credti/Tonnás szarokat is ? :D"
Akarsz fogadni, hogy tudok abból is milliókat csinálni, hogy ilyen "olcsó" árúkat szállítok? Hasonló idő alatt. Vagy tényleg ennyire nem ismered a játékot?
Vagy csak azért irkálsz ide nagy ritkán, hogy beszólj másnak?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.01.22. 18:51:13 -
#4771 Akkor az nem is probléma, hogy egy MMO-ban nincs lehetőség partyban menni közösen küldetéseket csinálni? Az sem probléma, hogy nincsenek megfelelően súlyozott, változatos küldetések? Az, hogy a játékban játszható hajók mennyisége meglehetősen kevés. Nincs semmilyen endgame tartalom egyelőre, amiatt mert sokan soloban kuksolnak.
Ez mind nem probléma csak az, hogy nem tudunk teát fuvarozni. Amit mellesleg szintén lehet ha hiánycikk lesz valahol, akkor annyira felmegy az ára, hogy megéri odavinni a 200 ért vásárol árút is. -
#4770 Látom már megint kezded.
Én nem a legdrágább árút veszem meg! Hanem a pénzemhez számolva azt, amin a legnagyobb profit van tonnánként. A kettő nem ugyanaz!
Ha egy rendszer kifogy a teából és ezért High demand-ba kerül akkor azt szállítom.
20-30 rendszernek minden egyes állomásának minden egyes olyan árúját, amin van legalább 1000 kredit profit te sem tartod észben ezt ne is próbáld beadni mert nem hiszem el.
Megismétlem újra, hogy megértsd a tool nem a számoláshoz kell, hanem arra, hogy ne kelljen az árakat minden egyes bázison megnézni ha arrébb kell állni. Időt sporol ettől én még nem bánom ha másnak az tetszik, hogy állomásról állomásra repked egészen addig, amíg megtalálja, hogy neki mi a jó. Ha az tetszik csináld. -
traz75 #4769 Az a legviccesebb az egészben, hogy tök egyszerüen normalizálni lehetne a dolgot azzal hogy tonna helyett egység/tömegben számolna a progi. A 20 éves elite is tudta ezt. Vagy pl a felvásárlási árakat nem fix %os alapon számolná a progi, hanem dinamikusan. Szemben egy gyémánttal aminek nagyjából fix értéke van, aki éhezik, az többszörös pénzt is képes kiadni egy szendvicsért.
Az ökoszisztéma működtetése meg az X sorozatban (ami ugye eleve egy elite klón) pl elég jól sikerült.
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.22. 18:23:59