23609
1418743729.jpg
  • MrPredator
    Mikor jön az a nagy tartalmi update? Már nagyon megvenném, de sokan (pár haver is) azt mondja, iszonyat üres az egész, nagyon hamar megunható.
  • Yserac
    Ez azért még nem MMO, de az tény, hogy hihetetlen mennyiségű időt el lehet tölteni :o
    Viszont a patch-ek érdekes kompromisszumos irányba haladnak, remélhetőleg nem törik meg a lendület.
  • picket
    moneysink = timesink = mmo
  • traz75
    Jaaa, így oké, ez megvolt. De ez nem egészen ugyanaz, így inkább csak egy moneysink. :D
  • Jeffjohnson
    Meg capital ship-et is. Persze nem úgy, ahogy elsőre gondolnánk.

60-as newsletter-ben volt:

"One of the new Community Goals will task players with sourcing materials for the construction of a Federation or Imperial capital ship. Successful completion of the goal will mean a new, named vessel out among the stars, and the player who transports and donates the most material will have the honor of choosing its name – subject to approval of course.
    Better make it a good one. Nobody’s breaking a champagne bottle on the hull of the Imperial Interdictor Jar Jar.

Another Community Goal will see players scout out viable locations for a new starport, and work together to transport the vast amount of material needed to see the starport constructed week by week in-game."
  • traz75
    Tényleg? Manuálisan csinálják? O:O
    Akkor azért megy olyan lassan a dolog, az "állomáshelyemen" már vagy hat cikk volt minimum az expanzióról, de még nem történt meg. Most meg már nem is fogom látni hogy merre bővül, mert összeraktam az explorer ASPt és elindultam.
    Station építés? Mármint játékosok által? Én nem emlékszem hogy olvastam volna ilyesmit, bár ritkán nézem a hivatalos fórumot.
  • Jeffjohnson
    Lehet expansion lakatlan területre is, csak sajna ez manuálisan történik jelenleg. 1.1-ben lesz station építés is ha jól emlékszem.
  • traz75
    Ebből szerintem az expansion az ami igazán érdekes. Ugyanis azáltal bővül a galaxis lakott része! Már persze ha éppen nem egy lakott rendszer felé terjeszkedik (hogy ne kelljen plusz lakott rendszereket kezelnie a szervernek...)
  • Jeffjohnson
    Érdekes infók:

"Here's a high level piece that I prepared earlier:

Boom – 1504 – Boom states start when there are increases in wealth and standard of living. While active it increases the wealth of the system and benefits of trade missions completed for the minor faction.

Civil War – 1,010 – Triggered by changes in influence between competing minor factions, or when a single minor faction reaches a high enough influence level. Decreases standard of living and security while active. Creates conflict zones and only combat missions or actions provide any benefit to the minor faction.

Outbreak – 11 – Triggered by low level standard of living and development level. Decreases standard of living while active. Medicine trade missions are more effective, combat missions and actions provide no benefit to the minor faction.

Lockdowns – 61 – Triggered by low security and development level for system. Increases security level while active and loses wealth for the same period. Bounty hunting for the minor faction has greater impact.

Expansion – 173 – Triggered when influence is high enough. Decreases wealth while active and increases development level at the same time. Minor faction is added to the minor faction list of a nearby system.

Civil Unrest – 127 – Triggered on decreases of security and standard of living. While active it continues to lower security and standard of living for the system. All combat missions and actions for the minor faction are more effective.

War – 2 – Triggered by and invading minor faction reaching a high enough influence level. Decreases standard of living, wealth and security for the system while active. Influence changes only apply to the involved parties and are only applied from combat missions or actions.

In case anyone is interested the number is the number of systems with those states in as of Friday.

Michael "

"Actions include trading, missions, bounty hunting, combat bonds and cashing in exploration data.

Michael "

"A minor faction is any group listed in the system map.

Michael "
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.02.03. 18:53:02
  • metaxx
    Szia, természetesen, nagyon szívesen!

A játék weblapján található webshopban meg tudod vásárolni a játékot, itt:
    https://store.elitedangerous.com/eur/elite-dangerous-cat/elite-dangerous.html
    Ezek után ismét belépsz az oldalra, bejelentkezel, a my account gomra nyomsz. aztán bal oldalt lesz egy My Downloadable Products menüpont, itt fogod tudni letölteni a játék 1-2 MB-os internetes telepítőjét. Jó szórakozást hozzá. :)
  • Jeasusman
    Sziasztok :D valaki el tudja mondani , hogy hol lehet letölteni ezt a játékot csak mert amióta az eszemet tudom azóta várok egy hasonló játékra! Köszönöm előre is!
  • picket
    Rebuy van. Hajód menüje "Status" részen a "Rebuy cost" bejegyzés. Ennyibe fog kerülni, ha esetleg megsemmisülne és újra akarod venni. 200k kreditig van kölcsön. Ha nem tudod megfizetni, akkor egyesével le lehet szedegetni a modulokat, ha még úgy sem, akkor elveszted és kapsz egy sidewindert.
  • picket
    Erre reagáltam: #4982
    Nem tehetek róla, hogy nem tudsz szöveget értelmezni (és/vagy leszarod, hogy a hozzászólás alatt ott van a "válasz x üzenetére" gomb). Ezek után a többi tl;dr
  • Tharus
    Sziasztok

Van egy tippem a pénz kereséshez kezdőknek, mint én vagyok. Cobra MK III 38-as cargoval számolva. Rabay renszer Raleigh Portból marine equipment (38190 Cr ) Gardner Marketba, onnan vissza Tabacco ( 34808 Cr ). Egy kanyar 72998 Cr. Még a rendszerből sem kell kiugrani. Egy oda-vissza út időben kb. 10-12 perc. Most éppen ezt csinálom :) Üdv Tharus parancsnok
  • Etelkozi Vata
    Köszi.
    Eddig a belső keresovel próbálkoztam, de nem sok sikerrel.
  • AnarchoiD
    Megmondom a tutit:

http://www.elitetradingtool.co.uk/

1. fent kivalasztod a searchot,
    2. bepipalod a "Commodity"-t
    3. aztan a "station selling" -et
    4. Megadod a rendszer nevet ahol vagy
    5. beallitod mekkora korben keressen a cucc
    6. megadod mekkora a hajod (ugye large ship-el nehez dockolni kis stationokon (ertsd nem lehet))
    7. nyomod a searchot
    8. ha nincs talalat ugorj az 5-re allits nagyobb tavot
    9. ha igysincs talalat, adj meg masik kiindulasi pontot (pl: nezz ki egy neveta terkepen)

amugy en personal weaponokert mindig a a "Misisture" rendszerbe jarok + jo ott farmolni is...

• Yserac
    Óh az király köszi. Vettem egy hauler-t, mert nem tudtam felvenni rengeteg starport-os küldetést a 4T raktér miatt. Marha rossz a kilátás belőle, de 2x annyi profitot hoz.

Még nem tudom milyen irányba menjek el. Felfedező, csempész, bányász, fejvadász, vagy kereskedő. A streameken valamiért a felfedezést favorizálják. Gőzöm nincs mi az oka? Elnézést a kérdésekért, de lusta vagyok végig nyálazni a hivatalos oldalt A magyarok pedig profik mindig tudják a választ.
  • traz75
    Sehogy. Benne van az árában.
  • Yserac
    Erről jut eszembe egy kezdő kérdés. Biztosítást hogy lehet kötni hajóra?
  • traz75
    Két kérdés : útközben ugye nem láttál sehol stationt?
    Visszaértél már lakott területre? Ha igen, mennyi volt a ship integrityd? Nekem tegnap cirka olyan 60 jump alatt lement 91%ra, 116K volt a javítása és szerintem a háromszorosát sem kerestem meg pedig scallentem vagy 5-6 órán át. :)
    Vajon ha eléri a ship integrity a 0t akkor elpukkan a hajó? Vagy egyszerűen csak a hull lesz papírgyenge?
  • traz75
    Én eddig még egy alkalmon kívül mindig kifizettem. Most a patch után egyszer volt olyan hogy nem engedte (ami a vicces hogy én nem is láttam hogy eltaláltam volna valaki mást is, közelharcban öltem az ellent lézerrel és egyszercsak bevillant a bünti), de amikor stationon kiléptem a menüből meg vissza, akkor már nem volt ott. Szerintem bugol.

Combat stablilizer : az oké hogy high tech, de nem igazán legális cucc a legtöbb helyen ha jól tudom, így inkább csak anarchikus vagy diktatórikus rendszerekben gyártják szerintem.
  • traz75
    Utoljára reagálok a témával kapcsolatos postodra, mert kezd unalmas lenni a dolog és nem szeretem feleslegesen ismételgetni magam. A postjaimat rajtad kívül szerintem kb mindenki megértette, senki nem értetlenkedik rajta. Ha valaki kettőnk közül kötekedik, az nem én vagyok.

Az eredeti kérdés az volt, hogy honnan tudja hogy kalóz scannelte le. Egyértelmű. Bónusz kérdésként később jött hogy honnan tudja hogy kill warrant megy? Onnan hogy NEM kalóz scanneli... Egyértelmű. Tény, hogy a rendőrt ill. a fejvadászt a "scan detected" szöveg alapján nem lehet megkülönböztetni ha éppen úgy csinálja hogy nem üzenget (néha igen, néha nem), azonban ha valaki árut csempészik akkor ugye alap hogy állandóan figyeli a rendőrök pozícióját (ha egy rendőr van a közeledben és épp nem lő valakit akkor az esetek 100%ában lescannel ha adsz neki rá időt) - ha meg nem csempészik árut akkor rohadtul mindegy hogy rendőr vagy fejvadász scanneli. Stationnál meg kb mindig rendőr fog scannelni. És mindig mind a kettőt nézi.
    Mit kéne még ezen megválaszolni?

Amit írtál a kalóz minor factionról az nagyjából igaz. Vannak factionok amelyek hajói majdnem kivétel nélkül kalózok és erről nagyon gyakran a nevük is árulkodik (nagyon gyakran meg nem). Ellenben nem csak azok között fogsz kalózokat találni. Sőt, továbbmegyek. Vannak kalózok az elméletileg "békés" factionban lévők között is. Csak lényegesen kisebb arányban. Ennek következtében rohadtul felesleges az illetők életét megkímélni mert nem oszt, nem szoroz...
    Megjegyzem azt is, ha valaki nem vándorol folyamatosan hanem sokat (annyira mondjuk nem kell túlzásba vinni) dolgozik egyhelyben és lesz némi helyi reputációja, akkor egy idő után rögtön látni is fogja a hajók kibenlétét, ugyanis a kalózfactionok igen hamar bepirosodnak, a helyi uralkodó faction meg bezöldül (a többi meg általában marad semleges). (akkor vicces lehet mondjuk ha a kettő egy és ugyanaz, én ilyen helyen még nem lőttem)

"az az npc lesz mágikusan kalózzá, aki a te rakományodat megszkennelte"
    Nem, nem mágikusan lesz kalózzá, hanem a progi által. Legalábbis 1.05ös patchig bezárólag egészen biztosan így volt (kb addig fejvadászkodtam, utána ráálltam a kereskedésre ezerrel), és utána sem hiszem hogy változtattak volna rajta (ha igen, akkor hurrá - bár pont ennek nem volna értelme). Ezt meg én mondom szolid 2K kill tapasztalatából. (igaz, ennek talán a tizede volt aktív küldi alatt, ellenben nem egy olyan volt hogy annyit összelőttem hogy elfogyott a lőszerem, de csak egyet-kettőt számított fel "kalóz"ként mert vagy túl gyorsan gyalultam le őket, vagy eleve mást támadtak a neves esemény közepette.

Sőt, tapasztalatból állítom hogy

- Kill warrant scan és cargo scan nem működik együtt egy gombon, nem kapod meg a scanből járó esetleges plusz manit még akkor sem ha még ki is írja.
    - Ha a kész KWS után véletlen még egyszer megnyomod a scan gombot és elkezdi a scant, törli a korábbi scan eredményét, tehát nem fogod megkapni a manit ha nem pörgeted újra. Ugyanez elképzelhető akkor is ha scan után harc közben weapongroupot váltasz (ezt még jobban le kell tesztelni mert elég rapszódikusnak tűnik a dolog hogy mikor igen, mikor nem). Célpontváltás sem igazán érdemes erőltetni, mert olyankor is történnek időnként érdekes dolgok.
    - Ha véletlen belelősz BÁRKIBE (150Ks wanted hajóba is) is anélkül hogy a fedélzeti computer végigfuttatta volna az alap scant (mármint hogy tiszta vagy körözik), abban a pillanatban wanted leszel. És nem azért mert a scantől "mágikusan" wanted lesz, hanem mert így működik a progi. (persze rá lehet fogni hogy ez feature, hiszen elméletileg nem tudod hogy körözik az illetőt (amúgy ha van hozzá standinged, akkor kb de :D), valójában meg csak egy bug.
    - Ha "névreszóló" killes küldiket veszel fel, akkor csak a felvételi sorrendben tudod őket legyilkolni, mert a jelek szerint mindig csak egyetlen ilyen scriptet generál a progi - keresheted a többit az életed végéig kb.
    - Ha egyáltalán nincs is raktered, az npck akkor is ügyesen lescannelik. :D

Aki nem hiszi, sírjon utána. :D
    Néhány apróságot hülyén/bénán kezel a program.
  • Etelkozi Vata
    Megőrülök már a combat stabilizertől meg a personal weaponstól... Sehol nem találok, előbbiért már 100 fényéveket megyek a high tech rendszerekbe, de sehol nincs, legtöbbször tiltott is.
    Hogy a fenébe lehet ilyeneket találni?
  • Tuvok #5065
    Csak az utolsó, vagy utolsó előtti patch óta van így, előtte nekem is fizetni kellett. Nyilván valami bug, még lusta voltam utánaolvasni, meg jól is van ez így... :D
  • Etelkozi Vata
    Ezzel egy kicsit vitatkozom, mert azért az elég gyakran előfordul, hogy belelövök a harc hevében olyanba is, akibe nem kéne.
    Volt már, hogy 4 security lőtt velem együtt egy anakondát, én az egyikbe belevertem egyet véletlenül, mindjárt 5 piros ellenségem lett, alig tudtam elpucolni.
    Ilyenkor a büntetést szépen befizettem az állomáson és minden oké volt. Most viszont nem lehetett befizetni, mert nem volt mit, csak az üzenetet kaptam. De kifelé menet szétlőni volt pofájuk.
    Mindenesetre majd ezt a log off-ot kipróbálom alkalmasint.
  • yamato41
    Bug. Nekem kicsit hasonló volt többször. Az autodock látszólag odaverte a hajót. A biztosítási díjat kiírta, de nem vonta le, viszont az előző állomásra vágott vissza full rakománnyal.
  • Tuvok #5062
    Clean hajó, vagy rendőr meglövéséért járót büntit nem kell (nem is tudod) kifizetni. Simán ki-logolsz a játékból meg vissza és tádáám, volt-nincs Wanted.
  • Etelkozi Vata
    Tegnap este érdekes dolgokat tapasztaltam.
    Az egyik rendszerben egy clean hajót warrant szkennerrel lecsekkoltam, és volt rajta fejpenz. Kb. 10 mp. Alatt meghaltak, meg is kaptam üzenetben a fejpenzt, az állomáson ki is fizették.
    De: az első lövés után wanted lettem. A kivégzés után a legközelebbi állomásra bedokkoltam. Mint írtam, a fejpenzt megkaptam, de a büntetést nem lehetett kifizetni, pedig az a frakció rótta ki, aki az állomást kormányozta. Ezt leellenoriztem. Amikor viszont elhagytam az állomást, azonnal szetlottek.
    Egy asp bánta telepakolva palladiummal.
    Ez olyan 2,2 m bukta.
    De. Miután kifizettem a biztositast, megdobbenve tapasztaltam, hogy mind a 116t palladium ott van a rakterben.
    Hogy is van ez?
  • yamato41
    Hát, ha nekiállnak szkennelgetni, én nem szoktam keresgélni, hogy ki az. Full gáz, FSD, oszt' szeva'.
    A biztonságiak engem csak állomás közelében szkenneltek, azt meg úgyis tudom. Minden más elől húzás.
    Támadtak már meg kalózok, szedtek ki supercruise-ból, de meg nem tudtak szorongatni. Vadul rángatózva mindenfelé, sebességváltoztatásokkal kivárom míg lehűl és feltölt az FSD, aztán meglépek. Azt sem nézem ki lő, csak tipli.
  • picket
    Nem tényeket írsz, hanem féligazságokat. Az igaz, hogy minden kalóz ha szkennel, akkor benyögi az alap 4-5 kalóz szöveg közül az egyiket, de ha security szkennel és van cargo scannere (is), az nem fog kalózszöveget tolni (ellenben ha van nálad lopott áru, akkor jól megbüntet). Tehát nem tudod, hogy cargo scanneltek-e, csak azt tudod, hogy kalóz szkennelt. Amit írtam a kalóz minor factionről, azt meg ki sem próbáltad, csak kijelented, hogy az az npc lesz mágikusan kalózzá, aki a te rakományodat megszkennelte. Tapasztalatból mondom, hogy ez nem igaz. Még esetleg valami "információ", amivel félre akarsz vezetni másokat?
    Az alapkérdést megválaszolod valaha, vagy csak kötekedsz?

Kis kiegészítés az eredeti kérdéshez: ha kalóz szkennel, elmondja az egyik szokásos kalóz mondatot, akkor látod a nevét, és a contacts-ból ki tudod jelölni, így tudod, hogy melyik hajó szkennelt. Ekkor még mindig neked is meg kell szkennelned őt, mielőtt nekiállhatsz aprítani. Esetleg onnan is láthatod a contacts-ból, hogy neve már van, de a részleteket még nem látod róla (ez azt jelenti, hogy ő már kommunikált veled).
  • Z33noo
    He He He... Nem versz át ... Ha ezt kivágom vehetek egy új monitort ... :D
  • StrikeFor
    holnapra szeretném látni a fotókat a kész hajóval! :P :)
  • StrikeFor
    csak nektek!

• traz75
    Nem, nem jelöltem be hogy tanulóvezető lennék. :D
    Egyébként meg raktér nélküli hajóról van szó.
  • Yserac
    Nincs túl nagyra véve csillagtérképen a T?
  • traz75
    Ti találkoztatok már olyannal hogy elugrottatok a legtávolabbi rendszerbe, de visszafele az indulórendszer már nem volt benne a listában? Vagyis hogy odafele nem ugyanannyi volt (lett volna) az út mint visszafelé?
  • xmodule
    Igen én vagyok az. :)

Amugy az a görbulet a tér görbülése szerintem. De majd valami okosabb biztosan megmondja. Minden esetre szép látvány volt. Megérte az egy heti utazást. Most viszont várok amig kijön valami értelmes utvonaltervezö a galaxis térképre, mert 25Ly -es tervezes egy 25.000Ly -es utazasnal nem eppen kellemes.
  • RaKmaTakaTa
    Frame Shift Drive Interdictor modult szerelsz a hajóra. Ezzel kiszedheted a hipertérből, akarom mondani a Super Cruise-ból.
  • rexsimus
    Turret-et be lehet állítani több lövési módre. A jobb odlali panelen. Sőt! Te is utdsz velük lőni, de csak egyenesen.
  • smoother
    Szinte mindig felmossa nálam is a padlót. Az elején class3-as pajzs volt azt kb 15 másodeprc alatt legyalulta. Mire észrevettem már 70% hull volt.