23609
1418743729.jpg
  • smoother
    2 napja nem találtam megfelelö trade utvonalat. Rájöttem az volt a gond hogy olyan helyeken voltam amit a bpc nem ismer. Pár rendszert átnéztem de nem volt semmi extra. Vissza jöttem most oda ahol van már trade adat.
    Apala Progenitor Cell -> LP 45-128 1239/t
    LP 45 128 Animal Meat -> Apala 539/t

Átlag alatti utvonal de gyors, 1 ugrás egy kör 7-8 perc ráadásul LP 45-128 on vannak warzone-ok, hlgh and low.
    Bár még nem mentem be de az unalmas kereskedéssel felszereltem az ASP-t és kipróbálom a játék ezen részét is.

• Tharus
    Ha megveszem a játékot, hogyan és honnan tudom letölteni?
    Köszi a válaszokat előre is.
  • traz75
    Szerintem bolygóként kezeli az adott objektumot, aminek ugye a maga keringési pályája és sebessége... el lehet írva az adatbázisban a típusa.
  • Etelkozi Vata
    ilyen velem is volt régebben néhányszor, de aztán megszűnt.
    most akkor megint van?
  • traz75
    Lol, egy érdekes bugba ütköztem. Beléptem a nav buoyhoz, és .... az elkezdett távolodni tőlem. Cirkálósebességgel. :D
    Tátott szájjal bámultam ahogy elmenekült előlem több mint 20Mm-re, aztán utánacirkáltam, megint bementem... Megjelentek az npck, majd egy másodperc múlva ismét elfutott előlem az egész insta. :D
  • traz75
    Tudtok együtt játszani, ha az egyikőtök bemegy egy instába és azt már legenerálta a progi akkor azt már látni fogja a másik szerintem és be tud menni. A stationok egy külön kategória lehet mint a többi scriptgenerált ideiglenes insta.
    Igaz, én még nem próbáltam ki - lévén a chat sem működött -, de állítólag működik. Vagy legalábbis volt olyan patch amikor működött. :D
    Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.25. 14:54:29
  • nopudva07
    Nagyon jó!
    Akkor ezek szerint arra jó a private group, hogy tudjunk külön instában játszani. :D
    Miért nem az a menüpont neve, hogy Solo with team chat?
    Azért remélem idővel működőképes lesz ez a funkció.

Utoljára szerkesztette: nopudva07, 2015.01.25. 14:21:09
  • traz75
    Jó kérdés. Szerintem semmit... Ha tényleg egy stationon vagytok, akkor elképzelhető hogy külön instában vagytok. De ezek szerint legalább a chat működik, amikor annó én próbáltam a heverommal, az sem ment. :D
  • nopudva07
    Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni private group-al kapcsolatban.
    Létrehoztam egy group-ot, amihez a haverom sikeresen csatlakozott is, eddig semmi gond nem volt.
    A problémánk az lenne, hogy játékon belül egyáltalán nem látjuk egymást. Chat üzenetet tudunk küldeni, de ezen kívül semmi kapcsolat. Hiába lebegünk ugyan azon állomás mellett, semmi kontakt. Ha lenne valami tippetek, hogy mint csinálhatunk rosszul, azt nagyon megköszönném!
  • Etelkozi Vata
    jó, de unalom űzés miatt csinálom. :)
    amíg a t6-al grindeltem, eléggé el voltam fásulva, kiábrándító volt.
    most legalább újra élvezetes.
    de pénz is kell.
  • traz75
    Tradelés közben nav beaconnál megállni nem keresetkiegészítés hanem anyagi veszteség. :D
  • Etelkozi Vata
    én most vettem ASP-ot, de alapvetően még tradelek vele, meg-meg állva a nav beaconnál némi kereset kiegészítés gyanánt.
    pajzs ellen feltettem a négy small pontra G1 T Pulse lasert, a két mediumra meg F2 G multi cannont. ha rá tudok tapadni a célpontra, akkor gyorsan megvan a buli...
  • rexsimus
    Bőven elég. :)

Nekem 4 db Canonom van és 2 db Clas 2 Beam laser. Elit anacondáig nem igazán szokott gondom lenni, már ha nem cseszem el a shield cellezést. :)

Amúgy nem túl költséges ez a fegyverzet? Mennyi ammót eszik?
    Kisebb hajókra lehet pazarlás a lőszer. :D
  • traz75
    Ja, az oké hogy nem ír tizedet. Az tévesztett meg hogy az első alkalom után amikor is 0%ot írt, mindig 1%ot írt ki. Azt meg eleve kizártam hogy egyetlen küldivel ilyen mértékben változtatni lehessen az erőviszonyokon, hiszen épp az volt a panasz a fórumokon hogy bármit csinálnak, gyakorlatilag nem lehet bedönteni a rendszert. Arra nem gondoltam hogy a népességet is figyelembe veszi... Akkor ez lehet a kulcs, itt csak 5.1M lakos van és azért könnyű változtatni.
    Viszont a reputation érdekes dolog, úgy emlékszem hogy nekem már a második napon ally volt. Túl kevés és könnyen megszerezhető ez a fokozat...
    Igaz, különösebb jelentősége nincsen, talán csak a hostile fokozatnak lehet - ha nem engednek dokkolni hanem inkább lőnek rád. Eddig csak a station üdvözlőszövegében érzékeltem változást ez alapján.
    Errefelé ahogy néztem nem igazán pártok (bár van az is) mint cégek vannak. Meg pl itt a kalózok, az "arany patkányok". :D

Optimális fegyverzet asphez: ez egy olyan dolog hogy kinek milyen a repülési stílusa, meg a célpontjai. Nekem a magam részéről az 1 gimballed medium beam lézer (0.5M) jött be, a többi pedig multicannon. Mind gimballed, kőkeményen lehet darálni vele. A puhább célpontok ellen (alap hull) bőven elég az egy darab lézer és a célpontok jelentős része ilyen - így rengeteg lőszert spórolok meg, konkrétan alig használom. Ha keményebb a hull vagy el akar ugrani a célpont akkor miután leszedtem a pajzsot az egy db lézerrel, lebontom az ágyúkkal.
    Mivel alapvetően kereskedelemre vagyok fittelve, csak egy As class 3 pajzsom van shield bank nélkül, soha nem okozott problémát. Persze egyedül nem ugrom vele neki egy elite anacondának, de gyakorlatilag mindig van ott pár hajó akik segítségével ha lebontottam a pajzsát, némi izgalmak - és a jó öreg lecsap, fut taktika - árán így is el tudom pukkasztani (viperrel is ugyanúgy megcsináltam gond nélkül).

A te fitted egész egyszerűen egy energianyelő. Túl sok lövést nem fogsz tudni leadni sorozatban velük még As erőmű és energiaelosztóval sem - ha nem ilyened van, akkor gyakorlatilag 2-3 lövés után várnod kell egy kicsit. Hacsak nem tudsz nagyon jól célozni, nem éppen optimális fegyverzet kis és közepes hajók ellen, hatékonyabb a gimballed - nekem legalábbis.

Elméletileg fel lehet tenni egyébként a hatos osztályú pajzsokat is, csak le kell hozzá dobni a nagy cargot, ami fejvadászkodáshoz nem igazán fontos. Npck ellen az asp már egy brutális hajó... kisebb hajók ellen 1:1ben még csak nehézséged sem lehet, nem kell félned, bár a Cs pajzs még nem olyan erős, kb olyan mint az egy kategóriával kisebb As.
  • Z33noo
    Az Anarcy az más, az a kormányzás tipusára utal. A Goverment lehet pl: Demokrácia, Cucializmus, Diktatúra vagy Anarchy, ez független attól hogy Independent, Alliance vagy bármi más szövetség alá tartozik
  • smoother
    Mi az optimális fegyverzet ASP-re? Most kezdek ismerkedni a wanted npc-kkel.
    Ami most van :
    C -s class 5 shield
    3 darab B -s shield bank
    4 darab railgun a small pontokon
    2 darab plasma accelerator a medium pontokon

Kimennék nav ponthoz ez elég lehet? Vagy várjak a pyton megvételére és azzal?

Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.25. 11:08:13
  • Jeffjohnson
    Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy a nagyobb lakosságú állomásokat nehezebb befolyásolni pl: 1200 fős állomáson 2 ember is hatalomra juttathat 1 pártot, míg a nagyobb lakosságú állomásokon nem ilyen egyszerű. Ha minden igaz a játék nem ír ki tizedes jegyet tehát ha azt látod, hogy a küldi után 0% van kiírva, akkor az lehet, hogy 0,1%.
  • Jeffjohnson
    Resource site-nál sok npc van de arányaiban szerintem a nav. beacon-nél lehet a legtöbbel találkozni. Ha bounty hunterkedni akarsz, akkor vigyél magaddal Kill warrant scannert. Kirakod az egyik fire group-ra és beszkenneled a wanted-es npc-ket vele. Ez azért jön jól mert lehet, hogy máshol is körözik őket és ha kilövöd, akkor azt a bounty-t is felveheted (a megfelelő állomáson).
  • STREEX
    Összességében hol lehet a legtöbb wantedessel találkozni? A nav beaconnál vagy ezeknél a resource extraction site-oknál? Esetleg máshol?
  • Jeffjohnson
    Ahogy én értelmezem ha küldit adsz le, akkor akinél csináltad annak a repuja nő meg a rendszer felé. Tehát ha egy bizonyos frakciónak, aki a rendszeredben jelen van sok küldit csinálsz, akkor nem csinálsz mást csak őt hatalomhoz juttatod. Közben persze te is jó viszonyba kerülsz ezzel a frakcióval. Hostile, Unfriendly, None, Friendly, Allied ezek a fokozatok. Ami százalékokat lehet látni a system status-nál az nem azt jelenti, hogy te milyen viszonyban vagy a rendszerben lévő pártokkal (mert ezek tulajdonképpen pártok, elég csak a nevüket megnézni pl: egyesült munkáspárt, stb...), hanem azok a pártok mennyire "erősek" nyilván, aki 98 százalékon áll az irányítja az állomást. Ezeknek a kis pártok beállítottságuk szerint lehetnek: Independent, Alliance, Empire, Federation és ha minden igaz akkor Anarchy.

Én idáig jutottam. Jövő héten tesztelek egy kicsit. Jelenleg Federation területén vagyok és a másik 2 nagy frakcióval semleges a viszonyom, veszek egy kereskedőhajót aztán irány vagy az Empire vagy az Alliance területe és csak olyan állomások között fogok kereskedni, ami a választott nagy frakcióhoz tartozik.
  • traz75
    Nem tudom hogy neked hogy állnak a factionok a rendszerben, meg milyen arrafelé a forgalom....
    Megtennéd azt hogy megcsinálsz még egy küldit, és leadás előtt csekkolod a helyi viszonyokat, meg leadás után is hogy változott-e? Én sajnos nem tudom ezt megcsinálni, ugyanis 0.6%on állnak nálam a kalózok (érdekes módon az uralkodó faction meg valami 98%on, a többi nem tudom hova lett, harmadiknak nincsen állomása a rendszerben - bár lehet hogy volt csak el lett már foglalva?). Elég durva volna ha kiderülne hogy ilyen könnyen lehet befolyásolni a helyi erőviszonyokat (korábban pont valami olyasmin volt a vihar hogy kiszámolták hogy több száz ember sokévnyi melója kéne hozzá - ez egyfajta cseberből vederbe megoldás lenne). Ha több mint 0.5%ot nő (ha kerekít felfele akkor azt már 1nek jelölheti) akkor én értettem totálisan félre a jelentését. Ha nem, akkor passz. :)
  • AnarchoiD
    kedvedert megcsinaltam enis 2 kuldit es mindig 1% influence volt az eredmeny
  • traz75
    Közben leadtam egy küldit. Lehet hogy én vagyok a hülye. A progi nem a standing hanem az influence kifejezést használja. Lehetséges hogy ez a minor faction influence változásra vonatkozik? Mert akkor egy pirate killer küldi 1%kal növeli a befolyását és azt értettem félre, mert egy mmoféleségben az ilyesmi szerintem finoman szólva is kissé túlzás volna. O:O
  • Tharus
    Valakinek nincs véletlenül eladó Elite accountja?
  • traz75
    Ha leadsz egy kész küldit, kiírja... Mint ahogy azt is hogy milyen változásokat eredményezett a küldi a rendszerben.
  • AnarchoiD
    Tokjo a kep keszitese ota 3.200.000 -et kapartam ossze ;) ha jobban turnem a monotonitast mara meglehetne a pythonom ;)
  • AnarchoiD
    Hol lathato a standing ? :)
  • traz75
    Ez szép és jó, de ismétlem : én standingről beszéltem. Csinálj meg egy küldetést azon a stationon ahol eddig rendszeresen kereskedtél, és láss csodát... Valószínűleg 0% lesz a standinged. Azt ugyanis küldetésekkel lehet fel (az ellenséges fakcióknál pedig le) tornázni. És igen, a standing jelentős befolyással van a minor factionos reputációra is, konkrétan ha kalózokat irtasz küldiben, a kalózok állomása utálni fog. :)
  • AnarchoiD
    "...kereskedjen küldetések nélkül egy állomással ahol nincsen standingje. Kíváncsi vagyok, más eredményre jut-e mint én."

ez en vagyok, empire rendszerben 0 kuldit csinaltam viszont ingaztam rendszerek kozott osszeszedtem par millat kb 100-150 tranzakcioval
    az eredmeny friendly vagyok az empirenel ;)

fejvadaszkodast a 6 millas kobrammal csinaltam, esz es gondolkodas nelkul lottem mindenkit anarchy rendszerekben.. ;)

• traz75
    Szerintem egy "apró" félreértésen vitázunk hosszú ideje...
    Idézek :

"A kereskedés is javítja a standinget? Ez biztos? Eddig észre sem vettem. Igaz, nem is nézegettem... Írja valahol, vagy csak a küldik leadásánál?"

"Javítja. Valahol fórumon is olvastam az egyik "teszt" topicban, ha jól emlékszem. Bár pontos adatokkal nem tudok szolgálni de a stationt birtokló minor faction-el javítja de nem annyira mint a közvetlen küldik, ahol be kell szerezni valamit és cserébe standinget kapsz nem pedig pénzt."

"Jelentem, ezt az információt nem tudom megerősíteni. Egy T7et és egy ASPt szedtem össze két station között ingázva, de kemény 0%os a standingem. Az info tehát vagy fake, vagy még mindig bugos a rendszer... "

""What is reputation?

Every faction in the game has a player reputation, describing how that faction feels about you. Completing missions, killing NPC's, trading, etc. will all add or subtract an amount of reputation with one or more factions."

Innentől kezdve vakvágányra terelődött az egész társalgás. Én ugyanis nem retutációról beszéltem, hanem STANDINGről. Ami az egyes minor factionoknál külön értékként van meghatározva, mégpedig %os értékben! És egészen konkrétan ki is írja a progi minden egyes alkalommal amikor sikeresen leadsz egy küldetést. És más valószínűleg nem igazán befolyásolja.

"Missions aren't the only mechanism for affecting influence. Trading, selling exploration data also affect influence if the minor faction owns a station.
    Michael "

Itt meg megint kavarás van a dologban, ugyanis a devnek ez a postja meg se nem a reputationról, se nem a standingról szól, hanem a rendszerben lévő minor factionok egymás közötti erőegyensúlyáról, azaz hogy mekkora a befolyásuk az adott rendszerben. Ez egyébként faszán érezhető is, nem véletlenül maradt "nálam" mindössze 1.6% befolyásuk a kalózoknak. Pár százat csak én egymagam is leamortizáltam, meg kereskedtem is egy cseppet. :D
    Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.24. 19:05:47
  • Jeffjohnson
    Wikibe pedig ez van.
    "BE AWARE: it is more difficult to affect the major factions"
    Szerintem ha az állomás olyan faction birtokában van, aki a Federation-höz tartozik, akkor ahhoz is kapunk reput csak kevesebbet de majd letesztelem.
    Mindenesetre az allied a max.
  • Jeffjohnson
    És a dev-ek is ezt mondják

"Missions aren't the only mechanism for affecting influence. Trading, selling exploration data also affect influence if the minor faction owns a station.

Michael "
  • Jeffjohnson
    Én korábban is azt mondtam, hogy "A kereskedés is "javítja" a stationt birtokló frakcióval szembeni viszonyodat"
  • elégmááá

Azt ugyan nem tudom, hogy ezt mivel értem el, vagy hogyan sikerült, de tetszik. Lehet hogy van odafent a federation-nál egy rokonom, akiről nem tudok?
  • traz75
    Sőt, olyan szó sincsen a magyar nyelvben hogy ticket. Gyorsan küldjön be valaki egy jegyet a supportnak, ez minden bizonnyal egy újabb komoly probléma. :D

"Mert nem kaptál reput a trade-elésért. Az állomást birtokló frakcióhoz kapod a reput. Többihez a hozzájuk tartozó küldivel lehet reput szerezni. "

Totálisan elbeszélünk egymás mellett. Az állomást birtokló frakció (ez mennyivel szebb és kifejezőbb magyar szó...) felé maximumon van a repum - ez a federation. Az állomást birtokló minor faction felé pedig ha javítani akarok a standingemen és a helyi "erőviszonyokon", ott vannak a küldetések. Szerintem... meg a jelek szerint a progi szerint is. Van aki szerint bug, szerintem feature. Már mondtam, aki az ellenkezőjét gondolja, tesztelje le. Ha valakinek nő a standingje, akkor (így vagy úgy) bug. Ha senkinek, nos akkor újabb fake infó volt a fórumon. Nagy ügy, van ezernyi másik... Én csak jeleztem hogy HOSSZÚTÁVÚ tapasztalatom szerint egyszerűen nem igaz az amit valahol olvastál. Véleményem szerint nem is volna igazságos egyébként, így is a kereskedés az egyetlen reális anyagi fejlődési lehetőség. Durva volna ha még a standinget is az tolná... Pláne hogy olyan böszmeség is van pl a progiban hogy warzoneban minden hajó kilövése 3K pénzt ér, pedig ott minden npcn elég komoly felszerelés van. Sidewindertől elite anacondáig. Az azért elég durva megoldás. :D
  • Jeffjohnson
    Mert nem kaptál reput a trade-elésért. Az állomást birtokló frakcióhoz kapod a reput. Többihez a hozzájuk tartozó küldivel lehet reput szerezni.
  • yamato41
    Valóban a probléma a "fakció" szó. Ugyanis nincsen ilyen szó a magyar nyelvben. Magyarul ez párt, vagy frakció, esetleg csoport.
  • traz75
    Miért lenne érdemes ticketet írnom? Szerintem tökéletesen működik a dolog. A killért megkapod a standinget a fakciók felé. A probléma a "fakció" szó értelmezésével van, a minor fakciókat másképpen kéne nevezni a könnyebb érthetőség kedvéért. A minor fakciók felé való standingnöveléshez ott vannak küldetések.
    A supportnak így is épp elég false (meg kevésbé false) tickettel kell szórakoznia. Tickettelje meg az aki szerint nem így kéne működnie (bizonyára megtörtént már vagy hatezer alkalommal).

Néha fel szoktam nézni a fórumra, de tényleges infó elvétve van fent, a több ezer oldalnyi flame meg nem tud lázbahozni. :D
  • traz75
    Őszintén szólva nem nagyon értem a problémádat. Mit értesz azon hogy "vándorlok a high tech rendszerek között"? Szerinted hány station árait csekkoltad le?
    A hozzászólásod azért is érdekes, mert amikor én valami okból elkóricáltam (hajó/modul vásárlása ami felém nincsen) akkor csupa olyan helyen jártam ahol egy rakás cucc kereslete (többek között ezüst, arany, palladium, platinum) high volt (mellesleg megjegyzem, 1Kt még med kereslet vagy kínálat mellett is össze lehet hozni). Nagyon rosszfele mászkálhatsz szerintem. Még mindig a tömegben vagy?
    Mellesleg megjegyzem, nekem is volt 800-1Ks időszak amikor bekerült a "füzetbe" mint jó hely, és egy csomó ember idejött és kezdte el hordani a cuccost. Szállítottam tovább, elmentek a rohamhuszárok, pár nappal később jött egy boom, és újra 1200/1400as árak, majd a luxury linerek (persze pont amikor a legkevesebbet, vagy egyáltalán nem toltam. :D) és aztán most beállt 1K/1Kra.
  • Jeffjohnson
    Akkor érdemes lenne egy ticket-et írnod a problémáról. Hátha jön rá valami magyarázat is. Egyébként hivatalos fórumon van több topic is, ami ennek a rendszernek a tesztelésével foglalkozik és van, ami már vagy 30 oldalnál jár. Esetleg érdemes ott megkérdezni, amire kíváncsi vagy.