ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Torzonborz
Igen , nyers . Ezért kell megkóstolni és véleményt mondani. Van aki fizetett ezért, hát egészségére. Ha megteheti jó neki.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Caliph
egy olyan kész terméket ami még félig nyers😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Torzonborz
Nem , Te nem ezt csinálod. Te a kész terméket kóstolod meg. Ne kelljen már jobban megmagyarázni miért.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Dzsini
Bemész a pékségbe, megnézed a tésztát, ellenõrzöd a kelesztõgépet, megvizsgálod, hogy nem csomósodott-e meg a só, ellenõrzöd a sütõ hõmérsékletét (esetleg megmondod, hogy szerinted érdemesebb 2 fokkal melegebbre állítani)... mindenféle olyasmit csinálsz, ami az õ dolguk lenne. nem a kész terméket kóstolod meg, hogy jó-e vagy sem, még nagyon messze vagyunk a kész terméktõl.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Torzonborz
Még ha dódó lenne öregem , de ezek fontban mérik. 😞

Jakuza1
Felesleges az alfaert fizetne 200 dollart, mert egy pofatlan lehuzas az egesz early access biznisz.

Torzonborz
Téves megállapítás : Te a pékségben nem segítesz elkészíteni a kenyeret, hanem megkóstolod és megmondod hogy ez jó e vagy sem. Itt is ez megy.

Dzsini
De nem megyek be a pékségbe segíteni, hogy olyan kenyeret süssenek, ami nekem jobban tetszik. Pláne nem úgy, hogy ezért még én is fizetek.

A bétatesztelés, a játéktesztelés, a hibakeresés munka. Méghozzá komoly, felelõsségteljes, és rohadt nehéz munka (csináltam, tudom).
Ha én dolgozom, akkor nekem fizetnek, nem én fizetek érte.

Kickstarteren összelapátoltak egy vödör pénzt, abból fizessék ki azokat, akiknek az a dolguk, hogy jól sikerüljön a játék.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Mert a saját jól felfogott érdeked, hogy jól sikerüljön a játék. Az emberi közösségeknek az lenne a lényege, hogy segítsünk egymásnak, nem az, hogy mindenki szopjon maga.
Dzsini
Én sose értettem, hogy miért fizessek azért, hogy elvégezzem azt a munkát, amit nekik kell elvégezniük... (gyk: hibakeresés, bugvadászat, stb.)

A véglegestõl nem, de jó lenne az alfába is benevezni, de nem ennyiért. A Star Citizenbe már úgy is beszopódtam 😄
Dzsini
Tizensok év után az a ~fél-egy év, amíg elkészül már nehogymár ennyit számítson 😊

Noh, ez pofás. 😊 Be is neveznék most rögtön, de a 200 font kicsit elriaszt 😊
Jakuza1

Thanks az infót, ez a game nagyon ígéretes!
SötétBarom
Szerintem ez is egész jópofának néz ki..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Tényleg jónak tûnik, fõleg, hogy van benne bolygófelszíni építkezés is...
Kár, hogy MMO...Single-ben azonnal megvenném...
Kis off (Hasonló MMORTS játék):

Novus Aeterno Sci-fi MMORTS

Eszméletlen durvának néz ki. És csak 1x-i díja van. Lehet még én is beszerzem áprilisban.

Jakuza1
Kinek a pap, kinek meg a lanya...
En speciel nem birom a freesspacet, ellenben az Elite mai napig etalonnak szamit nalam.

Nyilván ízlés dolga. Mindenkinek más stílus jön be...Így szép a világ. A freespace egy etalon a maga nemében mai napig, nem is egyszer toltam végig. De ma már nem nagyon vonz az ilyen lineáris játékmenet, ahol megmondják mit csináljak és szoros keretek közé vagyok szorítva.
SötétBarom
Én pont nem szeretem a sandboxot.. Én a freespace-t sírom vissza durván.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Fenrir
Én a Jagged Alliance-szal voltam így. Este elkezdtem aztán mindig "na még ezt az egy szektort", "na még szereljük fel a zsoldosokat, "na még próbáljuk ki az új csapatot, de utána tényleg alvás" aztán lõn hajnali 5 😊

A halál csupán a kezdet...

Herold
Hát ha az Elite II hangulatát hozza, az már elég. Emlékszem, ez volt az elsõ játék, amivel sikerült úgy átjátszanom egy éjszakát, hogy észre se vettem, hogy reggel lett.

Jockey
Ammen..

Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)

Én csak arra várok, hogy végre egy élvezetes, hangulatos, nehéz és valóban sandbox játékot kapjak. Eddig az X-ekkel részben ez teljesült, de nem volt az sem az igazi. A rebirth meg csúfos bukás. SC inkább arcade lesz (legalább is Chris Róbert játékai általában azok), ami engem nem izgat fel különösebben. OLyat szeretnék már, ahol birodalmat építhetek, kereskedhetek, felfedezhetek, miközben alapvetõen egy szimulátort kapok. Grafika fontos, de önmagában édes kevés egy iilyen játékhoz. Ez Elite-ben bízom, remélem a játékélmény is a toppon lesz.
Jockey
a nem kellõ minõségen nem kinézetre stb gondolok, az nekem nagyon is rendben van, a látottak alapján..
nem kellõ minõségen a többszereplõs (élõ playerek) játékot értem, ami garantálja, ahosszú távú élményt, igaz lehet csal számomra..
a game alapvetõen brutál jól néz ki, nincs vele gond..

Torzonborz
Mondjuk az eddigi videókat elnézve a "nem kell minõség" nem biztos hogy fennáll.

Én is ezt mondom, és ezt nehezebb megvalósítani, mint egy instance alapú játékot. Nálam az SE is szépen megakadt 1-1 bolygó kreálása közben, amikor hirtelen a közelébe értem.
Lesz multijuk, de nem lesznek klasszikus MMO-k. A nem megfelelõ minõség terén viszont remélem nem lesz igazad. A minõség mércéje nem az, hogy MMO vagy sem. Sokan vagyunk akik nem MMO-ra vágyunk, csak egy jól mûködõ és kellõen összetett, relatíve nehéz ûrkereskedelmi sandbox szimulátorra.
OFF
Hiszen töltés nélkül lehet leszállni...Én még sosem láttam, hogy töltött volna valahol..
ON
Jockey
hát jah, azért adományoztam sc-k, és ezért nem ennek..
MIndenestre van egy olyan sejtésem, ez a 2 game, sajnos jó idõre kütötte a lehetõségét a várakozásaimnak, mert be fogják tölteni azt a hatalmas ûrt, ami space sim fronton tátong, de sajnos nem kellõ minõségben..

Torzonborz
SC inkább lesz mmo mint ez. Bár az sem a megszokott mmo megvalósításban készül ez tény.

Jockey
jah és az instance-lt kurva trendtõl meg behányok..
elite-l játszottam c64-en. Egy dokkolás betanulása órák voltak, igaz más korszak volt, de minden annyira easy lett már, jó lenne egy fejlesztõ, aki felvállalná a nehézséget..

Jockey
õszintén mondon, nagyon várom ezeket a tipusú játékokat, még játszottam az õsidõkben, wing commanderrel jó állapotban iszonyatot játszottunk barátommal..
egyetlen problémám van ezzel is SC-el is: nem MMO-k. MMO-t akarok, szabadon repkdeni, találkozni sok emberrel, menekülni ha menekülni kell, kereskedni, csapatban az ellenséges cégre vadászni. Leszarom a földre szállást, ezt csinálják meg normálisan. akarok egy eve-t cockpittel.. Tudom sokat kérek, pedig már technológiailag kéne ezt tudni 2014ben..
bocsi..

Dzsini
"Õs Elite-ben bár le lehetett szállni," - a Frontierben és az FFE-ben lehetett leszállni (ahogy írod procedurláis szürke/barna dombokra, néhány modellezett kivétellel), az "õs" Elite-ben minden rendszer 1 bolygó (üres karika), 1 csillag (teli karika recés kerülettel), 1 ûrállomás a kettõ között (négyszöges vagy dodekaéder) volt 😊

A Space Engine-t kb 2 éve figyelemmel kísérem, ahhoz képest, hogy egyedül fejlesztik nagyon szép teljesítmény. Látszik ott is a fõ gond: a töltés nélküli átmenetek megvalósítása. A fejlesztõ szeretné játékká alakítani, Steam Greenlight-ra is kikerült.

be kell látnom, hogy technikailag jelentõs munka a kivitelezése.
Ez pusztán azért van, mert az elmúlt 20 év alatt nem nagyon törõdtek ilyesmivel a játékfejlesztõk. Szinte lehet újra feltalálni kereket.
Bolygóra szállást 2014-es minõségben nagyon sok munka rendesen megcsinálni. Nekem is ez hiányzik, mert szeretek fekfedezni, de az tény, hogy az élvezetes felfedezéshez procedural generator kell, ami nagyjából egy speciális game engine-t követel meg. Léteznek ilyen programok, bár nem mind játék (ugya ott a szép emlékû Infinity Engine, mely tán sose készül el, de a Space Engine már letölthetõ és használható). Ezutóbbi nem játék, nincs benne lövöldözés vagy ilyesmi, de a technológia miatt érdemes megnézni. Több tízmillió csillag, naprendszer, bolygó, hold, aszteroida, plantetáris ködök stb. generál, és minden planétára leszállhatsz. A felszín véletlenszerûen generált. Õs Elite-ben bár le lehetett szállni, megelégedtünk látvány terén 3 vonallal, amit valljuk be, kicsivel könnyebb kivitelezni, mint hihetõ világokat tömegesen legenerálni. Engem nagyon idegesít, ha egy iilyen játékban ismétlõdik valami. Lényeg, hogy azzal együtt, hogy én is a planetary landingra várok már egy ideje, be kell látnom, hogy technikailag jelentõs munka a kivitelezése.
Nem értesz a mûfajhoz, annyit biztosan látok.
Thanks! Akkor megnyugodtam
Jakuza1
Kozel sem es ezt le is irta anno.
Ugyebar eleve az Elite jogcim kozrul problemak adotak Bellel.
Az elso hirek kb 7-8 eve kezdtek szallingozni, ahol Braben leirta, hogy addig nem lesz, amig az Outsidert nem keszittik el.
Aztan az Outsider parkolopalyara lett teve es az Elitet mint brand-et elovettek ujra.

Torzonborz
És akkor közel sem biztos hogy az lesz belõle amit Õ akar.

Herold
Ha eladja, akkor nyilván nem õ fejleszti tovább.

Herold
Remélem ez is valósághûen modellezi majd a galaxis ezen részét, nem olyasmi fiktív ûr lesz, mint az Eve-ben.

"...ha nem volt rá pénze, el is adhatta volna a jogokat."

Es ugy vegre lett volna penze, hogy belevagjon a fejlesztesbe... Oh, wait!

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Herold
Azért abban is egyetérthetünk, hogy azzal, hogy Braben már lassan 20 éve hegeszti a következõ Elite-t, elég sok régi rajongót elveszített. Nem tudom, mi akadálya volt eddig a dolognak, ha nem volt rá pénze, el is adhatta volna a jogokat.

Torzonborz
Ez oké de ez jelen állás szerint továbbra sem mmo lesz , multi rész lesz benne de attól még nem mmo.
Tehát továbbra sincs a piacon ilyen jellegû játékból sok , sõt hiány van belõle.

mai videó a multiról:

Dzsini
Ami kiválóan látható pl. a Skyrim vagy a GTA V eladásain 😊

Ha egy játék jó, akkor lehet az single (tudom, hogy a GTA-nak van multi módja, de nem hiszem, hogy azért vették meg harmincmillióan)

Herold
A pusztán singleplayer játékmód manapság nem sok embert érdekel.

Jakuza1
Eve Online-t mndtam talan rafoghato, hogy valami hasonlo, bar nem igazan. De legalabb a kozeleben van.

STO, koze nincs hozza. Teljesen mas.

Star Conflivt. Leirtam mar, az keremszepen egy WOT,World of Warplanes stb clone urkornyezetben.

X Rebirt. Egy fos bughalmaz.

Space Engineers. Minecraft clone urben.

BGO. Akcio hibrid, raadasul bongeszo alapu hulladek.

stb,stb,stb

Gyakorlatilag nincs semmilyen jo space-trading sim, hiaba is probalsz belinkelni neveket a netrol.