23609
1418743729.jpg
  • Zoolesz
    Inkább a hangokra hallgattál volna, mert ez a harc elég szánalmas. :)
  • Jeffjohnson
    Hibák:

-Sys-en nincs pip
    -Pip-ek elejétől a végéig ugyanúgy vannak kiosztva
    -Multicannon, Beam rosszkor, ésszerűtlenül van használva
    -Drive van becélozva
    -Shield cell csak 1 volt fent?!......

Phyton-nak annyira könnyűek ezek a mission-ök, hogy annak már unalmasnak kellene lennie.
  • rexsimus
    Miért a drive-ját lőtted?
  • Jeffjohnson
    Használtál shield cell-t?

ASP-vel nem szokott gondot okozni Elite Anaconda megölése sem.
  • AnarchoiD
    De ugy dumalt a gep mintha az en targetemlett volna! ;) es "belulrol" hallottam a hangokat, ahogy perzselodik a shield ... ; )

Nem hasznalok egeret, joy -ozok ;)

Es enis kicsit meguntam, de csak a tradingot felitteltem egy pythont es meg utoljara (nerf elott) elmentem fejvadaszkodni...

Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.02.05. 15:06:08
  • npolos
    ezek után azért kiváncsi lennék a starcitizen milyen, illetve milyen lesz :)
  • Luciferkee
    sajnos én is kiégtem, pedig nagyon nagy lelkesedéssel vártam a játékot.
  • npolos
    valamilyen lövöldözés volt az állomás körül, ha felszálltál volna a dokkolóból, akkor a radaron láthattad volna a hajókat

használsz valami spécit a kamera mozgatásához vagy csak az egér középső gombját?

• AnarchoiD
    Ilyet tapasztaltatok mar ti ? ...

Ulok a dokkban fittingelek, es kozbe fura hangok hallatszanak (urharc, toltodo pajzs , "target shield is offline" dumak.... )

• gregoryan
    a legnagyobb gáz, hogy ezek szerint akkor korántsem vagyok egyedül....
  • npolos
    1 hete már csak itt olvasgatok róla
    azóta nem léptem be és nem is hiányzik
    van más egyébb ami, jobban leköt
    kicsit unalmas, hogy napokat kell gályázni, hogy egy kis lóvé összejöjjön
  • Moby
    Picit én is félretettem. Még éppen nem úntam meg, de éreztem, hogy már kezdek melóként tekinteni rá. Ahogy én követem, még nem igazán mozdult semmi, szóval még pihentetem.
    Utoljára szerkesztette: Moby, 2015.02.05. 10:26:54
  • gregoryan
    Sziasztok!

valószínűleg baromi hülye kérdésem lesz, de igazából 1 hónapja kiszálltam az Elite-űrhajómból, és mostanság tervezek visszaszállni, ha van érdemleges változás azóta! Én is azok közé tartozom, akik kicsit ráuntak erre a csak kereskedek, puttyogtatok kalózokra de igazából semmi nem történik a játékban dologra, mint a régi motoros kollégák és várom, hogy megtöltsék tartalommal!

szerintetek ez január eleje óta mozdult vaslamerre?: most néztem, hogy 1.1-es patch stb... ami több dolgot is igér...

vélemények?
  • yesname #5115
    Ideje lenne utánanézned mi is az MMO eredete és mit jelentenek a szavak benne a kontextusában, ugyanis tévedésben élsz. Leírtam hogy miért kapta a massively jelzőt, de még mindig hajtod a wow és társai alapján kialakult saját téves elképzelésedet. Azért leírom ismét: a massive jelzőt azért adta RG, mert a közös világban játszanak nagyon sokan. Nem azt jelzi, hogy nagyon sokan egymással együtt csináljanak benne dolgokat.
    Nem ettől mmo egy játék, csak ezt hiszik a tömeg mmok miatt azok akik saját maguk szeretnek értelmezi dolgokat az alapján amit arcba kapnak, mert nem tudjá az eredetęt, jelentését. Szóval hajrá, kis történetkutatást javaslok.
    Kulcsszavak: Richard Garriot, Ultima Online és hogy mennyire is felel ez (és a többi klasszikus MMO) a tévedésednek. Pedig az amire hivatkozol hiányzik ezekből is és mégis mmo-nak hívják őket. Sőt...
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.02.05. 05:44:31
  • TokraFan
    Az itt az a gond, hogy maguk a fejlesztők se tudják, mit is akarnak. Először behazudtak egy offline módot, multiplayer lehetőséggel. Aztán az offline-t kivették teljesen, maradt egy netes solo+multi, de Braben elmondása szerint ez azért kiváló így, mert akkor lesz lélegző univerzum, interakcióval, sok vidám játékossal...tehát vidámság, móka, kacagás, mindenki boldog lesz, éljen...
    Csak az a gond, hogy a megálmodott élményhez rendes MMO jelleg kéne, melyen keresztül értelmet nyerne az elképzelés (lásd pl. EVE).
    Szomorú tény, de nem tudják mit is akarnak.
  • danone
    Azért ennél több eszem van, de köszönöm a tanácsot. ;) Valamit elcsesztek, mert fórumon több ember jelezte ugyanezt.
  • traz75
    Nektek csak ma frissült a kliens? Nekem még tegnap kora este frissítette. A jelszót újra be kell írni, gondolom valami szemét maradt bent neked.
  • danone
    Ma be akartam logolni, kiírta hogy új kliens van, feltelepítettem, és nem enged be mert rossz a jelszó. oO
  • Yserac
    Amíg egészséges és néha kicsit heves vita, szerintem belefér. Más topikban durván kioktatnak valakit, ha nem ugyanolyan gondolkodású. Egyébként szerintem nem off. Sőt, aktualitás amíg a hivatalos fórumon is téma. Az természetes, hogy eltérőek az elképzelések. Ez inkább csak teóriázgatás, úgyis arra fog menni amerre a lehetőségek engedik, valamint hajlandóság van. Jobb inkább kibeszélni, mint csendben makogni :)
  • StrikeFor
    naaa végre! sajna én még azóta nem jutottam nyomtató közelébe
  • traz75
    Papírjaguár. :D
  • xmodule
  • Chrisstophorro
    bocsi hogy beleszólok, de hetek óta azon vitáztok, hogy mmo vagy sem....szerintem ez már rég off...
    azt érzem, hogy állandóan egymásnak feszültök, és néha jól lebasszátok egymást...lassan nem szívesen nézek fel ide...
  • Ubi™
    Kijött a Beta 1.1, új launcher van. Lehet tesztelgetni a bétázóknak. Changelog.
  • traz75
    " Az nem követelménye és alapvetése a kategóriának, hogy egyszerre egy helyen legyen jelen a sok-sok játékos."

Az hogy egyszerre egy helyen legyen, az nem követelménye és alapvetése. Az azonban igen, hogy LEHESSEN... MASSIVELY Multiplayer Online.
  • traz75
    "Az, hogy a kapcsolatteremtés az Elite-ben körülményes és nehézkes..."

Ne túlozzunk. Gyakorlatilag szinte lehetetlen és felesleges. :D

A játékosok között nincsen gyakorlatilag semmilyen interakció, kb azt leszámítva hogy lehet egymást lőni. Egy MMO attól lesz MMO hogy több játékos egymással összefogva képes közösen csinálni valamit, sőt, olyan dolgokat tudnak megcsinálni amiket egyedül nem. Jelen pillanatban a játék csak egy multiplayer játék, ahol a többi játékos (feltéve hogy valaki nem a júzerek gyilkolásában leli örömét) kb csak zavaró tényező.

Technikailag egy instában ha jól tudom max 32 hajó kerülhet, ezt igen nehéz volna masszívnak nevezni, nem tudom hogy ezen valaha is fognak segíteni. Én nem látom jelen pillanatban a játékban azt az igazán nagy MMO potenciált. Volna persze, sok mindent bele lehet képzelni (pl bármit az eve onlineból - kereskedés, pos építés stb), kérdés hogy a technikai korlátok mit engednek majd ezekből megvalósulni.

Jelen pillanatban nem egy sok éves, browser alapú játékban jobban kidomborodik az MMO jelleg... Persze azokat is be lehet tenni az "MMO kalap"-ba. Csak éppen senki nem fog pengetni értük 18K HUFt. :)

Személy szerint én úgy gondolom, hogy belátható időn belül nem lesz belőle igazi MMO, nincsen meg a készítők részéről a szándék. Nagyon úgy tűnik hogy ők inkább úgy képzelik el a dolgot hogy kézi vezérléssel dobnak be "eseményeket", amiket a júzerek alakíthatnak így vagy úgy, de maguk a játékosok nem alkothatnak közvetlenül semmi komolyabbat. Pedig az igény meg volna rá szerintem, de a progi technikailag viszonylag limitált.
    Jól mutatja ezt hogy nemsokára jön az első kiegészítés, ami olyan funkciókat (wings) tartalmaz amit már egy pre-prealpha verziónak is tartalmaznia kellett volna (szerintem). Csak hát solo gamenek tervezték a játékot, aztán amikor látták hogy kicsúsznak az időből és így nem lesz elég content ahhoz hogy kiadják, inkább MMOsították...
  • yesname #5102
    Az MMO az ahol közös világban játszhat nagyon sok játékos egy időben és egymással kapcsolatot tudnak teremteni. Az nem követelménye és alapvetése a kategóriának, hogy egyszerre egy helyen legyen jelen a sok-sok játékos. Ezt csupán a tucat MMO-k által tévesen kialakult tévképzete a játékosok nagy részének.
    (Mellékesen Richard Garriott találta ki az elnevezést (imigyen az első) MMO játékra, az Ultima Online-ra fentiek rövid leírására.)
    Az, hogy a kapcsolatteremtés az Elite-ben körülményes és nehézkes... probléma, de attól még - ahogy mondod - az MMO kalapba tartozik akár tetszik, akár nem.
    Egyébként
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.02.04. 18:06:59
  • Yserac
    egy-két "nagy név" kivételével általában kis költségvetésből készült, programozástechnikailag gyengén összeeszkábált, indokolatlanul szaggató csúnya bughalmazok.

Én elég régóta és sokféle repszimmel játszom, játszottam. Van benne igazság, amit írsz. A többség abból fakad, hogy azok nagyon rétegjátékok. Annyira, hogy ha azt mondom van 5000 aktív multis játékos/game, akkor nem sokat tévedek. És abból is jut egy napra átlag 10 - 100 játékos/szerver. Emiatt drágák, nincs konkurencia, nincs verseny. És ez a minőség rovására megy kivétel nélkül. Elite is rétegjáték, de nagyságrendekkel méretesebb a közösség. Vagy ott a Star Citizen, még el sem készült és mekkora bevételük van.

Visszatérve az Elite-re az MMO-sodást én sem hagyományos értelemben várom, hanem hogy olyan tartalommal teljen meg, ami kicsivel több életet, dinamizmust visz az online részbe. Patch 1.1-ben is az affelé való törekvést látom körvonalazódni. Az sem lenne rossz, ha bolygókra le lehetne szállni, akár olyan instance szerűen, mikor az ember kilép a fénysebbésséggel való haladásból.
    Utoljára szerkesztette: Yserac, 2015.02.04. 17:31:08
  • AnarchoiD
    A pythonommal osszecsaptam egy deadly anakondaval ... nos ez a csata meggyozott hogy fejvadaszat nemcsak nem celratoro de feleleges is , kockaztatni a 6millas rebuycostot es a szazezres javitast nyomi 100k bounty -ert ;(
  • HUN_bulldog
    vagy el kellene fogadni, hogy tök mindegy hogy hívjuk
  • picket
    Az mmo lényege az utóbbi időben a második 2 betű fontosságáról (multiplayer és online) az első betűre terelődött, lévén a második kettő könnyedén adott minden gamernek. Az pedig a massively. Ez a játék online, csak esetenként multiplayer, de semmiképen nem masszívan. A potenciál megvan rá, de nem ösztönöz senkit multiplayer játékra, sőt még akadályoz is (pl. solo questek). Ez remélhetőleg a jövőben javulni fog, mert a játékosok emiatt sírnak a fórumokra bitfolyókat.

Az én véleményem, hogy ez egy mmo (hiszen minden lehetőség adott), de nem nyújt mmo élményt. Így mindkettőtöknek igaza van, és megosztozhattok egy vállveregetésen fele-fele arányban.
  • yesname #5097
    Tessék felfogni végre, hogy mi az MMO jelentése, honnan ered és miért is. Ennek megfelelően átfogalmaznám a tévedésben élők számára:
    "A lényeg hogy a játék valójában nem tucat MMO a hagyományos értelemben csak "MMO jellegeket mutató", csak annak állítják be mert eladhatóság szempontból az éri meg nekik. Aki tucat MMOt keres, annak a játék pillanatnyilag pocsék választás mert közel semmit nem nyújt azokból a kritériumokból amit általában vár az ember egy tucat MMOtól, és minimum erősen kérdéses hogy ez a jövőben változni fog-e (és ha igen, mennyire). "

A WOW és annak játékmechanikáját kisebb-nagyobb mértékben utánzó MMO tömegtermelés miatt tévedés azt hinni, hogy azok az MMO-k. Nem kicsi tévedés. De hát saját magát verik át az emberek és beszélnek baromságot. Sok ember úgy gondolja, hogy ha valamiből ezer van, akkor az attól eltérő 10 ugye már nem tartozhat egy kalap alá. :)
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2015.02.04. 16:08:36
  • picket
    Nemhivatalos
    Utoljára szerkesztette: picket, 2015.02.04. 15:26:16
  • Tharus
    Na van ebben a játékban izgalom is :) ezért jó, mert sok rétű azt csinálsz benne amit akarsz. Nekem most már 2 hajóm van 1 Cobra MK 3 és 1 Lakon Type-6 Transporter. Ezzel szállítom az árut és a Cobrára költöm. Akarok egy jó kis támadó hajót csinálni belőle. Most még unalmas, de nem sokára megyek vadászni :)
  • LegendarIQ
    Prrrrrrrrrrrr, ez beteg volt amit előbb toltam... letoltam 4 kalózt a 4. kapitány volt, 8% hp maradt a hajómnak és szökött a levegő, irány a legközelebbi bázis:D persze hogy oylan amiben belül kell dockolni, volt 1 percem össz a hypertérből való kiugrás után:D de megcsináltam 4 mp-em maradtXD szinte átrongyoltam magam azokon a huzalokon amik a kapuba vannak:D laza volt nagyon
  • MrPredator
    És a nagy tartalmi update-ről valami infó? Mik lesznek benne, mikorra várható stb. Állílólag bolygókra is le lehet szállni. De kérdés hogy a hajóból is ki lehet szállni és sétálgatni? Ez is a köv nagy update-ben jön?
  • picket
    Nem csak egyszemélyes hajók vannak, de nincs copilot. Sem npc, sem pc. Jelenleg mindent egyedül kell megoldanod a hajódon.

(A kép illusztráció)
  • MrPredator
    Köszi az összefoglalót, ettől féltem. Amúgy van olyan hajó amiben egy NPC-t beültethetek magam mellé? Vagy csak egy személyes hajók vannak?
    Utoljára szerkesztette: MrPredator, 2015.02.04. 09:26:58
  • traz75
    Valóban iszonyú üres az egész, meg nagyon hamar megunható - azonban a játék filozófiája az hogy amiben lehet, törekszik a valóság modellezésére. Ez nem egy freelancer ahol egy pillanat üresmenet sincs. A játék élvezeti értékét leginkább az adja, hogy a puszta repülés is élmény. Fantasztikusan jól lehet érezni a különböző hajók mozgását. A hangok, zene stílusos, a grafika szép, elég gyakran lát az ember valami olyan "természeti jelenséget" amit szívesen kitenne akár háttérképnek is.
    A "hamar megunható" is igaz, ez azonban itt általában több száz órát jelent (és kis pihentetés után újra előveszi az ember), míg más játék esetében a "jó hosszan el lehet vele szórakozni" olyan 30-40 óra körül van... Az biztos hogy nem olyan embernek való akinek actionpump kell.
    Itt jegyezném meg hogy pl vonat, busz vagy kamion szimulátorral sem játszik az egyszeri földi halandó, az is rétegjáték - mégis rengeteg rajongójuk van az ilyen játékoknak annak ellenére hogy egy-két "nagy név" kivételével általában kis költségvetésből készült, programozástechnikailag gyengén összeeszkábált, indokolatlanul szaggató csúnya bughalmazok.
    Aki szerette a régi elitet, annak ez is tetszeni fog (bár még messze nincsen kész állapotban a progi) és erősi szájhúzás közepette (határozottan lehúzós áraik vannak és a jelek szerint kiegészítőként fogják eladni azokat a dolgokat amiket igazából alapból a játékba várna az átlag júzer az előzményjátékok alapján) de pengetni fog érte mert azokkal lesz csak igazából "teljes értékű" játék.

A lényeg hogy a játék valójában nem MMO a hagyományos értelemben csak "MMO jellegeket mutató", csak annak állítják be mert eladhatóság szempontból az éri meg nekik. Aki MMOt keres, annak a játék pillanatnyilag pocsék választás mert közel semmit nem nyújt azokból a kritériumokból amit általában vár az ember egy MMOtól, és minimum erősen kérdéses hogy ez a jövőben változni fog-e (és ha igen, mennyire).
    Személy szerint én egyébként nem igazán hiszek ebben, igaz, régi elitesként nem is igényelném. Azt viszont elvárnám hogy a single playen fejlesszenek, mert sok az olyan apró hiányosság ami miatt valójában MMOként próbálják nyomatni, mert single gameként kapnának tücskét-bogarat a játékosoktól (azt mondjuk így is, csak így van mire fogni. :D).
  • Dzsini
    Ha számítasz arra, hogy árcsökkentés lesz, akkor várhatsz vele. Ha nem számítasz rá, akkor nem mindegy, hogy mikor veszed meg? Játszhatsz vele most is, és eldöntheted, hogy neked üres, megunható-e, vagy te jól szórakozol, ahogy itt a topicban sokan.