23609
-
Chrisstophorro #4968 update óta laggol és a hang is elmegy...nektek? -
59th LeFty #4967 Nagy hajók (150k bounty) kilövéséhez erősen ajánlom a Vipert két kis beam-mel a pajzs ellen és én pl. plasma acceleratorral használom de multicannon is jó a Medium slotba. A viper emiért jobb: Pici, nem találják el, ha mégis , nagyobb a shieldje mint a cobrának, meg jobban is manőverezik. Én ezzel a fittel használom, aminek egyetlen hátránya hogy az FSD-t ki kell kapcsolni meg a cargo hatch-et ha lőni akarsz, de egy pöccre fittelt hajón ez alap.
http://www.edshipyard.com/#/L=30M,5wc5wc4wt4wt0mI01Q,314s504s3m4s5K3c,03w7Pc7dq4wE -
Chrisstophorro #4966 Eddig eléggé csendben voltam, néhány észrevétel és kérdés:
Részben csalódtam a játékban, vannak bizonyos szabályszerűségek "rossz értelemben" , pl ha wanted vagyok, tuti mindig kiszed a cél előtt pár km-el, tulajdonképpen tök mind1, mennyire kalimpálok le fel. Ez bosszantó.
Az is gáz, hogy federalnal ellenség lettem, mert az elején nem találtam meg a kalózokat, és vagy 5-6 küldit elbuktam, mire rájöttem, hogy a Unidentified Signal Source ben vannak, de meg kell várni, hogy lőjenek rád és scenneljenek először.
de....
azóta bármennyi küldit elvállalok federal állomáson, nem enged ki ellenséges státuszból, ergo a nagy kalóz hajókat nem tudom kilőni, mert egyedül még gyenge vagyok (cobra competent) , viszont ha zsaruk vannak, engem is támadnak.
kérdés: Van valami lista, hogy mi tartozik luxury alá, stb, és hol találni? mert én csak olyan állomást láttam, ahol luxuryt nem találtam, ergo luxury tradet sem tudok csinálni...de lehet hogy csak hülye vagyok..
az is igaz, nem sok időm van játszani, max 1-2 óra naponta...
köszi
köszi -
#4965 ezert (is) kell luxuryzni, ott csak 1 ki/be dokkolas van ergo joval gyorsabb a dolog , lemertem en most felszallas elinditasa utan 34 seccel mar el is adtam a cuccomat ;) mas kerdes hogy kenyelmes vagyok es docking computer miatt a visszateres + dokkolas mar kb 3 perc ;)
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2015.01.28. 14:02:47 -
#4964 T7 tol rokazni fogsz, rettenetes egy hajo... Imperial Clipper amiota megvan (2nap) aldom a zurat, a legjobban manoverezheto leggyorsabb (es legszebb) hajo eddig amit lattam. T6 meg jol manoverezheto volt de a T7 kb olyan kezes mint egy tegladarab viharban ;) -
Oriza #4963 LHS 142 (Vo Dock) Beryllium -> LTT 1349 (Lundwall City) 1415 cr/t profit
LTT 1349 (Lundwall City) Progenitor Cells -> LHS 142 (Vo Dock) 1321 cr/t profit
25,95 ly-re vannak egymástól, Python A5 FSD-vel 2 ugrásból elviszi. Type 7 is szerintem. 15 perc egy forduló oda-vissza. -
npolos #4962 igen tudom, és vigyáznom is kell majd a ki-, bedokkolásnál, hauler után furcsa volt a t6, hát majd megszokom a t7-et is
t6-val most még egészen jól el vagyok a bejáratnál :), szerencsére az npc-k középen jönnek -
#4961 Azért vedd figyelembe, hogy a T7 már csak large landing pad-ot tud használni. Tehát olyan állomás jöhet csak szóba, ami fogadni tudja. -
npolos #4960 ki hogy számolja az utat
én onnan, mikor rányomok a Lauchra, meg mikor visszaértem és kirakom ugyanitt a rakományt
az a baj, sok idő megy el a ki- és bedokkolással
16 Ly esetén, 1 ugrással is 12 percnél oda-vissza nem tudtam kevesebbet kihozni
így 1 óra alatt 2,5 fordulot tudok csinálni, ami t6 esetén 2,5 * 2200 *100=550000
ezért gyűjtök t7-re, mert akkor már megduplázom ugyanezt :)
-
LegendarIQ #4959 Én most egy füzetbe elkezdtem felirogatni magamnak az állomásokon lévő összegeket, aztán majd szép lassan kiépítem honnan hova a legjobb vinni és mit:) Tegnap aranyat bányásztam, kb 15 perc alatt sikerült 1 et kiszedni, ez nem a legjobb de 9k ért eladtam darabját, ha lesz valami tendencia hogy gyorsabban menjen vagy valaki ismer valami trükköt szívesen várom, mert ha gyorsítani lehet a dolgot akkor ez sem rossz pénzszerzés. -
#4958 Nemtudom megvan-e meg (hajnal 4kor meg megvolt) : beta sculptoris 8-10m -re vannaka luxury traderek kb 1400 at keresel egy forduloval, ha lassu vagy akkor 5perc alatt , de halottam olyanrol aki 2 perc alatt megcsinalja az utat ...
luxuryval lehet leggyorsabban meggazdagodni, ha talalsz olyan rendszert ahol NAGYON kozel van a PE -es allomas a Luxury traderekhez...
de en mindig szivesen terek vissza a jo oreg gandui -s utvonalhoz, azmegis 2200 egy oda vissza ut es csak 16.1 LY a tavolsag -
#4957 Ebbe a rendszerbe menj: Misisture innen kaptam a tippet marhajo anarchy rendszer (mindenkit lohetsz) es van station hogy rearmolj / eladd a loot -ot es nagy hajok maszkalnak arrafele , ott kapott el 3 anakonda ;)
-
#4956 A traderektől szeretném megkérdezni hogy ti hol kereskedtek? illetve hol a legrövídebb az út 2 állomás között? Én jelenleg az elitetradingtool alapján Adeo (Foda Port) 67ls Gold → Duwali (Bisson dock) 63ls utat csinálom két állomásnyira egymástól 1467 haszonnal kb 8 perc alatt. -
#4955 "Hi everyone,
update 1.07 is incoming. We will remove everyone from the servers at 11am and should be live again within 30 minutes. Here are the changes for this update:
Client Changes:
- Crash fix for low end onboard graphics chipsets
- Block method for duplicating cargo
- Further death related telemetry
- Additional file telemetry for resource loading failure
Server Changes:
- the daily maintenance period is now weekly, the galaxy servers will be unavailable at 0700 UTC on Thursday mornings
- improve private groups and matchmaking at busier playing times
- fixed a rare cause of Commanders being unable to load into the game
Update size - @ 22MB
Thanks!
Michael "
-
Ninju #4954 Ha csak sima kalózt kel kinyírni (nem nevesítettet), akkor mehet a NAV beacon-höz is. Csak az a lényeg, h kalózt nyírjál ki. Azt meg elég könnyű eldönteni, mert a kalózok mindig scannelnek. Én ilyenkor viszek is egy tonna rakományt, hogy követelőzzön és meg is támadjon. -
#4953 "Hello Commanders!
This is a quick update to let you guys know what we’re looking at regarding the issue of “combat logging”.
For clarity’s sake, “combat logging” is when a Commander ungracefully exits the game (e.g. using ALT + F4 then shutting down the game process) to avoid defeat, destruction and damage.
Commanders might use this exploit the moment they are interdicted or the moment before they are about to be destroyed.
Although this is flagged primarily as a multiplayer concern, the issues (and solutions) apply equally to the single player game.
First things first: we do consider this an undesirable exploit. It’s not “part of the game”.
Because we don’t have an all powerful server running the moment-to-moment game play simulation, there is no infallible arbiter to take control of a player’s ship when they ungracefully exit.
So what we’re doing is logging telemetry that will help us detect when this exploit is explicitly being used.
Right now, all we’re doing (and have already started doing) is looking at and implementing methods of collecting and analysing data.
At some point, however, we will start to take action against Commanders using this exploit. I can only suggest that you should avoid using this exploit if you want to avoid any penalties issued for its use. I'll just repeat: please avoid combat logging - we're taking this issue very seriously.
On a related, but separate track, we’re looking at introducing benefits to Commanders that persevere and stick it out through dangerous encounters, as well as general credit costs and rewards balancing.
I’m not quite ready to talk about these in more detail just now. Obviously though, they can never counter the potential costs of ship destruction, but we want to look at a range of disincentives and incentives both to counter this issue.
I hope this helps clarify our position a little. "
Tegnapi hír. Fő dolog benne, hogy többen kilövik a programot (Alt+F4), hogy ne veszítsék el a hajójukat, ezért ezt a jövőben figyelik és büntetik is. Külön telemetriát adtak hozzá a programhoz, ami figyeli ezt. Jól hangzik, és ez nem csak multiban probléma, hanem solo-ban is. A másik fontos dolog, hogy a veszély-jutalom nincs jó arányban és ezen is próbálnak változtatni. -
#4952 "ezek csak hiperűrben spawnolnak miután ugrottam megállok" úgy értem, hogy nem jövök ki "J"-vel hiperűrböl, csak visszaveszem a sebességem "X"-el nullára (30Km/s). -
#4951 Ja, igen, azt a beállítást már én is kerestem :) -
#4950 Nem kell körözni. Gondolom felvetted valamelyik 100k-s kalózvadász küldit. Ha igen akkor Uidentified Signal Source-ot kell keresned, a megadott rendszerek egyikében. Én úgy szoktam, hogy megnézem melyik van a legközelebb odaugrok és mivel ezek csak hiperűrben spawnolnak miután ugrottam megállok. Max. 5-6 percen belül spawnolni fog 1 a közelemben olyan 3-400 km távolságban. Nem kell rohangálni értük, spawn-olnak ezek a nyakadba. Többféle dolog lehet bennük. Ha kalózkapitányt keresed, akkor bemész egybe és ha szerencséd van (ha nincs kiugrasz és vársz a következőre), akkor 1 hajó lesz benne, akihez ha közelebb mész elkezd beszélni hozzád és megadja a pontos helyét a kalózkapitánynak és a küldetést is frissíti, ha esetleg nem látod vagy elfelejtetted hova kell menned, akkor megnézheted a küldetésnél is mert ott is frissül. Viszont az ilyen küldikben nehéz ellenfél van a végén szóval lehet csak azután lenne érdemes ilyesmibe belefogni miután megvan a megfelelő hajód.
Nav. beacon általában forgalmasabb ha állandó csatára vágysz. -
Kronos79 #4949 Én kilőttem róla a világítást. Egy idő után engem marhára zavart a világító karácsonyfa joy. :) -
#4948 X52 beizzítva, tréning :) Bocs a képminőségért.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
npolos #4947 nem hiába írtuk már eddig is :), lóvét csak kereskedelemmel lehet gyorsan szerezni
a többi csak extra, hogy ne unatkozz :), hetente 1-2 napra veszek cobrát
ha meg lesz a t7, utána megint jobban pörög, akkor jöhet egy asp majd :) -
LegendarIQ #4946 Hát ez a kalóz kill nekem nehezen megy, 3 rendszert jelölt meg hogy ott lehetnek, mind a 3 ban 30-30 perceket körözök erre-arra de csak cleaned hajókkal találkozom, -.- ez nem csak ma volt így hanem tegnap is kb 6 óra alatt 1 kalózt találtam össz, így elég szegéynes a cucc, mondhatni unalmas kicsit, lehetne sürübb contact is....
-
Zoolesz #4945 Van benne alapból kiosztás a hostas X-hez, de szerintem semmit nem ér elég alaposan át kellett konfigurálni hogy rendesen lehessen a hajót használni, de még így sincs minden beállítva nekem se, viszont így nem kell elvegyen a kezem a joy-ról bármit akarok max a két oldalsó panelnél, de az nem vészes. Amúgy láttam olyan kiosztást ahol vagy 30 féle dolgot állított be a srác 10 gombra, de az elsőre kicsit bonyolult. Én amondó vagyok ha megszokja az ember akkor evvel még kicsit könnyebb is játszani mint egér+bill kombóval. -
smoother #4944 Amint nyomod hogy launch-ot már mehet a kilog. Akár ugy is ha épp a dockban vagy és onnét emel fel.
(Én 1-2 x használtam de szerintem ez csalásnak minősül. Ráadásul ha még jobban elterjed büntetni is fogják. )
-
smoother #4943 Valóban az volt hogy eltorlaszolom a bejáratot. Csakhogy oda se értem már mert besodort a t9. Igy valami bugba kerültem (lehet mivel összeértem a t9-el nem vette észre a progi hogy kijöttem ) és mivel számolta az idöt a logolásos módszer már nem segitett (mivel már nem az állomáson hanem a dockban álltam...majdnem).
Utoljára szerkesztette: smoother, 2015.01.28. 06:17:12 -
#4942 Mais tanultam valamit, kinyomod, hogy szalljon fel, amint elengedett az allomas, kilogolsz a menube aztan vissza, maris kintvagy az allomas elott , ugorhatsz es senkibe se mentel bele es mas se jott beled ;) -
traz75 #4941 Mindig kijelzi, csak bugos és időnként nem látszik. :)
Nem kell körözni, nyílegyenesen repülsz a célra nagy sebességgel, gond nem lehet mert ha loiteringet is észlel, 1-2 MPen belül elhagyod. Ahogy meg közeledsz, már a jelzőfény nélkül is egyértelmű lesz hogy melyik a te pályád. Néha van hogy a leszállást segítő rendszer sem kapcsol be, akkor sincsen nagy gond, csak kellemetlen - pláne ha nem ismered a hajódat, hogy kb hova kell állni vele. -
Waddiszno #4940 Hali! Engem akkor ért idegsokk amikor 4 óra bányászkodás után 32 tonna platinum,palladium rakománnyal landoláshoz berepültem az állomásra ahol még nem írta ki a leszállóplatform fölé, hogy melyik az enyém. Majd lassú körözésem közben(nehogy loitering legyen) egyszercsak hozzácsapott az állomás belső fenekéhez és megszorultam, majd barátságosan elporladtam minden vagyonommal együtt. Neeeeem, nem anyáztam Mr. David Brabbent, nagyon....Nem is értem miért nem jelzi ki azonnal a belépésnél a leszállóhelyet..... -
traz75 #4939 Már többször írta hogy volt biztosítása. Meg még pénze is maradt, csak bedurcizott. :D
Egyébként meg nem könnyű megállni hogy ne vegye meg azonnal az ember az új hajót amint elméletileg megvan hozzá a pénz. Hiszen még órákat kell grindelni azért hogy legyen hozzá egy minimális felszerelés. Kinek van türelme még biztosításra is hagyni? :)
Mondjuk egyébként az eset nem tiszta számomra, hiszen öt perc van a kidokkolásra. Szerintem inkább tresspassing warning lehetett, mert úgy vette a progi hogy elzárta az utat a landolás elől... Akkor pedig nem a station elhagyására volt 25 mp hanem a bejárat elhagyására. Azaz jó lett volna már az is ha ez idő alatt beljebb mész egy kicsit. Furcsa a logout-login esete is, én eddig azt tapasztaltam hogy logout-relog után mindig az állomáson kívülre tesz több kilóméterrel. -
kalif #4938 felpakolod, megnézed, leveszed
az életben sem lehet minden pénzünket elkölteni, hogy pl. a hiteltörlesztésre rezsire ne maradjon.
Látod, látod az ED az életre is nevel :) -
npolos #4937 Ezt könnyű mondani, csak néha felpakol az ember mindent, mert olyan jól néz ki :)
Inkább a játékban kéne egy bankszámla, ahova átrakjuk a lóvét és ahhoz biztos nem nyúlunk már hozzá
-
kalif #4936 Tanulópénz... Mindig legyen biztosításra pénzed, ez alap. -
smoother #4935 A hajó nem veszett el meg maradt még másfél milla. Kedvem ment el hogy belépjek.
-
#4934 Ilyen velem is tortent, T6 -osom banta de foleg az aru amit vittem (ami tobbet ert mint a hajo maga).
De az igazan durva Localmaster -el esett meg ... ;) megvette a kondajat .. maradt 30 millaja , ejjel a kondaval almodott , reggel nem birta ki es vett ra ezt azt, elkoltotte a penzet ... aztan kidokkolaskor hasonlo tortent vele mint veled ... ;) kepzelheted a 400kredite nem volt eleg (a 200k hitellel egyutt sem) hogy kipengesse a 8+ akarhany millios biztositast.... ;) szegeny... -
smoother #4933 Már nem számit a verzió nincs mivel mennem.
Megrakott hajóval kifele megyek az állomásról egy t9 es npc jön szembe. Próbálok lehuzodni de nem fér el, beakadok a t9-be és visszasodor az állomásra. Ekkor elindul egy számláló hogy 25 sec alatt hadjam el az állomást. Mennék kifele erre egy ujabb t9 jön nem férek el, besodor. Kiléptem de mire ujre beléptem épp letelt az idő és szétlöttek.
-
Tharus #4932 Köszönöm a helpet :) -
traz75 #4931 Én sem látok, de úgy emlékszem hogy korábban valami olyasmiről volt szó hogy lehet venni bétatesztelési lehetőséget az 1.1hez, ami elméletileg valamikor február vége körül jön majd... Lehet hogy ez már az. -
traz75 #4930 Semmit nem kell csinálni. Két bármilyen kalózt kell kinyírnod bárhol az említett rendszerekben. Kalóznak vesz minden olyan hajót ami már elkezdte lescannelni a cargodat (tehát az hogy wanted, önmagában nem elég, hagyni kell nekik egy kis időt hogy elkezdjenek scannelni).
Amennyiben konkrét valakit kell kinyírni, akkor mindig írja a nevét - és akkor mindig egy célpont van tudtommal...
Apropó, még egy bug jutott eszembe amivel találkoztam : ha véletlen belelősz egy olyan hajóba amit még nem azonosított a computered (nincs meg hogy wanted vagy clean) akkor automatikusan cleannek kezeli a progi és fejpénzt nyom rád. Akkor is ha az adott hajóról kiderül hogy egyébként kőkeményen körözik. :S
Utoljára szerkesztette: traz75, 2015.01.27. 17:26:51 -
smoother #4929 Ezt irja ki a laucher:
V 2015.01.21.55560 0.4.1765.0 (0.4.1844.0 available, see news)
De a hirekben nem látok erre vonatkozóan semmit.