23609
-
#7330 Ne a hajot lodd, hanem csak az "eromuvet", onnantol nincs gond, csak feltorod a rakteret es viszed a tuszt. Ha szetlovod a hajot, nem biztos, hogy a tusz tuleli :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.23. 10:29:29 -
Janicsillagasz #7329 Atyaisten..... és ehhez miféle felszerelés szükséges? Gondolom nem megfelelő megoldás hogy kilövöm azt a hajót.... -
#7328 Megkeresed a hajot (aki elrabolta), kirantod a hiperurbol, leamortizalod annyira, hogy le tudd nyulni a rakterebol a tuszt, majd hazaviszed. -
#7327 Elraboltak egy pilótát, akit ki kell szabadítanod és hazaszállítanod - Cebalrai rendszerben meg kell találni azt a hajót, amelyik szállítja, megszerezni belőle azt az 1 konténernyi hostage-t, és visszavinni Kuhn Citybe. -
Janicsillagasz #7326 Sajnos angolul nem tudok, ezért kérdezlek titeket :)
-
#7325 Hja nem, megvan mire gondolsz (gugli ftw). :) A lelott hajo pilotajat kell osszeszedned vmelyik bolygon (esetleg a mentokabint az urben).
Ha a kozepso es jobb oldali also ikononra gondolsz:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.23. 10:08:29 -
#7324 Hat ha kereszt, akkor az altalaban segelynyujtas, jotekonykodas, amikor nem a profit a cel, hanem a repu vagy vmelyik szervezet tamogatasa. Azert is hasonlit a nemzetkozi voroskereszt logojara a mission ikonja. Egy foto tenyleg jol jonne ilyenkor :) -
Janicsillagasz #7323 Most épp úton vagyok, nem tudok képet mutatni, de ez nem célkereszt. Egy hajó alak, erősen hasonlít az Eagle-re, benne egy vastag kereszt, olyan mint a segély küldetéseknél a kéz fölött... -
MaRee #7322 Celkeresztesek szerintem le kell vadaszni az adott szemelyt, de ha kifotozol egyet akkor megmondom, lehet tobb fele van, a leirasban mindenkepp benne van mit kell csinalni vele.
Igen, altalaban ki akarnak nyirni :D -
Janicsillagasz #7321 Nos? Senki nem tudja?
Mik azok a küldetések amikor a jele egy hajó, benne egy kereszttel?
Ki kell segíteni valakit az űrben? Vinni neki valami árut vagy mi?
Illetve azok akik azt mondják hogy érdekes információt adnak, csak kövessem őket, azoknak mi lesz a vége? Úgy értem csapdába csalnak és szétszed vagy 4 kalóz, vagy valóban mutat valami érdekességet?
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.02.23. 08:56:21 -
#7320 Én tegnap a frontier fórumot olvasgattam.a nwo kutyafüle ami itt az idegen faj körül megy.tudom hogy már három barnackle van amit megtaláltak de hogy a patch túl nagy ahhoz hogy ne legyen benne "ú ef ó" kontent. Minden esetre ha megjön az új AI mellény supercruiseból kitépő ősi hajók akkor lesz nemulass.
Más.valami petíció féle van készülőben ahol a nagyobb wingért harcolunk majd.a négy elég kevésnek hat,meg várom a wing missionöket is.bár az a cka. 80 óra játékkal még csendben hallgatok.megvettem az asp scoutot,vidám jószág. -
#7319 Nem, oda csak ilyet lehet tenni :) - volt már beszélgetés arról, hogy azért alakították így ki, hogy később ki lehessen cserélni "légkori csomag", "gázóriás csomag" "vulkanikus csomag" meg ilyesmikre - természetesen drágábban. Persze ez teljesen alap nélküli, csak találgatás, és a Frontierék nem vettek részt benne, így nem lehet tudni.
Másik kedvenc találgatási témám a 2.4 alcíméről szól :) -
stoppos #7318 Ja, le is akartam cserélni valami másra, gondolván úgysem tudom most mire használni, a hely meg jól jön, de nem hagyja a rohadék. -
#7317 Akkor már van - mikor megjelent a Horizons, akkor úgy volt, hogy csak a tulajoknak jelent meg. Köszi a javítást! -
Janicsillagasz #7316 Nekem is van a hajón, mikor közelítek egy bolygóhoz bejön valami függőleges sáv (gondolom ez lenne a leszállás segítő nemtommi....) de még nem néztem meg mi hogy működik, mret nincs horizontom. Szóval sztem mindenkinek van ilyen Planetary fityfenéje.
Másik: Mit jelentenek azok a küldetések amikor egy hajóban van egy kereszt? -
MaRee #7315 Nekem is így volt, de attól nem fogsz tudni leszállni sehol. -
Amergin #7314 Nincs Horizons. Planetary Approach Suite viszont van. -
#7313 Mindegyiken megvan, ha van Horizonsod. Egyiken sincs - és nem is kapható sehol - ha nincs.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.21. 19:58:09 -
MaRee #7312 Ha nincs Horizonsod, nem tudsz sehova leszallni. -
Amergin #7311 A planetary approach suite megléte elegendő, hogy le tudjak szállni egy bolygón lévő állomásra a Horizons nélkül is?
Nem találtam infót arról, hogy mely hajókon van meg alapból ez a cucc. -
#7310 Elkezdtem a bányászatot,nem kellett volna.Ennyire nem tetszett egy amúgy elég monoton dolog.Megvettem a Type-6 hajót a community mission pénzből hogy ezzel kereskedjek majd meg a bányászatra is jó lesz.mellette ha harc lesz akkor ott a viper mk4.Csak sajna majd vissza kell utazgatnom mindig a hajómig.Bár most jó időre kinéztem magamnak egy galaxist és ott szándékozom maradni.
Nagyon szeretem a komplexitását a játéknak.(ja és hogy dicsekedjek is picit,megjött a hotas-x is a héten,fényévekkel élvezetesebb vele játszani)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#7309 Szerezned kell (lopni, tehát másvalaki hajójából) Reactive Armort, és azt elvinni a célhelyre. Kell hozzá cargo scanner, és ha téged leszkennelnek, buktad. -
Janicsillagasz #7308 Mit jelent ez a küldetés?
-
#7307 Köszi mindenkinek aki válaszolt. -
Amergin #7306 Power playben ha belépek egy frakcióba, akkor a többi automatikusan ellenség lesz?
Az azonos oldalon lévők (pl. empire-on belül a többi) is ellenségesek lesznek? -
nibron #7305 Lehet vmit tudhatok, nemtom mit. xD
Kimegyek, szkennelek, aztán eladom. Az utolsó poszt óta kb. 180e-el már több, pedig még jóformán ki se mentem. Haveroknak mutattam a játékot twich-en, félútról visszajöttem, hogy mutassak nekik lakott rendszereket/bázisokat is. Volt egy kis harc is, egy törvényen kívüli megtalált. Miért támadnak meg üres hajókat? -
MaRee #7304 Ez engem is érdekelne, ugyanis nekem 1300+ visited és több mint 1000 scannelt rendszerrel van 3,7m exploration profitom eddig :D Pic or didnt happen -
MaRee #7303 Milyen nebulában? Van százféle a játékban :D Egyébként nem tudom mi az érdekes, én pl Barnards Loop-ban voltam, és útbaejtettem a környező nebulákat (witchs head, orion, horsehead..). Szépek és érdekes, hogy az űr körülötted nem fekete, hanem más színű. Bár az pont a másik irányban van, mint amerre te mész.
-
Dorgal #7302 Jani! Nebulában voltál már?Van ott valami érdekes?
A galaxis közepébe tartok,ugy féluton lehetek most. -
Janicsillagasz #7301 Tegnap óta 3000 szkennelt objektum? Napi hány órát játszol? :D
Egy nap alatt 4.8 milla? Azt hogy? Ha folyamatosan minden egyes rendszer adna 400.000-et, még akkor se bírnák egy nap alatt annyit összeszedni, mert a csillagrendszeren belüli utazás elég hosszú. Vagy nem szkennelsz le minden rendszert, csak a valamire is való kőzeteseket és egyéb objektumosokat? -
nibron #7300 Hát nem tom. Tegnap cirka 4.8 millát kerestem vele kb. 6-8 óra alatt. Ma délelőtt kicsit kiszaladtam túristáskodni és volt 0.8 milla (nem használtam a DSC-t). Ezt kereskedelemmel a mostani állapotomban (MkIv-el) sohasem tudnám produkálni. Ráadásul tök unalmas már századszorra ugyanazt csinálni (a 40 tonnát kimaxolva, tonnánként oda 300cr a profit, vissza 1624cr, és egy ugrásból megvan mindkét station 100Ls-en belül). Ha levadásznak, mert az ugye palladiummal lazán benne van a pakliban, a veszteség fél milla rakomány, plusz 150-200e visszavásárlás. Több mint tízszer kell fordulni, mire nullszaldós lesz.
Amúgy találtam olyan területeket amit nem nagyon fedeztek még fel és 1000Ly-n belül van, szóval kb. egy óra mire kiszaladok, és kifelé is gyűjtöm az aprót. Nem számolom, mert minek. Van pár amit felírtam, de az csak navigációnak kell. És az eddigi legnagyobb pénzösszeget egy nem általam felfedezett rendszer miatt kaptam. Aki először lecsekkolta a csillagot, az hagyta a többit, gondolom ment tovább. xD
Mint írtam 3-4 napja játszom csak vele, nincs Vulture-m, mert még nem farmoltam annyit, ill. most már éppen lenne, de éppen másra vagyok ráállva, amit írtam az a kezdésről szól. Próbáltam a lövöldözést is, ami ugye rank nélkül eléggé nem fizetős, amúgy meg elég strapás meló. Mostanában elég belőle annyi mikor megtámadnak (az anacondás srácra kaptam majdnem 80 ezret az eddigi legtöbbet, majd 1 órás volt a harc mire szétcsipegettem, hát az tiszta veszteség). Mondjuk abból is szedtem össze már néhány százezret. Szóval nekem felfedezésből lesz meg a fullos ASP. Ha már lesz elég suskám, akkor majd adok a kalózoknak. :D
A statisztikám így néz ki:
kereskedés: 5,2 milla a profit átlag: 12e cr
combat: 27 csávó, 459e értékben
felfedezés: 5,8 milla 2868+65 szkennelt objektum (és ezt csak tegnap óta csinálom)
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.02.20. 18:49:19 -
Janicsillagasz #7299 "A felfedezésből csak úgy dől a manna, főleg ha találsz még fel nem fedezett rendszereket és rendesen bejárod."
Valóban jó érzés hetek (esetleg hónapok) múlva visszatérni a majomketrecbe és leadni a dokumentumokat, majd ránézni a számlára. Én most legutóbb mikor kint voltam, találtam egy rendszert amiben 32db objektum (aszteroidamező és csillag nélkül), 90%-a kőzetbolygó volt, vízvilágokkal, élettel, mindennel! 400.000cr-et ért csak az az egy rendszer. De ilyen elég kevés van. Szóval ha nekivágsz és kint vagy heteket, sorba szkenneled az összes rendszert, leadva jó kis pénzt hoz ahogy írtad is, de.... nézd a rá szánt időt. Idő/pénz arányában a legrosszabb fizetési lehetőség. Tehát aki csak a pénz miatt megy ki felfedezni, akkor vigyen magával könyvet, mert nem fog hamar meggazdagodni. Én most legutóbb 2 hetet voltam kint, 75 csillagrendszert fedeztem fel. Összesen kaptam rá .... nem is tudom.... 8-9 milliót. Ugyanezt a pénzt, Vulture-ban ülve és CZ-ben lövöldözve 5-6 óra alatt összeszedem (még Cobra-val is 10-12 óra alatt megvan) (persze kereskedelemben még nagyobb pénz van, de az szerintem T7 alatt még nem annyira nagy....)
Nem, nem kérek kövezést :) Értem a lényeget. Én is azt mondom hogy a felfedezés külön élmény a játékban. Olyan világokat látni amit azelőtt még senki. Fotózni, járni objektumokat, átrepülni egy gázóriás jéggyűrűjén, vagy találni egy dupla, esetleg tripla föld-tipusú bolygót. Nem azt mondom hogy nem éri meg. Aki élményt, látványosságot akar, annak megéri. A pénzhajhásznak.... na annak nem. Amint meglesz a CZ lövöldéből egy ASP Explorer fullos ára, én is megyek vissza ki kicsit felfedezgetni :) Most majd meg se állok a 250-es felfedezett csillagrendszerig :) (Eddig kereken 100 van) -
nibron #7298 Pár napja játszok csak ezzel a játékkal. Mondjuk a 90-es években az egyik nagy kedvencem az Elite volt. Rengeteget játszottam vele.
Elég nehéz elkezdeni a játékot, mert mindenhez rengeteg pénz kell. És azért a SideWinderrel nem tudod magad halálra keresni még 1600cr-es tonnánkénti profittal sem. Úgyhogy a felfedezés mellett döntöttem. Jelenleg Viper MkIV-el tolom, teljesen jó, mert olcsó (kb. 5 milla kifullozva explorer funkcióhoz), és ha megtámadnak, többnyire kijövök belőle (tegnap éppen megsütöttem egy anacondát). Előtte ezzel kereskedtem, 40T raktérrel, Palladiumot szállítottam míg meg nem untam (összefarmoltam az explorer funkciót), és rengetegszer megtámadtak (érdekes, hogy mindig akkor amikor csak palladiummal volt tele a raktér, az extraction senkinek sem kellett). A felfedezésből csak úgy dől a manna, főleg ha találsz még fel nem fedezett rendszereket és rendesen bejárod. A következő masina azért az ASP explorer lesz. Már megvettem, de még nincs rajta semmi. Mondjuk a cockpitja egyáltalán nem tetszik. A harcot pedig elég erősen befolyásolja a tudásod is. Tegnap meg is leptem vele az anacondás srácot, mert volt FA kikapcsolás és reverse thrust is. :D Mondjuk elég nagy genyóságnak tartom a felfedező hajó megtámadását ha még raktere sincs. Szóval harcban az MkIV maximálisan bizonyított és még páncél sem volt rajta. És olcsó, tehát játék elején teljesen faintos. -
MaRee #7297 Ez szerintem kicsit szubjektív, mert sok szempont alapján össze lehet állítani ezt a listát.
( Az árak minimum árak, fitteve.)
Kereskedő:
Anaconda - magas ár (160 körül), kisebb cargo hold (~460t), magas jump range (~35ly).
Type-9 - Közepes ár (~95m), nagyobb cargo (~530t), kisebb jump range (~19ly)
Imperial Cutter - Nagyon magas ár (~260m), hatalmas cargo hold (792t), közepes jump range (~25ly) <- legjobb, ha van erőd kifarmolni rá a reput, és a pénzt
Felfedező:
Anaconda - nagyon drága (~270m), legnagyobb jump range a játékban, ha jól tudom (~40ly)
Asp Explorer - ez a legnépszerűbb, alacsony ár (~35m felett már nagyon fullosat lehet építeni), nagy jump range (~37ly) <- ez a legjobb ár-érték arányban, nem véletlenül kedenc választása a felfedezőknek.
Harc:
Ez már nagyobb és bonyolultabb témakör, én annyira nem is vagyok járatos benne.
Alapvető harci hajó a Cobra Mk III és a Viper Mk IV, ezek olcsók, könnyen fenntarthatóak, mindenki számára elérhetőek.
A nagyobb értékű hajóknál kezdődnek az érdekességek, a jelenleg népszerűek, amikről tudok, és esetleg próbáltam is:
Fer-De-Lance - Közepes ár (~140m), nagyon gyors, nagyon jól manőverezhető, jó shield tank.
Python - Nagyjából ugyan olyan ár, mint az FDL, tűzerő is hasonló, de kevésbé jól repülhető, legalábbis az FDL után.
Imperial Clipper - Közepes ár (~160m), jó shieldek, tűzerő, manőverezhetőség, alacsony jump range. Kalózok népszerű választása, de repu kell hozzá.
Anaconda - Nagyon drága (3-600m), jó shieldek és armor, tűzerő, jumprange, nagyon jó general combat ship és jó választás, ha valakinek nincs kedve reput farmolni.
Imperial Cutter - Nagyon - nagyon drága (1milliárd körül), legerősebb shieldekkel rendelkezik ha jól tudom, nagy tűzerő, szar manőverezhetőség, repu kell hozzá. Ha több kis hajó megy rá, könnyen bajba kerülhet ( 3 vagy 4 eagle vs cutter videót láttam, ledarálták). Nem éri meg.
Federal Corvette - Hasonló ár mint a Cutter, a jelenlegi legjobb combat ship a játékban, minden szempontból, aki megteheti, és kifarmolja hozzá a reput is, Anaconda helyett mindenképp ezt használja.
Fitteket sajnos nem tudok most linkelni mert nincs időm, de a neten rengeteget lehet találni.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.02.20. 15:26:36 -
Janicsillagasz #7296
Egyéni tapasztalatokat vársz? Írok pár sort. Lehet más máshogy gondolkodik, nekem az alábbiak a meglátásaim:
Én sokáig Cobra MKIII-at használtam, mert az tényleg multi hajó. Kényelmesnek mondható ugrótáv (20-25 fényév ha fel van pakolva a hajó a modulokkal). 40-es rakteret sikerült kicsikarnom a kereskedelemhez. Elég gyors a manőverekhez, így harcolni is jó vele.
De ha külön akarod szedni a "foglalkozásokat", akkor én a következőket látom megfelelő hajóknak és felszerelésnek:
-Felfedezésre ASP Explorer. Alapból is nagy ugrótávval rendelkezik, ami azt jelenti hogy teli tankkal olyan 200 fényév távolságra el lehet jutni. Érdemes rá venni egy 6A-s fuel scoop-ot, azonban ha túl sok a 28 millió érte, akkor bőven elég az 5A is, de személyes tapasztalat alapján azt mondom hogy még a 4A is elég gyorsan fel bírja tölteni a tankot. Azonban az ASP szerencsére sok modulhellyel kecsegtet, így ha már van, akkor miért ne szerejük fel több üzemanyagtankkal? Egy 6-os tartállyal (+64 egység), 550 fényév távolságra nő a határ, de ugyanakkor még mindig egész szép az ugrótáv (~25 fényév). A biztonság kedvéért felszerelni 2db medium beam lézerrel (ha esetleg kifelé menet belédköt egy kalóz, vagy hazaérkezve...). Természetesen az ADS és a DSS elengedhetetlen kelléke egy felfedezőnek. Én így állítottam össze az ASP-t:
Felfedező ASP
-Kereskedelemre amíg nincs pénzed, jó a Cobra MKIII. Kifullozva 40+ férőhely. Jó útvonalon mozogva jó hasznot is hozhat. T6--ot hamar össze lehet kuporgatni, de készülj fel hogy a Cobra után döglött vizilónak fogod érezni a mozgását. Ezt legalább 100-ra lehet nyomni a férőhelyét, de ha nem raksz bele energiapajzsot, akkor 108 lesz. Mindenesetre azt a 8 helyet én már lecserélném pajzsra. Sztem fegyverzet fölösleges, mert ezt csak az nem táncolja körbe aki nem akarja. Tetű lassan fordul. Én utáltam ezt a hajót. Habár boost-al viszonylag gyorsan megbír lépni a kalózok elől....
Kötelező a legjobb FSD és Thruster, és szerintem hasznos a legjobb radar is. A jó leszállást garantált (és sok mérgelődés helyett) az auto dock.
Döglött viziló
-Sokat kell grindelni a T7-ért, de ez már szép kis summát hoz, 200 fölé emelhető a szállítmány mennyisége, elég jó energiapajzzsal látható el. De készülj fel hogy még lomhább és nagyobb is! Simán nekivágódhatsz a dokkajtónak! Auto dock hasznos! Ja és ne felejtsd.... ehhez már LARGE leszállópálya kell!
T7 a nagyobb tehén
-Utána ha lesz sokszázmillió kredited, jöhet a T9! Iszonyat nagy dög, de 500-as férőhellyel már zsebeled a lóvét! Persze a hajó és felszerelése 150-170millióba kerül! Jó energiagenerátor, kegyetlen fos sebesség és manőverezés. Turrett fegyverzet szerintem kötelező, különben kiherélnek. Iparkodni kell az 500 tonna platinummal, azt láttán minden kalóz ID-zni fog (?) .
Nagy haszonhozó
-Harcolásra én a Conflict Zone-t használom, ott is csak a LOW-ot, mert legalább nem lő seggbe 6 másik hajó.... Cobra MKIII-al kezdtem, elégséges, de hamar szívod a fogad egy kicsit erősebb fegyverzetért, főleg ha 1v1-ben maradsz egy Pythonnal, vagy Anaconda-val....
Szóval én hamar lecseréltem egy Vulture-ra. 2db LARGE BEAM fegyverzettel már szépen lehet oszlatni a népet. Természetesen a legjobb védőpajzs, military páncél, energiagenerátor elengedhetetlen (military-t cserélheted a neked szimpatikus páncélra). Harcra készülsz, cargo rack fölösleges. Jó életfentartó mert sűrűn kilőhetik a szélvédőt és akkor tipli vissza egy állomásra (de én mindig olyan CZ-ben vagyok ahol az állomás csak max 1Ls-re van így azonnal vissza tudok térni 3-4 perc alatt). Nagyon hasznos az "energiaoszlató" (?) egység, szerntem sokkal gyorsabban tölti fel a fegyverzetet/pajzsot/hajtóművet. Jó thruster fontos a jobb fordulásokért. Szenzor sztem fölösleges, mert úgyis csak 3km a hatótávja a fegyvernek.
Vulture
-Természetesen minél több fegyó, annál jobb. Itt már nem írom a hajókat mert kinek mi tetszik jobban. Nekem a Python esik kézre, aztán Anaconda. Tetszik a Federal Corvette, de az adatlapja már nem. Gyengébbnek találom. Imperial Cutter is tetszik, azonban elképesztően könnyen kiherélem a Vulture-al, bár az összes Imperial gép iszonyat könnyen elporlik a beam lézeremtől. Nem tudom, ezek a gépek ennyire érzékenyek lennének a hő alapú fegyókra? Na ezért nem veszek Imperial Cuttert! Maradok az Anaconda-nál. De mire azt kifullozom, az... ajjajj.... alsó hangon 600millió... -
#7295 érdekes,modemet cserélt a szolgáltató és most tölthetem le megint a gamet valami miatt ... :/ -
#7294 -
#7293 1 éve nem volt választás, csak hajók lineáris sora, amin végig kellett menni, ahogy több és több pénzed lett.
Felfedezni Asp-el vagyok (arra a Python alkalmatlan), talán a lövöldözés fun még Viper-rel vagy Vulture-ral, de amúgy minden másra Anaconda. Egyedüli hatalmas hátránya a Large landing pad igény, ami küldeséknél, kereskedelemnél rendesen kiüt. -
Dorgal #7292 Valaki volt már a galaxis közepén?Most úgy félúton járok,egy pár napba bele fog telni,ahogy nézem.A nebulákban van valami érdekes?
-
#7291 bányászatra épp type 7,menetelve type 9 fele. Mellette egy vulture,res hunterkedni :)