23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Vannak erre ám elég jó programok, mind asztali gépre (átkapcsolva rá, másodlagos monitorra, stb.), mind okoskészülékekre. Folyamatosan jegyzetelik, hogy merre jársz, és mindegyikhez beírhatod az ott talált csillagokat, bolygókat, jegyzeteket, még az is megoldható, hogy az ott készült screenshotokat automatikusan átnevezi rendszernév és egyebek szerint.

Plusz még az adatokat fel is tölti a közösségi térképészeti projektbe.
  • Gilmoor
    tyűha.... hogy szalad az idő... már ilyen is van, mint ez a kalkulátor. És mond Dzsini :) megbízható ez a kalkulátor?

van olyan 5,5 fényéves távolság, ami oda vissza 1,75 millát termel a táblázat szerint. Szinte hihetetlen.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2016.02.10. 10:03:48
  • Janicsillagasz
    Nekem "Az oldal jelenleg nem elérhető"-t ír ki a teamspek-re, de már karácsonykor is ugyanez volt a helyzet...

KiruHoshino!
    Ha még nagyon az elején vagy a felfedezésnek, akkor javaslom hogy vegyél elő egy üres füzetet, egy tollat és kezd el felírkálni azokat a rendszereket ahol felfedezetlen objektumot találtál! Nekem már több mint 120 ilyen csillagrednszerem van. Van ami csak 1-2 csillagot tartalmaz, de van olyan is ami 70+ objektumos... Eddigi legjobb rendszerem 50 valahány objektumos, 2 csillaggal, körülöttük csupa terraformálható / föld szerű bolygó / vízvilág / ammónia világ / vízbázisú / ammónia bázisú / életfentartó gázóriás és mindenféle bolygó ami sok pénzt hoz. Ezt kb egy hete találtam. Kíváncsi vagyok mennyit fog hozni a konyhára :) De még nem megyek vissza. Még csak 2 hete vagyok kint.... ja és csak 800 fényévre a Naprendszertől :) (bár lehet hogy gyorsan vissza kellene mennem leadni, nehogy valaki megelőzzön....)
    A felírkálás 2 okból jó:
    -Ha visszatérsz egy állomásra, akkor láthatod hol fejezted be így onnan tudod kezdeni az újbóli felfedezést (ha megint kimész), illetve
    -láthatod hogy hány csillagrendszert fedeztél fel :)
    (+ dicsekedhetsz vele a barátoknak :) )
  • stoppos
    "Alá" szaladva az állomásnak és visszafordulva max sebességről, mintha hamarabb ott lennék, mint sima lassításnál. Vagy csak a farolás érzése miatt van.
  • Dzsini
    Nem fényévben, munkaórában szoktak számolni, ott a 10 millió / óra egy T9-ben elég jónak számít (6 millió körül átlagos), ahogy olvasgattam. Ezek 2 vagy 3 állomásos körrel szoktak működni.
    eddb.io - induló állomást megadva nézd meg, hogy milyen loopot ajánl neked.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.10. 09:13:40
  • PiszkosFred
    Pont emiatt erdemes legalabb a 75%-os sebesseget bindelni egy gombra, aztan tenyleg csak annyi, hogy 7-8 secnel megnyomod, a tobbi onnan mar "automata", csak kiugrani kell a vegen.
  • Gilmoor
    Minap próbáltam a régi 2 ugrásos útvonalat, és meglepve tapasztaltam, hogy még mindig hatékony. Egy régi bejegyzésbe linkelt kép
    https://sg.hu/forum/uzenet/993738107/4140 -hez képest a msotani 2 ugrásos profit 500K+ csupán. Fényévekben mérve jó aránynak számít ez mostanság?
  • Dzsini
    A lényeg, hogy a nagyobb bázisok (coriolis, oculus) bejárata mindig nagyjából a bolygó, hold, csillag felé néz, ami körül kering. És ahonnan közeledsz SC-ben, onnan fogsz közeledni kiugrás után is. Ez is visszatekintés az első 1984-es Elite-re, ahol már így volt :)
  • Oriza
    Van:
    EDHU
    Felső menüben ott a teamspeak, valaki mindíg lesz benn, aki elkalauzol.

Állomásnál kiugrás: Kijelölöd az állomást, haladsz arra teljes sebességgel, hogy minél hamarabb odaérj, aztán amikor a becsült hátralevő idő a célig már csak 7-8 mp, csökkentsd a throttle-t a kék zónába, annyira, hogy ne csökkenjen az idő 6 mp alá, mert akkor túlszaladsz a célon. Haladsz tovább, tartod az irányt és a sebességet is, majd amikor 1000 km-en belül érsz és a sebessséged is 1000km/s alatt lesz, megjelenik a Safe Disengage kék színű felirat, J gombot megnyomod és kiugrik a célnál. De itt egy video:
    SC lassítás

• MaRee
    Ha nem mesz nagyon gyorsan (30c felett), akkor 250 Ls tavolsagnal vedd le a throttlet 75 szazalekra, es hagyd ugy. Igy pontosan azzal a sebesseggel fogsz megerkezni az celhoz, aminel biztonsagosan ki tudsz ugrani sc-bol.
    Pro tip: probald ugy pozicionalni a hajot, hogy a hajtomuved a bolygo fele nezzen (tehat mogotted legyen), az allomas pedig veled szemben, igy mindig a mailslotnal-bejarat- fogsz kiugrani, nem kell keresgelni, es ha gyorsan kell dokkolnod ez egy hasznos trukk. Ha nem ertheto valakinek mutatok videot.
  • Dzsini
    Teljes gázzal közeledve, ha a maradék idő jelzés 8-7 másodpercnél jár, akkor húzd be a kék sáv feléig, vagy kicsit lejjebb, és akkor még időben lelassulsz.

Magyar társaság? Talán az ED Hungary, vagy fent az elitedangerous.hu -n érdemes lehet körülnézni (vagy a Prohardver ED fórumán, ott is van közösség).
  • Fenrir
    Lehuzod kekbe a sebesseget amikor mar kozeledsz, akkor nem futsz tul.
  • Paxton
    Újabb kérdés: Van olyan magyar Elite Dangerous guild/klán, ahol van lehetőség Teamspeak/Mumble kommunikációra? És ha igen, akkor kinél és hogyan lehet jelentkezni?
    Másik kérdés: A Supercruise sebességből hogyan lehet úgy kijönni, hogy ne fussak túl az űrállomáson/Outpost-on? Előre is köszi a segítséget.
  • KiruHoshino
    A Kepler-10 az úti célom. Nagyon messze van. + Kicsit zavar, hogy semmi nyoma életnek és kihalt minden. Sehol egy űrállomás vagy valami. Amit még megnéznék szívesen és nem láttam az egy lezuhant űrhajó egy bolygón. :D
  • Tuvok #7116
    Haladj tovább. Lesz ahol 55 lesz. :)
  • KiruHoshino
    Igen. Volt egy rendszer ahol 5 ilyen bolygót találtam egy csillag körül.
  • Tuvok #7114
    Mármint amin nem volt még név ?
  • KiruHoshino
    Köszi a választ. :D Eddig 5 bolygót találtam.
    Utoljára szerkesztette: KiruHoshino, 2016.02.09. 23:53:33
  • Tuvok #7112
    Majd ha visszavitted eladni az infót, írni fogja. :)
  • KiruHoshino
    Honnan tudom, hogy én vagyok egy égitest első felfedezője? Nevet nem írt a bolygóra, hogy járt már ott előttem valaki, de scan után sem jelez semmit.
  • tutituti
    meglett az első rankup explorationben és tradingben is.lassan de biztosan haladok :)
    De találtam egy két érdekes vörös óriást meg jég borította bolygót.
  • MaRee
    Tüüünés... :D Ha Carpaka körül vagy gyere duelezhetünk egyet, nagyon béna vagyok pvp-ben :D
  • danone
    Persze hogy van, feltéve ha átállsz az igaz oldalra ;)))))
  • MaRee
    Valaki esetleg ha van ALD-hoz pledgelve es akar egyutt repkedni vagy fedeket olni, vegyen fel friednek: mareeo
  • danone
    Azt még nem tudom hogy jött ki, de 55 perc farm után (rank5+HIGH&HAZ RES):

Utoljára szerkesztette: danone, 2016.02.09. 20:31:22
  • danone
    RANK 4-ig Python-al mentem (RANK 1-ről 4-re fast-track nélkül nem elég csupán a szállítás) , RANK5-ön pedig T-9-el, mellé pedig egy vulture, szerintem tökéletes párosítás.

Az én T-9-emen egy darab fegyver sincs Minek, teljesen felesleges leállni csatázni vele, pajzs ugyanezen okok miatt nincs. Van 2 db chaff launcher, azt kész.

Ide tartozik az INTERDICTION rész is, mintha tegnap arról lett volna szó.
    Nem győzöm elégszer mondani trader-eknek, hogy ha interdiction közben leveszi a tolóerőt, akkor az FSD nem emergency módban áll meg, és kb 10 mp után újra lehet ugrani! Erre meg bőven elég a 2 chaff. :)
    Utoljára szerkesztette: danone, 2016.02.09. 18:36:43
  • Oriza
    Szerintem eltűnik majd, de próbáld ki :)
  • stoppos
    Pont a második esetről beszélünk. Szóval a kalóz odaszól neked, hogy be szíp rakományod van ídesecsém. Majd egy idő után nekiáll interdictelni. Ha ilyenkor hagyod magad, majd meglógsz vissza hipertérbe akkor követ és újra próbálkozik. A kérdés, hogy vajon mi történik, ha miután rádírt, te kezded el interdictelni és nem ő téged. Majd hagyod meglógni. Te ugye kiesel, ő meg megy tovább. Vissza hipertérbe, követni fog, vagy eltűnt? Ezt kéne kipróbálni, mert ha működik, akkor lehet van egy megoldás ellenük. Talán még csempészésnél is jól jön a zsaruk ellen. Hétvégén kipróbálom. Vicces lesz type-6-tal kalózokra vadászni. :)
  • Oriza
    Az interdictiont nem tudod elengedni. Vagy sikerül és kiszeded, aztán azt csinálsz vele amit akarsz, támadod vagy nem, illetve még ő is megtámadhat. Vagy pedig nem sikerül és olyankor egyedül esel ki egy üres deep space instance-be, ahol megvárod az FSD cooldown-t és mehetsz tovább. Addigra ő már nem lesz ott ha NPC, mert teljesen új supercruise instance lesz új hajókkal.
  • stoppos
    Olyan, mint egy bogár. Amúgy nagyon jó kis hajó, azzal fejvadászkodom.
    Cobra és Scout egymás mellett.
  • stoppos
    Pont arra gondoltam, hogy nem is kell vele verekedni. Elkezded az interdictiont, aztán elengeded. Te kiesel, ő megy tovább. Vajon mi történik? követ tovább? Lehet kicsit gamey megoldás, de ezek a viselkedésminták scriptelve vannak, így simán lehet hogy ilyenkor menekülőre fogja.
  • Oriza
    Igen, ez is jó lehet akár.
  • Dzsini
    Ja tényleg, powerplayezel - ilyen kategóriában esetleg a Diamondback Scouton lehetne elgondolkodni, ami fürgébb, kicsit nagyobbat ugrik - bár ott a scoop + pajzs + szkennerek mellé raktér már nem fér, de picit olcsóbb.
    És szerintem marha jól néz ki
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.09. 11:54:16
  • Oriza
    Jogos kérdés, valóban jobb lenne. Viszont a powerplay miatt rendszeresen interdictelnek és a Cobra minden elől elmenekül könnyedén. Plusz van benne 2 scanner is, az ismeretlen rendszereket felderítem vele, azért is jön egy kis aprópénz, szóval csak optimálisan :) Ezzel a Haulerrel fossá lőnének gyorsan.
    Valahogy így néz ki:
    taxi cobra
  • Dzsini
    Taxinak miért nem egy óriásit ugró Hauler? Filléres vacak, legalább 30 fényéves ugrással.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.09. 11:33:29
  • Oriza
    Van bázis nekem is, többnyire Shinrarta Dezhra ott minden module és hajó kapható. De amikor elmászkálok 150-200 fényéveket undermine-olni, fortify-olni vagy tradelni, vagy vmi, ahhoz inkább odavittem a célnak legjobban megfelelő hajókat (FAS, FDL, Corvette, Cutter) ott leraktam és csak ezek között ingázok ide-oda a taxi Cobra-val :)
  • PiszkosFred
    Hat sosem probaltam, de meg sem eszembe sem jutott :) Majd ha egyszer megint atvarialom a belso rendszereket es a mostani kereskedo hajobol hadihajot csinalok, kiprobalom, addig inkabb kerulok minden konfliktust.
  • stoppos
    Mi van akkor, ha te kezded el kiszedni és hagyod meglógni? Kiesel hipertérből, aztán ha mégy tovább ott lesz még, vagy megijed? :)
  • Dzsini
    Én választottam egy rendszert, ami a "bázisom", és ott van/lesz lerakva a flotta. Jól felszerelt, rengeteg mindent kapni, és jó környéken van :) (Li Yong-Rui irányítása alatt (olcsóbb felszerelés), nagy Oculus állomás, sokféle hajóval és jó felszerelési lehetőségekkel még 5-6-os méretben is - nagyobbat nem tudom, 6A scoopot lehetett kapni)
  • tutituti
    ó de kár.
    úgy képzeltem hogy találni lehet nyersanyagot és azt is kibányászni.bár nem lenne realisztikus ha ott lenne egy hegy amit vagdosok úgyhogy értem hogy miért nincs ez benne.sebaj most még curier-ezgetek meg kereskedek míg nem lesz meg a következő hajó.