23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Volt több interjú a Stellar Forge (a galaxisgenerátor) beállításairól - amikor generálták, akkor az aktuálisan tudományosan leg elfogadottabb arányokat és felépítéseket táplálták bele, a Frontiernél dolgozik főállású csillagász, kozmológus is.

Ha "kreatív" világokat szeretnél, ott lesz a No Man's Sky, ott a fantáziagenerátor működik :) Itt a tudományos.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.04. 18:12:49
  • Tuvok #7489
    Mondanám, hogy túl hideg van rajta ahhoz, hogy gáz formájában megmaradjon, de akkor az az élet lehetőségét zárná ki jó eséllyel.
    Biztos csak mind le van kötve valami kémiai folyamat miatt.
    Talán lehettek volna kreatívabbak a bolygók terén, belegondolva elég sok féle "világ" létezhet, nem csak víz és ammónia.
  • Janicsillagasz
    Hát.... Föld-tipusú bolygót én még csak 3-at találtam összesen (ebből 2 egymás körül keringett), az utolsót meg pont tegnap leltem a Sol-tól 4000 fényévre... Ilyen ammónia világokat viszont már elég sokat találtam, ammónia-szén alapú élettel is. Viszont nem vágom hogy mitől ammónia, amikor nincs is hidrogén a légkörében :D (ammónia = NH3)
  • danone
    Én is épp azt csinálom, de már rohadtul elegem van belőle, pedig még másfél rank a rear admiral :S
    Egyébként sokkal jobb módszer szerintem a bouty missionok és azok leadása, főleg Hudsun RANK5-ként, gyakorlatilag 8-10 milla egy óra alatt + a fed rank növekedés.
    Az egyetlen gond, hogy képtelen vagoyk egy olyan rendszert találni ami Hudson-ba ad többször is BH questet :S
  • Tuvok #7486
    Azt mondják a Föld-szerű bolygók a legritkábbak a játékban, de azokból találtam egy tucatot a mostani utam során, bezzeg ezekből az ammónia vackokból mindössze kettőt. Számomra ezek váltak a felfedezés Szent Gráljává. És ezen még ammónia-szén alapú élet is van. Jó büdös lehet rájuk. :)

Sztárfotó
  • stoppos
    A Tunhoz közel a VETR és a LP 291-34 rendszerekben vannak RES-ek, én ott csapkodtam, amikor már untam a pénzátutalást. Mondjuk én kettő között nem váltottam, hanem elmentem élelmiszer küldetésekre. Pi-Fang mezőgazdasági rendszer, onnan lehet hozni a Tunra mindent. Ha valam spécit akartak, akkor meg ott van az LHS 3262. High tech.
  • Dzsini
    felveszed őket a bulletin boardon, ha föderációs területen jársz
  • Gundark 1 1
    Én még elég alacsonyan vagyok, most még csak egy kobrám van. Mi kell ahhoz hogy pl fedes missziókat kapjak?
  • MaRee
    Tun-on grindeltem pont tegnap és ma fed rankot, viszonylag hamar összejött, kellett a FAS-hoz. Ez a hajó egyszerűen szenzációs, minden fillért megért. A Clipper után főleg egy álom, úgy fordul, mint egy Viper, de jobban üt, mint a Vulture. Hazres-ben nincs ellenfél egyszerűen 3-as Anaconda wingeknek is olyan simán neki lehet menni, hogy csak na. 6-7m creditet szedek ki vele óránként kb, bár nem a pénzért csinálom, van már elég. Compromised Nav beacon tényleg jó móka, de egyedül oda nem mennék még egyszer :D
  • tutituti
    szerintem jelenleg a h-res-nél még jobb bounty-zni Compromised Nav Beaconnél.
    Legalább is úgy vettük észre.Most viszont fed rankot húzok.rettenetes ez a solo-open switch és donate mission de sajnos kínkeserves máshogy a rank up a mission-ökkel.Hála égnek mellette van egy res úgyhogy ott ölök,vissza dockba és amit kaptam azt be donate-elni.
    De holnap ha törok ha szakad megyek megnézem a Rave zöld bolygót amin megy most a redditen a hype
  • Gundark 1 1
    Dzsini, Jani, köszi :) Megyek fegyverkezni. :)
  • Oriza
    Én is csalódott vagyok kissé. Majd látjuk mit hoznak ki belőle.
  • Dzsini
    Ezért írt be Braben, hogy kicsit tisztázza a dolgokat, mert sokan elég gyászos hangulatot hirdettek.
  • Tuvok #7477
    Semmi extra, csak egy fagyos High Metal Content bolygó, viszont tetszett a textúrája. Ránézésre légköre, vizes(?) területei is vannak. A háttérben kb. 600 fényévre az Eta Carina nebula, melyek jó alaposan feltérképeztem. Jelenleg kb. 9000 fényévre vagyok a lakott területtől, úgy döntöttem maradok és szétnézek random területeken egy kicsit, mielőtt hazaindulnék. :)
  • Oriza
    Akkor ez azóta frissült hozzá. Én is itt olvastam az infókat korábban. Legyen így, főképpen a kb. 90 ismert hiba kijavításával...Kezd egy kicsit elegem lenni belőle :(
  • Dzsini
    Ha a nav beacon nem kihívás, és a resource extraction site-okat unod, akkor jöhet a conflict zone - ott két nagy frakció közti bunyó megy, nem "rendőrség a bűnözők ellen" - sokkal több ellenfélre vadászhatsz, és sokkal többen lőhetnek egyszerre rád is.

A legfontosabb: SOHA ne indulj el anélkül, hogy újra tudd venni a géped. Ki fogsz pukkanni párszor, mire belerázódsz. Ne érjen felkészületlenül.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.03. 19:52:32
  • Janicsillagasz
    Én eddig majdnem az egész vagyonomat ott szedtem össze. A cobra már elegendő, de még vigyáznod kell vele. Természetesen a legjobb pajzs kell, érdemes rápakolni a military páncélzatot is, és a legjobb thruster a jobb fordulásokhoz. Amit csak bír az energiagenerátorod, ahhoz a legjobb fegyverzet. Pl. 2 medium fix beam és 2 small turrett multi cannon jó kombináció. Vigyázz a nagyobb gépekkel, 1v1-ben még kiszednek a cobrából. Cobra, Eagle, Vulture, Viper, Asp ellen mehetsz 1v1-be, de a vulture-al vigyázz ha large fegyverzete van, hamar lekapja az életed. Efölötti gépekkel szemben nemigazán van esélyed (vagy nagyon kevés élettel úszod meg). Amint belépsz a CZ-be, érdemes megállni 1-2 percig és nézni hogy ki lő kit. Amint meglátsz egy "gócot", vagyis 3-4 (vagy több) hajó lő egyet, akkor a tömeg oldalára állj. Olyankor abból a csapatból van a több hajó. Amint kiválaszot a térfelet, vess egy pillantást a radarra, ha túl sok a piros (és kevés a zöld), akkor hátra arc és futás. Kiugrasz, megfordulsz, újra belépsz és a másik térfelet választod. Ha a tömeggel haladsz, akkor úgy kapod a leggyorsabban a pénzt (sok hajó gyorsan kilő 1-et....). A tömeggel már vezérhajók ellen is mehetsz (Anaconda, Federal Corvett, Imperial Cutter....). De arra figyelj, hogy amint meglősz egy NPC hajót, az onnantól kezdve téged fog támadni! Lőhetitek 20-an is, akkor is téged fog célba venni. A Federal Gunship, Assaultship és Dropship meglepően hamar lekapja a pajzsod! Szerintem az Imperial gépek viszont nagyon érzékenyek a hő alapú fegyverzetre (lézer). Ha ügyes vagy, fél óra altt lazán összeszedhetsz fél millát is. Én is Cobrával kezdtem a CZ-t, jól lehet vele aprítani, de csak óvatosan.
    Sok sikert!
    Ja és ha még engedi az energiád akkor egy kicsivel jobb életfentartó, mert meglepően gyakran lövik ki a szélvédőt..... A legjobb CZ helyszín az, amikor az állomástól 1Ls-en belül van!
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.03.03. 19:47:01
  • Gundark 1 1
    Vannak ezek a conflict zone-k. Érdemes oda benézni? Megvan a pénzem a kobrára és ahol legutóbb láttam és megyek oda venni, ott van ilyen. Alacsony intenzitású.
  • Dzsini
    Lesznek kisebb frissítések addig is.
    DavidBraben CEO & Founder 42 pontok egy órája
    Just to be clear, although we plan no major updates before 2.1 The Engineers, there will still be minor updates. These are not going to stop.

forrás
  • Panzeradler #7471
    Azért nagyon remélem, hogy a többit tartják, mondjuk ha ez az update eddig tart, hogyan fognak még 2(3-at?) besűríteni félévre. Én meg előlegeztem a bizalmat nekik remélem nem játsszák el.
  • Oriza
    Sajnos nem jönnek. A következő 3 hónapban semmi bugfix nem lesz.
    Májusban 2.1 béta, majd júniusban lesz éles, egyelőre ennyi.
  • Janicsillagasz
    Szelfizz gyűrűs vízbolygóval :)
  • Dzsini
    Áprilisra nem ígérték, "tavasz" volt megjelölve, és sokan úgy gondolták, hogy márciusi bétateszttel április lesz belőle (én is). Sajnos úgy néz ki nem - remélhetőleg jobban meg lesz csiszolva a tartalom, és addig is jönnek bugjavítások.
  • Caliph
    Júliusra csúszik az áprilisra igért 2.1 patch
  • Dzsini
    Van sok, sokfelé, még lakott rendszerben is:
    CLOSEST NEUTRON STAR TO SOL - 18 CAMELOPARDALIS C AT 139.29LY
    CLOSEST NEUTRON STAR TO HUMAN COLONY - BETA SCULPTORIS B AT 3505 LS FROM FAN HORIZONS

forrás: galaktikus rekordok könyve
    a weboldaluk készülőben, nagyjából fel vannak már tölve a rekordokkönyve adatai
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.03. 11:54:00
  • Janicsillagasz
    Neutron csillagok csak a 4 fő neutron mezőben van? Tehát én most itt ülök a Lagúna-köd közepén, nincs valahol a környéken egy? Ha látni akarok neutron csillagot húzzak el a mezőkre?
  • Gundark 1 1
    Köszönöm mindenkinek :) Persze vettem bele nagyobb ugróhajtóművet, meg még egy pulse lasert. Híreket szállítok, és mérsékelt legalitású árucikkeket :) Aztán majd a kobrán vagy a ViperIVesen berendezkedem hosszabb távra.
  • stoppos
    Csempészgettem anno vele, fejlesztgetni érdemes, mert az alapot nekem egyszer úgy kapták szét, hogy nyelni nem volt időm. Meg ugye a fránya ugrótáv sem mindegy. Amit belelölsz, azt a végén úgyis visszakapod, amikor eladod róla a cuccokat.
  • Janicsillagasz
    Hát az addernak elég kicsi a raktere, ahhoz hogy kellemesen megérje a bányászkodás, jó lenne olyan 20-as raktér, hogy ne kelljen sűrűn visszamenni az állomásra kipakolni. Szerintem végezz sima szállítós / hírvivős küldiket amíg nem lesz meg a Cobra ára (+bányászfelszerelés). Ha van időd akkor vállalj egy multi hop-os hírvivő küldit (jobbra nyíl és alatt van 4db kis pötty a küldi ikonja). Azok egész jól fizetnek, 50-150.000-ig. Én eleinte mindig olyanokat vállaltam, abból "gazdagodtam" meg :)
    Ha összegyűjtesz ~500.000-et, akkor már simán lehet Cobrával kavicsot kaparni. Full cargo rack, minimumos pajzs, sima lézer, 4-es tárhelyű refinery. Azzal már óránként fél- egymillát / óra alatt.... Természetesen Pristine gyűrűben és csakis METALLIC környezetben :) Lehetőleg minél távolabb a bányászati zónáktól hogy ne zavarjanak :)
  • CamelX
    Én úgy hogy csak valami nagyjából univerzálisan használható hajókat használok, és nem érdekel mivel mennyire maxolom ki a profitot, nekem bőven elég volt az Adder sokáig :) Cobra III-t biztos sokan ajánlanák alternativának ha van pénz jobb cuccokra, én viszont végül a VIper IV mellett döntöttem (főleg esztétikai és kevésbé egzakt okokból :D ) és nem bántam meg. Ettől fejlettebb hajókról még nem tudok nyilatkozni :)
  • Gundark 1 1
    Megvettem az adderemet. Tetszik :) Kezdjek el bányászni vele? A szállításokkal (szürkegazdaság :) is egész jól keresek.
    Gondolom rendes fejvadászhajónak még kicsi. Fejlesszem, vagy csak gyűjtögessek nagyobb vasakra?
  • Dzsini
    Fent van az ED wikin minden verziónál felsorolva, hogy mi jelent meg benne. Valószínűleg nem fogja senki onnan kitörölni.
  • Janicsillagasz
    Igen már beszélgettünk ilyen tervezetekről (mint nemrégiben pl az üstökösökről is), de izgatottan várom a fejleményeket. Természetesen kell hogy legyen fejlesztési tervezet, hiszen ha le akarják kötni a játékosokat, akkor csak fel kell mutatni valami újat amivel újabb vásárlásokat érhetnek el...
    Jó lenne most lejegyzetelni mindent a játék jelenlegi lehetőségeiről és majd összehasonlítani egy 5 év múlva lévő állapotával.... :D
    Ja... és sztem előbb utóbb kezdenek valamit az Alliance hatalom kihasználhatóságával is...
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.03.01. 14:35:19
  • Dzsini
    Az látszik, hogy rengeteg rendszer van "lezárva" most is szerte a galaxisban, ahova jelenleg nem lehet elugrani, és engedélyt szerezni se - ezek egy részével biztosan van, lesz céljuk. Az is látszik, hogy több évre előre megvannak a terveik a történettel, és hogy mi minden fog bekerülni.
  • TokraFan
    Felfedezés valóban nagyon jó, engem is az vonzott leginkább. Sajnos nem túl változatos a dolog, idővel megunható, pedig egy ekkora procedurálisan generált világban őrületes lehetőségek lennének, még úgy is, hogy tartják magukat a jelenlegi fizikai ismeretekhez.
    A másik véglet a No Man's Sky lesz, ott nem lesz két egyforma planéta a több millióból, ugyanakkor a játékmenetet tekintve koránt sem hinném, hogy akár alulról közelítené az Elitet. Meglátjuk. Én még bízom abban is, hogy az Elite-ben is módosítanak kicsit a változatosságon, ha mást nem, legalább akkor ha már légkörrel rendelkező bolygókon is lehet landolni. Jöhetnánek még üstökösök, esetleg féregjáratok, de izgalmasabbá tenné a felfedezést az is, ha lennének idegen eredetű elhagyott űrállomások, hajóroncsok és még ezer olyan ötletet olvastam Frontier fórumon, melyek elképesztően kreatívak és megdobnák a felfedezés jelentőségét, megtörnék az egyhangúságot. Remélem, egyszer majd beépítik egy részüket.
  • tutituti
    Jesszus mennyi fals autocorrect lett a hsz-ben.bocsi telefonról írtam.FAS ami a kövi cél.meg még annyi hogy riskyben játszok azaz meghalok sokszor és marad annyi hogy visszavegyem meg az 1.5 millió amiből megveszem a 100 imperial slavet és marad 1000cr úgyhogy olyankor benn van a zabszem a seggemben nehogy kiszedjenek.bár a type6 bírja a támadást.eddig sikerült mindig meglógni de egyszer póruljárok.most ezt akarom elkerülni.10milliót összekaparok és az lesz a tartalék.annak meg kell maradni minden esetben tradere meg rebuyra.
  • tutituti
    Ltf vagy lft 37 imp slave nabatean elad.power dolog megvesz.3800cr /t a nyereség.én ott farmolok de ez titok :)
    Van egy rype6 full raktérrel azzal fuvarozok.állomásom is közel vannak.90 Ls-230Ls

De a leírásokat nagyon köszönöm mert ez így már jobban hangzik mining szempontjából.

A harc miatt tudom marhaság de valahogy a 2beam + 4 multiturret az aspx-en csábítóbb meg nyugtatóbban hat minta vulture két beamje.pedig tudom hogy erősebb meg jobban lehet manőverezni de mivel barátokkal kötelékben megyünk amolyan tank szerepre törekszem míg a srácok egy viperIV meg Panzeradler új hajójával ütősek vagyunk még ha harmadolódik a pénz.
  • Janicsillagasz
    Azt egyébként lehet tudni hogy kb hány neutron csillag van? Amúgy én is kb lehetetlennek érzem mindnek a végigszkennelését :D Sztem megunnám az életem is, pláne hogy beletelne vagy 5 emberi életbe :D Szerintem örülni fogok ha eljutok a galaxismagig. Még csak 1500 Ly-re járok a Sol-tól, de már messzebb utaztam mint eddig máskor.... Még van hátra ~23.000Ly? Atyaisten! +még bejárni a neutronmezőket.... ágyő! Találkozunk 10 év múlva! :D
  • Dzsini
    És el se tudom képzelni, hogy egy Imperial Eagle-t elvigyek Beagle Pointig (a galaxis túlsó csücske, a Soltól legtávolabb eső csillag)
    5290 ugrás, több, mint 100 ezer fényév megtett távolság (mert egyenesen nem lehet, néhány rész túl ritka, nem lehet átugrani) 35 nap alatt.
  • Caliph
    inkább idő mint pénz :D adderral kezdtem a bányászatot,amig ki nem farmoltam a 2.5millát type 6ra.. ezzel kapartam össze a lóvét type 7re ami kb 22-24 milla körül volt,felszerelve.Aztán ez már hozott annyit hogy vegyek egy asp explorert,alap cuccokkal,kipróbálni a felfedezést,meg is néztem vele a barnacles bolygót,de egyelőre nem az én világom.
    Eladtam és abból a pénzből vettem a Vulture-t.
    Felfedezés tervbe van véve,de én inkább a galaxis pereme felé indulok nem a közepébe :) De csakis type 9 vétel után :D most olyan 30 millánál járok,meg a type 7 ér 20at,szal kb félúton vagyok :D

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.03.01. 10:31:19