23609
-
#7290 Én egy vagy több Medium imperial hajót várok (mondjuk egy Imperial Explorert, ami egy óriási hajó volt az FFE-ben, de átszabhatják, és nincs birodalmi felderítő jelenleg a piacon, a Courier kicsi hozzá), pár új Saud Kruger hajót (főleg mert jönnek a személyszállítós küldetések, és a Belugáról és a Dolphinről már voltak rajzok), meg úgy egyáltalán idén olyan 10-12 új hajót, plusz az SRV mellé legalább egy, de inkább két másik autót (egy harci rovert és egy bányász-felderítőt talán, amivel lehetne plusz információt szerezni az égitestekről).
De főleg azt várnám, hogy azonos méretre, stílusra jobb legyen a választék. Ez pár helyen már megvan - egy Viper mellé ott a DBS, a Courier, az Anaconda helyett lehet használni a Cuttert és a Corvette-et, és nem mindenki szereti csak az ideális gépeket használni, például az Asp Explorernek középméretben nincs vetélytársa, talán csak a Type 6. -
#7289 Nekem személy szerint amúgy a Python jobban tetszik, imádom azt a hajót, egyedül a rettenetesen kicsi ugrótáv a bosszantó benne.
Amúgy ja, nem is igazi kamionos, aki nem húzótt le pár hetet, hónapot T9-ben. :D -
#7288 Mindenesnek az egyik legjobb, ezzel kapcsolatban nincs sok kérdés. Felfedezőnek az egyik legjobban felszerelhető, óriási ugrástávolsággal, kereskedni bőségesen van benne hely, és fegyver is fér rá néhány vödörnyi.
Specializálva, és egyéni ízlésnek vannak jobban megfelelő masinák. Én pl. inkább keresnék valami izgalmasabb típust, amivel kevesebben repülnek, és nekem jobban tetszik :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.19. 10:19:29 -
#7287 Anaconda. :D -
#7286 Csakis openben, és ismétlem ezt csak úgy érdekességképpen kérdem, mindenki személyes véleményét szeretném. Én még nagyon az elején vagyok a játéknak, ezért még csak a pénz farmolás a célom. Később szeretnék egy bolygó felfedező("csavargó") hajót, és egy bounty huntert összeállítani. A bányászás nekem kicsit unalmas (kipróbáltam). -
#7285 Soloban vagy Openben? Egyedül vagy csoportban? Milyen feltételek adottak? (pénz, rangok) Mik a célok? Szerepjátékos vagy maximalizáló játékosról van szó? Mire vadászik a vadász? Miért indul a felfedező? Mivel akar kereskedni a kereskedő? Hol vannak a felsorolásból a bányászok? :)
Nincs egyértelmű válasz, még csak közelítőleg se, mindegyikre lehet legalább 3-4 "jó" választ adni, de ezek között nem lesz "legjobb".
Hogy kinek melyik tetszik, az meg távolról se biztos, hogy közelít a "legjobb" megítéléshez :) -
#7284 Közvélemény kutatás: szerintetek melyik a legjobb kereskedő, legjobb felfedező, és melyik a legjobb vadász hajó, és milyen felszereléssel. Csak szimplán érdeklődés képpen. -
Cooper911 #7283 -
Cooper911 #7282 A wing tagok 5%-ot kapnak egymás nyeresége után ha ugyanabban a rendszerben tartózkodnak az eladás pillanatában. -
#7281 Nincs különbség. -
Dorgal #7280 Van jelentősége,hogy milyen messziről hozom a discovery infókat? Vagy ugyanannyit fizetnek mindenért,ha húsz fényéven túl van? -
#7279 Hammers of Slough - a játszós társaság... sportok, poénkodás, szórakozás. -
Oriza #7278 Sajnos nem, hanem valamekkora százalékát (ami persze nem túl nagy) pluszban megkapja mindenki. Nagyságrendileg 1 millió haszonnál, 70000 körül szokott lenni, ha jól emlékszem. Néha nem működik, amit még nem fejtettem meg, hogy miért, már nem igazán tradelek manapság. Tudom ez nem sok, de hát semmit sem csinálunk érte, csak wingben megyünk együtt. -
#7277 Így van. És ha olyan gépe / gépük van, aminek nincs raktere, akkor vagy előre fizetsz egy olyan hajóba, aminek van, vagy utólag - emberek játszanak, meg lehet beszélni a dolgokat (van olyan is, hogy a csoportnak van egy "pénztárosa", aki a pénzügyekkel foglalkozik, hogy a harcosoknak ne kelljen). -
#7276 Dzsini, értelek én, na de ..mégis hogyan tudsz pénzt adni a zsoldosoknak? Kidobálsz nekik rakományt?
Oriza, ha wingben repülsz valakivel, akkor a trade profit oszlik? Vagy hogyan működik a wing ez esetben?
-
#7275 Miért ne lehetne közösen kereskedni? Így működnek a zsoldosok. Megbeszéled velük, hogy ennyi és ennyi időn át vigyáznak rád ennyi és ennyi pénzért, beálltok egy wingbe, és mehettek.
A játéktechnika 32 játékost enged egy instance-ban. Hogy ki mihez kezd ezzel, azt rábízzák a játékosokra. A Lave Radioban az egyik műsorvezető pont a tegnapi műsorban mondta: Én kereskedő vagyok, és mindig Openben játszom. Ha egy játékos kalóz megtámad, elvárom tőle, hogy viselkedjen kalózként - kommunikáljon, és ha úgy érzi megelégszik azzal, amit nyújthatok neki a rakományból, akkor raboljon ki, és távozzon - így működik egy igazi kalóz. Az Elite világa egy homokozó. Lehet panaszkodni, hogy itt minden csak homok, de lehet benne építeni valamit - akár egyedül, akár közösen. Hogy ebből mi "erőltetett" és mi nem, azt - ahogy írtam is - te döntöd el.
A játékot a közösség építi, és komoly hatással vannak (vagyunk) a világ alakulására. -
Oriza #7274 Kereskedni is lehet közösen (van egy kevés trade dividend is közben), küldetéseket csinálni is. Npc fejvadászat és a Pvp harc is mehet wingben. Ez mind játéktechnikailag támogatott eset szerintem. -
#7273 Kereskedni ugye nem lehet közösen, erről már volt szó. Küldetést elvállalni lehet közösen? Combat zone egy nagy paradicsomfight oké, de az általad említett - nekem kissé erőltetetten bevitt - tartalomtól eltérően, tudnál mondani olyan játéktechnikailag támogatott esetet, amikor afféle ad-hoc jelleggel, valakivel / valakikkel együtt csinálnátok meg egy feladatot / feladatsort? -
#7272 Nagyjából mindent, amit egyedül - plusz közösségi életet élni, csoportokban részt venni, stb.
Van csoport, akik azzal foglalkoznak, hogy üzemanyagot visznek elakadt játékosoknak.
Van csoport, akik a távolról hazaérkező felfedezőket kísérik biztonságos leszállásig - az extrém felfedezőhajók között vannak rendkívül sérülékenyek.
Van csoport, akik zsoldosként fuvarozókat, bányászokat kísérnek, vigyáznak rájuk, persze fizetségért cserébe.
Van csoport, akik sporteseményeket rendeznek (hajóval és kerekes járművel is).
Van csoport, akik a párbajozás hagyományát felelevenítve kvázi-hagyományőrző katonai csoportként működnek.
És még lehet sorolni - a játék adja a keretet, te döntöd el mit és hogyan játszol benne. -
#7271 Valaki tudna leírni olyan esetet, amikor többedmagával játszott egy közös érdekből? Szóval mi az, amit közösen lehet csinálni ebben a játékban? -
Dorgal #7270 Elite :Dangerous Database Itt szinte mindent megtalálsz. -
Janicsillagasz #7269 Bakker én erre nem is gondolttam
Köszi MaRee, de jobban szeretek magam megküzdeni a sikerért :)
Amúgy is ha jól tudom Imperial Cuttered van, az pedig alsó hangon egy milliárd credit a fullozása :D
Csak a military páncél egy másik cutter ára :D
És a iztosításról ne is beszéljünk :D
Viszont jó a meglátásom hogy az Imperial gépek nem bírják a hő alapú fegyvereket? Vagy az összes NPC csak reactive pajzsot rak fel? Mondjuk tegnap a Federal Corvett is nagyon gyorsan kipukkant a két db 3-as beam lézeremtől..... :D -
#7268 Megszunt a Horizons, mint onallo jatek, mar csak DLC-kent/Season passkent szerepel, vagyis az alap Elite-t kell elinditanod es az majd intezi a Horizons tartalmat is. Vagy jobb klikk steamben az elite-n es "elite dangerous horizons" inditasa, vagy berakod az inditoparancshoz parameterbe az "/edh"-t. Forras
Bar sokan irtak, hogy inkabb ujraraktak az egesz klienst, az a biztos.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.17. 00:12:19 -
LazyB #7267 Valaki segítsen valami baj van a játékkal, mert megnyomom az indító file-t és a steam jön be helyette, és nem a játék idítása hanem a vásárol gomb van e helyén. -
#7266 továbbá nincs valami kölcsönzős rendszer,ami pilots federation rank függő,szal ha nincs elég pénz biztosításra,akkor meghitelezik és az összes további bevétel 10%át levonják amig el nem fogy a tartozás? -
#7265 de ha van outfit akkor a felszerelt cuccokat teljes áron el tudod adni,helyette raksz valami olcsót vagy semmit,és igy kb csak az új hajó árát bukod.
Legalábbis én mindig úgy váltottam hajót hogy előbb a felszerelt cuccokat külön eladtam és ahogy néztem teljes árat kaptam értük...
Így a 25 millás vulturenak csak az 5 millás alap hajó részét bukod
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.02.16. 23:32:45 -
MaRee #7264 Hmm hát ez tényleg szívás. Remélem hamar összejön a pénz a hajódra. Ilyen esetekben sajnálom méginkább, hogy nem lehet direktben pénzt küldeni. De ha nagyon szükséged van rá akkor szívesen kidobok neked 10-20 milliónyi árut amit el tudsz adni egy közeli stationön, én úgyse nagyon tudok mit kezdeni már a creditekkel :D
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.02.16. 23:24:22 -
#7263 Az adott rendszer fejlettségétől, fajtájától, meg a népességétől függ. Upgrade-elni jellemzően HIGH-TECH-ben érdemes.
Bár ki lehet fogni 1-1 A class upgrade-et pl agriculture (economy) rendszerben, de azért az elég random.
Utoljára szerkesztette: danone, 2016.02.16. 22:41:04 -
Janicsillagasz #7262 Nem volt se shipyard, se outfitting vagy mi.... azaz volt (mert hogy máshogy cserélhettem volna le az FSD-t), de ott még kisebb cuccok voltak xP
Nem baj, megtanultam hogy ilyet többé nem csinálok. Újraindultam a Sidewinderrel, bementem egy hajógyárba, vettem egy másik Vulture-t, majd irány a szomszédos CZ-be. Fél óra alatt majd' 800.000-et kapartam össze alap Vulture-al. Egész jó.... bár féltem hogy kilőnek mert még a biztosítási pénz se volt meg :D Lecsumázódtam a vásárlással.
Egyébként mi befolyásolja egy bázis modulellátottságát? Mert ahol most vagyok ott csak class 2 a legnagyobb modul xP -
#7261 De miért?otthagyod a fullos hajódat ahelyett hogy eladnád egy 30ezres sidewinderbe becsüccsenve vennél újat.bukni buksz de nem annnyit és mivel most vetted az fsd-t kell állomásnak lenni. kivéve ha nincs shipyard.akkor tényleg nincs más. -
#7260 Tippre, dobalj ki mindent a hajodbol, csak a "motor" maradjon :D Hatha konnyitesz annyit, hogy nagyobbat tud ugrani. -
#7259 Mindig irja, hogy kitol, melyik rendszerbol szallits, mit, es hova, melyik allomasra, melyik rendszerbe. Ilyenkor erdemes rakattintani a show galactic map gombra a feladatnal, es ott megnezni, mennyire van messze, oda tudsz e ugrani, ha igen, mennyi ugrassal, milyen teherrel, stb. -
Janicsillagasz #7258 Semmit. 2ly lett az ugrás xP
Egyetlen megoldás maradt: felrobbantom magam, sidewinderbe csüccs és lehet megint összeszedni a hajó árát (fullos vulture, 25 milla). Tanulópénz. Soha többé nem cserélem le az FSD-t! -
#7257 Mint tudjátok nemrég kezdtem. Vannak olyan küldetések ahol valakinek kell szállítani és nem konkrét állomásokra. Azt látom hogy melyik rendszerben kéne lennie. Van valami megoldás arra hogy merre találhatom meg? Vagy minden állomást járjak végig? De mi van ha az űrben van? -
MaRee #7256 Economic route-al sem tudsz sehova arrébb ugrálni? -
#7255 Haver így járt.Rossz class-t vett és lecsökkent az ugrótáv.sajna se vinni nem lehetett se semmi.legolcsóbb megoldás.eladod a hajódat egy sidewinderre és buksz valamennyi pénz majd megveszed újra.De lehet tudnak a többiek más megoldást -
Janicsillagasz #7254 omg mit tudok akkor csinálni ha lecseréltem az FSD-t egy kisebbre hogy csökkenjen az energiafelhasználás amíg az adott rendszerben ID-zek valakit, aztán mikor visszatértem az állomásra már nem volt meg az eladott FSD és iszonyat pici ugrótávval ott ragadtam? Nincs a közelben se hajógyár, se outfitting. -
stoppos #7253 Az M-es jelű videókártyák laptoposak, azok kicsit visszafogottabban szoktak muzsikálni, különben kigyújanák az asztalt. -
#7252 Ezt próbáltad már?
http://www.starwraith.com/evochronlegacy/index.htm -
Oriza #7251 Az én gépem is régi bútordarab (core i5-650, 8 Gb memória, GTX 660 Ti), de 1080p és ultra beállítás mellett a 60 fps simán megy, bolygón leszállva, kocsikázva kb. ennek a fele, tehát 30 fps.