ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
egy érvet tudok csak felhozni, hogy szimulátor pártiak (meg nyilván az újdonság varázsa), pl az EVE klikkelgetés nem jött be nekik, nagyon nem, én meg pont azt szeretem, de ugye ez ízlés kérdése.
Az elejétől olvasom a fórumot, ami nekem lejött eddig:
nincsenek frakciók, nincsenek skillek, nincs story, ami van az szabad röpködés, PVE, PVP (van PVP?), meg természetesen a hangulat, mindez 40+ Euróért
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
vagy ez a sandboxok sandboxa?
Ha openben vagy, a kezdő helyek telítettsége miatt sokat kell várni adott esetben mire leszállhatsz egy állomáson. Jobb a solo kezdetben. Mondjuk egyelőre nem értem az open lényegét, de lehet későbbi fícsör lesz amitől az fontosabb. Szóval a feladatok amikről beszéltem, többnyire más galaxisokba irányítanak, amik adott galaxison belül más bolygóra küldenek, többnyire kevés pénzt adnak (és ritkák). Mindenképp javaslom, hogy az elitedangerous.hu oldalon olvasgasd végig a tutorialokat, és a játékban csináld meg az összes traininget mielőtt a startra kattintasz. A közlekedős, dokkolós részeket többször is.
Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2014.12.17. 12:48:36
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
igyekszem követni a tanácsot... asszem okosabb lesz végre haza menni majd, kipróbálni, megnézni és úgy okoskodni, mert egyenlpre egy számomra full ismeretlen dologról beszélünk, bár baromira érdekel..nagyon poénnak tűnik..
magyarán ha közeli bolygón van olyan amit kér a küldi, csak akkor vállaljam el.. különben kicsit szopó a dolog igaz?? és minderről hogy honnan van a vegyesboltban nézzek körül....
Alap hajóval legalább 2-3 napig fogsz repülni (napi 5 óra kb) Azután valami szállító hajót vegyél Hauler/Adder és ereggy bányászni.
Vagy küldizni. Azokat a feladatokat keresd, ahol gipsz/ipszilon szüksége van erre/arra és hozd ide/vidd oda !!! Ha a bulettin boardon találsz ilyen feladatot, hozz neki egy vödör kávét vagy egy talicska autóalkatrészt, mielőtt elfogadod a küldetést, mindenképp győződj meg róla, hogy van e elérhető közelségben olyan amit kér. ------------ésakkormost felmerül a kérdés, hogytudod meg mitholadnak? ---- Na.. hát ezt nevezzük most helyismeretnek és tudományosadatgyűjtésnek. Például, ha az adott állomás commodity listáján (magyarul vegyesbolt) ráviszed az egeret a keresett tárgy nevére, akkor jobb oldalt az info elárulja, mely rendszerből importálja azokat.
Na erre dolgozz ki egy jó módszert, és mikor szembetalálkozol a feladattal csak nyomsz egy 1-est, galaxy map és már tájékozódol is, vajon érdemes e elvállalni, vagy sem. Így aztán ripsz-ropsz lesz egy csajozós verdád.
Star Citizen referal code: STAR-MVJ4-C46D can sign up to Star Citizen by using your Referral Code. They will earn 5,000 UEC which can be spent for weapons, ship components or decorations
Hogy érted hogy mercenary packot szerezni, és eladni az EAGLE-t..
Azt hittem a Mercenary pack a preorderes packa jatekból a z Eagle meg egy űrhajó benne.
https://fxmason.blogspot.com/
Nem kevés ez egy kicsit?
MSI970A-G43;FX-4320/4x4,4GHz;4x4GB DDR3;RX 460 4GB;KINGSTON 120GB SSD
Háát igen. Az biztos, ha kiteszed a lábad a Megyéből, nem árt ha van nálad egy gyürü 😊 De egy útikalauz is megteszi, a galaxisos fajtából.
kicsit pont ettől félek, hogy az ujonnan érkező emberek hátrányt szenvednek azokkal szmeb akik X bétát már le toltak....
biztosítási dijj, fuel scoop-....... na majd csak rá jövök hol jönnek ezek a képbe
Én úgy definiálnám ezt a játékot, hogy leginkább egy galaxis felfedezős játék. Az a koncepció jött le elsőként, hogy a készítők csináltak egy rakás meglátogatható helyet ami próbál autentikus képet festeni magáról. Ha valakit lekötött a NatGeo űrkalandozós sorozata, ahol a huble képekből, tudományos okfejtésekből és számítógépes grafikákból állítottak össze látványos dokumentum filmet, akkor azt az embert valószínűleg ez a játék is le fogja kötni. Feltételezem az emberek többségét az mozgathatja, hogy a lehető legkevésbé korlátolt járműve legyen. Viszont ez a lufi elég hamar kipukkan véleményem szerint, és pont emiatt vannak fenntartásaim. Ésakkormivan ha? Mikor már láttál feketét, fehéret, tarkát és talán még a tehén farkát is megfogtad párszor, mi lesz utána? Egy idő után az adott dologgal kapcsolatos érdeklődést ki fogja elégíteni az a tény, hogy bármikor megteheted.
Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy 10 érkező emberből 8 azt kérdi, "mikor lőhetek már valamit?" Tegyük fel ez a tendencia igaz. (összehasonlításnak alapul veszem a star citizent annak ellenre, hogy az nincs kész. Most ugyanis koncepciókról szeretnék beszélni.) SC ben ugye elhintik az olyan híreket a játékosok előtt, hogy Bengal Carrier, húdeodavágvideók, meg sok ember kell a használatához és megvédéséhez és talán még több a megszerzéséhez. Na és persze hogyan szerzed meg. A "mikorlőhetekvalamit" réteg eufórikus hangulatban van, ha csak meghallja a bengal carriert valahol. Szóval, ha megkérdezném az SC-t te mivel tartod meg a játékosokat, akkor azt felelheti, hogy már most olyan koncepciók vannak megvalósítva illetve szem előtt tartva, amik emberek csoportjait motiválja, nem pedig egyéneket. Nem tudom mit állít szembe az ED ezzel, de biztos kitaláltak Ők is valamit. Csak még nem tudom.
Amúgy első nap az "oviban" roppant érdekes volt 😊 Hál istennek nekem még sikerült mercenary pakkot vásárolnom és eladnom az eagle-t. Az eladott eagle árából tudtam olyan küldetéseket is finanszírozni, ami befektetést igényelt és így hamar (délutántól - hajnalig) meglett az Adder és még 40K Cr hogy kitaláljam mivel szereljem fel. Újonnan érkezőknek fel kell kötni a gatyeszt míg beleszoknak az irányításba, mert nagyon összetett. A játék gondolkodásmódját megérteni sem egyszerű (nekem) 😊
- Amikor elküld hogy lőjek le 5 kalózt, akkor mindegy kit lövök le az adott rendszerben, csak wanted legyen?
Nem javaslom kezdőknek, hogy átüljenek más hajóba mindaddig, amíg biztonságosan nem tudnak tájékozódni. A kezdő hajót akárhányszor is lövik le, mindíg ingyen lesz. Jó lesz ez.. ha nincs mire költsd az 50 juród, ez pont megteszi 😊
Szal TS-re ha lehet be csatlakoznék majd én is, és tolhatjuk...
köszönöm az eddigi és az ez utáni segítségeteket is!
Engem egyből megfogott. Nem számolom a crediteket amennyi a fenntartáshoz kell bejön mindenképpen. Egyenlőre felveszem ami útba esik, és repkedek arra amerre az adott küldetés szól. Szóval egyszerűen ÉLEK a galaxisban. És én ezt vártam ettől a játéktól !
Neked kell dönteni, a te pénzed olvass utána több helyen is, nézzél youtubon játékmeneteket hogy eldöntsd akarod e.
hagyományosnak nevezett Coop van benne? vagy ez annyit tesz csak hogy csapatba verődünk és együtt harcolunk pl kalózok ellen?
Ettől függetlenül a világ közös, mások cselekedetei (kereskedelem, stb.) hatással vannak, akkor is, ha "szóló" játékban játszol.
egyből rájöttök, hogy érdeklődő kezdő vagyok!
Én sajna most kapcsolódtam be a jatek vizslatásába, tervezem hogy megveszem,d e kissé zavaros nekem, hogy mi az h offline meg multi game.. Azt hittem ez kb egy MMO szerű full multi game. Valaki meg azt irja, hogy az offline play-hez mindenképp kell multis kereskedés is stb. Amennyire látom, ezer meg ezer lehetőséget rejt a játék, főképp a fekete cuccok kereskedésével, kalózkodással stb.
Kérlek valaki világositson fel, és akkor könnyebben el tudom dönteni költsek e rá 50 eurót vagy se.
A közösség amúgy tetszik, ha meg veszem valsz én is mennék TS re hogy együtt bulizhassunk.
Köszönöm,
Greg
Több dolgot is lehet állítani az xml fájlokban de kezdésnek egyelőre én három dologgal foglalkoznék, a bloom effekttel, készítünk és elmentünk saját joystick profilt, illetve a már sokak által ismert HUD színbeállításokat is ide leírom, aztán későbbiekben itt még több beállítást is mutatunk egyéb dolgokra, pl az állomásokon lévő lámpák fényerejére stbstb.
A bloom effekt.
A bloom effektnél szerintem alapból egy kicsit túl erős lett a beállítás amikor be van kapcsolva, én éppen ezért változtattam rajta mégpedig a képen is látható módon, baloldalon van az eredeti jobboldalon pedig az általam használt értékekkel. Természetesen bárki saját ízlésének megfelelően állítgathatja ezeket az értékeket úgy, hogy neki tetsszen: A programfiles(x86)/frontier/EDlaunch/Product/FORC-FDEV-D-XXXX mappában lévő Graphicsconfiguration XML fájlt nyissuk meg, és ott a 327. sornál kezdődnek a bloom effekt beállításai, és ott másoljuk be vagy az általam használt vagy a saját tovább twikelt verziótokat:
<Bloom>
<Off>
<LocalisationName>$QUALITY_OFF;</LocalisationName>
<Method>Off</Method>
</Off>
<High>
<LocalisationName>$QUALITY_HIGH;</LocalisationName>
<Method>HighPassCount</Method>
<MinThreshold>3.940000</MinThreshold>
<MaxThreshold>200.000000</MaxThreshold>
<GlareWeight0>0.150000</GlareWeight0>
<GlareWeight1>0.150000</GlareWeight1>
<GlareWeight2>0.170000</GlareWeight2>
<GlareWeight3>0.225000</GlareWeight3>
<GlareWeight4>0.307500</GlareWeight4>
<GlareScale>7.600000</GlareScale>
<LumBasedThreshold>false</LumBasedThreshold>
</High>
</Bloom>
A joystick profil mentése:
Miután beállítottuk a joystickunkat és a különböző saját billentyű beállításainkat könnyen előfordulhat, hogy egy-egy frissítésnél ahogy például a gamma2 esetén elveszik és esetleg újra be kellene állítanunk mindent, ezt kerülhetjük el amennyiben egy saját profilt készítünk a saját beállításunkból a következő módon a:
C:\Users\YourName\AppData\Local\Frontier Developments\Elite Dangerous\Options\Bindings folderben található Custom.binds fájl tartalmazza a jelenlegi beállításunkat, ezt copizva átneveze kedvünkre akár a Joystickunk nevét adva annak akár bármi mást behelyezzük a C:\Program Files (x86)\Frontier\EDLaunch\Products\FORC-FDEV-D-1002\ControlSchemes mappába, és akkor a játékon belül az általunk elnevezett profilt kiválasztva azon a néven jelennek meg a beállításaink. Természetesen ha állítunk utána rajta valamit akkor még egyszer át kell majd neveznünk a custom.binds fájlt és berakni újra, mert a profilba elmentett beállításainkat már nem lehet twikelni, az biztosan úgy marad ahol volt. Egyebek mellett a sajátként elnevezett profilunkról mentsünk el egy biztonsági másolatot más egyéb biztos helyre, mert patch esetén újraírhatja az egészet ahogy gamma esetében törölve a meglévő profilt, és ebben az esetben majd csak be kell tennünk a biztos helyre is elmentetett profilunkat és kiválasztani újra, ezáltal nem kell majd újra egyenként állítgatni.
HUD Szinek.
Végezetül pedig a HUD színeit is állíthatjuk amit persze már mindenki ismer, mégpedig a bloom effekthez hasonlóan szintén a programfiles(x86)/frontier/EDlaunch/Product/FORC-FDEV-D-XXXX mappában lévő Graphicsconfiguration XML fájlban csak itt a 47. sorban kezdődő GuiColornál:
<GUIColour>
<Default>
<LocalisationName>Standard</LocalisationName>
<MatrixRed> 0, 0.33, 0.75 </MatrixRed>
<MatrixGreen> 0, 1, 0 </MatrixGreen>
<MatrixBlue> 0, 0, 1 </MatrixBlue>
</Default>
<RedToBlueTest>
<LocalisationName>RedToBlueTest</LocalisationName>
<MatrixRed> 0, 1, 0 </MatrixRed>
<MatrixGreen> 0, 1, 0 </MatrixGreen>
<MatrixBlue> 1, 0, 0 </MatrixBlue>
</RedToBlueTest>
<DesaturateTest>
<LocalisationName>DesaturateTest</LocalisationName>
<MatrixRed> 0.33, 0.33, 0.33 </MatrixRed>
<MatrixGreen> 0.33, 0.33, 0.33 </MatrixGreen>
<MatrixBlue> 0.33, 0.33, 0.33 </MatrixBlue>
</DesaturateTest>
</GUIColour>
Természetesen a colornál bármilyen szín beállítható, itt a reddit linken pedig különböző mások által már használt color code-kat is találhat mindenki.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.17. 05:40:34
Tehát kezdőként mindenképpen a saját utadat járt, és minden hajóval harcolj is egy kicsit ami harcra való, hogy megismerd a gyengeségeiket erősségeiket, mert az a későbbiekben sokat fog segíteni. Tehát talán a legfontosabb tanács ami adható annak aki most kezdi a játékot, hogy legyen tisztában azzal, hogy aki augusztus óta játszik a játékkal már teljesen régen túl van azon, amit ha te a tanácsait megfogadva kihagynál akkor lehet, hogy fontos élményt másrészt fontos tapasztalatot fosztana meg tőled persze nem szándékosan.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2014.12.17. 05:19:52
Így már nem 15 perc a bolygóközi túra.
No, akkor próbálkozom tovább. Igen, hát, khmm, elnézést kérek
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
ಥ_ಥ
http://edtool.net
Anno a bétában kurvajó volt, le tudtál kapcsolni mindent, csak a thrustereket hagytad bent, és flight assist off módban szépen adagoltad időnként a thrustot, meg néha a rásegítő hajtóműveket hagytad menni kicsit. Közben jégkristályok jelentek meg a HUD-on, és fagyott az egész, te meg szépen begondoláztál a bázisra.
Mindezt HOTAS nélkül, azóta sincs, az irányítás is kicsit más már egérrel. Csak emiatt nem akarok HOTAS-t venni. Miért kellett ennyire megváltoztatni a dolgokat? Főleg a flight assist kikapcsolását..
megállsz 4-5 km-re a bejárattól pozícióba ,szerzel engedélyt..majd zsupssz elindulsz! azt hiszem 3km nél scannelnek,így be lehet jutni.....vagy nagy bázis helyett a kis platformon adod el a fekete piacon
A bétában ki lehetett kapcsolni egy csomó rendszert, és be lehetett hajózni, de itt már alig tudsz kikapcsolni valamit. Hogy közelíted meg az űrállomást lopakodva??
Zavar viszont a multihoz kötött kereskedelem, amit nem lehet megkerülni.
Élveztem a bétában a megkreált "3rd party" kereskedelmi mátrixot, ami offline folyamatosan mutatta az éppen aktuális árakat. Igen, tudom, sokan azt hiszik, hogy ez csalás, holott nem az, egyszerűen csak meg tudod tervezni, hogy mit szállítasz hova. Kurva egyszerű logisztika. Ez viszont itt már nincs meg. Értem én, hogy belepakoltak még 150 ezer rendszert, csak épp szétesett az egész.