23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    A felfedezők őrülete.
    Amikor már hülyét kapsz attól, hogy a következő ugrás után is ugyanaz a piros-sárga-(ritkán kék) golyó fogad, és ugyanazt a hangot adja ki az ADS, és ugyanaz a pörgettyű van, amíg a system map betölt, és 100 esetből egyszer meglátsz valami érdekeset, a maradék 99 esetben pedig pár gázóriást és a holdjait. És tudod, hogy ahhoz az érdekeshez se fogsz közel menni, mert az túlságosan lelassít, és akkor még lassabban érsz oda, ahova indultál.
    És amikor ránézel a térképre, és tudod, hogy még 1000 fényévvel számolva 1 ugrásadagot (ami a belsőbb rendszerekben nem jön össze, mert a tervező képtelen utat húzni) is legalább 30 ilyen kb. 30 ugrásos adagra (~900 ugrás 30 fényévvel számolva) van szükséged ahhoz, hogy újra láss egy mesterséges objektumot, ha a legrövidebb úton haladsz is.

A CQC, a felszínre szállás és az autózás a legnagyobb áldás a felfedezőknek, mert megtöri az egyhangúságot, még az időveszteség ellenére is.

Múlt hét végén linkeltem a figurát, aki egy ülésből (végül 33,5 óra alatt) megjárta oda-vissza a Sag A*-ot. Ketten indultak, de a társa 15 óra után a központi fekete lyuknál feladta, és felrobbantotta a gépét. Azt mondta nincs az a pénz, amiért képes lenne a visszautat is megcsinálni.
    Igaz jótékonysági célra a végére összejött több, mint 1500 font a támogató nézőktől, és igazából ez volt a céljuk vele.
  • Janicsillagasz
    Mi az a space madness?
  • Dzsini
    Hamarabb jön a space madness, minthogy végigjárd azokat :)
  • Janicsillagasz
    Höhh de sok pénze van egyeseknek.... én még a 10 millás határt se bírom átlépni... :D
    Most tegnap gyorsan átültem a Vulture-ból egy Cobra MKIII-ba, felpakoltam felfedezésre és elindultam a neutronmezőbe pirítóst sütni, talán jobb pénzt kapok. A kereskedelem nekem nem jött be, 100-as cargo-s T6-al próbálkoztam (erre telik csak). Átnéztem az összes környező rendszert minden lehetséges állomással és áruval, találtam is olyat hogy odafelé palladium, visszafelé ....őőőő..... nem tom mi, ez így oda-vissza hozott 2000cr/t hasznot. 200.000cr fél óra alatt.... nevetséges. Inkább visszatakarodtam a LOW CZ-be, ott fél óra alatt 1 millát simán összevakarok, pláne ha tele van "nagygépekkel". Ne mtom, én nagyon béna vagyok a kereskedelemhez. A bányászat viszont jó, királyság volt amikor találtam 50% feletti painite-es kavicsot :) Karcolással is jön a fél milla fél óra alatt. A felfedezés rohadt hosszú (idő/haszon arányban tán a legrosszabb), de hobbicsillagász mivoltom miatt ez tetszik a legjobban :) Kíváncsi vagyok mennyit kapok ha beszkennelem a 4db neutronmezőt....
  • Caliph
    én sokat bányásztam,sztem jól lehet vele keresni ha megfelelően van felfittelve az épp aktuális hajód. Type 6al óránként lehetett keresni 1millát,ebben nincsenek benne a küldik.
    Type 7el volt hogy 4millás kör is összejött,ez olyan másfél órás repkedés mert 160as rakteret meg kell rakni.Csak painite palladium platinum osmium és goldra mentem.Küldikkel még plusz repu és pénz is,és a küldis érc általában a 3 P betűs érc :) (küldi: hozz el x tonnát valamelyikből és jó pénzt ad érte+repu)
    Jó hely keresése könnyű: választasz egy szimpatikus pristine mettalic ringet.Nem res helyre kell menni,hanem Random tetszőleges helyre berepülsz az aszteroida mezőbe(persze figyelni kell ha több gyűrű van a bolygó körül akkor a metallicba kell menni,nagy betűkkel van jelölve a gyűrű és belülről kifelé haladva kell figyelni,tehát ha az A ring a metallic akkor az a bolygóhoz legközelebbi gyűrű. Ha figyelsz jól elkülönülnek egymástól)Tehát megérkeztél random helyre(én itt is azért "sűrűbb"részt választok tehát a legfehérebb részt,de elvileg ez nem befolyásol semmit),persze szépen lassítva és rendesen kilépve fsdből hogy gyorsan töltsön,3 dolog történhet: 1: jön egy rendőr,scannel, elmegy. 2: nem jön senki 3: jön egy kalóz scannel,látja hogy üres a raktér,mert épp érkeztél,megjegyzi hogy ma sem esznek a kölkei és elmegy:) vagy megtámad,ekkor fsd tölt,kiugrassz,másik random helyre be,és kezdődik előröl. Ha minden rendben onnantól már nem zaklat senki.

Érdemes a bolygó felé haladva bányászni igy tuti nem mész vissza kimerült kavicshoz,illetve a prospector limpet nagyon ajánlott,simán megduplázza egy kavics kitermelhető mennyiségét.

Én taktikám type 7el: két egyes szintű mining laser,3 limpetet kezelő controller,1 limpetes prospector,legjobb refinery,164es raktér(ha lehagyod a pajzsot lehet több is persze). Kinézel egy sziklát,érdemes olyan ami nem mozog gyorsan mert a limpetek elhaláloznak rajta,kivágsz belőle egy darabot,lecsekkolod miből áll. Ha megfelel(én csak olyat bányászok ki ahol a "cél érc" tartalom legalább 30%)mehet rá a prospector limpet aztán lehet is bányászni.
    A hajón van 2 turreted laser minimális védelemre,utility meg shield booster csak és kizárólag,általában kitart a pajzs fsd töltésig-ha interdictelnek simán leveszed a gázt,hagyod hogy kiszedjen: ilyenkor gyorsabban töld az fsd mint mikor erőlteted az ellenállást. Innentől full gázzal pucolás,ha fsd töltött irány a "szubtér" :D

Persze unalmas,de nekem mindig megy egy film vagy sorozat a sarokban,így elviselhető :D De most épp én is communtity goalt csinálok,fuvarozom a cuccot az épülő állomáshoz,ez se izgalmasabb de más mint a mining,változatosságnak jó. Res hunterkedésre meg ott egy vulture ,az is kicsi pénzből összerakható elég jóra,még high intensitiben is megállja a helyét.
    Jelenleg egy type 9 bányászra hajtok,olyan 90 millából kijöhet apróbb komprpmisszumokkal,ez meg is marad pénz termelő hajónak,aztán irány az Anakonda,ezt meg már arra fittelhetem amire akarom,kiváló mindenes hajónak tűnik,jó cargo,jó fegyverzet,akár felfedezőnek is jó lehet egy erősebb fsdvel.
  • tutituti
    Na szép lassan és rengeteg A-B-A slave trade-del de meglesz a számomra tökéletes aspx.
    PvE-re már nagyon jó, ugrani is elugrik 25ly-t ha meglesz a végső fsd.Eddig ez az a hajó amit imádok mert mindenre jó ha úgy akarom.
    Erősen filózok hogy megyek egy 7-8 napos karikát.Van pár dolog amit megnéznék,főleg ezt:

Meg pár ködöt is meglesnék.azok érdekelnek.Lassan a fed miatt már a Naprendszerünkbe is bejutunk bár én még lemaradtam picit.
    A trade tényleg kiöli az emberből a játékra való hajlandóságot,viszont ha elindulok a hamuban sült pogival akkor meg kell hogy vegyem a horizontot mert így legalább tudok tankolni meg ez egy újabb kihívás lesz.

Amit sajnálok hogy a bányászat nem kifizetődő,pedig az tetszett még nagyon.keresni a jó helyet,bányászgatni,figyelni hogy ne lőjenek le stb.

ja és a hajóm:

Utoljára szerkesztette: tutituti, 2016.02.29. 21:24:37
  • Dzsini
    Nekem most legalább 26 ezer fényévnyi utam van haza (lásd #7427 ) - és nem fogok egyenesen hazaindulni... gőzöm sincs :)
  • Kronos79
    Ja ezekkel tisztában is voltam, csak hajtott a kíváncsiság, hátha igazán közel lehet menni hozzá. Győzött a biztonság. Inkább nem mentem közelebb. :)

Visszamentem még egyszer Jones Estatere. Még 700k-t leadtam. Előtte megnéztem az event állását. Reggel, amikor leadtam a nagyobb adagot, a felső 30%-ban voltam. Most a felső 15%-ban. Ez a leadott 27 rendszerrel már nem változott. Valószínűleg a maradék 5 órában már nem lesz meg a hatos szint. Viszont jelen állás szerint 9,6 milla fog bejönni az event végén. Jelenleg van 7.
    Még egy gyors kérdés. Az event végén automatikusan hozzáadják a zsetont a jelenlegihez, vagy be kell menni a bulletin boardba lezárni?
    Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2016.02.29. 20:15:07
  • Janicsillagasz
    Ezt legalább nagyon is hűen ábrázolták a játékban :) Egy neutron csillag valóban nagyon apró, konkrétan egy szupernagy csillag az élete végén mikor szupernóvává változik, a magja összeroskad egy kb nagyobb város méretére (mint ahogy mondtad, köbö 10km...) és az az apró pici csillagocska magába foglalja az egész csillag tömegét (kivéve az a kevés amit elvesztett a robbanás miatt). Így szupersűrű és szupernehéz csillag jön létre. Állítólag egy teáskanálnyi anyag belőle olyan jó 20-25 millió tonnát nyomna :)
    A nagy sűrűség és tömeg miatt természetesen már látható a gravitációs lencsehatás mint a feketelyuk esetében, de még nem annyira erős. De már elég nagy a gamma és röntgen sugárzása, amit jól ábrázoltak a játékban is (megsülsz). De a valóságban ez a sugárzás csak a tengely mentén erős, ott a legnagyobb a szökési "sebesség".
  • Dzsini
    Egy átlagos neutroncsillag ~10km sugarú, kétszer akkora, mint egy Orbis állomás. A legkisebb hold, amit találtak a játékban kb. 140 km sugarú, és ott 1-2 ls-nél sokkal közelebb mehetsz, hogy láss is belőle valamit.
    Viszont a neutroncsillag is láthatóan torzítja maga körül a teret ugyanúgy, mint egy fekete lyuk - persze kevésbé, mert kb. fele akkora tömege van. Cserébe a fekete lyuk (kivéve a Sag A*) nem süti meg a hajód. A neutron igen.
  • Kronos79
    Én találtam hazafelé egy már felfedezett rendszerben egy neutroncsillagot. Azt hittem közelebb lehet hozzá menni, de 1-2Ls-ről is egy kis pont volt nem több. Nagyjából ugyanakkora volt pár száz Ls-ről is. Kellene egy zoom mod.
  • Janicsillagasz
    Köszi :)
  • Dzsini
    segítség a neutronmezőkhöz - itt az első hozzászólásban találsz koordinátákat, rendszerneveket, mindenfélét
  • Janicsillagasz
    Ez egészen pontosan hol is van? Esetleg koordinátát tudnál adni? Vagy egy ott lévő rendszer nevét....
  • Caliph
    köszi
  • Caliph
    Amúgy most community goal re jelentkezve állomás építésre hordjuk az anyagot,átfitteltem a type 7est(kicsit untam a miningot :) ),elég jól hoz,5 ugrás távolságból 1milla kredit a haszon,plusz benne vagyok a top 15%ban ami garantált 3milla kredit meg rejtélyes global bonus reward.
    Persze ahogy ürülnek a környező rendszerek gondolom majd lesz ebből az 5 ugrásból 10 is :D
  • Dzsini
    Játékon belül nem - itt tudsz ilyet gyorsan kideríteni, vagy keresni.
  • Caliph
    valahol a rendszer keresésnél a szűrőkben le lehet szűkíteni hogy csak large landing bayjel rendelkező rendszereket dobjon ki? Ha rákattanok a rendszerre az állomás ikonból már látható ,de ehhez be kell lépdesni a rendszerekbe ami időbe telik,és az nincs :D
  • Dzsini
    A dupla pénzt én is csak a hozzászólásokból szedtem, én se látom, hogy erről szó lenne - a plusz majd kiderül, hogy mennyi lesz, még egy bő fél nap van rá, hogy magasabb fokozatot elérjetek.
  • Kronos79
    Hm...kösz! Kíváncsi leszek rá, hogy működik a dolog. Feliratkoztam, majd leadtam az adatokat. Nem kaptam dupla pénzt. Bár tegnap este esküdnék rá, hogy láttam a dupla lóvét a szövegben, de most nem találom ezt a részt. Mindegy. Kb. 6 milla bejött a 305 rendszerből, egy pár vödörnyi bolygó és csillag mellé odakerült a nevem és 400k kredit már biztosan megvan.
  • Dzsini
    "Ricardo Bentonio’s request for Cartographic Data will begin at midnight on 29th of February 3302 and will run for 24 hours." - megjelent community goalként a bulletin boardon, és ott fel kell venni a közösségi feladatot.
    forrás

Utána leadod normál módon az adatokat, fizetnek érte, és nap végén aszerint, hogy mennyi adat gyűlt össze még jön a bónusz.
  • Kronos79
    Arról lehet valamit tudni, hogy hány órától megy ez a duplán fizetős dolog?
  • Kronos79
    Kösz! Éppen ma délben gondoltam úgy, hogy egyszer visszamegyek a lakott rendszerbe és eladom a térképeket és talán összejön annyi, hogy egy ASP beleférjen. Még jó, hogy benéztem ide. Most már leszálltam az állomásra és megvárom a holnapot.
  • Dzsini
    kommentár nélkül
  • Dzsini
    Ha egyszer visszatérek a buborékba, én is szeretnék egyet szerezni :)

Most inkább space madness van, és pár napig "frame shift drive charging - fuel scooping... - frame shift drive charging - fuel scooping..."-al fogok álmodni :)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 17:49:42
  • Panzeradler #7425
    Jó pár óra repu farmolás után csak meglett.

Cutterem viszont nem lesz van egy olyan érzésem
  • Dzsini
    Ha valamit lehetne tenni "lejátszót" az ED-be, az egy rádió lehetne - van több ED világba illeszkedő stream (Lave Radio, Radio Sidewinder, Hutton Orbital Radio), azokat be lehetne rajta hangolni - bemondják a híreket, néha élő adás is van...
    de először ez legyen:
  • CamelX
    Úúú, köszi, jó hogy mondod, végre akkor a feketelyuk-lesés is meglesz! :D
    A ködös térkép is jó anyag, lementve ;)
  • danone
    Egyébként ez még a mai játékokban is visszaköszön, mármint hogy játék közben játszhatszvalamivel. Jó poén lenne egy shortcutra előrántani egy tetrist a cockpitben :DDDD
  • PiszkosFred
    Ez a resze vilagos, hiszen mindenkinek van egy tablete/telefonja/extra monitora, stb. sot, manapsag alapkovetelmeny szinte mindenhol egy masodik monitor/tablet alttab helyett. Mint erdekesseg beszeltunk rola ket sor kozott, amolyan "jatek a jatekban" otletre gondoltunk, csak itt most "kijelzo a kijelzoben" :) Na mindegy, csak hirtelen eszembe jutott a dzsini kommentje kapcsan a dolog, sejtem hogy fejlesztoi szinten semmi sem olyan egyszeru, mint ahogy azt moricka elkepzeli.
  • danone
    Én speciel várni akartam, mire lesz tartalom is a második szezonhoz, de rájöttem hogy jobb ha most csinálom meg amit akartam (trip to Sag. A, rank5, stb) mert utána már az új contentekkel leszek elfoglalva.
  • danone
    Erről beszélgettünk mi is jó múltkor, és arra jutottunk, hogy egy használt monitor ára lassan nem éri el egy kiló banánét :) Szóval inkább hely kérdése mint pénzé. Sokan nem is gondolnák, mekkora plusszt jelenthet egy második monitor akár munka, akár játék téren.
  • Moby
    Jaj olvasgatom itt a posztokat, nagyon fontolgatom a visszatérést.
  • Dzsini
    Azért a világnak azon a részén, ahol többen játszanak ilyesmit, ott Netflix van, nem letöltött mp4, tehát helyből nincs létjogosultsága. (és/vagy van telefon, táblagép a hatáskörön belül)

Ha meg mégis, akkor egy VLC tudású lejátszót megvenni / lekódolni felesleges energiaforrás pazarlás (ha meg nem visz mindent lendületből, akkor azzal van baj). Akinek fontos megoldja (pl. van ED-hez illesztett VLC skin), a túlnyomó többségnek meg gyakorlatilag csak a "helyet foglalja".

... vagy Steamen ott van az overlayben a zenelejátszó, akinek az kell.
  • PiszkosFred
    Pont a napokban beszelgettunk errol ismerosokkel, hogy az ilyen hosszu utazasokat is magaba foglalo jatekoknal (lasd Elite, Kamion/Repulo/Vonat szimulatorok, stb.) a fejlesztok rakhatnanak be egy apro kis panelt a "muszerfalra" (ui), ahol ki lehetne tallozni lokalbol mp4 vagy avi formatumu fajlokat, es igy akinek nincs ket monitora/gepe/tablete/okostelefonja stb. mint masodlagos kijelzo, azok kozben nezhetnenek filmeket (vagy akar youtube, twitch, barmit).

Oke, a mai vilagban nem nagy kunszt overlaybe berakni valamit, de az tuti, hogy takarni fog valamit az UI-n, igy meg eleve scinalnanak neki helyet, egy info panelt, amely dupla funkcioval rendelkezne, adatok mellett akar masra is lehetne hasznalni. Ha mar van sok helyen custom mp3 track beallitasi lehetoseg, akkor miert ne? :)
  • Dzsini
    Nem a Sag A*-hoz készül állomás 26 ezer fényévre, csak "tengelyirányban" kb. 4000 fényévre - arra most megy a helyszínválogatás, aztán valószínűleg lesz egy (több?) komolyabb Community Goal hozzá, ahogy a Maiahoz is volt - alapanyagok kiszállítása, stb. Más ködöknél nem lesz ilyen fogadóbizottság :)

Maiánál menj el a fekete lyukhoz is, rendszeren belül van, biztonságos.

A legmesszebb Soltól amúgy a Sothis rendszer van, ami lakott - ott egy félkész űrállomásra lehet dokkolni :)

Térkép a környező ködökről:

Az egyik kedvencem nekem a Fine Ring, és benne a Shapley 1 csillag. Utána körbeugrálni is érdemes, gyönyörű.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 12:40:10
  • CamelX
    Pont tegnap fedeztem fel a Maia-t mindenféle háttérinfo nélkül. Eszméletlen ledöbbentem és megörültem hogy van ennyire kinn állomás (és hogy eladhatom az exploration data-t :D), és hihetetlen mennyi CMDR-t pillantottam meg, holott másutt szinte senkit eddig! Nem nagyon vannak explorer ambícióim, de a 11 ly jump távolságú Viper mkIV-val hirtelen indíttatásból gondoltam ideje kihúzni a bakancslistáról egy csillagköd látogatást, a FSD interdictort lecserélve egy Detailed Surface Scannerre :D
    Nem bántam meg, a Maia igen szép hely a csillagköd megcsodálására!

Micsoda véletlen hogy ma olvasva meg belefutok a nevébe :) van más csillagködben, vagy érdekesebb ponton még ilyen mélyűr-állomás? (azt olvastam hogy a Sag.A közelébe terveznek egyet)
    Lehet akkor máskor is csinálok még ilyen kiruccot :)
  • danone
    általában valami sorozat vagy eurosport meg a másik monitoron :D
  • Dzsini
    Ja, és a legfontosabb - olvasnivaló, hallgatnivaló, néznivaló (ha van hozzá képernyő) - mert elég unalmas odakint :)
  • Dzsini
    Mindig nullás gázzal lépj be a rendszerbe (vagy nagyon figyelve, ha sietsz), legyen nálad AFMU meg pár heat sink - és elsőre lehet, hogy érdemes egy kisebb körrel próbálkozni (a környéken van pár szép köd - Pleiades, ilyesmi - a Maia-n van dokk is, megpihenni), hogy belerázódj a "semmiben futunk"-ba.
    ez egy jó kis összefoglaló

A legfélelmetesebb egy neutron vagy fekete lyuk mellé ugrani, mert nincs ott "semmi"
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.02.28. 10:51:02