23609
1418743729.jpg
  • stoppos
    Legendásan borzalmas fedőlappal jelentek meg. Mindenki a görbe lábú ninnyán élcelődött az első számból, pedig voltak még nagy csodák. :)
  • CamelX
    Kis magyar hivatkozás a lakott csillagrendszerek peremén :)

Szebehely Győző magyarországon született és lediplomázott amerikai csillagász.
    Ugyanitt szeretett Adderről szexi Viper mkIV-re váltás a 70. játékóra után :D
  • PiszkosFred
    Tudom, vegigkovettem a karrierjuket, egy-ket kivetelevel meg is vannak vmelyik doboz aljan, valahol :) Ezert is csodalkoztam a "lehetne eladni" kifejezesen a "lehetett volna eladni" helyett, mert ez azt feltetelezte (szamomra), hogy valami orult meglovagolva a mai retro/reboot trendet feltamasztotta a fuzetet (a mai vilagban ki tudja...). De nem.
  • MaRee
    Igen, galaxy map a jatekban :D

Egyebkent ez, de nem tudom, benne van-e minden rendszer. Talan az eddb.io-n is lehet vlalamit machinalni a systems menuben.

https://cmdr.club/routes/
    Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.02.24. 09:35:09
  • LazyB
    Üdv!
    Van egy olyan oldal ahol bírom a pillanatnyi helyzetem és hogy hova akarok menni és annak a távolságát, hogy milyen messze van tőlem?
  • Dzsini
    Hahotaj ó ideje nincs sajnos, és az utolsó számok (1980-92-ig létezett) nem is voltak túl jók belőle :) Kockás kb. ugyanennyit élt.
  • PiszkosFred
    Van meg hahota? Nebaszki, ha van, be kell egyet szereznem (meg egy kockast) :)
  • Gilmoor
    Ez a szőrös mellű nő akkor is kiverte a biztosítékot Ilyet ma már csak a hahotában lehetne eladni :)
  • Zozo76
    nekem megvan eredetiben az osszes commodore vilag! :)
  • Dzsini
  • Amergin
    Ez annyira aranyos...már-már megható. A 23. oldal.

Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.02.23. 17:23:51
  • Dzsini
    Visszaesni rangban nem lehet, a reputációt le lehet rontani, de az nem sokat számít.
  • MaRee
    Xboxon tudsz csak. Egyebkent nem sokat oszt-szoroz a repuban hogy miket csinalsz, nyilvan ha Empire-kent folyamatosan Fedes hajokat tamadsz nem nezik jo szemmel, de en Viscount vagyok az Empire-nel, es asszem Ensing a Fedeknel.
  • Dzsini
    Csak ha lenullázod a mostanit, vagy veszel egy második példányt a játékból. Sajnos 1 account 1 pilóta.
  • Caliph
    Nem lehet új commandert inditani? kicsit rosszalkodnék,player vadászat,npc cargo lopkodás,de nem rontanám a reput a fő commanderemnél sehol jobban mint kéne :)
  • MaRee
    Köszi! ~100 óra folyamatos trade van benne, asszem most megcsömörlöttem egy kicsit :D Ideje új célok után nézni.
  • Dzsini
    Elmúlik az egy idő után - plusz milyen kalóz az, akit nem köröznek pártucat kikötőben? :) Vegyél példát a tisztes fregattkapitányunkról ;)
  • Janicsillagasz
    És +1 rendszer ahol köröznek :D Így is már lassan listát kellene vezetnem a "nem látogatható rendszerekről" :D
  • PiszkosFred
    ...es hamarabb "hazajuttatod" a porul jart delikvenst it :)
  • Dzsini
    Ráadásul raktér is :) A te hajód nem igazán ilyesmire van kitalálva.

Viszont szkennelheted cargo scannerrel (ha van), hogy van-e valami rakománya, amit elvehetsz tőle, hiszen nincs üzemanyaga. Játszhatsz rosszfiút is.
  • Janicsillagasz
    Remek.... mindenhez modul kell? xD
    Köszi!
  • Dzsini
    fuel transfer limpet
  • Janicsillagasz
    Hmm.... és üzemanyagot hogy lehet adni valakinek? Beléptem egy Distress call-ba és ott egy hajó mozdulatlanul és valami fuel-lel sír.... gondolom nincs üzemanyaga.... hogy tudok neki adni?
  • Janicsillagasz
    Hát ez nekem nem megy.... bejelölöm a cargo hatch-et hogy azt lőjjem, azt is célzom, direkt közel is megyek hozzá hogy mást ne is lőjjek, de hamarabb elporlad maga a hajó mint a modul.... szintúgy az energiagenerátornál is.... nem vágom.... na mindegy ez nem nekem való...
  • Gilmoor
    Jah én angol tanfolyamra gondoltam
  • PiszkosFred
    gratula
  • MaRee
    VÉGRE!!!!!!
  • MaRee
    Nem kell, de Janicsillagasz ha jol emlkeszem nem tud angolul, ezert igy nyilvanvaloan nehezebb.
  • Dzsini
    C64 - Plus4 - Amiga verzió volt, az első 8 számban, általában a füzetek második felében.
    ... és mekkora butaságokat összehordtak benne :)
  • PiszkosFred
    Javitson ki egy oreg, ha tevedek, de emlekeim szerint a mai napig az egyik leghosszabb nyomtato sajtoban megjelent jatekismerteto/cikksorozat az Elite volt anno a CoV-ban - es az csak a c64/amiga verzio volt. Ez egy ilyen jatek/franchise. (Ezert is vicces olvasni, amikor a feluletes szemlelodo, erdeklodo irja, hogy mennyire uresnek es tartalmatlannak latja az egeszet, holott... de hagyjuk, izlesek es pofonok :))
  • Dzsini
    Ez a játék nagyon összetett, és nem fogja a kezed. Az eleje óta az a hivatalos álláspont, hogy a játékosok közösségként együtt derítsék ki a lehetőségeket, és osszák meg egymással, hogy mire jutottak.
    A most megjelenő Engineers-nél se fogják feltenni a térképre a mérnököket, mindenki keresgélhet kedvére, vagy mehet a fórumokra / redditre / wikire megtudni, hogy mi merre.

Volt egy nagyobb interjú Brabennel, ott mondta, hogy vannak olyan küldetések / események, amiket alig néhányan láttak idáig, és mivel ők nem közösségi emberek, így szinte senki nem tud róla, hogy létezik egyáltalán. Ezen amúgy próbálnak javítani, és a küldetésrendszer újragondolása is egy lépés hozzá.
  • Gilmoor
    Hát nem durva? Lassan külön tanfolyamra kell menni, ha játszani akarsz egy játékkal
  • PiszkosFred
    Nezd, a lenti feladatnal (a kepen) nincs fine vagyis probald meg siman csak megkeresni majd kiloni a hajot/pajzsat majd vedd celba a cargo hatcht es lodd azt. Hatha szerencsed lesz es fel tudod kapni a tuszt. Ha nincs, na bumm, legalabb megprobaltad, legkozelebb ennyivel is tapasztaltabb leszel :)
  • Dzsini
    Arról nem is beszélve, hogy raktered is kell, hogy legyen - és a Vulture nem igazán bővelkedik belső helyben.
  • Janicsillagasz
    Sztem inkább hagyom az egészet, így is 98%-on van az energiafelhasználás :)
    Túl sokat eszik a 2 large beam lézer :'(
  • Caliph
    és limpet is kelleni fog a hatch breakerhez,ne felejts el venni :)
  • Dzsini
    Szerintem egyáltalán a modulok célzásáról nem tud - ha egy hajóra célzol, akkor a bal oldali menüben van egy "subsystems" rész (valami ilyesmi a neve), ahol minden részét a hajónak külön célba lehet venni. Van rá gomb is, amivel végig lehet lépkedni rajtuk.

Érdemes kipróbálni békés környezetben először.
  • Janicsillagasz
    Hatch Breaker modul... oké! Vettem! :D Köszi! Hínnye.... még ID is kell.... így sincs elég energia a hajón xP
  • PiszkosFred
    Jo, akkor siman csak szerezz be egy hatch breaker modult, keresd meg a hajot/hajokat, szkeneld oket, es ha megvan a tusz, akkor lodd le a pajzsat, aktivald a hatch breakert, aztan csak valogass a kiomlo rakomany kozott, majd ha kozte van a tusz, felszipkazod es visszaviszed az allomasra.

A powerplant szetlovese akkor lehet jo, ha nem akarsz fogocskazni vele, mert kakao nelkul csak sodrodik majd az urben es konnyebb a dolgod.

Ha nincs hatch breaker modulod, akkor sincs para, lodd a cargo hatch-t, hatha kiesik a tusz :) (csak ne lodd le 0-ra, mert akkor baj van, ugrik az osszes rakomany, ami meg benne maradt) Modullal feltorni egyszerubb.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.02.23. 10:49:03
  • Janicsillagasz
    Hmm.... nem tudom hol az erőmű..... Nem tudom hogy kell feltörni....