23609
1418743729.jpg
  • Caliph
    stealth wing mit jelent? silent runningban osztjátok a népet?
  • MaRee
    Jaj rossz videot linkeltem, ez az Anaconda stationba lovetese :D Itt a corvette :D
  • MaRee
    Mostanaban volt egy-ket vicces PVP encounterunk. :D Hatha valakit erdekel a jateknak az """"endgame"""" resze is, nem csak a felfedezes, es hogy ha van csapat akkor miket lehet csinalni a jatekban :) Mostanaban Hudson space-ben jarorozunk, vadaszunk a fedes playerekre (ugyhogy vigyazzatok >D), ilyesmi.
    Elso korben sikerult felfedeznunk egy uj exploitot amibol reddit post is keszult, nagy port kavarva. A lenyeg az, hogy valahogy rajottek, combat logolas utan hogy lehet vissza lepni ugy a jatekba, hogy 100% legyen a hull es a shield is.. A frontier support mar "investigating", ehhez kepest tegnap is talalkoztunk az urgevel, es ugyan ezt csinalja.. Mindegy.

Masodik egy Hudson Imperial Cutter volt, errol meg vagjak a videot. Itt tenyleg meglatszott, mennyit er egy endgame ship. Shield tank cutter volt, kb 1600 MJ shielddel... Oten lottuk egyszerre, 2 stealth FAS, 1 stealth cobra es DBS, es egy masik cutter. Szo szerint tiz percig lottuk, mire elfogyott a railgunokbol a loszer es felvaltva le kellett lepni ujra tarazni :D A stationon mar vart minket a haverja, egy szinten pvpre fittelt Federal Corvette.. Kb negyed ora pew pew utan sikerult leszedni a pajzsat, ekkor dontott ugy a csoka, hogy elkezd vissza loni, ugyanis eddig csak repkedett korbe. Sikerult a hulljat leszednunk vesztesegek nelkul (gimballed fegyvereket hasznalt egy 1milliardos pvp hajoban, stealth wing ellen, lol), erre combat logolt........

Haverja viszont varta vert seregunket a stationnel, es mivel Fed space-ben mint wantedek vagyunk, tuzet is nyitott rank. Sajnos nehez igy harcolni, mert a security shipek is minket lonek igy, mikor valakinek eszebe jutott, hogy bontsuk a winget, es bele loveti a corvettet az allomasba.. :D Hello 50 millios rebuy

Ha valaki empire identitasu es tud angolul, szivesen latjuk a Lavignys Legionben, minden este vannak operationjeink, trainingjeink.
    Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.03.09. 09:42:37
  • Caliph
    én a 4 tonnás raktér helyére collector limpetet tennék,nagyon meggyorsítja a bányászatot ha nem manuálisan kell felscoopolni a darabkákat :)
  • Janicsillagasz
    Igen, ha felfedezni akarsz, akkor érdemes összegyűjteni az Advanced Discovery Scanner-re a pénzt, mert amikor megérkezel a csillagrendszerbe, nyomsz egy szkennelést és máris láthatod az egész csillagrendszert, még azokat az objektumokat is ami 700.000Ls-re van. Ez a szkenner nem 500, nem 1000LS-re lát el, hanem 100.000.000Ls-re! (százmillió). Hogy jobb pénzt kapj a felfedezésekért, érdemes becuccolni egy Detailed Surface Scanner-t. Ez a két szkenner ár 2 millió cr. Kezdőként talán soknak tűnik, de hidd el, annyira nem vészes :)
    Pénzt keresni kipróbálhatod pl a bányászatot is. Én azzal is fél millát szoktam keresni bő fél óra alatt. És olcsó a felszerelése, így akár már el is kezdheted :)
    Tessék egy Alap hajó bányászatra felszerelve. Limpetek nélkül.... Sztem próbáld ki, én ebből "gazdagodtam meg" a legelején. (érdemes a 4 férőhelyes refinery-t megvenni)
    Esetleg próbáltad már? Ha nem, akkor tanács a bányászathoz:
    -Csak bolygógyűrűben keress, az aszteroidamező hamar kifogy, hiszen csak 6-8db van benne....
    -Csak Pristine övezetben bányássz (system map írja ha rámész egy bolygóra és a bal oldali adatainál kiírja hogy major, pristine, stb...)
    -Ha lehet akkor High-tech állomáshoz közel bányássz, úgy jó sokat kapsz az ásványokért. Az állomás ha lehet az adott bolygó körül keringjen.
    -Amikor megközelíted a gyűrűt, válaszd a legsűrűbbnek tűnő helyet (legvilágosabb) és szépen lassan repülj bele.
    -NE MENJ RES közelébe (Rosource Extraction Site), mert akkor egyfolytában zavarni fognak. Inkább menj a bolygó túloldalára.
    -Jelöld ki a bolygót, megkönnyíti a tájékozódást.
    -Kívülről menj befelé, a bolygó felé, ezzel elkerülöd hogy visszatérj egy már lefejtett aszteroidához.
    -Megkarcolsz egy kavicsot, a leszakadó darabkára nyomsz egy T betűt (targetelés), bal alul látod hogy a darab miből áll. Pl 12.46% Palladium és 26.34% Gold. Ezt már megéri begyűjteni :)
    A refinery-re ügyelj, ha több féle ásványt gyűjtesz mint ahágy férőhelyes, akkor nem tudsz több kavicsot felszedni, kell dobálni a fölösleget a refi-ből (jobb oldali panel - inventori - refinery). Ha megveszed a 4 férőhelyes refit, akkor csak a Palladium- Painite- Platinum- Arany legyen a célod.
    Ha 5% alatti a keresett ásvány tartalma, akk sztem fölösleges vele töltened az időt, a következő aszteroidában lehet hogy 40%-os lesz :) Nekem a rekordom asszem 70%-os painite.... Na az hamar telepakolta a rakteret :)
  • KiruHoshino
    Akkor erre még gyűjteni kell. :D Köszönöm.
  • Tuvok #7524
    1,5 millió Cr.
    Az Intermediate Discovery Scanner 500ezer Cr, de az csak 1000 Ls-re lát el, míg a Basic mindössze 500 Ls-re, de az csak 1000 Cr.
  • KiruHoshino
    Köszönöm a válaszod. Mennyibe kerül ez a fejlesztés? Sajnos messze vagyok mindentől.
  • Tuvok #7522
    Advanced Discovery Scanner a teljes rendszert megmutatja.
  • KiruHoshino
    Egy hülye kérdés egy kezdőtől. :D Miképp lehet a leggyorsabban feltérképezni egy rendszert? Nektek mi a taktikátok? Az én taktikám, hogy figyelem a fénypontokat, hogy mozognak-e, ha mozog akkor ott van valami. :D Egy kis idő után már nagyon unalmas. :D Nektek mi a módszeretek? Cobra MK3-am van. Fuel Scoop-on kívül nem volt másra pénzem. A jobb szkennerek észreveszik a bolygókat?
  • Janicsillagasz
    Valami elképesztően klasszul néznek ki ezek a barna törpék ezzel a hatalmas gyűrűvel...
    Gyűrűs csillag :)
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.03.08. 21:00:04
  • Gundark 1 1
    CSak egy kérdés: a Hudson garrison supply misszióval mit kell kezdeni? Az oké hogy bepakoltak 16 tonna cuccot. Vigyem el a helyieknek hogy erősítsék a helyőrséget az ellátmánnyal. Az oké. De hova? :)
  • Tuvok #7518
    Sose szoktam ezeket scannelni, nem túl értékesek, legalább egy vízbolygó úgyis van minden 2. rendszerben a megfelelő csillagoknál. :)
  • Janicsillagasz
    Oké ezt visszavonom.... a következő vulkanikus bolygó is 100% fém....
  • Janicsillagasz
    Nem tudom EZ ritka? Találtam már több ilyen fekete vulkanikus bolygót, de sose voltak még 100% fémtartalmúak.
  • Janicsillagasz
    Szép nagy rendszer 90 új objektum, kár hogy beleszámolja az aszteroidákat is. Meg kár hogy csak gázóriás és fagyott sz*rdarabok.... :'(
    Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.03.07. 11:43:52
  • Janicsillagasz
    Én is találtam ilyet, éppen most :)))
    Szép kis kék rendszer
  • Dzsini
    Ha jön a 2.1, ott az új AI jóval hatékonyabb lesz, érdemes lesz figyelni a rangokat.
  • Caliph
    köszi,általában sikerülnek a dolgok de ilyet még nem láttam hogy pár sec alatt szétkapnak :)
  • tutituti
    Ilyenkor írj be ide előtte.aztán elkísérünk wingben ha annyira rizikós.
  • Caliph
    nincs is jobb érzés mint 3 millát érő cargoval úgy kapnak szét,hogy még a 10 sec fsd se tölt vissza,kb buktam a délutáni trade hasznomat :) 1.2 milla a ship rebuy is :D Egy python kb 7 sec alatt átrágta magát a 4 shield boosteres pajzson meg a kasztnin :D
    megyek vissza miningolni,lassabb kicsit,de ott még nem lőttek szét :D
  • nibron
    Nyugodtan lecserélheted. Több a visszavásárlási díj, de nekem nagyon megérte. Fullra kiépítettem és teljesen jó volt felfedezésre és harcra is. Azonkívül majdnem úgy röfög mint a tesója :). Az explorerhez úgyis rengeteg suska kell. Am nemcsak manőverben jobb, jóval erősebb masenka. Az explorert eleve úgy kell megvenni, hogy rögtön tudd upgrade-olni. Ha nem teszed úgy jóval többe fog kerülni :). Mióta azzal járok állandóan megállítanak rosszarcú egyének, isten nyugosztalja őket.
  • Kronos79
    Én most az explorert használom és nem is volt soha scoutom. Az explorer nagyon ott van. Én is gondolkodtam a scouton, de mégis megvártam, amíg összejön a pénz. Megnéztem az összehasonlítást és úgy döntöttem várhat a vétel. Nézd meg és dönts!
  • Gundark 1 1
    Megéri szerintetek az Asp scout? Egy upgradelt Viper mk 4esem van. Látom hogy jobban manőverezik. De kb ennyi. Vagy gyűjtögessek az Explorerre? Csak ideiglenes lenne amig az explorert elérem.
  • Tuvok #7506
    Vízből nincs hiány..
    Itt három is bugyog

Itt meg még kettő

Mind az 5 terraformálásra jelölt. 6 perc alatt közel félmillió Cr. :)
  • Tuvok #7505
    Az univerzumban előforduló elemek mennyiségéről (arányáról) van némi fogalmunk, és gyanítom ez igaz a benne előforduló égitestekre is. A metánhoz nem kell más, mint hidrogén, szén, és vulkanikus tevékenység, ezek pedig nyilván adottak.
    De nem hibák és pontatlanságok felrovásáról van itt szó, egyszerűen csak arról, hogy az univerzumban sokkal több féle bolygó létezik, mint a játékban, és ez a változatosság hiányzik, utólag pedig nem lehet javítani.
    Amikor az első Elite kijött, még exobolygók létezéséről se tudtunk, de csak belefantázálták valahogy.
  • Dzsini
    Minden procedurális generáló készít butaságokat, ezeket kézzel lehet / kell kigyomlálni.
    És van olyan "magas fémtartalmú" égitest, aminek szkennelés után a fémtartalma kerek nulla. És van a csillagjától 0.3 fénymásodpercre keringő, 800 kelvin felszíni hőmérsékletű 20 Föld tömegű, vízjégből álló bolygó (kevés nyomással ahhoz, hogy VII-es vagy X-es jég legyen). És van vízvilág közel 100% nitrogéntartalommal H2O nélkül. Van olyan égitest, ami egy másik égitest körül keringő gyűrűben van benne.
    És már az első Elite-ben is volt egy csillag a 8x256-ban, amit nem lehetett elérni sehonnan.

A metán, a hidrogénfluorid, és még több anyag hiányzik a játékból, és nincsenek üstökösök, látható aszteroidaövek, akkréciós korongok se. Lehet, hogy majd lesznek.

Azt pedig, hogy realisztikus-e a generált csillag- és bolygóstatisztika? Nem pontos, az biztos. De nem tudjuk, hogy mennyire nem az, hiszen ahogy írtad - csak pár ezer tételes mintánk van, és itt 400 milliárd rendszert generáltak le, aminek egy elenyészően apró részét látta bárki. Azt se tudjuk, hogy a Sol mennyire különleges vagy átlagos (mindkettőre van modell, amiket a felfedezésekkel párhuzamosan folyamatosan csiszolgatnak), tehát az, hogy nálunk van egy Vénusz vagy Titán, nem jelenti azt, hogy gyakran kellene hasonlókkal találkozni.
  • Tuvok #7503
    Egy "Methane world" vajon melyik modellnek mondana ellent ? A Titán tengereiben metán hullámzik. Vagy a Vénusz kénsavas esői ? Ezeket szondákkal vizsgálták meg, nem csak spektrumanalízis által. Egy elemzett minta a mérvadó, ez alapján pedig a Naprendszer is változatosabb, mint a játék. Max a textúrákkal variáltak, a kinézet meg megint csak feltételezés.
    Egy olyan bolygóra hogy készül galaxis méretű statisztika, amiből csak egyet ismerünk ? Egyelőre Föld méretű bolygót is örülünk ha találunk, amikről annyit tudunk, hogy szilárdak, nemhogy szép kék tengerekkel és zöld kontinensekkel rendelkeznek. Tisztán vízbolygóból is talán egyet "sejtenek" a tudósok, de abban sincs egyetértés, hogy a víz önmagában elég gravitációval rendelkezik-e, hogy egyben tartsa saját magát, tehát a "water world" létezése is kétes egyelőre, lennie kell egy forró magjának, ami nem engedi szétfagyni.
    Alig ~2000 db. exobolygó alapján készítettek galaxis méretű milliárdos statisztikát (aminek nyilván csak egy részének spektrumát vizsgálták), ez minden, csak nem realisztikus szimuláció. Pár teljesen logikusan sejthető, vagy bizonyításra váró bolygótípus bekerülése a water és ammonia world mellé semmivel nem vinné el a játékot a csekély valóságalapjától. Csak színesítené azt.
  • Kronos79
    Az aszteroidákat már én is kilőttem. A nagy gyűjtögetős eventnél tiszta lett számomra, hogy felesleges időpocsékolás leszkennelni ezeket, mert - mint első felfedezés - nem ad semmi bónuszt. Azt viszont nem tudtam eddig, hogy magáért a felfedezésért fizet-e? Mondjuk úgy tippeltem, hogy nem. Ezek szerint jól tippeltem.

A konténerekről tudtam eddig is, csak eddig úgy tudtam, hogy roncsok mellett lehet belefutni ilyenekbe. Az, hogy épülettel együtt adják, ráadásul védelemmel ellátva, mindezt messze a lakott területen kívül, na ez tényleg új volt.
  • Dzsini
    A nyersanyagok jelenleg veled jönnek hajóról hajóra, nem foglalnak helyet, és ha felrobbansz se vesznek el.
    Az aszteroidamezők jelenleg felfedezések terén értéktelenek - én le is kapcsoltam a bal oldali listáról, feleslegesen foglalják a helyet.

Teát (egyéb anyagokat - narkotikum, arany, ilyesmi), mentőkapszulát, lezuhant nav beacont akár 50 ezer fényévre is lehet találni, ezeknek a gyakoriságát is drasztikusan le fogják csökkenteni, ahogy távolodsz a buboréktól. Most még elég gyakoriak.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.04. 20:04:06
  • Kronos79
    Látod ez eszembe sem jutott. :D
  • Caliph
    angol telepesek :D
  • Kronos79
    Ez a játék még mindig meglep. Tegnap leszálltam egy magas fém tartalmú bolygóra összeszedni némi ásványt. A keresgélés közben találtam egy roncsmaradványt. Körülötte volt 3 konténer.
    A mai ennél jobb volt. Miközben leraktam a hajót, az orrtól balra láttam valami nem tájba illőt. Odamentem SRV-vel és két épület, köztük 5 konténer. Ezekre vigyázott 4 drón. Sajna csak tea volt bennük.
    Ez utóbbi csak azért volt furcsa számomra, mert kb. 450Ly-ra volt a lakott területtől.

Még néhány kérdés. Ha a hajómat eladom, az addig összegyűjtött nyersanyag elveszik, vagy viszem valahogy tovább? Az aszteroida mezők után egyáltalán nem jár semmi, vagy csak nem jár bónusz az első felfedezésért?
  • Dzsini
    Bármilyen modellnek illeszkednie kell ahhoz, amit most tudunk. Annyira lehet elrugaszkodni, amíg az nem mond ellent semmi olyasminek, amit már tudunk. A bolygók összetételét pedig - legalább a felszínen elég jól tudjuk, hiszen süt rájuk valami fényforrás, és a visszaverődő fény alapján elég pontosan lehet minden összetevőt mérni - és ezt ma már megtették rengeteg exobolygónál is - ismerik soknak a légköri összetételét, még arra is van példa, hogy egy exobolygón levő folyadékfelületről visszatükröződő fényt elkülönítettek.
    Az állomások (felépítésre) jelenleg elfogadott, elképzelhető elvek alapján vannak (forgó állomás kvázi-gravitáció keltésére, stb.). Az FSD meghajtás jelenleg is létező elmélet egy megvalósítására épít.
    Vannak olyan apróságok az Elite univerzumban, amik jobban elrugaszkodnak a jelenlegi tudásunktól és az elméletektől (a legjelentősebb a rettentően pici és nagyon hatékony fúziós hajtóművek létezése, amit jelenleg nem igazán látunk), de a világ nagyon közel van a mostani elképzelésekhez. Ez már a Frontier óta alap gondolata volt Brabennek, hogy a csillagászatot megpróbálja a lehető legjobban modellezni. A tudományt pedig annyira, hogy az a játék rovására ne menjen - ezért szakított részben a newtoni fizikával, hogy élvezetes űrcsaták legyenek, és működjön valahogy a multiplayer. Itt előtérbe kerül a játék.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.04. 19:31:30
  • danone
    Az egyik legnagyobb mosoly/meglepetés akkor ért, amikor elhaladtam a Mars mellett és ránéztem :)
    Utoljára szerkesztette: danone, 2016.03.04. 19:21:14
  • Tuvok #7495
    Azt kivéve, hogy 3302-t írunk, és az emberiség az űrben repked, kitalált állomások között kitalált űrhajókkal.
    Feltételezve víz, ammónia, meg nem tudom milyen alapú életet rengeteg bolygón.
    Ha azt mondom egy vízmolekulányit ismerünk a galaxisnak nevezett óceánból, akkor szerintem sokat mondok, ezt nézve az egész játék feltételezésen és kreativitáson alapul, meg egy hangyatalpnyi tudományos ismereten, amit reprezentatívan 100ezer fényév szélességben használtak.
    Ezekhez képest pár "feltételezetten létező" bolygó már nem jelent nagy elrugaszkodást a valóságtól, hisz javarészt a jelenlegi bolygók összetételét is csak feltételezzük.
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.03.04. 19:07:50
  • Dzsini
    Szimulációról beszélünk. A Stellar Forge tudományos modell alapján dolgozik, ezt írtam már elsőre is. Úgy alakítja ki a csillagrendszereket, ahogy az a ma elismert modellek alapján valóban létrejöhetett, olyan arányban vannak a különféle csillagok és égitestek a galaxisban, ahogy azt a mai képességeinkkel látjuk.

Ezek mellett van néhány tízezer kézzel létrehozott rendszer (elsősorban azok, amik nem az automatán generált neveket kapták), azok vagy azért készültek úgy, mert elég pontosan ismerjük az adatait, vagy azért, hogy a történethez előkészítsék a terepet. De ezeknél se rugaszkodtak el jelentősen az elfogadott tudományosságtól.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.04. 18:48:22
  • Tuvok #7493
    Játékról beszélünk, nem egy tudományos modellről. :)
  • Dzsini
    Ők se zárnak ki, de a jövő még ismeretlen tudományos felfedezéseit előre hogy lehet tudományos módon beépíteni egy modellbe?
  • Tuvok #7491
    A tudomány nem zár ki jövőbeni logikus lehetséges felfedezéseket, másrészt ha csak a Naprendszert nézzük, több bolygó és hold dúskál metánban, kénben és szulfidokban, szilikátokban, nitrátokban, szerintem nem rugaszkodtak volna el túlságosan a valóságtól, ha több féle "világot" csinálnak.