23609
-
Amergin #7650 Ez a bolygó ott van kb. mint a naprendszerben a Sedna, a kuiper övben. Ott hogy a bánatba tud összeállni egy ilyen bolygó? (Már ilyen összetétellel: 67% szikla, 33% fém) De ha mégis, akkor hogy marad meg a légkörében az oxigén? Annak reagálnia kéne a bolygó anyagaival és el kéne tünnie a légkörből, hacsak a bolygón nincs élet, ami újra termelné. És láthatóan a szupernóva robbanás (a neutroncsillag előtte az volt) meg se kottyant neki. Ja és mi melegíti a felszínét 82 C-fokra?
Tudom, ez csak egy játék. De azért mégis
-
#7649 A játék nagyon a közösségről szól. Van egy nyúlfarknyi tutorial (pár próbamisszió, hogy megtanuld irányítani a hajódat), aztán beledob a semmibe, oldd meg.
A közösség tudásával felszerelkezve megtalálhatod mindazt a játékban, ami benne van, és felépítheted benne azt, amit szeretnél. -
#7648 Köszönöm a linket, már mentettem is! :) Meg az előzőt is, ahol a hajókat lehet felszerelni. -
#7647 Meglehetősen ritka, és értékes csillagok és bolygók vannak benne, elég tisztes felfedezői pénz jár érte, ha majd egyszer hazaérek. És ha addig más nem adná le, akkor első felfedezőként a nevem is rajta lesz.
A legértékesebb bolygók felfedezés szempontjából a terraformálható Földszerű és vizes bolygók, ezeket elég ritkán lehet megcsípni. Nekem nagy szerencsém volt, hogy ma 3 Földszerűt is találtam.
Plusz érdekes, hogy miket sorsolt össze a világgenerátor :) Én felfedezőt játszom a játékban, a 400 milliárd rendszerből nem a 10 ezer lakott világgal foglalkozom, hanem a többivel :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.14. 18:48:13 -
#7646 Uhh! Az kemény -
#7645 Sok kreditet lehet bezsebelni a felderítési adatokért. Ill ha te vagy az első, a te neved fog ott szerepelni mint első felfedező! -
#7644 Miért jó egy ilyen rendszer? Bocs, ha kezdő a kérdés, de hát még a játék sincs meg, sokszor nem is értem, hogy mit írtok, csak érdeklődöm. -
#7643 Neutroncsillag körül keringő terraformálható vizes világ... hideg nincs:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
csak sötét (ez a csillag felőli oldala):
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.14. 18:04:18 -
Amergin #7642 Kösz az infókat. Még ma megveszem az Explorert. -
#7641 Jó kis rendszert találtam - neutroncsillag körül párezer Ls-re egy G típusú, ott egy terraformálható ammóniás vízvilág, két földszerű, és négy fémes bolygó különféle légkörökkel... eddigi legnagyobb csillagot kapta a naplómban :)
... ja, és nincs rajta névtábla.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.14. 15:36:30 -
stoppos #7640 Hiszek neked, én nem látom a különbséget. -
#7639 Az egyik AFMU helyett berakhatsz egy 8-as rakteret, ha szeretnél helyet szuvenírnek - ha gyűjtögeted a szintézishez valót, akkor úgyis fel tudod tölteni - viszont kettő tudja egymást javítani, így biztos nem robban le a szervizmodul se. -
#7638 Nem, annak külön 300 helye van, mindentől függetlenül.
AspX-re: ilyesmiből indulj ki - persze ízlés szerint módosítva.
Scoopnál minél nagyobbat érdemes (6C jobb, mint az 5A, és sokkal olcsóbb is) dupla hangár, ha elpukkanna az egyik rover, 3-as pajzs elég a leszállás kisebb koccanásai ellen, rengeteg AFMU, a többi nagyjából alapfelszerelés. Fegyvert, ha gondolod vihetsz, jelenleg nem tűnik fontosnak.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.14. 15:11:45 -
Amergin #7637 Az anyagok, amiket az SRV-vel lehet bolygófelszínen bányászni, azok foglalnak rakteret? A szintézis miatt kérdezem.
Mielőtt elindulok felfedezgetni szeretném jól megtervezni hogy milyen ASP explorer fittel indulok el.
Szóval nem tudom kell-e raktér rá. -
Janicsillagasz #7636 Ok... akkor ezért maradtam le róla.... kb akkor kezdtem a játékot :D -
#7635 Pedig írtuk itt is többször, hogy indul (januárban - #6607 ), és a haladásáról is voltak itt hozzászólások. Tudsz heti párezer fényévet haladni? Kb. az a tempó.
Apropó MaRee: #6614 :D -
Janicsillagasz #7634 Hát ez nagyon jó buli :) Kár hogy nem tudtam róla, én is csatlakoztam volna :'( -
MaRee #7633 A jatek megjeleneskor egy Asp Explorer elhatarozta, hogy elmegy a Galaxis legtavolabbi pontjaig (Beagle Point, 65,279 LY), utkozben jol szetnezve. Ez volt a Distant Suns expedicio. Ennek alapjan a jatekoskozosseg kesobb elinditotta a Distant Worlds expediciot, amibe tudtommal kicsivel tobb mint 1000 ember csatlakozott eddig. Van kulon teamspeakjuk, discordjuk, honlapjuk, forumuk, stb. Egyutt repkednek, fedeznek fel, ilyesmi. Jelenleg hivatalosan az expedicio a 19. waypointnal jar, ez kb 53,000 ly a Sol-tol. En a masodik fele tartok, a mi a Lagoon Nebula :D
Itt van egy kis leiras es a waypointok kepekkel.
-
#7632 Párszor beszéltünk itt is róla, év elején indult a legnagyobb csoportos felfedezési expedíció, akik együtt repülnek keresztül a Tejúton a túlsó végéig és vissza - párezer fényévenként kiválasztanak egy-egy rendszert, és ott buliznak. Három hete voltak a Sag A*-nál:
MaRee: azt azért tartsd észben, hogy haza is kell majd jönni :) Vagy kipukkasztani a hajót a túlvégen...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.14. 06:30:41 -
Janicsillagasz #7631 Distant Worlds? Az mi? -
MaRee #7630 Tegnap annyira felbszott a jatek, hogy ugy dontottem, egy idore magam mogott hagyom a civilizaciot, es elindulok a Distant Worlds expecidio utan, minden waypointot utba ejtve.
Mar csak 62.000 fenyev, es ott vagyok..
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.03.14. 06:03:14 -
Amergin #7629 Működik! Köszi a linket. -
#7628 eddb.io
Itt a stations menü alatt be tudod írni "Reference System" alá a tartózkodási helyedet, a "Station sells Modules" alá hogy mit szeretnél, Find Stations és a listában távolság szerint kiírja, hogy hol érdemes keresgélni. Egyéb opciókat is ki lehet választani természetesen, akár többet is ugyanazon opció alatt.
Nem 100%ig biztos, de elég jó aránnyal működik szerintem.
Utoljára szerkesztette: _Kondor_, 2016.03.13. 21:53:28 -
#7627 Sol felől Sag A* felé nézve a "bal alsó" rész belső vége - DRYOI PRA szektor jelenleg. -
Janicsillagasz #7626 Én már kijöttem a fenébe, hamarosan odaérek én is a neutron mezőbe :) Te melyikben jársz? Találkozhatnánk egy fotó kedvéért, háttérben egy feketelyukkal..... :) Esetleg privátba is megbeszélhetjük a részleteket :) (de nekem még sok idő mire kiérek, mert alig vagyok gépnél....) -
#7625 Szinte bárhol, ha a Horizonst indítottad el (főmenüben bolygófelszínt látsz SRV-vel), a normál hajóba való cuccok között szokott lenni, legalább 2-es méretű belső modul kell neki. -
Amergin #7624 Planetary Vehicle Hangar-t meg bele SRV-t hol lehet venni?
(Horizons-t megvettem és aktiváltam is) -
#7623 Egy fekete lyuk, két neutron, meg az apró (a felső kettő 30ls-re egymástól):
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.13. 16:31:10 -
#7622 Megérkeztem az egyik neutronmező szélére - nagyjából a harmincadik fekete lyukas rendszert szkennelem végig, és egyiken se volt idáig névtábla (átlag 1 fekete lyuk + 1 neutron, néha több is, már volt 3 neutronos is). Valamint megtaláltam az egyik újabb veszélyforrást - a neutronok és a fekete lyukak nem világítanak. A körülöttük keringő égitestek gyűrűi gyakorlatilag láthatatlanok ettől.... bele is gázoltam már egybe.
Itt egyelőre néha 20 fényévet is kell ugrani egyik fekete lyuktól/neutrontól a következőig, beljebb olyan 6-8 fényévre vannak egymástól, gyakorlatilag csak tankolni kell kiugrani egy környező normál csillaghoz 30-50 lépésenként. Írták, hogy ilyen lesz, de látni és megtapasztalni egészen más. Ha a térképet csak non-sequence csillagokra kapcsolom, akkor is sűrű a képernyő. -
Amergin #7621 Köszönöm szépen a válaszokat! -
#7620 Itt kikeversz magadnak egyet, a GraphicsConfiguration.xml fájlban megkeresed a
<GUIColour>
<Default>
<LocalisationName>Standard</LocalisationName>
sorokat, és ezek alá beilleszted amit a honlapon kaptál, vigyázva, hogy csak azt írd felül, amit kell. -
Kronos79 #7619 Ha minden igaz, akkor erre gondolsz. A csúszkákkal beállítod a színt, aztán az alatta lévő fehér hátterű részben megtalálod az értékeket. A játék mappájában keress rá a GraphicsConfiguration.xml fájlra, nyisd meg szerkesztésre, aztán a linkelt oldalon is látható részt keresd meg és írd át az értékeket a fehér hátterű részben lévőkre! -
Amergin #7618 A kijelző színét hogyan lehet megváltoztatni? -
#7617 Köszönöm a kimerítő választ -
#7616 Amúgy észre lehet venni a különbséget egy 140-es meg egy 60-as monitor között. Itthon 60-as van, melóhelyen 140-es, ég és föld játékban - igen, van játék a munkahelyi gépen -
Janicsillagasz #7615 A Spirograph-nebula (vagy ahogy mi csillagászok ismerjük, az IC 418) egy planetáris köd. A planetáris ködök többnyire "kicsik", alig pár fényév átmérőjűek. A Spirográf-köd ha jól emlékszem olyan 0.3Ly átmérőjű kb.... nem tudom már pontosan (játékbeli méretezéshez: ez köbö 9.5 millió Ls-t jelent)
Már én is láttam távcsővel :)
A planetáris ködökről egy rövidke ismertető: a kisebb és közepes csillagok (pl a mi Napunk) élete végén amikor felhasználta a tüzelőanyaga nagy részét, elkezd összehúzódni, így megnő benne a nyomás (nincs tüzelőanyag = nincs sugárzási energia ami "kifeszíti" a csillagot). Amikor összeroppan, a magban megnő a nyomás és a hő, ezzel párhuzamban felmelegszik a külső burok is (a nagy hő hatására beindul ismét a magfúzió, de a periódusos rendszer következő elemével, vagyis egy sima csillag hidrogénből fúzionál héliummá és így tovább, azonban az hogy meddig megy el, a csillag tömege határozza meg). Amikor felszabadul a magban a fúzió energiája, a külső burkot is felfújja. Azonban a külső burok annyira "elfúvódik" a magtól, hogy azt már nem fogja tudni visszatartani a mag gravitációja, így ledobódik a csillagról, és meg is született a planetáris köd. (Elnevezését a planétákról kapta, mert távcsőben úgy néznek ki mint egy halvány bolygókorong...).
Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom :)
Áhh! Olvassatok utána a neten, biztos fent van :DDD -
MaRee #7614 Ja az FDL is nagyon jo alternativa, bar nekem nem jott be, maradtam az FAS-nel. -
#7613 Nincs az a pénz, hogy egy dobozba üljek, elég tutituti FAS-ját látni kivültröl..
Akkor maradt az FDL, meg egy cutter, talán 1x.:) -
MaRee #7612 PVE-re tökéletes ship, minden másra ott az FAS (bár igazából PVE-re az is jobb kicsit, cserébe csúnyább). Nem éri meg kifarmolni rá a rankot különösebben, szépnek szép, meg Hazresben el lehet vele szórakozni, de ennyi. Sajnos a Fedes hajók a nyerők mindenben. -
Amergin #7611 Be volt kapcsolva a vertikális szinkron. Kikapcsolva picit másabb
Kép