23609
1418743729.jpg
  • danone
    Az zavart össze, hogy "microquasar"-ként hivatkoznak rá, de már rágugliztam, értem a dolgot köszi :)
    Utoljára szerkesztette: danone, 2016.03.19. 21:24:33
  • Janicsillagasz
    Kvazárunk nincs, mert a kvazárok sok-sok millió fényévre lévő aktív galaxismagok :)
    Én eddig élőben távcsővel a legmesszebbi amit láttam az 4 milliárd fényévre van :PPP
    A legközelebbi pedig 1.5 milliárd..... (amit láttam).
    És Dzsini jól mondta, a Tejútrendszerhez a legközelebbi kvazár majdnem 600 millió fényévre van (pontosabban 580-ra?), ha jól emlékszem a Markarian 231.... Bár már nem emlékszem pontosan az adatokra, sok éve áttértem elméleti csillagászból, észlelővé....
  • Roger6
    Kontrollert nem akarok, nem igazán szeretem őket. :(
  • stoppos
    Sima kontrollerek elég jól használhatóak balosra állítva is.
  • Dzsini
    V1487 Aquilae néven találod, narancs óriás a főcsillag.
  • danone
    Akkor tuti a GRS 1915+105-is megvan, oda akartam elnézni.
    Utoljára szerkesztette: danone, 2016.03.19. 18:36:58
  • Dzsini
    Az megvan, fekete lyukként létezik, mivel akkréciós korongok, hozzá tartozó sugárzás jelenleg nincs.
  • danone
    Kvazárunk (mikro) van ha jól tudom: GRO J1655-40 a megnevezése.
    A többire akkor csak várnom kell, klassz :D
  • Dzsini
    Az élettel kapcsolatban az Elite világnak van egy felépített története, ami ~30 éves, azt nem fogják alapvetően átírni. Élet van bőségesen a galaxisban, intelligens élet egyelőre 2 faj ismert, az egyikkel a kapcsolat egy ideje megszűnt (mióta nem használják a witchspace-t), és nem túl rég találtak bigyókat néhány égitesten, amiről egyelőre annyit lehet tudni, hogy élő.

Felrobbant nóva maradvány több is van, válogass - látogatható ami hatótávon belül van.
    Kvazár a galaxisunkban ha jól tudom nincs (a legközelebbi kb. 600 millió fényévre van).
    A központi szupermasszívunknak és egyetlen fekete lyuknak sincs a játékban akkréciós korongja, úgyhogy az amúgy se lenne "egyszerű grafikai munka".

Küldetésekről, egyebekről pont szó volt a linkelt videóban, azzal nyitott kapukat döngetsz. Volt már nem egy közösségi cél is, ami felfedezésről szólt.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.19. 17:59:07
  • danone
    exploration/ötletek: Nekem mindig is fura volt egy kicsit, hogy egy ekkora potenciállal rendelkező játékba miért nem feccölik bele azt a maradék 1%-ot, hogy nagyságrendekkel több motivációt/érdekességet tegyenek bele mondjuk az exploration-be. Most nem feltétlen plussz content-re gondolok, hanem simán questekre, achievement-ekre, információkra. Lehetne felfedezni fajokat, értelmes lényekkel felvenni az első kapcsolatot (hacsak scan szintjén is), mekkora lenne már végigkísérni egy faj első lépését az ismeretlenbe :)

Lehetne csinálni random féregjuk eventeket, szívesen megnéznék egy pár éve felrobbant szupernovát (tényleg, van olyan ingame?), aktív fekete lyukat, kvazárt, ezek egyszerű grafikai munkák lennének.

Na nem folytatom, mert holnapig tudnám sorolni :)))
    Utoljára szerkesztette: danone, 2016.03.19. 17:33:16
  • Amergin
    A rare goods-okkal való kereskedésről van valakinek tapasztalata?
  • Dzsini
    A Thrustmaster T16000m kétkezes joystick, kontrollerből elvétve lehet csak balkezest találni, a nagy cégek nem foglalkoznak vele. De vannak szimmetrikusak, és az Elite-et simán át lehet állítani balkezesre.

TokraFan: ahogy írtam a Frontier YT csatornán.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.19. 15:35:41
  • Roger6
    Lehet hülye a kérdés, de van külön bal kezes játékvezérlő?
  • TokraFan
    Na azok a leendő dolgok érdekelnének! Főleg, ha felfedezéssel kapcsolatosak. Motiválná a felfedezést, ha kicsit változatosabb lenne az univerzum. Tudnál adni egy linket a videóhoz?
  • Dzsini
    Rendes fizika. Az egész galaxis úgy lett generálva, hogy a meglevő tudományos adatokat táplálták be (a galaxis össztömege, felépítése, csillagok gyakorisága, stb.), és ezt osztotta el a Stellar Forge csillagrendszerekre, és az egy-egy rendszerre jutó tömeget csillagokra és bolygókra, azoknak az elhelyezkedését és anyagát pedig bizonyos határok között véletlenszerűen. A felszíni hőmérsékletet pedig egyértelműen a hőpontoktól való távolság adja. Az új felfedezéseket pedig be szokták táplálni, egy csomó azóta felfedezett exobolygót beleírtak már utólag.
    A héten volt pont egy 1+ órás beszélgetés a Frontier youtube csatornáján a felfedezésekről, ott is beszélgettek erről (meg leendő dolgokról is).
  • danone
    Biztos középen fut az UFO-knak a hűtéscsöve és az ott szárazjég :DDD
    Ha már itt tartunk kíváncsi lennék, hogy full random számokat ír ki, hogy rendes fizikai összeüggések alapján számolja ki az értékeket.
    (pl csillagtól való távolság, légkör meg a felszíni hőmérséklet)
    Utoljára szerkesztette: danone, 2016.03.18. 22:19:02
  • Janicsillagasz
    Na hát én még ilyen bolygót se láttam eddig.... mintha "egyenlítői jég övezete" lenne, nem sarki jégsapkája... különös....
  • danone
    Hát én épp tegnap. :D Tehát vagy visszaveszed az eredeti hajódat biztosítás áron mindennel együtt, vagy kapsz egy hikomat repülő gyufásdobozt, aztán oldd meg a problémádat ahogy tudod :D
  • Tuvok #7712
    Szerintem nem, csak azért, amelyikben épp ülsz, hisz a másik ott pihen ahol hagytad.
    Ha jól emlékszem feldobja opciónak, hogy visszaveszed amiben ülsz, vagy hagyod és visszaülsz a másikba, de majd leírja akinek van tapasztalata, 1 éve nem pukkantam szét szerencsére.
  • Gundark 1 1
    Csak elméleti kérdés még. Ha veszek egy új pitont, de megtartom a Asp-et és valahogyan elvesztem a pitont az aspért is fizetnem kell?
  • Tuvok #7710
    Bizony. Ezért jó a Python. Nagy vas, de csak "közepes".
    Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.03.18. 20:13:18
  • Gundark 1 1
    Akkor egy annival nem is lehet kikötni outposton? Az problémás lehet diszkrét szállítmányoknál :)
  • Dzsini
    Ami a hajómérettel kapcsolatban fontos, hogy az outpostokon (azok a leszállóhelyek, ahol nem a levélrésen át repülsz be dokkolni, hanem valahol a felületen) általában nincs nagy hely, csak kicsi és közepes.
  • Seaweed
    Hjaaah
  • Gundark 1 1
    A leszállóhely mérete. Az Asp is közepes már. A nagy malacok meg a nagyra mennek :)

Tuvok, köszönöm. Akkor beruházok egyre, amig összejön az anakonda.
    Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2016.03.18. 15:02:06
  • Seaweed
    Bocs ha hülyeség kérdezek, de mi az a medium platform?
    Azért a 3 Large gun az üthet nagyot
  • Tuvok #7704
    Én azt használom, szerintem brutálisan jó hajó. Erős, gyors, kitűnően manőverezhető, medium platformos, sok slot van rajta, gyakorlatilag bármire fel tudod cuccolni, fuvarozás, bounty hunt, bányászat. Kivéve felfedezés persze..
    Egyetlen nagy hátránya van: ahogy egyre több dolgot aggatsz rá, úgy drasztikusan csökken az ugrótáv, és ez hatalmas hátrány az Anacondával szemben. Fullosra szerelve be kell érned 11-12 fényévvel, ami az Asp után hatalmas visszaesés.
    Viszont sok előnye van, kitűnő hajó. Ha nem sietsz, és számít a medium platform, akkor a legjobb választás, persze némi kompromisszummal.
  • Gundark 1 1
    Ismét tanács kéne :) Használ valamelyikőtök Pitont? Tetszik. Az Aspem majdnem max (a thrusterek még nem azt talán majd ma) és még nincs messze elég pénzem egy kondára. Érdemes megvennem a pitont, vagy gyűjtögessek tovább?
  • tutituti
    Rang függő dolog ez.kaptam már 4.8 misis lrsmuggling küldit.
    Reggel előbb keltem és mivel tegnap az eddiscovery programot állítgattam arra gondoltam milyen jó lenne ha bedobálnának valami komoly ingame eventet.valami nagyon extra bolygó aminek csak a körülbelüli helyét mondják meg.mint például van egy kék lila bolygó vagy nemtudom az a zöld rave bolygó ebben a nebula-ban és akkor x hét lenne rá odamenni és megkeresni.

A bounty huntereknek meg valami névszerűsített npc aki komoly lettát ad ha ezt a küldetést felveszed a la community mission.egyszer lehetne megölni de minél több játékos csinálja meg annál nagyobb a bonus rá.

Aztán a craft részt is belevehetik.ha random statos fegyvereket lehetne egy egy ilyen extra küldetésért kapni.kicsit rpg jellege lenne tudom meg most a division erről szól de szerintem mókás lenne ha nem csak a pénz farmolás lenne hanem modul fegyver skin is.
    Na de megyek dolgozni mert bilibe lóg a kezem,de ha valakibek van kedve írja be az ötletládába.
  • Seaweed
    Eddigi legnagyobb long range smuggling küldim 3,8m cr volt (17 ugrás, 2x interdicteltek..mind két alkalommal leléptem...pajzsok kitartottak)
    Volt múltkor egy, rossz napom volt..nem scannelt...visszafordultam..nem egész egy perc alatt átküldtem a másvilágra...hála a large gunnak
    Utoljára szerkesztette: Seaweed, 2016.03.17. 23:33:17
  • Janicsillagasz
    Hmm.... nem tom engem annyira elkapott a játék szelleme hogy alig várom hogy hazaérhessek melóból és leüljek végre ilyenkor 1-2 órácskára :D

Gundark: Ne kövesd őket, többnyire kalózok és várnak vagy 5-en....
  • Tuvok #7699
    Reméljük a szerverek is. :D
  • Gundark 1 1
    Ez szép. És milyen igaz :) Engem majdnem elkaptak. Jöttem visszafelé a robigóról. ahogy beérek az egyik rendszerbe szinte azonnal kitépnek az SCből. Esélyem nem volt. Egy FGS. És lő szó nélkül. Én is vissza. A végeredmény 2% hajótest és 10 percnyi oxigén. A legközelebbi rendszerben szerencsére volt állomás. Üveg nélkül érdekes élmény a száguldás :) 3 percem maradt mikor beestem a dokkba. És még csak le sem szkenneltek. De megbüntettek 200 kreditre mert őrült módon közlekedtem az állomáson belül. Negyedig működő thrusterekkel elég nehéz :)

A rakétákat szeretjük? Vagy a torpedót? Sok helyen olvasom hogy van aki két beamot rak és a kis hardpointokra pedig 4 rakétát. Tömeges harcra gondolom nem jó, de ilyen esetekben hasznos lehet? Mindenesetre megvettem az 5a-s pajzsot is. Mert azért a rakományt leszállítottam.

Illetve még egy kérdés. Ezeknél a hosszútávú csempészeteknél jönnek velem beszélgetni hajók. Hogy az ugrása után kövessem és beszélünk. Érdemes velük beszélni? Vagy csak szórakoznak?
  • Dzsini
    Kezdőknek még egy tipp: ne siessetek sehova. Nem versenyeztek senkivel, nincs "vége" a játéknak, ahova el lehet (vagy kell) jutni, csak magatoknak jelölhettek ki célokat.
    Viszont mi lesz az az után következő cél? Persze, össze lehet farmolni egy héten belül az Anacondára valót a kezdő Sidewinderből, és a felszerelést is bele, de biztos, hogy ez a jó játék? El lehet menni a neutronmezőkbe és egy hét alatt összeszedni 3000 neutroncsillagot a felfedezői Elite rangért, de ez a jó játék? El lehet menni tízezer számra hordani a rabszolgákat, vagy százasával teljesíteni a föderációs küldetéseket, de ez jó játék? Vagy ez inkább munka?

Szerintem inkább játsszatok, mint dolgozzatok. A galaxis nagy, megvár. Ott lesz holnap is.
  • Caliph
    Kezdőknek egy tipp viszonylag sok millió/óra:long range smuggling. Gyors hajó kell hozzá,nagy jump range,20as raktér kezdetben bőven jó.Kockázat van mert vonzza a kalózokat,ha interdictelnek gáz le,megadod magad,aztán full gázzal pucolás amig fel nem tölt az fsd.Ha scannelnek bukod a küldit.
    Én egy fullos asp explorerrel tolom épp,360 ly es távokra(olyan 19-20 jump)egy küldi akár 2misit is ad,és fel lehet venni többet is,persze akkor több a kalóz és gyakrabban próbálnak scannelni.Volt olyan köröm ami 3 megállóval 6misit hozott,viszonylag közeli megállókat választva
  • tutituti
    Most mér.nem volt olyan vészes :D
  • Seaweed
  • stoppos
    Igen.
  • Panzeradler #7692
    Ebben a hajóban Robigoztam össze az FDL-em, szép, de már ránézni se birok.:D
  • Seaweed
    Kirándulás ma képei..