23609
-
MaRee #7770 Na megérkeztem középre én is, kilsés kép következik :D Eddig kb 32,000 megtett fényév, még 40,000 van hátra Ha nem kapok idegbajt a galaxy map bugtól a core-nál, az utolsó 1000 fényévet több mint egy óra alatt tettem meg miatta.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Amergin #7769 Köszönöm! -
#7768 a második az igaz - egy pici kiegészítéssel: az égitestek saját érctartalmától eltérő meteoritok előfordulhatnak (ezek gyakorisága nem ismert) -
Amergin #7767 A bolygón bányászható materialsoknál melyik az igaz?
1. Minden bolygón található minden, csak a ritkább ásványokat nehezebb megtalálni
vagy
2. Egyes ásványok csak bizonyos bolygókon találhatók meg -
Janicsillagasz #7766 Fú de kék ez a csillagrendszer... -
#7765 Patch notes
Enhanced VR support
- Added support for Oculus 1.3 SDK
- Added new VR specific graphics presets (VR Low and VR High)
- Added Hangar main menu background when HMD is present
- Added VR experience demo as a scenario in the tutorials menu
- Added option for SRV to maintain level horizon if player finds motion uncomfortable - Please note: This will not be on by default, users will need to select this option to activate it
- Added option for SRV blackout when rolling if player finds motion uncomfortable - Please note: This will not be on by default, users will need to select this option to activate it
- Adjusted VR and panel positions in the SRV
- Improved UI mesh tessellation for rendering the front-end on VR
- Preflight checklist can be completed with just a controller
- Updated various warnings when using Head Mounted Displays
- Crash fix when entering open play with HMD active
- Crash fix when entering CQC with HMD active
Other changes / fixes
- Community Goal top contributor news reports have returned, featuring Commanders from all platforms
- First Discovery tags from Xbox Commanders now display on PC/Mac
- Wanted Xbox commanders can now appear in top 5 bounty local news reports
- Fix a crash in system simulation for "Sidgoe LX-S c17-0"
- Fix for purchased exploration data not always giving details on all bodies in that star system
- Fix for First Discovery names from Wings appearing too many times
- Fix for refuelling 10% button -
#7764 Csak nyitott szemmel járok, semmi több :) (munkaidőben ez jut, hétvégén játszom) -
#7763 Dzsini, csinálsz mást azon kívül, hogy infókkal szívod tele magad? Eddig mindenre kimerítő választ adtál amit kérdeztek -
#7762 Köszönöm mindkettőtöknek! -
#7761 A Horizons, mielőtt a mostani Season Pass DLC formátumú lett, különálló, teljes árú játékként létezett, amiben benne volt az alap ED is. Tehát aki csak azt vette meg, az is megkapta az egész alapjátékot hozzá. Köszönetképpen azoknak, akiknek amúgy is megvolt az alapjáték, és megvették hozzá (igaz kedvezménnyel) a Horizonst (és ezzel tulajdonképpen két példányuk lett az alapjátékból), elérhetővé tették a Cobra MKIV-et (megvásárolhatóként, nem ajándék hajóként), mint "hűségjutalom".
Amikor átalakult a rendszer (február 5), és a Horizons a mostani DLC állapotba került, már megszűnt ez a kettős vásárlás, és ezzel a Cobrához jutás lehetősége. Plusz a Horizons + alapjáték tulajdonosok kaptak egy arany Asp Explorer festést is (ami szintén nem hozzáférhető másképp).
Jelenleg nincs bejelentett terv arra, hogy az új játékosok hozzájussanak. Nem rossz hajó egyébként, de semmi különleges nincs benne, harcra kicsit lomha, hardpointok egész jók, raktérben semmi extra, egy nagy tank.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.03.24. 07:37:40 -
#7760 Prémium hajó, gondolom némi késéssel máshogy is hozzáférhető lesz. -
#7759 Ez miért van így? -
#7758 Csak akkor vehetsz MKIV-et, ha neked már volt Horizons-od február 5 előtt. -
Amergin #7757 Oké elég volt: az első 6 találaton végigmentem itt, meg itt is de sehol nem lehet Cobra Mk. IV-et venni ott ahol írják, hogy lehet.
Tud valaki egy helyet ahol BIZTOSAN lehet venni? Mert inkább elugrálnék odáig... -
#7756 Ahhoz SRV kell, mert azzal tudsz odamenni a roncshoz és felszedni a mentőkapszulát. Nézd meg videón, hogy hogy megy a dolog. -
#7755 No megvan a horizons. :) tetszik. Már leszálltam. Még nem SRVztem mert csak éppen volt időm kipróbálni. Láttam hogy vannak olyan küldik amiben pl pilótákat kell kimenteni. Ahhoz mit kell tennem még a gépre? Mármint úgy értem hogy megközelítem a bolygót akkor szkennelnem kell vagy ilyesmi hogy lássam mi merre van? -
nibron #7754 Nekem nyitott fülkével a rekord olyan 2-4 mp lehet. Pontosabban nem tudom, mert amikor utoljára néztem 7mp-en állt de még csak akkor fordultam a platformra. 3 percnél még lazán harcoltam. :) Kimenekülés után még egyszer visszaszedett. Eddig még elég volt a 7:50-es oxigén mindenhova. -
#7753 Pitonnál még nem mentem kabrióként. Asppel már igen. Az volt amikor 3 perccel az oxigén kifogyása előtt estem be a dokkba. Azt hiszem először kipróbálom a plazmát. Lőszer nem számít :) Ha kell megyek a robigóra pééézért :)
-
#7752 Pythonnál (múltkor egy streamen beszéltek róla) az NPC automatikusan a canopyra céloz, ezért sokszor van, hogy 99% páncélzatnál már beszakad az üveg :P Tudnak róla, tudj te is róla :) -
#7751 Igen, de gyakorlatilag alufólia a hajó borítás :) A megerősített, meg katonai elég gazdagon levesz még ebből. Ha lesz felesleges 50 milkám akkor megkapja a katonai páncélt. -
#7750 16 ? Az még egész jó. :D -
#7749 Nézz rá a lőszerárakra, és az alapján is lehet dönteni - mennyit pukkantasz el belőle, és az mennyit hoz cserébe :) -
#7748 Alakul szépen a pitonom. Egy időben gondolkodtam azon hogy vissza kéne venni az Aspet, de kezdek megbékélni a kb 16 fényéves ugrás képességgel. Valami nehéz cuccos kéne rá, nagy hajók ellen. Két plazmát szerintem még elbír az energia rendszer. Vagy tegyek inkább 3 nagy ágyút? Az Asppel szerettem az ágyúkat, de ott csak kicsik meg közepesek voltak. A nagy ágyúk gonolom nem szólnak rosszul. Szóval, mit tennétek? Plazma vagy ágyú? Nézegettem a railgunt is de azt mondják az nem egy túl jó cucc ezekhez képest. Vagy igen? -
#7747 Nem tudom, de gondolom az X-ben nem volt minden objektumon önárnyékolás, nem volt vetett árnyék minden objektumról minden objektumra. Itt egy két dologtól eltekintve van.
Elég sokat beszélgetnek róla Frontier fórumokon - a dinamikus árnyékok az egész csillagrendszerben működnek jelenleg, vannak mindenféle fogyatkozások (vetett árnyék az űrből nézve nincs, a felszínről nézve viszont besötétedik, és látszik is az árnyék széle) - és ezek az egyszerűbb esetek. Csak képzelj el egy Coriolis felé repülő Anacondát, ahogy két különböző színű csillag felől rávetül a fény, kettős árnyékokat vet a hajón, a hajóról az állomásra, az állomáson a rudak közé, és az összes arra közlekedő többi járműre. Nem duplaannyi munka van két fényforrással, hanem sokkal több, valahol azt olvastam, hogy 1 fényhez képest a 2 globális forrás közel hatszor annyi "árnyékkal kapcsolatos" memóriát és számolást igényel.
Vagy ugyanezt képzeld el egy felszíni bázison, ami egy domb oldalában terül el egy naplemente és egy napfelkelte idején - egy GTX970 már beesik 60fps alá, ha 1080p fölött van a felbontás a felszínen ralizva, pedig csak 1 fényforrással játszunk jelenleg, és "felnézve" akár láthatsz több égitestet, gyűrűket, bármit... (és a VR még szóba se került).
Még az sincs benne most, hogy a gyűrűrendszerek árnyékot vessenek a felszínre, és egy RES-ben a kavicsok árnyékolják egymást (ott még vissza is kapcsoltak a részletességből amikor az 1.5 jött), még egy fényorrással se. A hajók árnyékai látszanak a kavicsokon, és vannak önárnyékok.
És a fényforrások jelenleg (legyen bármekkora a csillag, bármilyen távolságból) pontszerűek.
Van bőven mit javítani a dolgokon, sokan a Planet Coaster bemutatóvideókból (ugyanaz a motor hajtja) arra következtetnek, hogy rengeteget fejlődött már a világítási motor, az előbb-utóbb be fog kerülni az ED-be is. Nem egyszerű megvalósítani, és akkor se sok dolog fogja bírni, ha bekerül. -
TokraFan #7746 X3-ban már évekkel ezelőtt be lehetett kapcsolni, hogy több fényforrást kezeljen a motor. Persze a grafika nem fogható az Elite-hez, cserébe egy 8 éves programról van szó, az akkori hardveres lehetőségekkel. Tehát nem hinném, hogy hardverkorlátok miatt nincs benne több fényforrás kezelésének lehetősége. -
#7745 persze hogy elbasztam..
tehát link:
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=239143
Aki lusta odakattintani(szerintem ez a lista frissül még jócskán)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Time to summarize the changes we can expect from the 2.1 update based on dev updates and newsletters so far:
General changes:
Persistent, mostly generated NPCs will be added: mission givers + engineers, will have some form of mug shots based on the future commander creator/character editor
Relationship with minor faction will determine which character will be mission giver
NPCs will give feedback about the situation of a minor faction and ways to support them
Engineers have their own backstory and specialization
Engineers are spread throughout human space (initially ~30 engineers)
Engineers can modify weapons and modules (using loot)
Player ranks/alignments/other parameters affect options offered to them by engineers
There is a minimum requirement for player ranks/alignment/stats for using an engineer's service
Engineers are found on isolated surface facilities
Wrecks will be added (unclear if surface only or space as well), loot and crafting gameplay will be associated with wrecks, concept art of SRV scanning data recorder in wreck was shown
Options screen will have collapsible sections for easier navigation
Adding new hardpoints including huge weapons (concept for large+huge multicannon shown)
Asteroid graphical fidelity improvements
Star light has been fixed so that it retains its colour over distance
Bookmarks will be added
Systems/planets/stations/asteroids can be bookmarked
Bookmarks have a custom text, can be edited and deleted
Bookmarks will be visible on the galaxy map and can be selected as navigation target in route planner
SRVs will leave tire tracks on planet surfaces <NL #116>
Community goals will be marked on the galaxy map and system map, will also appear on any bulleting board regardless of system <NL #116>
Community goals may have multiple commodities involved. <NL #116>
"Revamp" of outfitting screen, different classes have different purposes, will become more clear <exploration livestream>, <synopsis>
AI changes/fixes:
Flatter difficulty curve for low rank NPCs, more challenging high rank opponents
effective missile + torpedo usage at high ranks (when opponent shields are down)
Increased damage avoidance by high rank AIs
High rank AIs flee for recharging shields before attacking again
High rank AIs will try to counter players who use the reverse thrust tactic
AI can't use energy weapons when overheating anymore
chaff spam decreased, only using chaff when taking damage from turrets/gimbals
AI doesn't get stuck rotationg in one place anymore
No more hatch breaker spam
Better pip management for fleeing and pursuing
Changes for/to missions grouped by broad high level concepts (dev updates from January to March):
Personalisation
persistent mission givers, treatment of player depends on player ranks/reputation/alignment
Docking greeting messages change depending on alignment/rank
NPCs remember having had contact with the player before
NPCs inform player about the status of a faction (civil war etc.)
NPCs inform player about the effects their actions are having (status changes for minor factions)
Mission selection improved depending on a factions status
Progression
One additional positive alignment level will be added to faction alignment (Hated, Disliked, Neutral, Liked, Allied, +?)
The mission board in station services replaces the old bulletin board
Expanding the functionality of the inbox so that messages will persist
Variety
More missions are available at the neutral reputation stage
Rank requirement for missions are removed - the rank will now be an indication of difficulty + rewards
Missions will be generated around players's Pilots Federation rank
Three stage hierarchy governs mission generation:
Minor faction state
Market type at the port (e.g. mining missions in extraction economies)
Government type of minor faction (e.g. dictatorships => overt assassinations)
Missions will provide description why they have been offered and what effect their completion will have
"Barrier of inconvenience" for some of the mission elements reviewed e.g. "not having to drop out of supercruise to listen to alternate offers"
"The time limits for missions as well as which elements make them easier, or more difficult are being reviewed and addressed."
The cockpits will receive a clock
USSs for missions will now generally be located at specific bodies within a system, not randomly spawned as time goes by
Bodies with USS signals can be detected with the discovery scanner, normal range limits apply
Nav beacons can be scanned (in normal flight) to receive system exploration data and to reveal mission locations
USS placement depends on specific places like "traffic lanes" and "hubs" in a system
USS can be scanned from supercruise to reveal more information about them!
Consequences
Exact indication of influence isn’t (!) part of the mission changes (only indicates positive/negative impact) as of 2.1, unlike reputation and state changes, which are indicated
"With minor faction states we’re intending making their effects more noticeable on available missions, ship traffic and composition, and markets." (Less subtle changes)
"authority response if they are attacked will be sharper."
Rewards
"treasure" locations as new additional mission reward type (missions may lead to cache with vouchers/other items => crafting! )
Crafting materials as additional mission reward type as well as hard to obtain commodities and "salvage only items". Some commodities possibly only obtainable through missions.
"varying rewards for effects on minor factions which are getting a balance pass to make changes in state more likely as well as more noticeable"
"rewards will be balanced to scale better with difficulty and also be more lucrative if you’re well regarded by the minor faction"
"conducting a pass through the mission templates to make them more reliable and address issues seen in the current build"
"adding more scenarios for the various mission types and also to better reflect the active states in the system"
Release
Beta release aiming for May <NL #114>
Sources: dev updates and newsletters from January to now. Any more things I've overlooked? -
#7744 Jelenleg egyszerre 1 égitest működik fényforrásként (általában a központi, vagy sokcsillagos rendszer esetén a közelben leginkább fényes) - ha többet kellene kezelni, árnyékokat és bevilágítást is számolni, attól még a ma erősnek számító videokártyák is csendesen megcsuklanának. Emellett a hajó / rover fénye van, de az kis távolságra működik.
Volt szó róla, hogy lehet majd engedélyezni / bekapcsolni több átfogó fényforrást, de nagyon vigyázva. Hogy a fekete lyukak a rendszeren belüli dolgokat is torzítsák, legalább ekkora feladat lenne. Elvileg megoldható, gyakorlatilag összecsinálná magát a videokártya. -
Janicsillagasz #7743 De érdekes hogy az azonos rendszerben lévő másik csillag fényét nem torzítja a fekete lyuk... Ez azért elég nagy hiba szerintem.... -
2.1 összefoglaló
Telefonról lehet nem jött be a linkelés
-
#7741 Azért amit leírtál nem 1%nak tűnik. -
TokraFan #7740 Ezzel azért elég sokan vagyunk így, elég ha ránézel a Frontier fórumra. De van remény, pl. többek között itt egy régebbi POLL ami jól mutatja az igényeket és úgy tűnik, több dolgot meg is fognak valósítani ezekből. Nem tudni mikor, de az látszik, hogy legnagyobb igény az univerzum változatosságára van. -
Janicsillagasz #7739 Igen, a szoros kettőscsillag okoz meglepetést. Én is már érkeztem úgy hogy ijedtemben majdnem leugrottam a székről hogy "Te szent sz*r ez mi a rák volt!!?".... Elsuhantam (érkezéskor) egy csillag közvetlen közelében (talán súroltam a zöld zónát) és a pofámba meg a másik csillag... kezdett nőni a hőmérséklet :D Futás el a másik irányba, de ott is várt egy csillag :D -
stoppos #7738 Én sem, de ezt elég kényelmes vele repülni. -
Luciferkee #7737 Na akkor indulhat a csempészkedés.
-
#7736 Neutronhoz ha megérkezel (természetesen állóra fékezve), akkor szkennelés után be kell fordulni kb. merőlegesen rá (legyen pont a fejed fölött) és úgy elstartolni. -
#7735 Jaja olvastam itt már hogy nem lesz baj belőle,de elsőként volt sikongatás :D
Neutroncsillagok szemetek.Egy volt olyan hogy az istennek se tudtam kikerülni bár volt heatsink de nálam is jött a füst -
#7734 Azok csak szépek, nem kell félni tőlük, kivéve ha közvetlen melléjük ugrasz :) Bezzeg a neutronok....
Tegnap meg sikerült egy kettőscsillag közé érkezni, sütöttem egy kis tojást a műszerfalon. -
#7733 Tegnap elkóboroltunk egy kicsit messzebb,és találtunk véletlenül egy fekete lyukat.Elsőre nagyon ijesztő volt :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#7732 Ha abból van a legtöbb, akkor nagy eséllyel azokat fogja találni :)
Így jársz, ha nem a galaxis karjában repülsz, ott sokkal több scoopolható csillagot találsz. -
Janicsillagasz #7731 Nem lehetne valahogy megadni ennek az idióta számítógépnek hogy ne a vöröstörpéken keresztül tervezze meg az utat a galaxisnézetben?.... omg...