23609
1418743729.jpg
  • Dominic901
    Kereskedéshez milyen hajót ajánlotok 30 millióm van erre a célra.
  • Dzsini
    Mai leckénk: érdemes a rendszerek prioritását beállítani, hogy ne rohadjon le minden, amikor bekapcsoljuk az ágyút :)
  • VO101Tom
    Nav beacon mellett tudtam eddig időarányosan a legtöbb pénzt összeszedni, egy-egy feltöltéssel 200-250000 pénzt lehet összekalapzoni, és csak ritkán futottam bele olyanba, akitől menekülnöm kellett. Mondjuk tegnap nekem is volt egy necces eset, vettem két railgun-t, mert hogy az milyen jó lesz nekem, erre mikor deploy-al kitoltam a fegyvereket, minden megállt, mint a szög (néztem én az energiafogyasztást mikor megvettem az elsőt, jó is volt, csak a másodiknál már elmulasztottam :) ). Még visszahúzni sem tudtam, minden leállt. Közben persze lőttek, én meg jobboldali panelen eszeveszettül kapcsolgatom ki azt a rohadt railgunt, meg mindent ami nem fontos, hogy energia elég legyen a manőverezésre, meg a többi fegyverre. Végül lelőttem, de ott 7%-os hull-al tértem haza, az mondjuk necces volt (bekaptam két rakétát is, azokra nem voltam felkészülve :) )
  • VO101Tom
    Köszi. Szkennerből még csak az alap van meg, de az lesz a következő akkor amit beszerzek.

Roverem az van, máshol már csináltam ilyen küldetést, de csak elsőre volt nehéz, mire kitaláltam mit is jelent "ideiglenesen deaktiválni" a tornyot (szétlövés ugye ilyenkor nem játszik). Először én is szétlőttem mindent amit tudtam, tornyokat, generátorokat, drónokat meg amit még gondoltam, miután a rover lőszere kifogyott, utána az űrhajóval is -biztos ami biztos. Aztán vettem észre, hogy roverral lehet szkennelni/hekkelni is :)
    Másodszorra ennyit nem kellett szórakozni vele, a pajzsra toltam az összes energiát, simán behajtottam a bázisra, deaktiváltam a tornyot vezérlő HUB-ot és angolosan távoztam :)
  • Dzsini
    Igen, jelenleg minden felszíni állomásnak van mindhárom méretű leszállópadja.
  • Gundark 1 1
    Gyors kérdés megint: A kondával a bolygókon bármelyik település tud fogadni? Vagy itt is van olyan mint az űrben hogy nem tudok dokkolni az outpostokra? Ma megyek megvenni. Csak a hecc kedvéért. Aztán ha nem nagyon jön be akkor visszaveszem a pitont.
  • Dzsini
    Ezek jó kalandok, gratula hozzájuk! :)

Igen, a más rendszerben meglevő bounty csak KWS-el látszik, anélkül akár "tisztának" is tűnsz valahol, ahol a díjat kitűző frakció nincs jelen.

Átlag "rosszifúkat" egyébként lehet vadászni a Nav Beacon mellé belépve (ott mindig jönnek-mennek a hajók), vagy bányásztelepeken (Resource Extraction Site), ahol a békés bányászokra mindig van, aki vadászik, és te pedig rájuk vadászhatsz a gyűrűrendszer kavicsai közepette - ezekből van több "nehézségi szint" (Low, normál, High, Hazardous), ezek a megjelenő hajók átlagos erejével egyenesen, és a jelenlevő biztonsági csapatokkal fordítottan arányosak, vérmérséklet és tapasztalat kérdése, hogy neked melyik lesz a legkedvesebb.

Végül az épp polgárháborús rendszerekben ott vannak a Conflict Zone-ok, ahol belépve a jobb panelen választani kell egy oldalt, és onnantól a hajók egyik fele a barátod, a másik az ellenséged (itt nincs bounty, és nem kell KWS-el szórakozni, zsoldot fizet az az oldal, amelyik mellé állsz (Combat bond)).

Mindezek jó helyek harci tapasztalatot és vele járó busás anyagi hasznot szerezni. A Cobra III pedig egy bitang jó gép ilyen célra, és igen, boostolva az a leggyorsabb.
  • Roger6
    Mindeközben...

Ugye a tegnapi nap folyamán nekiálltam lövöldözni kicsit. Az NPC-kből egész jó kis lóvé szedhető ki így kezdőként (ez mondjuk saját vélemény, lehet más 5 perc alatt megszerzi azt, ami nekem 1 órába telik), és nagyon izgalmas is. Azért az hozzátartozik, hogy kétszer elbuktam az MkIII-at, szóval volt két 53.000-es rebuy-om. Azóta átalakítottam, szinte nincs is raktere, csomó armort rápakoltam, jobb shield-et, és persze 2 medium, 2 small fegyvert.

Így már eléggé használható a rendszerben, supercruise-ból szedegettem ki a bounty-val rendelkező NPC-ket. Természetesen bepróbálkoztam játékosokkal is. Meglepő módon ahogy kiszedtem az egyiket cruise-ból, már ott is volt egy NPC, aki elkezdte lőni a másik játékost. Na mondom akkor leszedem róla az NPC-t, és én leszek a hős. Persze szó nélkül távozott, azért egy thx-et elvártam volna. Kicsit felhúztam magam rajta, szóval másodszor is kiszedtem, aztán nekiálltam neki írni cseten, hogy azért egy kösz jólesett volna. Ismét szó nélkül lelépett, én meg még jobban felhúztam magam, és harmadszor is kiszedtem SC-ból (nem tudom hogy rövidítsem a SuperCruise-t, szóval így fogom használni ezentúl . Na itt már én sem szóltam, és kilőttem a hajót alóla.

Ennek ugye a következménye, hogy frankón kaptam verdíjat a fejemre két rendszerben is (kilőttem még egy játékost, de az halál unalmas sztori, azért nem írom le), szóval a mai napom kb. abból állt, hogy menekülök. Ezt a Cobra MkIII-at meglepő módon könnyen ki tudják szedni SC-ből (Sidewinder-ben egyszer sem esett ez meg velem), de biztos a Joystick hiánya is rájátszik erre azért. Na mindegy, egy 2 főből álló Wing-gel akadtam össze, persze amikor az első hajót már lelőttem 20%-ra, akkor érkezett meg a társa, szóval menekülőre kellett fognom. Na ez viszont baromira tetszik a Cobrában, hogy Boost-al rohadt gyors tud lenni, és eddig mindig le tudtam rázni a rám vadászó játékosokat.

A végére egy gyors kérdés: ha más rendszerben vagyok, akkor a bounty-m csak a Kill Warrant Scanner-el látszik, ugye? Mert lehet, hogy erre az egy hétre (amíg van vérdíj rajtam) átlépek egy másik rendszerbe küldizni / bányászni / NPC-zni.

Elnézést, ha sok lett az írás.
  • Dzsini
    Ilyenkor kell egy discovery scanner - a basic 500 fénymásodpercig "lát", a közepes 1500-ig, az advanced pedig (másfélmillióért) feltérképezi neked a teljes rendszert - általában ez az, amire szükség van ilyenkor, különben eltölthetsz egy csomó időt azzal, hogy keresgéled a bolygókat a háttéren (nagy tempóval repülsz egy irányba, és figyeled, hogy van-e fénypont, ami másképp mozog, mint a háttér, és közben nyomkodod a scannert, hogy becsúszik-e valami a látóterébe).

Máskor ahogy írtad is - elfogadás előtt nézz rá a galaxistérképre, hogy mit tudsz arról a rendszerről, vagy vegyél egy ADS-t, és akkor vedd fel nyugodtan. A torony deaktiváláshoz kell az SRV is, nem lehet hajóról intézni (előtte a bázist szét lehet vele lőni, de utána le kell szállni). Nekem most ezek a kedvenc küldetéseim, nagyon jól szórakozok velük.
  • VO101Tom
    Sziasztok.
    Egy újabb kérdésben kérnék kis segítséget, belefutottam abba, hogy elvállaltam egy bolygós küldetést, valami tornyot kellett volna deaktiválni, viszont nem csekkoltam le normálisan a térképet, és amikor a rendszerbe értem, akkor egyszerűen nem találtam a nevezett települést. Mivel, hogyan lehet ezeket felderíteni? Láttam, hogy bizonyos esetekben lehet térképekért fizetni is, itt ez inaktív volt. A küldit az időhatár miatt már buktam, de érdekelne mi a teendő hasonló esetben?
  • Dzsini
    Háromféle fegyverrögzítés van :
    fixed - ez be van állítva egy irányba, egy pontra, és oda lő, akármi van, neked kell a hajót pontosan célozni
    gimballed - ez nagyjából egy irányba néz, de van valamennyi mozgástere, fel-le-jobbra-balra célra tud tartani - ezek a legtöbbször használt változatok
    turret - ez egy szabadon forgó állványra épül, tehát ameddig nincs útjában a hajótest, addig követni tudja a célpontot, akár hátrafelé is

az egyszerűbb célzásért cserébe viszont "fizetni" kell - a gimballed és a turret változatok a fixhez képest kevesebbet sebeznek (erről kiváló táblázatok készültek, de igazából most lényegtelenek, de akár 50% körül is lehet a turret sebzése a fixhez képest)
  • Roger6
    Ismét egy kis segítséget kérnék. Elkezdtem nézegetni a fegyvereket, és van itt valami, amit nem értek. Mi a különbség mondjuk egy Multi Cannon-nál egy Gimballed és egy Turret-es között?

PrintScreen
  • Roger6
    :D Hát bocsi, de azt ugye tudod, hogy ezt te fogod levezényelni, és csak megszervezem.
  • Dzsini
    Persze, én kimegyek egyedül, erre mindenki kedvet kap hozzá :)
  • MikX
    Én benne lennék, viazont most pont melozom hétvégén még legalább 2héten át
  • Roger6
    Jövő hétvégén mit szólnátok a Hutton Orbital meglátogatásához? Szombat / Vasárnap? Kinek mikor lenne jó?
  • Dzsini
    A refinery szétszedi darabokra a beterelt darabkát, és lesz benne általában több féle anyagbol valamennyi (minél nagyobb a refinery, annál több féle ércet tud gyűjteni). Szépen gyűjtögeted a darabkákat, és ha bármelyik összetevő csíkja megtelik, akkor az átkerül a raktérbe 1 egységnyi áruként.
  • MikX
    jah... próbáltam vele bányászni, de én még ezzel nem vagyok 100-as, az ok, hogy lövöm a kavicsot, az is hogy kinyitom a rakteret és beterelem, de egyet enged, ott a refineryben kell vele valamit csinálni?
  • Dzsini
    Most vett egy Addert, basic scannerrel - egyelőre nem kék bolygók keresése a téma szerintem :)
  • Janicsillagasz
    Ha "kék" bolygókra szeretnél vadászni, akkor a galaxis térképen állítsd be hogy csak az F-G-K-(A) csillagokat mutassa. Azoknál a legnagyobb az esélye hogy van. Az A típusú csillagok gyakran vannak egymaguk, esetleg többescsillagként, viszont egy csomó kék bolygó kering(het) körülötte. Viszont jól nézd meg a bolygókat! Nem csak a vízvilágok és Föld-típusú bolygók a kékek, hanem azok is, amelyeknek van víz a légkörében (és közben sima "értéktelen" kőzetbolygók...).
  • Dzsini
    Nem tudsz a korlátozott rendszerekbe útvonalat tervezni, amíg nincs engedélyed :)

Olyan küldetéseket keress, amik mellett a föderációs logó van, azok növelik a státuszodat náluk, ha az megvan 100%-ra, akkor kapsz majd előléptetési küldetéseket, azzal megvan a következő rang, és újra 0% státusz.
    Petty Officer rang kell a Sol engedélyhez.
  • Dzsini
    A benne levő objektumoktól - és ebből adódóan a géped erejétől függ. Mivel minden csillag és bolygó rajta 3d objektum, és még fények is vannak rajtuk, így le kell generálnia az összes gombócot és rá a textúrákat, köréjük a gyűrűket...

Egy fekete lyuk és egy neutron egy villanás alatt bent van :)
  • MikX
    Nem engednek? A szemetek. És ha beszökök? :)
    No akkor rámegyek, mert oda mindig is el akartam menni
  • Janicsillagasz
    Én úgy vettem észre hogy az objektumok számától.... amikor csak 1-2 égitest van, 1-2 másodperc alatt behozza...
  • Roger6
    Mitől függ, hogy mennyi ideig tart egy System Map beolvasása? Nekem elég lassan hozza be, de lehet, hogy direkt van ez így.
  • Dzsini
    Felfedezni amerre csak kedved van :) Nézz ki az égen (csillagtérképen) egy pontot, és menj oda. A wikipedián keress egy csillagképet járd végig a csillagait - bármit, ami épp érdekel.
    Egy akkora hajóval még a komoly felfedezésbe nem nagyon tudsz belemenni, mert egy Advanced Discovery Scanner, ami a teljes rendszer "belátja" másfélmillió, de anélkül is el lehet kóricálni akár a Buborékon belül is.

Hogy a Naprendszerünkbe ellátogass a Föderációnál kell néhány előléptetést elérned, másképp nem engednek oda.
  • MikX
    Igazábol nagyon specializálodni nem akarok, csak mikor lesz már annyim hogy fenntartsak legalább 2 hajot, amig egy van addig jo ha mindenes némi kompromisszummal.
    Felfedezni merre érdemes elindulni meg mivel? Egy fuel scoop gondolom kell, meg szkenner.
    El szeretnék látogatni a földre is, meg pár érdekesebb helyre
  • MikX
    Meg is vettem, meg költöttem picit tuningra is, no ezmár nagyobb lépés, tudok 12 fényévet is ugrani.
    Mondjuk csak egy fegyverzete van, de vettem egy jo nagy canont rá
  • Dzsini
    Igen, a továbblépés Hauler ha fuvaros lennél, Eagle vagy Viper ha vadász, Adder nem akarsz nagyon specializálódni :) Én repkedtem Adderral egy ideig, kellemes kis hajó (miután megszokod, hogy jobbkormányos :D )
  • MikX
    No szoval van 328ezrem, sidewinder utàn addert néztem hogy jo lehet mindenesnek, igaz? Viper inkább vadásznak jo ha joltévedek
  • Dzsini
    Az egyik legnagyobb gammaforrás a Tejúton, nem biztos, hogy fekete lyuk, de annak tartják.
  • Janicsillagasz
    Oké, megyek, meglesem..... hmmm.... csillagász létemre még nem hallottam róla.... szégyen
  • MikX
    Énmev sidewinderrel :)
  • Dzsini
    A második legnagyobb fekete lyuk (és a legnagyobb nem szupermasszív) van ott.
  • Janicsillagasz
    Oké köszi elindultam :) Nem is járok messze tőle... csak 2.726 fényévre xD
  • Dzsini
    kicsit vissza a Sol felé, és "lefele" - keress rá, ez a neve a rendszernek :)
  • Janicsillagasz
    Az hol van?
  • Dzsini
    MKIII egy nagyon tisztes és sokoldalú bárka, sokan tovább se lépnek onnan, és csak azzal játszanak. Minden célra felszerelhető, kiváló hajó.

Gratula a Sag A*-hoz, ha odafele kihagytad volna, visszafele a Great Annihilatort még szkenneld be, igen jó pénz az is :)
  • Janicsillagasz
    Megjártam ezt is, most már indulok haza :)
  • Janicsillagasz
    Érdemi? Én Cobra MKIII-al játszok :D
    Bár valahol leparkoltam egy Vulture-t is :D