23609
-
Dominic901 #7810 Erre utólag is van lehetőség mikor már a Sidewinder-ben vagyok? -
Amergin #7809 Nem, kapsz valamennyi hitelt és a termelt nyereségből folyamatosan törleszted majd. -
Dominic901 #7808 Üdv! Ha szétlövik a hajómat és nincs pénzem újrahívni akkor onnantól végleg elvesztettem? -
TokraFan #7807 Igen ez igaz. -
#7806 Kezel a Cobra most is több fényforrást, 1 globálist (a csillag) és egy csomó lokálist (ami csak kis távolságra "hat") - pl. a hajó lámpáját, az SRV lámpáját, és a város / állomás fényeit, plusz a hajó pilótafülkéjén belül egy csomó kisebb-nagyobb lámpát, kijelzőt (szikrákat például). A több globális fényforrás kezelése a kérdéses, abból más játékok is ritkán kezelnek kettőt, vagy többet, mert az égvilágon minden objektumra ki kell számolni a vele kapcsolatos dolgokat, míg a lokális forrásoknál csak arra a néhányra, ami a hatókörében van.
Ahogy írják is: "Az egyik jellemzően az égbolt, míg a másik például lehet a főhős karakterében egy zseblámpa" - egy globális, és egy lokális. Ez megvan már most is, sőt. Más játékokban se világít el a zseblámpa a völgy túloldalán a domboldalra, itt se. A csillagoknál viszont ez a feladat.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.01. 16:23:55 -
TokraFan #7805 Egyébként pont most van egy jó cikk a DirectX 12-vel kapcsolatban a PH-n, ott érintik a fényforrások kérdését is (harmadik oldal, de eleve oda linkeltem), érdemes elolvasni. A cikk szerint, a hagyományos -tehát jelenleg használatos- grafikus motorok általában 2 fényforrást kezelnek, de a jelen technológia 8 fényforrás kezelésében maximalizálja az árnyékot vető fényforrások számát. Idézek a cikkből:
"Például az árnyékot vető fények száma általában nyolcra van limitálva, mivel nagyjából ennyire elég a rendelkezésre álló hardverek ereje, de a legtöbb játék egyszerűen kettőt használ és kész."
A DX12-vel (vagy más alacsony szintű API-val) viszont jelentős mértékben megnő a kezelhető fényforrások száma, a cikkben szépen leírják, miért. Tehát egyrészt már eddig is használhattak volna több fényforrást, de gyanítom, hogy sajnos a DX12-őt nem fogják tudni implementálni a Cobra Engine-be, mert ahhoz teljesen újra kéne írni. Ez meg esélytelen. A lényeg az, hogy a jelenlegi hardvereken is lehetséges 1-nél több fényforrás alkalmazása, ha jól van megírva a motor és jól optimalizált a játék. -
#7804 EDSM-en két 20 ezer feletti van, és egyáltalán nem biztos, hogy sokan használják. Amit írsz 27 ezret egy jó közelítésnek tűnik, nekem 4 hónap alatt 3000, másfél éves a játék (mondjuk négyszer négy hónapÖ, 4x3000 az 12 ezer, és én elég keveset játszom, ennek a duplája megerőltetés nélkül belefér. -
Janicsillagasz #7803 Szerintetek mennyi lehet a rekord, az egy ember által legtöbb bejárt csillagrendszer? Van erre valami adat valahol?
Tehát ezt úgy értem hogy, én pl már 2500 csillagrendszert jártam be, Dzsini is már több mint 3000-et, de valahol a világon egy Mr. Gyuluska nevű játékos már bejárt 27.492-t.....
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.04.01. 11:49:52 -
MaRee #7802 Utam utolsó szakaszához érkeztem, 10,000 LY van hátra. Sajnos ez lesz az egész út egyik leg idegőrlőbb szakasza, mert ahogy kifelé tartok a Galaxis peremére (jelenleg az Abyss kellős közepén), úgy a csillagok sűrűsége nagyon csökken, és eddig átlag 32 jump / 1000 LY 50-re nőtt. Nem tudom, holnapra oda érek-e így, remélem nem fogok eltévedni BP előtt :) -
#7801 Gyakorlatilag úgy érzed, mintha ott ülnél. Ahova nézel, azt látod, teljes 3D élmény, pontosan érzékeled, hogy mi van közel és távol. Látszik, hogy a felső képernyők közel vannak, a HUD távolabb, érzékeled a valós méreteket, hogy egy Anaconda milyen hatalmas egy Haulerhez képest, stb...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.01. 10:16:51 -
Janicsillagasz #7800 Pff.... szerintem elég zavaró, de ízlések és pofonok.... -
#7799 virtuális valóság sisak, amivel kitöltik a teljes látótered, és amerre forgatod a fejed, arra látsz.
-
Janicsillagasz #7798 "Oculusok és a Vive-ok jól dolgozzanak (egy 970+Oculus a VR High-t nem bírja)"
Nem tudom mi az -
#7797 Igen, sajnos ez most vele jár a dologgal - képzeld el mit kellene számolni ha belerepülsz a gyűrűbe, és a kavicsokon kettős árnyékok vetülnének két irányból, egymást árnyékolva, stb...
piszok szép lenne, de kevés vas bírná jó tempóval - és most ahogy látszik fontosabb, hogy az Oculusok és a Vive-ok jól dolgozzanak (egy 970+Oculus a VR High-t nem bírja) -
Janicsillagasz #7796 Na ilyen esetekben elég érdekes hogy csak egy objektumnak van fénye.... egy csillagnak árnyéka van... lol! -
MaRee #7795 Jo kis kepek! En is 3000 rendszernel jarok kb most, meg 33k ly hatra van. Sajnos nem tudom oda erek-e idoben, el vagyok havazva :( -
TokraFan #7794 Masszív! Nagyon jók a képek is, grat! -
#7793 Nem volt túl sok, kb. 3000 rendszer - többé-kevésbé egyenesen (pár szép ködöt érintve) a Sag A*-hoz, és utána a galaxis "alján" egy íven vissza - majdnem 73 ezer fényéven áll a számláló. -
TokraFan #7792 Nagyon jó! Van egy két kacifántos rendszer. :-) -
TokraFan #7791 Mennyit mentél összesen? -
Janicsillagasz #7790 Grat! Szép képek, a csillagsúroló gázóriás nagyon dúrva! :D -
#7789 Én elkezdtem nézegetni, nagyon szépek lettek
Ez fekete lyuk? Eve-Online-ban is pont így néz ki.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.03.29. 10:06:24 -
#7788 Lassú munkanap = album -
#7787 Persze, majd rakok össze egy kis gyűjteményt a héten. 800 az rengeteg végiglapozni, felesleges is lenne. -
#7786 Linkelsz majd egy steam screenshot mappát arról a 800 képről?Vagy szelektálsz és dobsz be párat? -
#7785 Legalább medium helyre próbálod nézni? Mert ha kicsi hardpointra nyomsz rá, akkor ha jól rémlik fel se dobja a nagyobb fegyvereket...
Gundark: igen, Asp Explorer SRV-vel, nagyjából átlagos felszereléssel. A fő csillagot és amit mozgás nélkül el lehetett érni (közeli csillagok, kisbolygók, stb.) szinte mindig szkenneltem, közben ránéztem a System mapra, és ha láttam valami érdekeset, akkor elindultam azt is megnézni (persze elsősorban vizet vagy ammóniát kerestem), de néha egyszerűen csak választottam egy "szép" rendszert, és azt végigszkenneltem - ebből lett a lenti közel félmilliós is. Le is szálltam néha - a rover nagyon jó a rutin megtörésére, és mivel fotózni szeretek (az útról kb. 800 kép készült), arra külön jó a bolygófelszín - pl. ha van egy gyűrűs égitest, amire le lehet szállni, vagy extra közel van egy másik égitesthez (csillag vagy másik bolygó) :) -
Amergin #7784 2F Gimballed Burst Laser van valahol? Kérem csak az válaszoljon, aki a saját szemével látta, mert az EDDB, meg a roguey.co.uk hülyeségeket ír. Nincs sehol ott, ahol írja, hogy van. 5 helyen néztem eddig, de kezdem unni, hogy a semmiért ugrálok körbe-körbe... -
#7783 Gratulálok :) Mivel mentél? Asp-pel? Ilyenkor minden bolygót szkennelsz? Vagy érdemes esetleg leszállni is egyre egyre?
Ezeket az állomásokon látható nevesített gazembereket el lehet kapni? Mert most jártam egy olyan rendszerben ahol utoljára látták, de se híre se hamva. Vagy legalább van utalás arra hogy merre mentek?
Utoljára szerkesztette: Gundark 1 1, 2016.03.28. 21:32:27 -
MaRee #7782 Grat! :) Jo pihenest! :D -
#7781 Na, megvoltak az eladások - 70 milliós bevétellel zárult az utazásom :)
A legértéksesebb égitest, ami a nevemre került - egy Földszerű: 108 135 pénz (72 090 + első felfedezői)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A legértékesebb rendszer, ami a nevemre került: 521 544 pénz (347 696 + első felfedezői)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Mindkét csillagon csupa fémbolygó, se egy vizes, se egy Földszerű.
És majdnem három hónap után végre egy szállodában, párnák között alszik a főhős. Jó pihenést neki! -
#7780 Szeretem a Robigot :) Igaz 30 ugrás a pitonnal, de nem kell megállni, és vagy 100 tonnát hozok. Egyébként a duamtán dolgozom a föderációnak, éppen 134 tonna aranyat kellett szállítanom 2 rendszerrel odébb, 1.3 millióért. Megszokásból zúzok be az állomáson, mire eszembe jut hogy ez törvényes biznisz :) -
#7779 Hazaértem :)
.... most jön a térképadatok leadása, ahogy nézem a Sag A* magasan a legdrágább, de van néhány 300+ ezres is (ami ráadásul mind az enyim). -
MaRee #7778 Mindenkepp bukod, ha scannel valami. Akkor is, ha csak a kuldtes van mar nalad, a cargo nem. Egyebkent Robigo - Sothis nem tul hatekony utvonal, sima Robigo oda-vissza a leggyorsabb es legnagyobb credit/ora. Visszafele nem eri meg semmit felvenni, mert semmi nem fizet annyit, mint a Robigos shadow deliveryk. -
nibron #7777 Jah, tegnap nekem is volt 5, ma 1 sem. De volt más egyéb, mivel vissza is értem leadtam több mint 16milla értékben adatot. -
Amergin #7776 Csempészésnél ha olyan állomásra dokkolok, ahol nem tiltott amit csempészek, de szkennelnek, akkor is buktam a küldetést?
Csak mert a Sothis-Robigo útvonalon visszafelé van jópár rendszer, ahol meg lehetne még állni és további csempész küldetéseket felvenni...
Utoljára szerkesztette: Amergin, 2016.03.27. 22:12:45 -
#7775 Aztán holnap lehet, hogy egyet se találsz :) Ritkák. -
Janicsillagasz #7774 Én meg leragadtam még a mag előtt, mindenhol a neutron csillagoknál Föld-tipusú bolygók vannak. Azt hittem eddig hogy ritkák, de ma már 3-at is találtam 2 óra alatt :D -
MaRee #7773 Köszi!
Közben már sikerült kiverekedni magam a core-ból "felfelé", most a Galaxis teteje a cel. Mostmar nem nagyon nezem a system mapot, mert ugy soha nem ernek oda (foleg a neha 20-30seces toltogetes miatt), es Aprilis 5-re Beagle Point-nal szeretnek lenni. Visszafele lesz ido boven nezegetni mindent, most a waypointoknal csinalok par szep kepet es ugralok tovabb. -
#7772 Nem bug az, hanem utazó ügynök probléma, és minél nagyobb a távolság, azzal nagyjából exponenciálisan növekszik a számolnivaló. Max 2-300 fényéveket tervezz ott, annyit még általában könnyen elbír a gép, vagy pont az ugrástávolságod sokszorosát (ha pont 30, akkor szigorúan 895-905 között, így esélyesebb, hogy a "legegyenesebb" utat hamar megtalálja, nem kell leágazásokat számolni - ha van benne egy 15 fényéves távolság, akkor azt valahol el kell osztani, megtalálni, hogy hol érdemes a rövidebbeket ugrani, stb - és ha van 30 ugrásod, és tízezer csillag, ahol ezt ki kell próbálni...).
Amúgy gratula, én már hazafele tartok, olyan 8000 körül járok. Indulj el merőlegesen felfele vagy lefele, nagyon hamar kijutsz az extra sűrű zónából, és elég közel vannak a neutronmezők. -
nibron #7771 Gratula, gondolom útközben sok érdekességet találtál/láttál. Főleg az utolsó 1000ly-ben.