23609
1418743729.jpg
  • MikX
    Engem is simán érdekelne, noha még érdemi hajom nincsen, de már kerestem valamennyi pénzmagot szépenlassan, kezdek belerázodni
  • Janicsillagasz
    Én is benne vagyok, tudok TS szobát biztosítani. Csak előbb még érjek haza, már csak 400 fényévre vagyok a Sag A-tól :D
  • Dzsini
    A lehető legalacsonyabb "hozzáadott" érték legyen a hajón, mikor beszámíttatod vásárláskor. (mindent adj el belőle, és mindent cserélj a legkisebb E típusra)
  • Gundark 1 1
    Én benne vagyok :)

Végül akkor hova is jutottunk? Érdemesebb egyben eladni beszámítással a hajót vagy "üresen" alapfelszereléssel? (előtte persze a drága dolgokat eladni egyesével :)
  • Roger6
    Mekkora a Magyar közösség az Elite-ben? Mennyi létszámra taksálhat vajon? Lenne értelme közös eseményeket létrehozni? Most pl. arra gondoltam, hogy megnézhetnénk közösen ezt az Alpha Centauri/Hutton Orbital-t, lőhetnénk pár csodálatos képet, és közben TS-en (ez csak egy opció, nem kötelező) diskurálhatnánk. Lenne ilyesmire igény?
  • Gundark 1 1
    Ezért nem cseréltem le a Pitont kondára. Eléggé kellemetlen hogy nem tudok dokkolni bárhová :) No meg még annyim nincs hogy rendesen fel is szereljem. Tradeconda nekem kevés, repülő tankot szeretnék, az meg bőven 200 felett kezdődik. Most csak olyan 150em van. Szóval még néhány robigo kör kellene hozzá. De elégedett vagyok a pitonkával is, max pajzs, katonai páncélzat, nehéz pulzus lézer tornyok és kicsi plazmagyorsítók. :) Nem fürge így, de a nagyobb hajók elleni harcra van igazából kihegyezve.

Szívesen vennék tanácsokat a fejvadászatra. Kell valami izgalom is a csempészet mellé. Manapság már csak legyintenek a rendfenntartók ha megjelenek egy rendszerben, hogy nem ezeket a droidokat keresik :)
  • Dzsini
    Ott vannak a hozzászólás időpontjai, szinte pont addig :) Másfél óra.

Janicsillagasz: ritka áru, azok úgy működnek, hogy csak 1 rendszerben / állomáson lehet kapni az egész buborékban, egy játékos csak keveset vehet belőle, és minél távolabb viszi, annál többet fizetnek majd érte.

A bögre különlegessége, hogy ezt játékosok kérték, és egy közösségi cél keretében hordták a Hutton Orbitalra a fémhulladékot (scrap), egy hét alatt összesen több százezer egységnyit (külön móka, hogy az Orbitalon csak közepes mérettel lehet leszállni - így néhányan úgy dolgoztak, hogy egy T9 kiment oda, és a raktérből kidobálva a hulladékot azt kisebb hajókkal hordták be az állomásra).
  • Roger6
    Mennyi ideig tartott rendszeren belül az út?
  • Janicsillagasz
    Mit lehet csinálni ezzel a bögrével?
  • Roger6
    Igen-igen, már én is rájöttem a hétvége folyamán, hogy ha a jeget megküldöm bányász lézerrel, az nem akar adni semmit. :) Viszont a látvány lenyűgöző, megéri megnézni. Az időráfizetéssel nem értek egyet, számomra nem lényeg a gyors pénzkereset. Így is összejött hétvége alatt másfél millió kredit, pedig az időm nagy részében csak szájtátva csodálkoztam az előttem látottakon. Mondjuk nekem volt is időm játszani.
  • Janicsillagasz
    Egyáltalán nem égő Cobrával bányászni, én is mindig azzal toltam, csak limpet nélkül, így 40-re sikerült feltolnom a rakteret.
    Viszont egy tanács: ne jéggyűrűben bányássz, ott nincs semmi! A system map-on nézz rá az adott bolygóra (persze ehhez rendelkezned kell a rendszer térképével), olvasd el a bolygógyűrű leírását hogy miből áll. Van ice, rocky, metal rich és metallic. KIZÁRÓLAG a METALLIC gyűrűt keresd és csakis olyan helyen, ahol Pristine méret van! Itt egy kép a pontosabb azonosításhoz. Odamész a kavicshoz, megkarcolod, a leszakadót megnézed miből van és csak a 3db P betűs érccel kell foglalkozni (Palladium- Platinum- Painite) és esetleg még az arany. A palladium/platinum 12-15.000Cr/t áron adható el, a Painite pedig 30-35.000cr/t! Ezeken kívül időráfizetés a bányászat!
    Az elkövetkező napokban hazatérek a galaxis magjából és én is bányászkodni fogok egy kicsit, ha gondolod majd összehozzuk az időket és elmehetünk együtt kavicsot karcolni :) Legalább még be is védjük egymást :D
    Jelenleg 2.000 fényévre vagyok a Sag A-tól, ma este elmegyek, meglesem és indulok haza. Remélem szerdára hazaérek, sajnos napi 14 óra meló mellett kevés időm marad a játékra, de szerdától szabados leszek és már oda fogok rohadni a gép elé :DDDD
  • Roger6
    Köszönöm szépen, Dszini Mester ismételten! (a hétvégén 26 órát játszottam a játékkal, mondhatjuk, hogy megfogott eléggé )
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.11. 07:56:08
  • Dzsini
    Továbbá: A típusokból ugyanazon méreten belül E->A felé egyre drágább és erősebb változatok, plusz az E - C - A normál tömegű, a D a "light" típus, ami könnyebb (és sérülékenyebb), a B pedig a "military", ami nehezebb és strapabíróbb.

Általában Life Supportból és Sensorsból D-t szoktunk használni, mert nem létfontosságú belőle a jobb, és egy kis súlycsökkentés mindig jól jön.

A képen te Power Plantból A2-t használsz, ami 160 ezerért 9,6MW-t ad le, igaz csupán 1,3 tonna. A 4D PP 59 ezer, és 11,7MW teljesítményű (4T), a 4C 178 ezer és 13MW (5T) - inkább ezeket válaszd, jobb, ha van bőven energiatartalékod. Nagyon ritkán éri meg / fontos a kisebb méretű modulok használata, igazából csak akkor kellhet, ha létfontosságú a tömegcsökkentés, és az ugrótáv növelése (pl. felfedező hajók).

A fegyverekből is az M (közepes) hardpointra 2-es méretű fegyvereket érdemes szerelni - az S (kicsi)-re való az 1-es méret, az L a 3-as, a H (Huge) a 4-es méret.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.11. 07:46:58
  • Dzsini
    Thrusterből az MKIII-as csak 4-es méretűt fogad, csak azok közül választhatsz (A-B-C-D-E) - a bázison meg négyesből csak A van :)
    Power Plantból, FSD-ből és Power Distributorból lehet kisebb méretűt berakni, a többiből csak a megadott méretet.
  • Roger6
    Valakinek van ötlete, hogy mi lehet a gond? Thrusterst akarok venni az MkIII-ra, de mintha bug-os lenne itt valami... Szóval belépés előtt azt írja, hogy 420 T a max. Mass, amiből 263-at használok. Okés, akkor belépek a menübe, hogy válasszak egy modult, és ez fogad. Elviekben csak a bázison található legdrágább Thrusters menne fel rá. Ez így helyénvaló?
  • Amergin
    Hogy te mekkora porcukor mezőt találtál!
  • Roger6
    Ja igen, és ami még fontos: nem csak aszteroida mezőkben lehet bányászni, hanem bármely olyan bolygónál is, ami rendelkezik a Szaturnuszéhoz hasonló gyűrűvel. Egyszerűen supercruise módban repülj bele a gyűrűbe, és máris ott találod magad. Na és milyen látvány? Ismét nem találtam a fejem, amikor egy ilyen helyre kerültem: Kép 1, Kép 2.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.10. 23:08:11
  • Roger6
    Bányásztam én is Sidewinder-el, de az a 4 tonna raktér elég kevésnek bizonyult (később bővítettem 6 tonnára, de azzal nem bányásztam már), főleg amikor Collector Limpet-et használtam. Ez ugye a raktérből is vesz el, és külön modul is kell rá. Én olyan aszteroida mezőt kerestem, amely értékes érceket tartalmaz, pont azért, mert csak 4-8 tonnát tudsz magaddal vinni. Az elején Bauxitot találtam, amikor a bányászattal kezdtem foglalkozni, de hamar rá kellett jönnöm, hogy a Bauxit bár sűrűn előfordul az adott rendszerben, szinte értéktelen érc, nagyjából 130 credit egy tonna, szóval ha 4 tonnát szedtem össze belőle, az is alig volt bevétel.

Bár elég gyerekcipőben járok én is ebben a témában, az már világosan látszik, hogy ha értelmesen akarunk megfelelő sebességgel pénzt keresni bányászatból, akkor mindenképpen kell:

- egy hajó, aminek nagy raktere van
    - collector limpet modul (collector nélkül a nyersanyagok begyűjtése eléggé lassan megy az űrben)
    - a lehető legjobb Refinery modul, amit a pénztárcád megenged

Akár égő, akár nem, én jelenleg egy Cobra MkIII-at használok bányászatra. 26 T raktér, 10 collectorral (ez amúgy is elfogy a bányászat végére), és a Refinery, ami 5 különböző ércet tud tárolni (ez annyiba került, mint a hajóm kb.). Most kb. 15-20 perc alatt EZ került a raktérbe, de természetesen a Refinery-ben is maradt némi finomság.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.10. 22:57:15
  • MikX
    Közben meglestem, hát én egy nekem távoli rendszerben talaltam jo banyaszhelyet, kiszereltem szinte mindent sidewinderből, gondoltam egx merészet :)
    Nimcs páncél, nincs fegyverzet.
    Ugy 14 ugrassal jutottam el oda, meg vagy 5 tankolàssal, most el kellett jönnöm dolgozni, de megérkeztem eddig épségben :)
    Volt egy necces szitu, valaki kiràntott, de meg tudtam lépni szerencsére
  • Roger6
  • Dzsini
    Ha van Horizons, akkor irány a felszín, a mentőkapszulák keresgélése és a bázisok támadása - érdemes egy adag dumbfire rakétát vinni a hajón, hogy ne az SRV-vel kelljen mindent levadászni - leszállás előtt egy kis taktikai bombázással megpucolod a helyszínt.
    Én most az iCourier-el főleg ilyen küldetéseket keresgéltem, nagyon jól szórakoztam velük - ráadásul elég biztonságosak és jó pénzt hoznak :) (mondjuk egy-két goliath már húzósabb, de annyi izgalom kell)

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.10. 13:14:13
  • Dzsini
    Két csík van:

Az alsó vastag a fő üzemanyagtárad, ebből dolgozik a hiperhajtómű - ennek a méretét látod a felszereléseknél.
    A felső vékony pedig az alsóból töltődik fel, és tele 1 tonnányi van benne - ezt használja a hajó a normál mozgásra, és a rendszer energiaellátására. Ha az kiürül, akkor az alsóból belepumpál 1 tonnát, és újra tele lesz, és a fölötte kiírt fogyasztás ebből történik (a képen 0.27t/h, tehát kicsit több, mint 3 órára elég)
    Scoopolásnál pedig az alsót töltöd fel.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.10. 13:05:21
  • Roger6
    Dzsini! Ez a Fuel indikátor... ezt most hogy kell értelmeznem? Többször előfordult, hogy supercruise közben (vagy akár bányászat közben) a Fuel alatti csík teljesen eltűnt, aztán hipp-hopp, újra tele lett magától. Most akkor hol tudom megnézni pontosan, hogy mennyi üzemanyagom van?
  • VO101Tom
    Megvan a Horizons is, így együtt vettem meg Steamen. A lövöldözést egyenlőre hanyagolnám, amíg a hajót nem tudom feltápolni kicsit, utána persze megnézem azt is :)
  • Dzsini
    Ha megvan a Horizons, akkor elveszett pilóták keresgélésével meg bázistámadással lehet jó pénzt keresni, ha nincs, akkor a "elveszett a hajónk a szomszédos rendszerben, és kellene róla a **** (valamilyen cucc), találd meg és hozd vissza" fizet elég jól a befektetett energiához képest, és az 1-2 tonnányi raktér bőven elég hozzá.
    Esetleg ha lövöldözni van kedved feldobsz egy kill warrant scannert, és mehet a rosszfiú-vadászat a Nav Beaconnál (aztán később Resource Extraction Site-okon). Ha egy békés rendszerről van szó, akkor mindig kering ott néhány helyi rendfenntartó, melléjük csapódva egy-egy nagyobb hajóra is le tudtok sikerrel csapni.
  • VO101Tom
    Ja ja, ez tetszett meg a játékban, hogy rengeteg dolgot beletettek, és a látvány is nagyon jó. Mint írtam, csak ismerkedek a részletekkel , találtam egy nagyon jó youtube-os lejátszási listát (Cooper Channel, ráadásul magyar), amiben elég szájbarágósan elmagyarázza/megmutatja az alap mechanics-ot, csak néhány kérdés még felmerült. Én sem csak kereskedni akarok, csak most nézegetem, hogy kezdetben mivel lehet jó pénzt keresni, hogy az alap hajóhoz tudjon venni az ember jobb cuccokat (pár napig még repképtelen vagyok technikai okok miatt, de legalább van idő a manualt átolvasni :) ).
  • VO101Tom
    Köszi a linket meg az infót.
  • Nesuten
    akkor lehet reppennünk együtt
  • Dzsini
    I went all the way to Hutton Orbital

... and all I got was this lousy mug.
    természetesen végig a rádiójukat hallgattam
  • Dzsini
    Igen, úgy lehet a legtöbb "profittal" eladni egy hajót, hogy egy nem Li-Yong Rui rendszerben (ahol 15% kedvezmény van mindenre) kiszerelsz belőle mindent (és lecserélsz mindent a lehető legolcsóbb modulra), és a rozzant SW-vel átmész LYR felségterületre, ahol már kedvezménnyel megveszed amit kell.
    De ha csak úgy becseréled, akkor is megkapod a beleköltött pénz legnagyobb részét (pár százalékkal kevesebb úgy).

Eleinte ezzel nem hiszem, hogy fontos foglalkozni, de egy sok tízmilliós tételnél már érezhető összeget lehet spórolni.
  • Roger6
    Jó utat!

Ugye jól tudom, hogy a modulok árát visszakapom, ha visszaszerelem a régi, olcsó modulokat? Csak mert most költöttem 530.000 creditet a kis Sidewinder-re, ami nem lenne rossz, ha visszajönne majd valamikor.
  • Dzsini
    1865c-re sikerült gyorsulni, féltáv.

... és átváltott a számláló is, 3,060,000 fénymásodperc van hátra :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.10. 09:56:25
  • Dzsini
    Elindultam...
  • Roger6
    Bár jómagam is kezdő vagyok, de arra már rájöttem, hogy a pénz hajtása nem lényeg egyáltalán a játékban, és ahogy Dzsini kapitány is megmondta: nem siettet senki. Tegnap pont egy küldetést végeztem (sorban a harmadikat megállás nélkül), amikor láttam egy jelet az egyik rendszerben. Mindig is meg akartam nézni, hogy mik lehetnek azok. Odaugrottam a jelhez, ahol 4-5 NPC (békés) hajó lebzselt. Mondom ezek meg mi a francot keresnek itt. Ekkor jelent meg a cseten a felirat, miszerint ha depressziós vagyok, ők tudják mi a megoldás. Gondoltam ezek meghülyültek, na mindegy. Azért mielőtt tovább lépek, nézek egy külső nézetet.

Ez a látvány fogadott.

A kép talán nem adja vissza, de valami eszméletlenül gyönyörű volt. El is felejtettem, hogy mit csinálok éppen, és fél óráig csak néztem, ahogy az NPC hajók szépen lassan csordogálnak mellettem, és emellett a gáz óriás mellett. Na azt hiszem, hogy ez volt az a pont, amikor tényleg megértettem a lényeget.
  • Dzsini
    Bányászat ennél picit bonyolultabb, itt a topicban ha visszaolvasol párszor már le lett írva - kell hozzá refinery is, ami a begyűjtött ércet (ha meglövöd a kavicsot lepattan róla, és be kell gyűjteni - vagy saját manőverezéssel vagy kis robotsegédekkel - limpet) megtisztítja, és valódi rakományt készít belőle. Ennyi minden már nem fog elférni egy Sidewinderen, az inkább futár-kisvadász hajó. Egy Hauler vagy Adder már inkább jó ilyen elfoglaltságra, több a belső hely.

Ha valakit keresned kell, az jelenleg úgy működik, hogy elmész a célrendszerbe, és szépen lassan cirkálva keresed az ilyen jelforrásokat - megnézed, hogy az-e amit keresel, ha nem, továbbállsz, ha igen, teljesíted a tennivalót. Ha konkrét személyt kell levadásznod, ő viszont ugyanúgy supercruise-ban lesz, és kell egy Interdictor a gépedre, hogy "kirántsd" őt magad mellé valós térbe - ezt teszik veled is, ha betámadnak.
  • Dzsini
    nagyjából stabilak, hiszen ha valamelyik állomás ércek kitermelésével foglalkozik, akkor az nem fog "átfordulni" csak attól, hogy néhány tízezer tonnát elhordanak tőlük (kereskedelmi tervezősegéd a linken)
  • VO101Tom
    Sziasztok. Én most szereztem be a játékot, egyenlőre ismerkedek vele. Egy olyan kérdésem lenne, hogy a piacok árai mennyire stabilak? Több helyen azt tanácsolják, hogy készítsük magunknak feljegyzést a közeli rendszerekben lévő piacok áraiból (vagy keressünk ehhez weboldalakat, tabletes segédprogit, akármit), hogy kiszámolhassuk, hogy melyek a legjövedelmezőbb utak. Ez eddig ok, viszont sehol nem említik, hogy ezek mennyi ideig valósak, milyen időközönként kell frissíteni?
  • Amergin
    Alfa
  • CamelX
    Vettem egy hobbyhajót... najó, művészeti darabot akartam venni, mert ennek bizony minden porcikája orgazmatron számomra
    ...de azért reptetni is más élmény a sok nagy dög után (és teherhajóm még nem is volt) :)

Ez a screen meg....

• MikX
    Akkor egy mining laser bejatszik, meg valami erősebb fegyver, fejvadászkodni.
    Eza mining ez ugy megy h odamegyek lövök rá azt termeli be a raktérbe nwkem? :)
    Arra már rájöttem h sokszor látok frameshiftben célpontokat, veak signal ilyesmi, ott általában valami keresett rosszarcuakat találok.
    Vagy hogy tudom az ilyeneket megtalálni? Mert volt feladat is ahol egy konkrét emberkét kellett volna likvidálni, de csak a rendszer volt megadva hogy hol találom