23609
1418743729.jpg
  • Dzsini
    Ugyanúgy a bulletin boardon lesz legfelül.
  • MikX
    No felis vettem egy küldit, meg is érkeztem, dokkoltam, de mostakkor hogy adom le, vagy hogyvanez? :D

• Dzsini
    Ami tetszik - tényleg bármivel.
    A legfontosabb: SOHA ne indulj el annyi tartalék pénz nélkül, ami a hajó újravásárlásához kell (a jobboldali panelen látod).

Kereskedj, vadássz, kóstolj bele bármibe, teljesíts küldetéseket (sok esetben nincs büntetés, ha bebukod, tehát lehetsz bátor), vadássz rosszfiúkra vagy legyél te is az, mindegy. Érezz rá, hogy mi az, ami neked fekszik. És ne siess sehova, nincs "vége" a játéknak, amit el kell érni, és nem versenyzel senkivel benne. Lehet farmolni a játékban, de minek?
  • tutituti
    Ilyen odavissza nyilas jele van. Curier mission is jó gyakorlásnak.mkIII hajóig küldizgess aztán mehet a harc a nav beaconhöz.de szerintem indulás elött érdemes megnézni youtube-on egykét magyar nyelvű oktatóvideót.sok alap kérdést megválaszol.
  • MikX
    No a tréningeket befejeztem, ha elkezdem a játékot, mivel érdemes kezdeni? milyen küldetésekkel? ami hoz is pénzt, de azért igy nem vágnék bele veszélyesebb dolgokba...
    Amugy nagyon tetszik, elképesztő látványos ésnagyon beszippantott már most :D
  • toocha
    Na akkor téged is "beszippantott2 az Űr! Istentelenül jó játék.
  • Roger6
    Na ki várja a világon a legjobban a munkaidő végét? Természetesen én, mert megvettem a játékot, és majd megesz a fene, hogy végre kipróbálhassam.
  • Dzsini
    Hát, a négyszáz milliárd, az négyszáz milliárd - még ha csak kb. 20 ezernyi lakott rendszer van köztük, azt se fogod mind bejárni egy-két éven belül.
  • MikX
    Én steamen vettem, de asszem majd a horizonst megveszem frontiernél, egyenlőre elvagyok az alappal is, idő lesz míg megszokom.
    Régi elite is a maga idejében olyan volt hogy húú, azzal a sok bejarható térrel, erre itt kizoomoltam a csillagtérképen és sokkot kaptam. Tudtam hogy van sok csillag és végtelen bejárható tér, de ezt egyenlőre felkell dolgozzam :D
    Akkor majd lehet zaklatlak titeket ha kérdésem lenne, márpedíg lesz.
    No most viszont Megyek csinálom a tutorialokat
  • Roger6
    Köszönöm szépen!
    A Season Pass-t csak később fogom szerintem beszerezni.
    Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.04.08. 08:46:44
  • Dzsini
    Bárhol megveheted, és az alapjátékot (ha a Frontiernél veszed, akkor az összes pénz nekik jut, és ugyanúgy kapsz Steam kulcsot).
    Aztán ha gondolod, akkor a Horizons Season Pass-t.
  • Roger6
    Sziasztok!

Segítenétek abban, hogy Steam-en pontosan mit is kell megvennem a játékhoz?
  • Dzsini
    Amivel kedved van - vannak a profik között egeresek, kontrolleresek és joystickosok is. Mivel alapvetően szimulátor, ezért a leginkább "beleélhető" egy gázkaros-joystickos felszerelés (ha lenézel a pilótafülkében látható is), és ott nagyjából mindent el lehet úgy helyezni, hogy egy gombnyomásra legyen, de mindenkinek ízlése szerint, sokan még mikrofonos hangvezérlést is használnak.
    Én kontrollerrel játszom úgy, hogy 4-5 funkció "maradt" a billentyűzeten, jól megvagyok vele, még csatázni is egész jól tudok.

Próbálgasd ki, hogy neked melyik a kellemes (a tutorialok nagyon jók erre, és nagyon érdemes a kézikönyvet is végigolvasgatni), aztán kezdj neki a játéknak. Igen, bonyolult, millió tennivaló van, és nem fogja a kezed a játék. A közösség viszont igen, minden kérdésre lehet választ találni itt, a többi fórumon, a wikin, redditen... ez egy közösségi játék.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.04.08. 07:46:28
  • MikX
    Sziasztok!
    Beszereztem én is a játékot, hát igy elsőre rémisztően bonyolult, mév ugy is hogy anno gyerekként az első elitet gyűrtem rendesen.
    Xbox kontrollerrel nyomom, érdemes ezt joystick-al, vagy megfelel igy is az irányitàs? Mivel az egész szokatlan igy még könnyen megszoknék bármit :)
  • tutituti
    Mindenki olcsóbban kapja meg
  • Amergin
    A "-15% outfitting prices" csak akkor vonatkozik ránk, ha Li Yong Rui követői vagyunk, vagy mindenkire alapból, aki a rendszereiben vásárol alkatrészt?
    Empire-ben vagyok és lusta vagyok odarepülni, hogy megnézzem saját magam
  • tutituti
    Most olvastam vagyis láttam hogy végre megérkeztek az uticélhoz a srácok.Viszont sokan írták chatben ezt a Rift-et egész pontosan a Formidine Rift kifejezés hangzott el.Erről mit lehet tudni?Látom hogy ez az univerzum másik vége meg találtam leírást de nem hámoztam ki sokat belőle.Elvileg a froniter elhintett pár infót hogy ott van valami és meg kellett fejteni a feladványokat hogy eljussanak a megoldásik hová is kell utazni,de magát a célt nem értettem.Feldobom mint témát hátha valaki többet tud erről
  • nibron
    Az már jelenleg is probléma, hogy miként védjük meg magunkat és az objektumainkat (pl. űrhajó) az űrben. Pedig még szinte el sem hagytuk a földet, és azt is csak csiga lassan tesszük. Tudomásom szerint eddig még mindig a mini föld elképzelés a legjobb, tehát az űrhajó körül egy erőteret/pajzsot kell képezni, na és persze élettani okok miatt gravitációra is szükségünk van (a kettő lehet ugyanaz, mivel az erőteret valszeg valamilyen gravitációs eszközzel hoznánk létre). Az erőtérnek gondoskodnia kell a különféle sugárzások mérsékléséről, és a kivédhetetlen ütközések elkerüléséről. A kisebb objektumokat lepattintással vagy megsemmisítéssel (utóbbihoz azért elég sok energiára lenne szükség), a nagyobbakat felderítéssel és elkerüléssel (ennyit a manuális irányításról). Már maga az erőtér fenntartására is iszonyatos energiák mennének el álló helyzetben, a sebesség növelésével pedig kifejezhetetlen. Főleg az említett 40x-es fénysebességnél, ami az elite-ben még csigalassú tempó (asszem 2001c a csúcs). Ráadásul a földinél sokkal nagyobb átmérőjű, erősebb és jobb "minőségű" erőtérre lenne szükségünk.
    Az, hogy mit látnánk már egy másik kérdés. Mindenféle trükk nélkül (nincs pajzs, burok se semmi) ha csak simán ilyen gyorsan haladnánk az űrben, valószínű, hogy semmit sem látnánk, mert kívül esne a látható spektrumon (még ha oldalra távolra nézel is). Pl. ha normál 640nm-es látható normál vörös fény forrása felé haladunk 40c-el, akkor azt már 40x640nm-es rezgésnek érzékeljük. A 200nm igen mély kék is felülről kikerülne a látható tartományból. A rádiókommunikációnk is elég érdekes már ennél a sebességnél. Ahhoz, hogy kommunikálni tudjunk le kell lassítani az adót és a vevőt is.
    Szóval én az elite-ben a supercruise üzemmódot inkább úgy képzelem el, hogy a gázkar ide-oda mozgatásával finoman nyújtogatjuk az időt. Itt sem azt látnád amit a játékban látsz, de ez egy játék, és szerintem zseniálisan kitalálták, hogy a normál és hipersebesség mellett legyen egy köztes is (az eredeti elite-ben csak kettő volt ha jól emlékszem). Ami kicsit zavar, az a váltás a különböző módok között. Szerintem folyamatosra is meg lehetett volna csinálni.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.04.07. 11:23:51
  • Nesuten

• Amergin
    Elgondolkoztam a frame shift drive-ról: amikor supercruise módban utazgatunk egy rendszeren belül, akkor mondjuk 40c -vel mozogva hogyan hatna ránk az űrben jelen lévő sugárzás? A doppler-effektus miatt bármilyen alacsony energiájú sugárzást gamma vagy röntgen sugárzásnak érzékelnénk már addig a pici ideig, amig szénné nem égünk...
    Továbbá ott vannak a mikrometeoritok: állandóan ütköznünk kéne velük és az eléggé tönkre tudná tenni a napunkat

A fenti gondok elkerülésére mondhatjuk azt, hogy a "buborék" (ami előtt és mögött hajlítjuk a teret) nem lép interakcióba sem anyaggal sem sugárzással. Akkor viszont nem kellene látnunk semmit, csak ami a buborékon belül van, viszont bolygókon és csillagokon is átmehetnénk minden gond nélkül.
  • Janicsillagasz
    Atyaisten! Rekord! (Sajnos csak egyéni...) Az általam eddig felfedezett legtöbb Föld-típusú bolygók egy rendszerben :P
  • Dzsini
    A galaxisban a csillagok nem mozognak (elég csúnya feladvány lenne az útvonaltervezőnek, így is megcsuklik a mag közelében), de igen, minden rendszeren belüli objektum (csillagok, bolygók, holdak, állomások) valós időben kering, forog, stb.
  • Amergin
    A galaxisban mozognak a csillagok, mint az igaziban? Változtatják a helyzetüket egymáshoz képest?
    Persze ez a mozgás a mi időskálánkkal elhanyagolható kivéve a központi fekete lyuk környezetében keringő csillagokat, amik már 1 év alatt is jelentősen elmozdulnak egymáshoz képest.
    Azért kérdezek ilyen szamárságot, mert gondolom a bolygók viszont keringenek a napjaik körtül, meg forognak a tengelyeik körül ahogy azt kell. (Soha nem figyeltem még erre, nem töltöttem vele időt)
  • MaRee
    Nézned kell. Long range smuggling küldikhez az Asp Explorer a legjobb.
  • Gundark 1 1
    Csak egy okoskodó kérdés :) Még nem győztem meg magam az Anakondáról. Ha veszek egyet, akkor nem tudok bedokkolni outpostokra, ez okés. Csak olyan feladatot kaphatok, ami végrehajtható (vagyis van nagy leszállóplatformja) vagy ezt is néznem kell? A hosszútávú csempészésnek is gondolom annyi :)
  • Dzsini
    Január első hétvégéjén indultam, és csak hétvégén játszom.
  • Janicsillagasz
    Tényleg, mennyi ideig tartott az út?
  • Dzsini
    Továbbra is a legszebb hajókat a Gutamaya gyártja
  • Dzsini
    Nekem a lenti úttal kb. a fele lett meg a szükséges bevételnek (+70 millió a 160-ból) - és nem is nagyon lassítottam le a fekete lyukas-neutronos vidéken, csak a szélén suhantam végig.
  • MaRee
    Sag A* után nem nézegettem már a system mapet, mert akkor nem értem volna ide. Addig nézegettem végig mindent, scannelgettem a bolygókat stb. Landolni minden waypointon landoltam és csináltam egy szelfit :D SRV van nálam 2 is, de már nem sokáig (szerencsére respawnolnak ha tönkreteszem). Visszafelé az egyik nyugati neutron mezőn keresztül fogok jönni, hogy az Elite meg legyen azért.
  • Dzsini
    Hazafele ne siess ennyire, gondolom ebbe a tempóba a scoop-jump-scoop fért bele, semmi más. A bulira odaértél - vittél pár SRV-t szórakozni?

Ha szép nyugis tempóban jössz haza, akkor a 2.1 már megjön, mire visszaérsz, és kezdheted kipróbálni az újdonságokat :)
  • MaRee
    Köszi!
    Pár adat:
    2016.03.11-én indultam, ma 15:00-kor értem ide. Órára pontosan nem tudom megmondani, de Sag A* után kb 28 óra volt még, előtte szerintem olyan 35. 4322 rendszeren ugrottam át, a megtett távolság Sol-tól kb 82,000 LY.

Ma és holnap van az expedíció befejezésének a nyitó napja, lesz sok stream, screenshotok, különböző játékok (SRV rally :)), stb.

Mostmár csak vissza kell érni valahogy
  • Dzsini
    Ez igen!

Én most a buborékban szórakoztatom magam, szerzek magamak egy kis birodalmi rangot.
  • MaRee
    Megjöttem!!!!

• Tuvok #7816
    Szerettem kamionozni, sose ért baj Open play-ben, az AI szedett ki párszor, de az aknaelejtős trükk mindig bejött, szóval néha még bounty-m is volt vele. :DD
  • Tuvok #7815
    A mondat úgy folytatódna, hogy nagy kockázat, nagy haszon. :)
  • Dzsini
    Hát, azért a T9 és a "kis kockázat" valahogy nekem nem működik egy mondatban :) (egy alap változatot minden nélkül tudnék venni belőle... de inkább egy T7, ha már kamionozni szeretnék, vagy egy Orca, az sokkal jobban néz ki)
  • Tuvok #7813
    Hehe, bő 1 éve a T9-em legelső útján úgy tuningoltam fel a hajót, raktam tele a rakteret, és indultam útra, hogy egy fillérem se maradt.
    Kis kockázat, kis haszon.. :)
  • MaRee
    "Only fly what you can afford to lose."
  • Dzsini
    Nem, ha már választottál, akkor úgy maradsz.

Alapszabály: biztosítás összege nélkül nem indulunk el. Soha, sehova, semmikor, még "csak egy rövid útra, úgyse lesz gond" se.